Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz
zeus_2k14
üzenetére
A lombot kell figyelni, ha ledobta a 95 %-át akkor már jöhet a lemosó. Azért jobb pár nappal a mínuszok előtt, mert rügyösszehúzó hatása is van. Én pl. karácsony környékén (mostanában +5-10 fokban) mielőtt megjön a januári nagy hideg, még egyszer szoktam rájuk tolni.
-
lemmy71
őstag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
A gyümölcsfáknak jó ha alatta nincs gyep, de nagyüzemi termelésnél célszerű. Ilyen kis zsebkendőnyi területen felesleges vele kínlódni. A fák alatt nagyon nem terem meg semmi, de ha parlagon akarod hagyni alattuk azt a sávot, akkor azt 3hetente rotánli kell hogy ne legyen gazos és szép is legyen. Előnye hogy az őszi lombhullás kis részét is berotálhatod a földbe, hátránya esőben nyakig sáros vagy és rotáláskor elkapod a felső gyökereket.
-
lemmy71
őstag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Ha egy átfogó könyvet akarsz akkor keress rá Palocsai Rudolf könyveire. Antikváriumban bolhapiacon még hozzá lehet jutni, vagy ajánlom még Fejes-Horn-Brunner Gyümölcssövény és a belterjes gyümölcstermesztés új útjai könyvet, ez most még kapható is.
Én is ezeket használom, nem adnám el semmi pénzért
-
vendingo
veterán
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Én youtube-ról informálódok. Minden fentvan videós illusztrációval. Nagyon sok tematikus csatorna van. Illetve vannak jó facebookos csoportok is. Én a hagyományos szakirodalmat nem erőltetném. Mire kibogarászod a könyvből ami érdekel, addigra 2-3 videót megnézel a témáról.
-
lemmy71
őstag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Én ehhez hasonlót használok, de ne rendeld szinte minden gazdaboltban árulják. Virág rózsa szőlő gyümölcsfák kötözésére, sebek oltások átkötésére használom. Régen a korbácsvégére is ilyenből fontuk a koptatót

Most nézem hogy iszonyatosan elszabadultak az árak, tízen pár éve pár száz forintér vettem egy nagy köteget, még van belőle
-
lemmy71
őstag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Szépen egy kerek végű késsel kikaparod (én legalább is így szoktam) és BIOCERA sebkezelő viasszal szépen lekened, raffiával érdemes körbekötni

Halkan megjegyzem hogy eléggé tréül van ültetve az a csemete, nem tudom ki mondta hogy úgy ültesd, de az nem jó és azért néha szokás körbetányérozni a fákat
-
lemmy71
őstag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Szerintem az tűzelhalás
a beteg részeket le kell csapni és a földről is szedd össze a lehullott levelet. Valami réztartalmú anyaggal kezelném, nekem most a kajszimon jelent meg cirka egy hónapja, két rézoxikloridos kezeléssel rendbe is jött szerencsére. A metsző ollót a vágás után fertőtlenítsd, mert a fertőzés átvihető más növényekre is
De ha monilia lenne amit kétlek, akkor azt két Topas kezelés helyrehozza. -
justmemory
senior tag
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Nekem fekete fólia van lent, bevált. Inf3rno javaslata talán egy fokkal egyszerűbb/kézenfekvőbb, nem mellesleg környezetbarátabb (bár ha a nyírásra szánt benyára vetítve számolok egy fekete fólia élettartamot, akkor nem biztos
)
A kihajtás, amit Dorian írt, jogos felvetés, azonban azt tudom, hogy ismerősömnek van 5 sor, végig fekete fóliázva, és nem győzi osztogatni a töveket, simán kijönnek. Mondjuk ő locsolja is folyamatosan. -
inf3rno
nagyúr
válasz
zeus_2k14
üzenetére
Nálunk nincs sorban a málna, hanem van egy terület, ahol hagytuk elterjedni, olyan 25nm lehet. Mondjuk abban igazad van, hogy így sorban lenne a jó. A problémát nem teljesen értem, végigtolod a sorok között a fűnyírót, aztán annyi. Golfozni akarsz a sorok között, vagy miért fontos, hogy gyep legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Xiaomi Jimmy H11 Pro állóporszívó hordozható vezetéknélküli porszívó
- Huawei SUN-2000 6KTL-L1 napalem inverter eladó
- Új, felbontott iGET Homeguard 1080p IP66 biztonsági térfigyelő kamera - Közel 2 év magyar gari!
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 3530 üzleti notebook - i5 1235U 8GB DDR4 512GB SSD Intel Iris Xe WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Oneplus Nord 2 5G 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Lenovo LOQ 15IRH8 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 16GB - 512GB - RTX 4050 - Win11 PRO - 1 év gari
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Kérdezd meg elektronikai csoportokban,ebben fordulatszám vezérelt motor van.Ez nem egy egyszerű 230V-os keringető szivattyú.

a beteg részeket le kell csapni és a földről is szedd össze a lehullott levelet. Valami réztartalmú anyaggal kezelném, nekem most a kajszimon jelent meg cirka egy hónapja, két rézoxikloridos kezeléssel rendbe is jött szerencsére. A metsző ollót a vágás után fertőtlenítsd, mert a fertőzés átvihető más növényekre is
)