- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
válasz
jozsi252 #16390 üzenetére
Okozhat akár, de ritka. Szórófejjel mindenképp növeled a betegségek táptalaját, meg így első blikkre túl is öntözöd. Milyen gyakran teszed? Szórófej alatt fix, körbe forgó konstrukciót kell érteni? Nem a legtakarékosabb módszer, még ha nagy múltja is van.
(#16399) btraven, örök időkig párolog aztán a behordott vegyszer a lépcső alól, öngól.
-
btraven
őstag
Ilyen sárgás [link] hangya van a bejárati lépcső alatt. Termelik ki a földet a beton alól, de csak nyáron. Vennék ilyen kiszórható Bros hangyamérget amit behordanak a bolyba. Tegnap este nagyon nyüzsögtek, szórtam egy kis kristálycukrot nekik próbának. És reggelig nem vitték el, rá se bagóztak. Akkor a hangyamérget hogy fogják összeszedni?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Ültettünk a kertbe cukkinit, próbaképp 3 félét is. Most már szép nagyok a leveleik, illetve kis termések is vannak itt ott. Viszont egyikkel kapcsolatosan lenne egy kérdésem. Striato di Napoli a fajtája amivel a következő lenne.
A leveleinek az egy része befele hajlanak. Ezt mi okozhatja?
Legkorábban ilyen 7 fél8 fele szoktam öntözni amikor már nincs meleg hogy ne égjen meg. Kútról öntözöm szórófejjel. Tehát a levelektől kezdve minden vizes szokott lenni amikor öntözök. Ez okozhat szerintetek ilyen gondot? Mennyire fontos hogy csak a tövéhez menjen a víz?Köszönöm!
-
válasz
forceberg #14993 üzenetére
Na... megint jönnek a puszpángmolyok.
Most úgy néz ki, az Actarát kiröhögik.
Affirmot kapnak most, nem írják puszpángmolyra, de sok más molyra igen, úgyhogy próba.
Létezik, hogy a nagyobb hernyó megeszi a kisebbet? Kettőt elraktam egy darab levélle, aztán már csak egy, a nagyobb van meg! -
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #16387 üzenetére
+ a tüzes módszer elkövetése helyesen :
https://www.youtube.com/shorts/Ncu7eJPtM8w
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
hiperFizikus #16386 üzenetére
És egy kis házi ügyeskedéssel a fa tönköt is kihúzhatod a földedből, mint a fogorvos a fogadat ! És még spórolsz is vele, persze nem úgy gondolom, hogy a fogorvosi fájdalomcsillapítón spórolsz magadnak ! - he he hi hi .
-
hiperFizikus
senior tag
https://www.youtube.com/shorts/xQiR6XsT2lc
Ilyen kétoldali lapátot barkácsoljatok magatoknak, mert venni gondolom nem lehet !
-
válasz
hiperFizikus #16384 üzenetére
Köszi szépn a jótanácsot! A Honda annyira nyugati, hogy ott kel a nap.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Szevam #16376 üzenetére
Érdekességként be teszem , nekem 10+ éve megvan ennek [link] az öregebb változata ami Kawasaki TJ45E névre hallgat
, három háznál , udvarok kertek, kisseb tanya körül nyitja a füvet ( gazt ) , de gond nélkül megy , légszűrő, és gyújtó gyertya volt rajta cserélve de most is úgy teljesít mint új korában !
Akkor sem volt olcsó, de most is szép ára van ! -
inf3rno
nagyúr
válasz
Szevam #16376 üzenetére
Inkább az ár az érdekes, legutóbb 120k körül kezdődtek a jók, amikor néztem, most talán még többe fájnak. Az olcsókkal az a gond, hogy néhány nyírás után szó szerint széthullik a kezedben. De komolyan, nekem újra kellett húzni rajta minden csavart, annyira kilazultak a rázkódástól. A nyélben is ledarálta a fogaskerekeket, pedig nem nyírtam vele olyan sokat.
-
soldi3r
veterán
válasz
Szevam #16376 üzenetére
En most akarok lecserelni egy Stihl FS55-ot. Az is kb ekkora, 750W. Cirka 4 eve vettem, funyirasra tokeletes, de amikor egy kicsit elhanyagoltabb teruletet kezdenek el vagni, akkor oda mar keves. Az ereje es a damil is. Viszont a Stihl FS120 es a HQ 543 mar 200+, de annyiert mar 4 utemu Honda motoros Stigat vagy AGT-t is vehetnek.
En valoszinu egy STIGA BC 555-ot fogok hozni. -
Sziasztok!
Érdeklődök, hogy benzines fűkaszából mit érdemes manapság venni? Eddig egy 22 éves Makita RBC250, 0.73 kW, 24.5 ccm fűkaszát használtam.
Felhasználási igény: 2-3 hetente 1-1,5 óra kaszálásra lenne használva.
Teljesítmény igény: Legalább, amit a fenti tudott.
Mi az ami ajánlott hosszútávra?A segítségeteket előre is köszönöm
-
H-Zol
senior tag
válasz
Csabroncka #16374 üzenetére
Azt mondják az új gépek , már nem olyan strapabírók , mint a régiek
, nekem öreg 10+ éves Husqvarna láncfűrészem a mai napig üzemel , de három éve vásároltam egy ilyen [link] víz szivattyút , megy mint a zsebóra !
Szerintem nemnyúlsz vele mellé !! -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, van egy kisebb kertem (gyep kb 700nm), és szeretnék egy normális fűnyírót venni. A kert lejtős, ezért csak önjáró jöhet szóba.
Sok helyről hallottam, hogy dicsérik a HQ gépeket, én eddig Honda GCV motorral szerelt eszközöket használtam, azok beváltak. Itt a kérdéses gép >>, HS166A motorral szerelt, vélemény esetleg tapasztalat?
A másik, hogy a 140SP modellel még szemezgettem, de a 40cm-es vágószélesség szerintem kevés. -
Gabesz87
veterán
Ez szerintetek mi a jó ég lehet? Tegnap észrevettem, hogy az egyik paprika tévénél van egy kb 1-2cm-es lyuk, megrágta valami, de a sokk ezután jött, ahogy belenéztem. Fogalmam sincs mi lehet ez benne. Valami ürülék?
-
-
-igu-
veterán
tavasszal kértem tanácsot egy egresbokor átültetése okán
jelentem, a jószág túlélte a költözést
-
v-man
őstag
Lehet nem jó fajták vannak itt... Amikor megjelent akkora se volt mint a gyufa feje, de később se lett sokkal nagyobb. Mire kékülni kezdett volt ami leesett, amit kóstolni próbáltunk semmi íz, olvastam kell még rajta hagyni érni, na de addigra meg elvitték a madarak.... Talán jövőre.
-
Stitch
őstag
Sziasztok, van két dédelgetett nyírfa amit kb. 2 éve ősszel ültettem. Szépen növekednek, most járnak kb. 2,5 - 3 méternél. Azt szeretném kérdezni, hogy az alsó ágakat mikor érdemes levágni, ősszel-tavasszal? Az lenne a cél, hogy 2m alatt ne legyen majd vastag ága. Köszi előre is.
-
v-man
őstag
válasz
soldi3r #16353 üzenetére
Ribizli, fekete v piros.
Josta egyébként a fekete ribizli és az egres keresztezése, nekünk idén terem először (tavalyi ültetés). Egynek jó 😀
Mézbogyónak szerintem nagyobb a reklámja, mint az értéke indokolná. Iszonyat pici szemek, íze se extra.
Esetleg fekete berkenye is, de az még csak dísz nekünk, nem termett 2. évében, lehet nem jobb a mézbogyónál 😀.
Fekete ribizli is most második nyaras nálunk és rengeteg van rajta, szép egészséges, csak tavaszi lemosót kapott. Ráadásul a metszéskor levágott ágakat ledugtuk és 80%a megfogta. Mondjuk az ízét nem mindenki szereti. -
soldi3r
veterán
Malnahoz, egreshez, somhoz hasonlo bokrot tudtok mondani? Lattam meg ezt a jostat meg a mezbogyot, de ezek fogalmam sincs micsodak. Kellene nehany a szolosorok vegebe.
-
ncc1701
veterán
-
csƵ
addikt
Én tavaly júniusban füvesítettem kb. 10 m2-t. Ha egész nap éri a napsugár, akkor kb. napi 5 kelesztő öntözés a minimum. Nekem az volt a szerencsém, hogy délután 3 után már árnyékban volt, így elég volt napi 3-szor meglocsolni a magokat.
Ha kinőtt a fű, akkor kapkodni kell a gazokat, mert lesz benne bőven. De őszre fasza füved lehet. -
Z_A_P
addikt
Szerintetek meg lehet füvesíteni? Nézem jobb a 35 fok jövő héten. Nem sok pár m2 lenne.
-
btraven
őstag
Kínai alkörmös. Ez most jó sok kikelt nálam. Minden része mérgező. Akkor talajtakarónak ne használjam a kigyomlált darabokat? Csak azt nem értem hogy a madarak vidáman eszik a termését. Bár a tiszafa bogyóit is eszik, pedig az is mérgező.
[link] -
válasz
hiperFizikus #16335 üzenetére
Látom kedveled a 2010-es éveket
-
6030D
addikt
válasz
hiperFizikus #16337 üzenetére
Csóri nagymama.
-
totron
addikt
válasz
hiperFizikus #16335 üzenetére
Mindeközben a nagymama pont 10 éves.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #16334 üzenetére
Változnak a dolgok, pl. a gyep összetétele is megváltozhat 10 éves nagyságrend mellett !
-
totron
addikt
válasz
btraven #16332 üzenetére
A penész jut eszembe. Abból meg 4 főbb, ismert fajta van. Van, aki a feketepenészt is meghagyja, amit viszont nagyon nem kellene.
Nem kompatibilis persze a csótány a mai ízlésünkkel, de a betegségterjesztés kicsit túl van lihegve. Van weboldal, amelyik jelenidőben említi a patkányok által terjesztett pestist is. Khm. -
btraven
őstag
válasz
Stylewars_kp #16328 üzenetére
Az baj ha fekete konyhai csótány van. Azt nem mondanám ártalmatlannak.
2 fajta csótány van ártalom szempontjából.
Az egyik a kinti kerti/erdei/lapp/repülő - ez csak véletlenül téved a házba. Ezek vagy csak 10 éve vannak Magyarországon. Gondolom klímaváltozás miatt.
A másik a hagyományos konyhai és sváb/német - ezt viszont irtani kell, mert ez nagy baj a házban. Ezek vígan élnek a házban, csatornában, akárhol, és betegségeket terjesztenek. -
válasz
hiperFizikus #16329 üzenetére
Chat GPT-vel generáltad ezt a szöveget?
Nagyon kakukk.
-
hiperFizikus
senior tag
válasz
Stylewars_kp #16328 üzenetére
Nekem mag a konyhában a lekváros befőttes üvegben voltak rengeteg . Nem bántottam őket kivittem a szomszéd kertjében tettem le őket . Fő a természetvédelem . A 10 éves nagymamám lekvárja meg olyan kemény volt, hogy nem lehetett belé szöget verni .
-
Stylewars_kp
őstag
válasz
btraven #16326 üzenetére
Nálunk ezek jelentek meg: [link] elég nagyméretűek.
Van fixen kint a garázsban 2-3 csapda. Megszokásból. Egyik nap fogott 3db-t. Van rágcsáló irtó ismerősöm. Kihívtam. Mondja, hogy annyira nyirkos az idő, hogy megjelentek nagyszámban. Mindegy, hogy új vagy régi ház. Jönnek. Lefújt mindent meg adott még csapdát monitorozni. Még fogtam 3-at. Szóval csapdáznom kell.A feleségemnek mond, hogy ártalmatlanok.
-
H-Zol
senior tag
válasz
Stylewars_kp #16323 üzenetére
Erdei csótány névre hallgat
( repülő csótány ) , vagy két éve jelent meg nállunk , egyre többel találkozok este az udvaron a beton járdán szaladgálnak , olyan gyors , hogy alig bírom agyontaposni őket !!
[link] -
btraven
őstag
válasz
Stylewars_kp #16323 üzenetére
Kerti csótányokra gondolsz? Az nálam van a kertben. 2019-ben kezdődött az invázió, akkor sok volt. Aztán évek múltán valahogy csökkenő a számuk. De ez ártalmatlan, fényre ugyan berepül a lakásba, de nem sokáig bírja bent, kipurcan magától. Míg a házi csótány a világ legnagyobb túlélője.
-
válasz
f4lcon #16322 üzenetére
lemértem, 5 centire nyírja a gép, ez mióta megvan a gyepszőnyeg (2022 november) azóta ennyi télen-nyáron
el kell gondolkozzam azon, hogy más magasságokat hagyok az eltérő időszakokra
idén átálltam a heti 4 öntözésre, most szektoronként 45 percet megy (kb 7mm) tavaly minden nap locsoltam szektoronként 25 percet (kb 4mm)
a talaj nagyon homokos sajnos -
Stylewars_kp
őstag
Nálatok vannak csótányok?
-
most már meg kell mérjem a füvem magasságát nekem is
tavaly irtózatosan sok víz elment locsolásra, lehet magasabbra kellett volna hagyni -
Dorian
félisten
Nem kell megbízhatóan, ilyen célból amiről szó van, elég annyi, h "nagyobb valószínűséggel"
Miért, mi trópusi éghajlatban vagyunk, hmm? Nálunk mást jelent.
-
Dorian
félisten
Én eddig 3,5 centin tartottam. Jövő hétvégétől kánikula, így a következő hétvégi fűnyíráskor már csak az 5,5 centi feletti részt vágom le.
-
csƵ
addikt
Hétvégén letoltam 2 centire. Kb 3 hete nem is locsoltam.
-
csp01
tag
Sziasztok
Nem biztos, hogy jól tudom a fajt, de azt hiszem faodvasító lóhangya ellen keresnék bevált szert. Nevéhez hűen minden fát tönkretesz.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
Adott két nagyméretű (6-7 m magas) és koros (15év+) ismeretlen fajtájú sárgabarack fa (házzal együtt kaptuk őket). Egymáshoz közel helyezkednek el (lombok összeérnek). Az egyik látványosan kiszáradó félben van, a másik (még) szép lombos. A termések ilyenek (bocs a rossz fókuszért):
[kép]
[kép]
Internetes lerások szerint himlő, melynek a gyógymódja mielőbbi kivágás és megsemmisítés. Tekintettel a drasztikus elvárt teendőre, azért bizonyosságot szeretnék egy szakembertől
Hova kell vinnem, hogy biztosan meg lehessen állapítani a vírusfertőzöttséget?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Apple Watch
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- További aktív témák...
- Bomba ár! MacBook PRO 13" 2020 4TB3 - i5 I 16GB I 512SSD I OS X Sequoia I Cam I Gari!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest