Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
reden87
tag
Szerintem nem lebutított, hanem normális XP Home. Az egyetemes Windows-ról meg annyit, hogy szerintem mindenkinek érdemes leszedni, mert az állam mindenképp halom pénzt fizet érte, akkor már használjuk ki..
[OFF]2 helyen van:
[L:www.tisztaszoftver.hu]tisztaszoftver[/L] (itt küldik CD-n/DVD-n)
és MSDNAA (itt lehet iso-t letölteni, mailben kell regisztrálni, ez egyetemenként más honlapról van..)mind2-t csak egyetemisták igényelhetik, és elvileg csak addig használhatják amíg van jogviszonyuk.. (bár szerintem gyakorlatilag meg addig ameddig akarják
(nemtom mér nem jó az off :\)[/OFF]
[ Szerkesztve ]
http://reden87.info/ - http://MACvaltoztam.blog.hu/
-
Vegha
senior tag
Köszönöm. Pontosan erről beszéltem én is.
Nem a klasszikus értelemben vett formázásról van szó, hanem hogy az első használatba vétel(ek)kor (ezt ilyen általános néhány alkalomnak szokták jelölni) célszerű addig tölteni, amíg bírja, majd utána táp nélkül használni - szintén amíg bírja. Ezt néhányszor érdemes eljátszani, mert ekkorra áll be az akku a teljes kapacitására. Sok akku leírás kitér erre, legutóbb egy R51-es Thinkpadhez vettem ugy. akkut és olyan részletesen, képekkel illusztrált leírás szólt erről a részről, amelyben gyakorlatilag a garancia érvényességét tették függővé tőle.
(ezt már csak zárójelben jegyzem meg, de konkrétan úgy szólt a leírás, h. addig kell használni a gépet, míg magától ki kapcsol.)Tehát az SPDIF hiányára semmiféle bizonyítékod nincs. Köszönöm az érdemleges hozzászólást.
-
klaczi
aktív tag
Hogyan töltsem tíz óráig, mikor 1 óra múlva magától leáll. Azaz feltöltődött. Ezekben az akkukban elektronika van ami a töltést szabályozza. Az új géphez kb. félig töltött akkut adtak. A telepítésnél viszont felszólítottak, hogy tápegységről végezzük. A töltő a géphez viszonylag nagy. Hát még a normál vastag és nem túl rövid hálózati kabel. Van egy ősöreg Compaq notim, ugyanakkora töltővel és kábellal. Van olyan sejtésem, hogy jó hozzá. A dugesz biztos ugyanaz! A fesz értékek 1 volt különbséggel szintén.
SPDIFről nem tudok. De mindenféle csatival láttam már máshol. Realtek hdaudiót ír ki a gép.[ Szerkesztve ]
-
klaczi
aktív tag
Egy led jelzi a töltést az kialszik én arra következtetek, hogy leválaszthatom. Főleg, hgy a töltő tök hideg. Kezelési utmutatóban ezeket a függvényeket elfelejtették közölni. Csak annyi van benne, feltöltődött, ha kialszik a led. Most már ilyen marad, majd meglátjuk. Ha az akkuban ilyen kifinomult elektronika van akkor igazad van. Ha csak kapcsoló akkor mindegy. Csak a noti bírja addig mint az akku!
[ Szerkesztve ]
-
-
Thusor
őstag
Van benne Windows XP pro változat....a formanyomtatványt nézd meg ott írja, hogy azt is kipostázzák neked. Én is úgy 1 hónapja rendeltem meg....de még mindig nem küldték el a telepítő CD-ket, amikor meg felhívtam őket azt mondták, hogy még 2 hetet kell várnom a CD-re....nem túl bíztató ez a gyorsaság.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
kelzsoca
félisten
Mindenki várja, de senki nem tudja
Valahogy így lehetne összefoglalni a 6 cellás akkumulátor témát!
Jövő héten biztosan nem fog jönni, de lehet utána sem
Még külföldön is hiánycikk, gondolhatod nálunk mi van
Ha valakinek sikerülne is szerezni abban biztos vagyok hogy kihasználja a helyzetet és méregdrága lesz! -
rakal
senior tag
Ha megjelenik a 6 cellás Wind,ne gondold,hogy nagyon lemegy a 3 cellás ára.
Szvsz marad 95 KHUF körül,a 6 cellást kb 110-115 körülire saccolom.
Ha külön lehet majd kapni a 6 cellás akksit, kb 20-25 KHUF körüli lesz.
6 cellásból meg a fejlett piacokat(értsd USA etc.) sem tudják ellátni a túlkereslet miatt.
Az Asusnál is kb. fél év múlva lehetett normális áron,külön kapni akksikat,úgyhogy erre érdemes számítani,persze lehet,hogy a karácsonyi szezon hoz meglepetéseket. -
rakal
senior tag
Mindenképpen javaslom külső USB-s DVD beszerzését.
ma már két telepítésen vagyok túl.
1.Ubuntu 8.04.1 Hardy Heron --offline minden ok,villámgyors,minden ok,kivéve hálózat
SE Ethernet,se WI-FI.Haláál...
2.Windoows Vista---minden OK---Aero is ok---2,5 óra rendelkezésre állási idö.OK.
Tovább tesztelem.... -
TomcsyG
csendes tag
-
Jetyke
tag
Elvileg megvan, tehát létrehoztam a mappát, beletettem mindent, átírtam a fájlt ahogy kell, elindítottam, bejött egy fekete "DOS"-os ablak, Press any key to continue...menyomtam pillanat alatt lefutott. Kikapcsoltam a Windet, kihúztam a tápot egy fél percre ahogy írva volt, aztán visszakapcsoltam, de semmi különöset nem tapasztaltam.
És utána írtam nektek
Itt tartok most
És folyton megy a ventillátor, még mikor itt hagyom a gépet 5-10 percre és visszajövök akkor is.[ Szerkesztve ]
-
Jetyke
tag
Rakal, valóban igazad van, csak olyan egyzserűnek tűnt, valszeg az is.
lefuttattam cmd-ben, az első ami szemet szúrt, hogy: "This is a WinFlash BIOS update for Advent 4211 notebook".
Az MSI lapjáról szedtem le, mért az Advent notebookot frissíti? Vagy mind1? lénegyében ugyanazok, de akkor is az MSI mért rak fel ilyet a saját oldalára?
A továbbiakban figyelmeztet, hogy BIOS frissítés lesz, nyomjen ENTER-t a folytatáshoz, megtörténik és bejön egy táblázat ezekkel a menüpontokkal: Usage, Commands, Options...
Táblázat vége és ismét C:\FLASH> -t látom.
Amúgy boot-nál a SETUP a régi verziószámot írja ki, és a módosítási dátum is 7. havi. -
Imibácsi
aktív tag
Testvéremnek volt egy FuSi L1300-as notija, aminek állandóan maxon pörgött a ventije. Gondoltam frissítek egy biost. A bios chip egyik szektora hibás volt, így a frissítés közben lefagyott és többet nem indult be a gép. Azóta eladtam alkatrészben. Ennyit a bios frissítésről. Egyébként nem egy nagy dolog. Na csak azért írtam le, hogy ennyit arról, hogy önhibádon kívül elrontod az amúgy nem túl faszán de azért még működő gépet
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
_seth_
veterán
Hmm.... ezt hogy néztem be ennyire??? Nem baj... ráfogom, hogy autóbalesetem volt és bevertem a fejem és még igaz is De ez tényleg érdekes...
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
Zola007
veterán
és ha beállítás után a teszsorban kipróbálod, ott megváltozik egyáltalán a sebesség?
Registry naplóztatást tudsz csinálni esetleg, hogy mit is módosít mikor átállítod, s nincs kizárva hogy a default user és te mint rendszergazda beállítása nem egyezik meg, ezért néha nem tudja mitévő legyen.
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
pl Ad Watch (Ad-Aware) megcsinálja, legalábbis régen volt ilyen funkciója
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
Akkor már kivették belől, de régebben tudta figyelni és naplózni a registry változásait.
Én visszább eggyel használomMOD: próbálj meg guglizni ilyesmi kulcsszavakkal: registry changes log
most lépnem kell, de ha nincs majd megnézem később[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
addikt
-
zezoka
őstag
Köszi, rá fogok kérdezni! Csak nekem macera a gari, mert az eladó cégen keresztül érvényesíthető, megkérdem. Max buktam egy aksit, de akkor lehet darabig marad így.
Amúgy is majdnem csak asztali gépnek van használva, külön bill , egér és monitorral. Szóval lehet kiveszem a francba (amit már lehet meg kellett volna tennem, csak nem tettem, mert ha áramszünet van, kikapcsol a gép), azt használom úgy. Vagy ha van épeszű áron aksi, akkor veszek bele. De ha a gariban kicserélik, akkor az a legjobb.
De elismerem én szúrtam el, h nem figyeltem rá, h kikapcsoljon, és csontra merült. De így legalább Ti majd jobban figyeltek!
[ Szerkesztve ]
-
zezoka
őstag
És oda (Albacomp) minden papír nélkül is vihetem, mert a garipapír is a boltnál van (mert ez ilyen spéci, céges elszámolással lett véve). LEgegyszerűbb ez lenne, mert akkor odavinném, vagy azt mondanák , h nem, vagy azt, hogy oké, és mindjárt oda is adják. Igaz h 100km, de ennyit megérne.
Jaja, én is ilyesmire gondoltam, h majd valakivel boltolok, lévén nekem nem fontos az üzemidő, tényleg csak szünetmentes szerep, nameg míg átviszem a lcd tv mellé, hogy vga-val rádugjam, ne kelljen kikapcsolni azalatt a pár méter alatt.
Szerintem se célszerű, nem úgy van a nagykönyvben, azzal nem is vitatkozok! :-))) Viszont kikapcsolt töltőnél ugye a pufferkondik simán kiürülnek (sajnos, pedig milyen jó lenne ha nem), bedugáskor meg ha át is megy egy tűimpulzus, simán elnyelődik a kondi töltésére. Na mindegy, nem is erről akarok, hanem:
Mennyi lehet egy használt 3 cellás aksi?
-
zezoka
őstag
Persze, mindenképp telefonálok. De ők a serial alapján nem tudják lecsekkolni? Elvégre 2009ben vagyunk hamarosan! :-) Igaz, h 20-30 éve már azt hitték ilyenkor már repülni fogunk az utak felett! :-)
:-) Én is tapasztaltam már! :-) Én mint akkumulátorra gondoltam, milyen jó lenne, ha nem ürülne ki (olyan gyorsan)! :-)
Egyébként döbbenet, hogy pl egész ebay-en csak a 6 meg 9 cellásakat látni dögivel, előbbieket 60-75 dollárért, utóbbiakat meg 95 dollár körül. Nekem csak egy kis 3as kéne! :-))
[ Szerkesztve ]
-
FPéter
aktív tag
Nem maradtál le semmiről, gépfüggő, hogy az integrált ram mennyire bírja a strapát.
Az azonban közös, hogy 24% overclockon mindegyik integrált hibázik (6 Windből mind a 6, amihez eddig közöm volt). Próbáld ki valami tesztprogrammal.
Nekem a 720p-s mkv filmeknél jött elő először a jelenség, kifagyott a media player classic félóránként, RAM hibával. Amúgy teljesen jónak tűnt, nem látszott semmi különös. 2 gigás modullal már az mkv is ment. -
_seth_
veterán
"Sztm akiknek 20 perc után fagy le az nem a memória minősége miatt van, hanem mert egyszerűen rossz." Ezzel nem értenék egyet mert másnak is fagy 24%-nál, nekem is, ahogy néztem +15-nél viszont mindenkinek stabil, nekem is
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
FPéter
aktív tag
Ahogy _seth_ kolléga is mondja, eddig mindenkinek hibázott 24%-on az internal RAM, sőt, valakinek 15%-on se indult el. Ha neked nem, az csak jó, én/mi csak azt mondjuk amit eddig tapasztaltunk. Nekem hatból hat Wind hibázott, amihez eddig közöm volt, számomra ezek, és a fórumokon olvasott többi hasonló beszámoló elég nagy statisztikai minta ahhoz, hogy lecsodabogarazzam a te windedet.
A memória meg nem lehet rossz, mert alap órajeleken nem hibázik, és végülis erre gyártották. Úgyhogy én inkább beleraktam egy jobb 2 gigást.
-
_seth_
veterán
Rá volt dugva töltőre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- G15 5530/Core i7-13650HX/32GB/1TB SSD/15.6" FHD 360Hz/GeForce RTX 4060/Ubuntu/Garis
- Macbook Air 15" - 2024, M3, 8/256GB,, gyakorlatilag új, 100% akku, Apple garancia, doboz
- Macbook Air 13" - 2021 gyártás, M1, 8/256GB, Apple garancia, 99% akku
- Macbook Air 13" - 2019, i5, 16/512GB, garancia
- Macbook Air 13" - 2019, i5, 8/256GB, garancia
- HP 255 G10 notebook új állapotban 2027.06.09-ig gyártói garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest