Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Hi!
Várni. Szép szó...

A Wind kapcsán saját szubjektív véleményem alapján sok minden miatt érdemes és kell is várni.
1., Akárhogy is ajnározzuk MA - 2008. 07. 03. - Magyarországon még NEM kapható.
2., Ha kapható lesz, akkor is érdemes várni 1-2 hónapot, mert:
2.1., Megjönnek az első felhasználói vélemények, pro/kontra.
2.2., Megjönnek a riválisok is, és az árak is konszolidálódnak.
(a notebook.hu-nál már most is 7.000-rel olcsóbb, mint a bejelentéskor)
3., Nem mindenki engedheti meg magának, hogy zsebből kitesz 80-100E-et az asztalra.
Szum.: össze kell szedni az árát.
4., Addig is gyűlnek a felhasználói tapasztalatok.Többet tudnak a konkurensek? Nos, kinek mi a fontos.
Multitouchpad:
Szép meg jó de nem mindenkinek kell. Nekem tökéletesen megfelel a sima tapipad is. Legyen funkcionális és egyszerű. ENNYI! Ez is egy olyan fícsör, mint az érintőkijelző.Érintőkijelző:
Ha érintőfelület van az LCD-n sérülhet, karcolódhat. Lásd PDA-k. Majd ebben is cserélgetjük az LCD-t félévente, vagy teszünk rá LCD fóliát??? Na ne nevettessenek már meg...
Semmivel nem egyszerűbb az adatbevitel és a programindítás érintőfelületen, mint egérrel, tapipaddal.Hátrahajtható LCD:
Nagyon "hasznos" tulajdonság, hogy egy készülékben megoldott a UMPC és s TabletPC. Cseébe 1,5x az ára és ha sokat van hajtogatva 1,5 év alatt szétmállik a zsanér, vagy a szalagkábel.SSD:
Az egyetlen előnyük, hogy nincs bennük nagy sebességgel forgó lemeztányér. Szum.: kevésbé sérülékenyek. Ellenben rohadt drágák, kis kapacitásúak és még nem is fogyasztanak kevesebbet. [CIKK] Szemben a hagyományos HDD-kkel, ami egy kiforrott konstrukció, arányaiban a legolcsóbb adattároló eszköz, igaz lényegesen sérülékenyebb. Mondjuk, ha leejtem a noteszt, az egész megdeglik, nem csak a HDD. SSD mellett meg örülök, mert van egy kupac törmelékem egy működőképes SSD-vel.
Könyörgöm! 4Gb-ra mi fér fel??? Az XP meg pár felhasználói program, esetleg némi dokumentum. Ennyi. Röhej! Még a 8Gb-os is KICSI! Munkára, szórakozásra, mindenre! Felmásolsz egy ISO-s DVD-t és jobb esetben megtellt, rosszabb esetben fel sem fér. A 64-128Gb-os árán meg veszek mégegy Wind-et. Nem vagyok tárhelybuzi, de nekem 20Gb kell, EZ a minimum! Ezen már kényelmesen el lehet férni. Noteszbe szvsz. 80 Gb-nál nem is kell(ene) több. Az ekkora HDD-k már kellően olcsók és a tárhelyméret is ideális minden alkalmazási területre.
A Dell sem lesz semmivel sem jobb minőségű, max. az összeszerelési minősége lesz kicsit jobb, bár erősen kétlem. Az Asus meg pont arról híres, hogy elárasztja Európát nagy akkuval.
Asus-ból konfigurációt tekintve az 1000(h) veheti fel a versenyt a Wind-del. A többi max. árban. Szolgáltatásban ugyanazt nyújtja mind, gyanítom minőségben is.
Nézzétek meg az Atom platformos gépeket. Szinte teljesen mindegy milyen köntös van rajtuk, a belső 99,9%-ban ugyanaz!A fentiek a saját véleményemet tükrüzik...
Imibácsi: Ilyen vitapartnerrel öröm vitázni...

-
jozf
tag
Hát nem tudom, a gigabyte 4 cellás akkuval is 1.5órát megy (legalábbis a linked alapján), a multitouchpad is jó dolog biztod de én még a szimplát is utálom használni.
Az Acer 80k de linux, SSD-t meg a wind be is tehetsz, ha már lesz normális áru méretü meg sebességü.Már korábban is irtam ennél nagyobb méretü kijelzö, csak a méretet, a sulyt meg a fogyaztást növeli(pont ennek a kategória lényegét veszi el), a 2 magos atom is csak a fogyaztást fogja növelni még ha nem is sokkal, de nem is hiszem hogy annyira szükségem lenne hogy word mondjuk 2mp-el gyorsabban töltödjön be ha ugyanakkor negyedórával kevesebbet megy majd vele.
Várni biztos lehet, s talán kell is, de ebben a kategóriában annyira azért nem lesznek olyan kiemelkedö különbségek, mert ez a kategória már a kompromissziumokról szól, ha több teljesitményt akarnak az az üzemidöt csökkenti, ha több szolgáltatást (érintöképernyö, multitouch, dvd,) ezek a sulyt növelik, meg az üzemidöt csökkentik.
S nem mondom hogy ezek rossz dolgok, de a wind pont ezért nagyon jó mert a kölönbözö szempontok egyensúlya egyik legjobb a kategóriájába: 10colos kijelzö, kis suly (1kg) mellet is 2,5 órás özemiö, nagy tárkapacitás (80Gb), a windows s ezzel a megszokott programok használata megfelelö sebességel, nekem az böven megfelel.
-
Bibby
addikt
Az ssd nem mindenki számára egyértelműen előny, nekem semmi szükségem rá, sőt kell a francnak a kevés hely. Acert nem vennék, másrészt persze hogy 80, windows nélkül. Dell-ről meg akármit is gondolhatunk, mert fogalmunk sem lehet még.
És akkor kihagytad azt hogy a windet tesztelték, mindenhol szerették, billentyűzetben abszolút nyerő, neki van a legnagyobb kijelzője... szóval szerintem szubjektíven nézted kicsit a dolgokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus Seasonic 750W
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3932
- Akció!!! Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Semmivel nem egyszerűbb az adatbevitel és a programindítás érintőfelületen, mint egérrel, tapipaddal.
Asus-ból konfigurációt tekintve az 1000(h) veheti fel a versenyt a Wind-del. A többi max. árban. Szolgáltatásban ugyanazt nyújtja mind, gyanítom minőségben is.