- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
-
LOGOUT
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
S-Attila
senior tag
válasz
headhunter #25199 üzenetére
Mármint a NoScript beállításainál?
Én mindent az alapon hagyok, egyszerűen azokat a tartományokat engedélyezem, ahol szükségem van a szkriptekre, pl. prohardver.hu, youtube.com (az utóbbi alapértelmezett). Minden mást blokkol, és szerintem jobban már nehéz kigyomlálni a szkripteket a weboldalakról, esetleg, ha még teszel mellé valamilyen reklámblokkolót is.
-
S-Attila
senior tag
válasz
headhunter #25197 üzenetére
Én nem tapasztaltam semmi ilyet. De miből gondolod, hogy a NoScript a hibás?
-
headhunter
addikt
A NoScript kiegészítő utolsó kiadásai, másnál is nagyon lelassítja az oldalak betöltését?
Firefox 11 és 12-nél is hasonló a lassulást tapasztalok.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #25193 üzenetére
Koszonom, akkor igy marad, marmint tiltva a Java beallitasoknal es a FireFox-ban is.
-
BullZeye
veterán
WonderCSabo
Azt véletlenül nem tudod mi indokolta, hogy eltüntessék a címsor melletti faviconokat, és lecseréljék egy szürke földgömbre/lakatra?Egyszerűen akárhogy gondolkodom rajta, nem jut eszembe semmi logikus magyarázat, hogy mi ennek a célja?
-
DS39
nagyúr
válasz
zoli62 #25192 üzenetére
nem tudom néztétek-e, de nálam gyorsabb lett az a 3d-s weblap nézet ebben a 12-es. (még mindig nagyon vagány az a cucc)
egyébként a tegnapi nappal vége a 3.6-os széria támogatásának, ahhoz több frissítés nem lesz. jelenleg a 12-es mellett a 10-es ESR verzió van támogatva.
-
vlevi
nagyúr
"igen, azokat én sem szeretem hogy mindig auto indulnak"
Egy tökéletes világban ezek beépülnének a Windows Update-be. De szép is lenne. Mint ahogy az Office-nak sincs külön frissítése, a Windows Update-el együtt lejön az Office SP1, SP2, ... Persze nekik könnyű, MS program mindegyik, de mintha úgy rémlene, hogy ATI driver, hálókártya driver, satöbbi apróságok frissítései is a WU-n vannak fennt. -
DS39
nagyúr
válasz
zoli62 #25189 üzenetére
igen, azokat én sem szeretem hogy mindig auto indulnak (le is vannak tiltva).
igazából ez az Mozilla-nak nem is azért kellett hogy ráerőltesse a felhasználóra a legfrissebb verziókat, hanem ha Win7 alatt vki UAC használatával akarná frissíteni, nem engedi elvileg csak rendszergazdai jogokkal. így hogy van ez a szolgáltatás, amikor érkezik egy auto frissítés és a felhasználónak nem lenne joga telepíteni, ez a szolgáltatás akkor is megcsinálja. -
DS39
nagyúr
válasz
zoli62 #25187 üzenetére
a "Háttérben futó szolgáltatás intézze a frissítést" mellől kiveszed a pipát, a többit úgy hagyod akkor úgy fog működni mint eddig az FF auto-update-je.
egyébként nem fut a háttérben, a Windows indítással sem indul, és FF indítással sem. (a Win szolgáltatások között kézi indításra van állítva)
(bocs, az előbb asszem elküldtem neked privátba, sorry)
-
zoli62
addikt
Ha nincs beállítva automatikus frissítés, akkor nem fut fölöslegesen a szervíz? Ha be van állítva, akkor mindig fut a háttérben, vagy csak akkor, ha épp van új kiadott frissítés?
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Most telepitettem fel a Java-t, es kerdeznem hogy az FF 12 ala kell a Java Console?
Engedelyezzem a telepteset, egyaltalan mihez kell a konzol? A Java beallito menujeben is tiltottam a futasat. -
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
A pdf.js beépített HTML5-ön alapuló pdf megjelenítő UIának új mockupja.
-
kranazoli
senior tag
válasz
WonderCSabo #25176 üzenetére
Igen, ez így nem teljesen igaz. Nem lassú, inkább akadozik; szaggatott a tab-ok animációja; laggol éstöbbi jelző ami hasonló ezekhez.
Nem minden esetben, de sokszor tab-ok bezárásakor tapasztalok ilyet. Egyszerűen nem smooth a tab animáció. Bekapcsolt hardveres gyorsítás mellett sem.
Azért 2012-ben már elvárná az ember, hogy a finom görgetés és a tab animáció legyen smooth; sima; gördülékeny.
Ergó, nem kimondottan pontos szó a lassú. Inkább a fentiek vmelyike és/vagy kombinációja amit Én tapasztalok.
Azonban ez Nálam soha nem is volt nagyságrendekkel jobb Fox-al.
-
M3oH
addikt
válasz
WonderCSabo #25176 üzenetére
szinten ssd es lassu. Ez alatt azt ertem, hogy ha nyitok egy uj lapot, arra bizony varni kell. Foleg, hogy speed dialt hasznalok ~25 lappal rajta. Opera/Chrome bedobja egybol, FFra varni kell, De nalam sima lapvaltasnal is lassabb. Persze a hiba lehet nalam van, de masik bongeszovel ilyen nincs.
-
Adler
aktív tag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy mikor fog kijönni a 64 bites verzió a Firefoxból, ami végleges verzió?
Régebben, mintha azt mondták volna, hogy a 12-es verzióban már kijön, de nem látom a honlapon.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
DS39
nagyúr
szerintem ez az ő (Mozilla) dilemmájuk is. anno az volt a "vád" a Firefox ellen hogy rengeteg memóriát eszik, ezen dolgoztak, javítottak, ennek viszont az az ára hogy a GUI-n nem tudnak gyorsítani. (sajnos)
ezek után meg furcsa lenne ha egyik verzióról a másikra a duplájára nőne a memória használat (de gyorsabb lenne a GUI). persze megtehetnék mert ma már ritka hogy 1 giga RAM-mal netezgetnek az emberek. -
vlevi
nagyúr
"viszont a Chrome lényegesen több memóriát használ. ebben a Firefox megint előrelépett úgy veszem észre, "
Namostakkor sok memóriát használjon, és gyors legyen, vagy kevés memóriaigénnyel lassú?
Én is olvastam valamikor nem túl régen, hogy nekikezdtek visszafogni a FF memóriaigényét. Hát, programozóként tudom, hogy macerás feladat, főleg C-ben, ahol minden memóriaművelet rád van bízva. C#-ban egyszerűbb, de az ugye nincs minden platformra, ráadásul mégsokkal lassúbb, mint akármi más programnyelv, a félig lefordított köztes kód miatt. -
scope2007
addikt
egy olyan észrevételem azért lenne ezzel kapcsolatban, hogy SSDs gépen sose láttam a gui akadást, lassulást.. viszont HDDsen előjön valóban.. tehát nem lehet sztem csak a rókára fogni... [persze ez ne is jelentse azt, hogy ssd kötelező legyen az problémamentes FF használatához]
+
melyik letöltésvezérlőt használjátok? [a beépítettnél több kell már]
JDownloader?
Orbit Downloader?
Flashgot-get?
melyik a jobb? mennyivel és miért? -
Pano
addikt
válasz
Mr.Mercury #25161 üzenetére
Sajnos az FF ilyen
Lassú a GUI és darabos, nem csak neked. Már a négyes verzió óta várom ebben a javulást, de még csak rá se néznek.
Ideiglenes megoldást és némi felüdülést jelenthet az animáció kikapcsolása:
címsorba: about:config
Keresd meg: browser.tabs.animate, állítsd az értéket false-ra.Ennek ellenére néha így is tapasztalni fogsz pár pillanatos megrekedést tabok váltása között egy idő után.
-
scope2007
addikt
válasz
HZoli87 #25164 üzenetére
valóban
már itt is kint van... -
scope2007
addikt
üdv!
akkor elvileg ma este, vagy holnap elérhető lesz a 12es róka hivatalosan is? -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Az a gondom, hogy kb. 10 perc után a FF-ban elkezd belassulni a lapok, megnyitása. Friss indítás után, ha új lapot vagy linket nyitok meg, akkor gyorsan megnyitja az új oldalt meg a lapfüleket. Aztán idő után ha pl. üres lapot nyitok meg, már az üres lap lapfüle is lassan, szakadozva jelenik meg és ha egy linket nyitok meg új lapon az is mp-ig tart. Ellenben ha egy linket az aktív ablakban nyitok meg, akkor az gyorsan bejön. Néztem azt is, hogy olyankor a FF az indítás utáni állandó 5%-os cpu terhelésről 15%-ra ugrik folyamatosan és ha új lapot nyitok akkor még vagy 10%-ot ugrik a terhelés a megnyitás idejére. Ez az indítás után nem jelentkezik, egy új lap megnyitása sem ugrasztja fel a terhelést.
Mi lehet a gond? -
-
S-Attila
senior tag
válasz
WonderCSabo #25156 üzenetére
De valószínűleg, illetve az, hogy szkriptek nélkül nem jelenik meg. Köszi.
-
S-Attila
senior tag
A Google kezdőoldaláról nekem eltűnt a Google logója, és Ctrl + F5-re sem jön vissza. Nálatok mi ezzel a helyzet?
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
A húgom gépén az FF ezt írja ki: whoops! that didnt go well
Nem tölt be 1 oldalt se
Szerintetek?
Chrome alatt minden ok -
lck
senior tag
válasz
Ablakos #25138 üzenetére
Waterfox [magyarítás.]
Annyi hogy firefox-ot ír mindenhol waterfox helyett. -
scope2007
addikt
válasz
Johnny Cage #25146 üzenetére
igen nálam is csinálta.. és valóban hozzá kell adni Adblockhoz és már jó is
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Johnny Cage #25149 üzenetére
*.hu/design/operaspeeddial.png
-
HZoli87
veterán
válasz
Ha használsz reklámblokkolót (Adblock Plus), akkor ezt vedd fel szűrési szabálynak:
prohardver.hu/design/operaspeeddial.png
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Ez valszeg az Opera Speed dial icon, amit a Firefox faviconnak érzékel. Már jeleztem a problémát lecsonak, de azóta se történ előrelépés.
-
Johnny Cage
addikt
ezt másnál is csinálja vagy csak nálam:
böngészősávban, miután az előzményeket/gyorsítótárt kipucoltam, az összes PH lapcsaládhoz tartozó favicon átmegy ilyen fekete krixkraxba.. még egyszeri rákattintásra helyreáll a normál ikon. és ezt minden alkalommal eljátssza, amikor törlöm a gyorsítótárazást vagy az előzményeket és CSAK a PH faviconjai-val..
-
Butcher-HUN
senior tag
Sziasztok! Feltettem az FF 12 verziót. BitDefender IS 2012 pluginje nagyon szépen be is épült. Viszont van egy gondom is egyben. Ha privát böngészést kezdek majd behívom pl a Facebook-ot akkor ilyen tanúsítvány jön elő ami igen zavaró. Kivételek közé teszem belépek és szétgányolja az egész oldalt. Ugyan ez van Freemail-nél, Youtube ergo ahol jelszóval kell belépni. Nem tudom eldönteni hogy a FF hibája vagy a vírusirtó-é!?
Annyit még hozzá tennék hogy valami bugja volt a BD IS 2012-nak majd újratelepítés lett a vége. Lehet nem vagyok biztos benne hogy e művelet után történik ez a jelenség. Megköszönném ha valakinek lenne valami ötlete, megoldása erre a zavaró problémámra.
-
-FreaK-
veterán
Üdv!
Most raktam fel FF 12 finalt, de egy problémám van vele:
Hogy lehet megoldani hogy a tabok a narancssárga firefox gomb mellé kerüljenek mint eddig? Így a legfelső sor tök feleslegesen foglalja a helyet. A tabs on top opció ki van pipálva, a pipát levenni meg nem lehet. -
Ablakos
őstag
A waterfox-hoz van magyar nyelv lehetőség? A kiegészítők is mint angolra váltottak.
-
Faterkam
addikt
Tudom, hogy volt már sokszor, de most nem találom. Firefox-nál hogy tudom visszaállítani a HTTP-t a címsorba? Előre is kösz!
-
Krystal_s
addikt
nem tudjátok az mitől lehet, hogy pár hete facebook-on nem működik rendesen a firefox helyesírás ellenőrzője ? pontosabban egyszer jó, egyszer nem. írok pl egy hozzászólást, ahol nem húzza alá a hibás szavakat, közben átlépek egy másik oldalra és vissza, akkor már jó lesz.
ismerősnél rákérdeztem, mondta nála is ilyen. ilyenkor jobb klikk a szövegnél és látszik, hogy nincs bekapcsolva a h.ellenőrző. olyan, mintha valami ki-be kapcsolgatná. -
S-Attila
senior tag
Sütikezelő kiegészítőkről van valakinek tapasztalata?
-
Bali27
addikt
Nézd meg a tegnapi linkem.. A Nightlyböl van olyan ami alapbol a Program filesbe és nem az x86ba telepit..
De a Waterfox most még jobban tetszik.. Eddig hiba nélkül megy, és minden firefox plugin tökéletes alatta.. Ráadásul itt van a letöltő odlala amin mellékelve van a 64 bites java/flash/silverlight..[link]
Miért fontos? Gondoltam ha már 64 bites rendszerem van kipróbálom.. no meg ujra raktam tegnap a gépem és ha beválik akkor ugy vagyok hogy marad.. -
orionpark
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a hozzáértő segítségeteket kérni az alábbi probléma miatt:
Ha le akarok tölteni egy képet (bármilyen kicsi is legyen) nekiáll a FF agyalni, majd kidobja ezt a hibaüzenetet:
" Az oldalon a parancsfájl dolgozik, illetve nem válaszol. Megállíthatja most a parancsfájlt, vagy folytathatja, hátha befejezi a működését.
Parancsfájl: resource:///modules/DownloadTaskbarProgress.jsm:290"Ezek után kb 1 perc alatt letölti a képet és még kb 1 perc mire magához tér minden.
Próbáltam csökkentett módban indítani, hátha valami kiegészítő, de sémmi.Ha valaki esetleg már tapasztalt hasonló gondot kérem ne tartsa magában a megoldást...
Köszönöm! -
DS39
nagyúr
Mozilla FTP-jén már fent van a 12-es stabil verzió.
-
Bali27
addikt
Waterfox baromi jónak tünik.. Igaz a Nightfy-is annak tünt 1 napig.. De ha holnap is tökéletes lesz akkor ez marad.. Baromi gyors... és mindennel kompatibilis...
-
Bali27
addikt
válasz
herszenyil #25117 üzenetére
használj Lastpass-t..
-
herszenyil
csendes tag
Üdv!
Talán tud valaki segíteni.
A keresősorban nem tudom a Freemal-t könyvjelzőzni. Néhány napja mindig be kell pötyögjem, ha be kívánok jelentkezni. Hiába kattanok a jobb szélen lévő csillagra. A többivel nincs ilyen gondom. Köszönöm, - előre is. -
Bali27
addikt
Huhh.. Tegnap nagyon meg voltam elégedve.. Be volt tökéletesen lőve a Nightfy ma reggelre meg elfelejtett mindent.. A Speed dialttol kezdve az összes beálítást... Már csak azért is kiprobálom a waterfoxot
-
Bali27
addikt
Ujraraktam ma a gépet... Sikerült letölteni a 64bites Nightly-t.. Nem az eredeti oldalról mert mait onnan töltöttem az az X86-os könyvtárba rakta volna.. Google nightly x64...
Lastpass x64 letölt, és az összes többi használt cucc meg komptibilis (mivel febével elmentettem a régi Firefoxom) ....Ja és 64 bites flasht leszedni .. Tökéletesne és gyorsan müködik! -
Pano
addikt
Mindkettőtöknek köszönöm szépen a választ!
-
-
M3oH
addikt
Chrome beepitett flasht a chrome hasznalja, termeszetes, hogy felmegy firefoxos.
Addon: AdBlock (reklam blokk), Ghostery (koveto cuccokat blokkol), Speed Dial (Operaszeru kezdolap) Lastpass (jelszokezelo, mas bongeszoknel is mukodik) Xmarkx (konyvjelzo kezelo, szinten tobb bongeszos) WoT (gondolom, nem kell bemutatni) De nezegess, es ami tetszik tedd fel, ha nem jon be, leszeded. -
Pano
addikt
Értem, köszönöm.
Igazából nincsen nagy igényem, csak olyan reklám blokkoló és esetleg "teljesítmény és biztonságjavító" kiegészítők érdekelnének, amik tuti nem okoznak gondot a firefox teljesítményében.
Valamint hallottam, hogy valami megmagyarázhatatlan okból akadhat probléma abból, ha a Chrome a beépített flash-e mellé még felmegy a firefoxhoz illő adobe flash. Ennek van alapja?
Olyan jelenségbe botlok folyton, hogy ha egy honlapon be van ágyazva egy youtube videó (facebook, vagy valamilyen oldal), akkor néha pár video meg-meg akad egy pillanatra lejátszás közben (ha átváltok youtube megtekintésre nincs gond). Firefoxban és a flashban a hardveres gyorsítás ki van kapcsolva, de bekapcsolva is csinálja.
Igazából egy integrált vidi karit használok legújabb driverrel, mert a másik tönkrement (Ati HD4250), de nem szabadna gondot okoznia ennek lévén, hogy más böngészőben jó.Dluinet: Köszi!
-
M3oH
addikt
Mivel van par millio addon, igy nehez megmondani, foleg, hogy nem tudni neked mira van szukseged. A nepszerubb 2-300 addon kozott a tobbseget megtalalod, ami terdemes hasznalni. Persze minel tobb addon, annal nagyobb a memmoriaigeny. A lapvaltas meg ilyen FFben, mert az UI eleg lassucska Opera es Chromehoz kepest.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Szeretnélek titeket megkérdeni, hogy manapság mik az ajánlott kiterjesztések Firefoxhoz, amik abszolút nem okoznak gondot a program működésére és teljesítményére vonatkozóan (leakelés stb), de érdemes őket feltenni (windows alatt)?
Szerk: jah igen, másnál is akad olyan, hogy ha 3-4 fül, vagy több van megnyitva akkor a fülek váltása között néha 1-2 pillanatra elgondolkozik a firefox, mielőtt behozná az aktivált fül tartalmát?
-
Brutforsz
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- XPEnology
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Elemlámpa, zseblámpa
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS X540SA-XX004D Notebook - 4 napot használt
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest