Hirdetés

Aktív témák

• .mf

veterán

válasz Daywalker #45882 üzenetére

Steelhorse-ékat kérdeztem ugyancsak 30.-át mondtak. Most nézem a Big Bang oldalát, náluk is azt látom, hogy a rendeléseket hétfőn továbbítják, és a következő hétfőre érkezik meg. Tehát ez alapján megkockáztatnám, hogy Proptech és Steelhorse is rajtuk keresztül rendeli :) Hétfőn azért még felhívom őket, s meglássuk.

Árban mindegyik hasonló (26 ill 27e), sőt, megnéztem a japán alkatrész-rendelő oldalt is (kicsit ijesztő volt, de most már kezdem kiismerni magam rajta), ahhoz képest se nagy az eltérés (10106円, azaz 23080 / vagy exportnál fa nélkül 9624円, 21980 - plusz szállítás, vám, tehát nagy különbség nincs). Utángyártottat sajnos nem találok neten.

s most az on-topic rész után vissza off ;]
    Tüzi, én a Szentjánosbogarak sírján se sírtam, (csak majdnem, a végén, amikor a srác visszaemlékezik) sőt, szerintem az egyik legelvesztegetettebb Ghibli-film: a téma kiváló volt, de érzelem alig volt benne, a tragédia ellenére annyira drámaiatlan volt. Ha a visszaemlékezős rész intenzitását még pár jelenetnél elérték volna, és a visszaemlékezés is tovább tartott volna, valószínűleg én se bírtam volna megállni.
    Bár lehet a hiba bennem van. Tegnap is egy olyan sorozatot fejeztem be, ahol a végére szinte mindenki nyomorúságos halált halt, a végére hullottak a főszereplők, mint a legyek, az egyetlen túlélő is teljes lelki nyomorult lett, miután minden barátja, társa, szerelme a szeme láttára halt meg; de valahogy már ez se hatott meg. Lehet már túl sok sötét, unhappy-endes drámát néztem végig :) vagy csak idegesített sok szereplő töketlenkedése, és nem tudtam azonosulni velük.

Aktív témák