Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Integra
titán
-
Ferdzsoo
addikt
CBR600RR '08:
Ez egy más világ. Teljesen más. Mintha nem is motoroznék, hanem versenyre készülnék az utcán!.
Tetszik az üléspozíció, bár term. nekem is olyan volt hogy nem láttam min ülök, csak amikor felszáltam. Meg kell szokni. Furcsa volt hogy eleinte folyamat kúrt@m a tankot, de aztán lassan helyreált a helyzet. Iszonyat vadbarom a gép, 5-6k ig nemsokkal vadabb mint az enyém, de afelett egy teljesen más világba kerülsz. Meghát ugye hogy 5-6k felett még duplaaddig lehet pörgetni mint az enyémet, hát ez a nemmindegy.
Nem is küldtem 11k fölé, nem olyan utakon mentem. A hátsó fék érezhetően gyengébb, bár ez lehet hogy csak ezen a motoron volt ilyen. Kanyarokat sokkal biztonságosabb érzés bevenni vele mint az enyémmel pl. meg nekem tetszett hogy jóval közelebb vagy a földhöz, így kicsit olyan érzés hogy nem eshetsz akkorát.-
Szóval tetszett, de nem kéne.
Pláne nem 2 személlyel. Nem az én stílusom.
Miután visszaültem az enyémre olyan érzésem votl mintha egy létrával motoroznék.
Az hogy a súlypont sokkal lejebb van az RR-en ez nagyon tetszett.
Szerintem következőre VFR-lesz, az egy gyönyörű átmenet a két gép között...
És 2 személlyel is tökéletes.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Talán azért, mert ez volt az a kor, amikor az átlag embernek nem adatott meg, hogy ilyen gépre üljön. Mindenki tolta a CB750el, meg a többi utcai motorral, ezek meg ott téptek a csúcstechnikával a pályán. Persze, ma már vannak erősebbek, meg ügyesebbek, de nagyobb presztízsű, és ikonikusabbak nem nagyon... no meg ekkor még nem a szoftveresen múlott, hogy VB leszel, vagy sem... Mert aztán meg lehet nézni, hogy anno Doohan, meg Criville mekkora csatát vívtak a 6. helyért is, a nép meg zabálta ezt. Ráadásul a benya is olcsó volt

-
Djuree
félisten
na mit láttam most hazafelé? a mentő fjr 1300-at rakták fel trélerre
volt sóder is az úton, valszeg kicsúszott a mentős. -
Djuree
félisten
van egy idegesítő surrogó hang a motornál, már régóta figyelgetem (talán az esésem óta hallom?), nem tudom mi lehet. csak akkor hallatszik ha ráhúzom a gázt. és minél jobban húzom annál gyorsabban surrog a hang. mi a wtf lehet ez

nem csinál semmi bajt (legalábbis eddig), de idegesít
-
Djuree
félisten
válasz
Integra
üzenetére
most beszéltem éppen motoros haverral ebéd közben, ő a bükkben szokott legtöbbet motorozgatni. szerinte életveszély. a 2 sávos út inkább 1 sáv, ha szembejön egy busz, vagy egy kicsit kisodródott autós, akkor nem férsz el. márpedig azt mondja, mindig találkozik olyan autóssal aki átsodródik kicsit, ha esetleg már a motoros sem tökéletesen veszi a kanyart, akkor bumm. ma akartam menni én is a bükkbe, de lehet kihagyom, nem akarok elpusztulni, ma még biztos nem

-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Fasza

Eddig is kicsit aszimmetrikusan volt megnyúlva (helyenként feszesebb, máshol lazább volt), hiába fújtam sprével.Épp, hogy meg lett javítva a motorom, már jön elő a következő hasfájás

Gondolom akkor lánc és lánckerekek is cserések...Bp-en ki tud normális forrást? Még a héten meg kéne csinálnom, mert péntektől hétfőig kevés szabiim egyike...
-
Integra
titán
-
Integra
titán
hát bazmeg....
tegnap történt utánam.. mindenki döntse el, hogy sodródhatott át az autós.. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
Ez tényleg jó lesz nekem is tetszik, de a Marco Simoncellis vélemény egy bullshit.
A mai srácok bőven tudnak úgy motorozni, nem értem ezt a hozzáállást. Ráülne egy ilyen múmiára, generátorfedélen menne végig a pályán, ráadásul gyorsan is. Kár isteníteni egyébként ezeket a régi superbike-okat, utcára jobbat kapsz manapság. Meg erősebbet is. Ez a nagy melegség inkább. Túlhaladtuk régen ezeket a dolgokat. Respekt és tisztelet, de ez van... -
TayRol
nagyúr
na ez lesz a kiraly.

-
alvaro
senior tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Itt rég nem a környezetszennyezésről van szó, az persze valós probléma, de igazából senki nem törődik vele. Nagyon jó falszöveg viszont megmagyarázni az elkerülhetetlent. Egész egyszerűen muszáj kiszállni az olajalapú dolgokból, mert áramot lehet bármiből előállítani, benzint (bár nem lehetetlen, de) jóval macerásabb.
Most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, hogy a stratégiai tartalékokból kellett piacra dobni, hogy elkerüljék az aktuális árrobbanást, ez persze csak pár hétre vagy hónapra juttatja lélegzethez a világgazdaságot, aztán jöhet az újabb árhullám... a termelésben többé már nincs fölfele, örüljünk, ha nagyjából tartani tudják a szintet még pár évig, szóval jobb lesz az olyan lázálmokat, mint "gazdasági növekedés" elfelejteni, és hatékonyabb alapokra helyezni mindent, meg skálázni fölfele a megújulókat, mintha egy felhő lódarázs kergetne, különben még nagyobbat szívunk...
-
Topiccsendőr
addikt
Valahol el kell kezdeni.
Az olajnál a tankerekkel a szállítás is rájön, az erőműveknél egy kicsivel jobban szennyezi a környezetet. De azt ne várjuk, hogy hipp-hopp minden infrastruktúra meglesz. Idő kell hozzá, átmenettel. Abba gondoljunk bele, hogy egy szimpla wankel motor bevezetése akkora problémákba ütközik, pedig belső égésű az is. -
doc
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
azert a 'teszt' fazison meg tullepett az ipar, meg ha nem is ertek el a domping-fazishoz
pl ez is mai hir
most mar minden heten olvasni egy regi vagy uj gyarto elektromos mocijarol, egyre tobbet nezelodnek ebbe az iranyba, gondolom senki nem akar lemaradni a 'nagy villanymotorkerekpar biznisz'-rol, ami aztan vagy eljon, vagy nem
-
Djuree
félisten
ezek még csak tesztek, senki nem gondolja hogy majd százával, ezrével veszik. érdekesség, addig is árulják, hátha egy kis része ebből is térül a fejlesztési költségeknek. 10 év múlva már lesz létjogosultságuk. egy 1cm3-es uránium/plutónium cella 1000 évekig hajtana egy robogót....ez lesz majd az akksi, egyszer, ilyen jellegű tesztek is vannak már...
-
Integra
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
amig nincsen olcsó, környzebarát energia, addig ezek kapufák. illetve hiába zárt körű az akksi életciklusa, a gyártástól az újrahasznositásig, ez is energiába kerül. a fúziós energia meg még nagyon messze van, csak most kezdik a kis méretű teszteket..
meg azt irja hogy 0-60kmh között. könyörgöm 60nál meghalsz robogón, legalább 90-nel tudjon menni faszán.. oha, de akkor meg az akksi a büdös életben nem bir 100 km-t, max a felét.. az meg már semmire sem elég. és akkor ez fog 3 millába kerülni?
-
doc
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
No flame, de nemigazán értem miért ezeket erőltetik.
mert ha egy kamiont akarnanak arammal hajtani, az akksik elfoglalnak a komplett rakteret
meg egy szallitmanyozo ceg nem fog duplaaron elektromos kamiont venni, abban meg idonkent akksit cserelgetni, mikor sokkal olcsobb gazolajjal menni
ezeket a robogokat el lehet adni a kornyezettudatos nagypenzueknek
1-2 evtizeden belul gondolom ugyis ez lesz az altalanos (csak az utobbi par evben is hihetetlenul megnott az elektromos robogokkal, sot motorokkal foglalkozok szama), addig meg megfizettetik a premium arat erte
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Én ilyenkor mindig azon morfondírozok el hogy vajon tényleg kevésbé környezetszennyező egy ilyen robi mint egy benzines?

Akkut tölteni kell naponta, jóval megnő a hálózati energiafelhasználásod. -> Az erőműveknek több áramot kel termelni -> mi még a foszilis nem megújuló erőműveknél tartunk, -> ismét környezetszennyezés.
Akkumulátor meddig bírja? 1 év, fél év? -> Cserélni kell, nemkicsit veszélyes hulladék az akkumulátor, az újat pedig le kell gyártani ami megintcsak kevésbé jó -> ismét környezetszennyezés.
Ehelyett a benzinest megtankolod és kipöfögi, és ennyi a környezetszennyezés,
persze tudom a benzint is elő kell állítani, oda kell szállítani, de ez ígyis úgyis megmarad.Szerintem itt nem a robogókra kellene koncentrálni amik amúgy is elenyészőek környezetszennyezés szempontjából a forgalomban, (eszik 2 litert 100-on), hanem a dög ifákat meg kamazokat meg kamionokat kéne leváltani. Ami eszik 30-60litert 100-on.
És nem 10 darab van belőlük mint a robogókból...No flame, de nemigazán értem miért ezeket erőltetik.
-
Integra
titán
bömbi e-scooter
szép és jó, csak azért megnézném a footprint-jét, illetve, hogy milyen energiából tölti fel a csilliárdos tulajdonos -
alvaro
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Mi dettó beöltözünk, szombaton Bajára meg vasárnap Gárdonyba is. Ha meleg van, meleg van.
De mi a fene volt az a dugó a Velencei-tónál a parti úton tegnap délután?
A 7-esen közben egész lehetett haladni, szóval aligha onnan menekültek át. Vagy ha mégis, akkor valamit nagyon benéztek 
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezek gyökerek.
Nekem is pályagumim van, medium Conti Raceattack. Gyári mintás, tapad mint a barom, és alig kopik ehhez képest. pedig a viffer kajálja a gumit motorféken. -
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ha megnezed, "szorakoztato napilap". Es kesz.
Sokadik tipp slick-re: nem vezeti el a vizet, ezert konnyen feluszik. Mondjuk a serulekenysege is logikusan hangzik. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Integra
üzenetére
igen,de autónál 15-25cm fekszik fel a viz tetejére,motoron csak 1-5.tehát olyan,mintha a motorgumi alapban egy minta lenne.
Persu: ettől én nem mernék kimenni a CBRel esőben slicken,tudatalatti para

már nem is emlékszem a tipusára mit tettem a motorra,de nagyon tetszik a viselkedése.
mondjuk nekem most a ződ is fekete,tök mindegy mi van alattam,csak két kereke legyen.de legalább nincs vele semmi bajom. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
van a toyo r888 utcai vágott slick autóra. azért az nem egy életbiztosítás enyhe szemerkélésben sem, legalábbis én nem szívesen mennék vele. sose mentem slick-kel, de az r888-as tapasztalat alapján simán elhiszem, hogy ott aztán vagy odacsapod, vagy odacsapod ha kicsit szemerkél.
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
janizott a csajnak, unokatesóm szerelője a srác. ő is megmondta, hogy hülye volt. semmi köze a gumihoz. azóta nem beszéltem vele, így nem tudom, hogy túlélte e a műtétet e vagy sem. a média meg úgy undorító ahogy van, dilettáns barmok. csont szárazban ráadásul a slick az, ami a legjobban tapad. nem azért tiltják mert nem jó szárazban, hanem azért mert esőben viszont halálos.
-
Topiccsendőr
addikt
kezembe akadt egy BORS napilap.
több is igazából. egyikben kis boxban hozzák le a villamosos balesetet kb az - öngyilkos merénylők és a mikor ki gyújtotta fel a panelt és ugrott ki a tizedikről, hogy ne vegye el a bank a lakást- rovatban. Szóval innen megtudtam hogy volt egy ilyen baleset.
a következőben már szalagcím is, meg egy kis cikk is volt róla:
A versenygumik ölték meg a lányt
Ez a gumiki"szélezés"... szélezd ki a laikus zsurnaliszta anyádat.
"Halálos veszedelemmel néz szembe az, aki egy ilyet nem versenyen használ"
Nem tudom, nekem volt mindenféle utcai gumim, meg vágottslickem van most. kurvára mindegy a poron. A másik hogy a vágottslick úgy hogy nincs melegedve jobban tapad, mint más gyártónak az übersport abroncsai.
Nem tudom hogy sikerült belemenni a villamosba, de nem egy slick miatt volt a baleset a hétszentség
nagy tempó volt egy kanyarban, kicsúszás után belerepültek, vagy mi a rák? Most ez volt gondolom a nyári motorbaleset, amit mindenhol be kellett mutatni, minden médiában. -
.mf
veterán
Ja, meg visszafelé elkezdtem fura hangokat hallani. A mozgással (kerekek furdulataival) arányosan gyorsul-lassul. Alacsony sebességnél - - - sssürr - - - ; magasabb tempónál sakasaka - sakasaka. Meg a pedál-tájt (azaz: testrészeim közül a lábammal) éreztem már közepes-nagyobb tempónál ennek megfelelő rezonanciát. Amint hazaértem, megnéztem a láncfeszességet, mert arra gyanakodtam, hogy lelazult, de feszes volt (túlságosan is, terheletlenül is alig mozdult). Következő tippem, hogy nagyon aszimmetrikusan nyúlt meg, lehet ez?
Inti: ez már jóval az álló sorok után volt, kétlem, hogy onnan értek volna utol. Azután volt egy kis városi szakasz, majd már egy városon kívüli, felezővel, és egyenletes lassú tempóban haladó sorral, meg időnként szembeforgalommal, ahol azért elég sokat előzgettem, bevallom, kicsit agresszívan furakodtam időnként vissza a sávomba, ha egyáltalán visszamentem, és nem a felezőn haladtam tovább.
-
.mf
veterán
Na én is visszaértem, Siófokról

Asszem az oda- és visszaúton is többszörösen kimerítettem az éves szabálytalankodási kvótám
úgy érzem, most estem át a motoros tűzkeresztségen. Volt benne minden: tempó, amíg szabad az út, szlalom, amikor már nem annyira; majd' álló sor tempós előzése felezőn záróvonalonduplazárónszembeforgalommal; lassan mozgó sorok közti lavírozgatás, szűk álló sorok közti centizés. Mindkétszer Velencei tónál futottunk bele több km-es álló sorokba. Biztos sok új motor-pártolót szereztem, pl. amikor a velencei soron túljutottam, s kiértem a városból, akkor a következő városnál megálltam egy buszöbölben a gatyám megigazítani és inni; egy fekete dzsip bőrhajú gazdája dudálva megy el mellettem, az enyhén telt felesége az ablakon kihajolva ordítja nekem, hogy "Buzi!". Tuti beloptam magam a szívükbe, csak tudnám mivel...Amúgy a sorban álló autósok nagyrésze meglepően korrekt és kooperatív volt, amikor észrevették, hogy jövünk, igyekeztek lehúzódni, helyt adni, intettek is, hogy mehetünk. Néhány f@sz / p!csa (utóbbi volt arányaiban több) azonban mindig akadt, aki a sáv balszélére, tükrével már a szembesávba átnyúlva tudott csak haladni. Ironikus módon ilyenkor a szemből jövők / másik sávban állók húzódtak még jobban le, hogy elférjünk, ezek még akkor sem vették észre magukat...
-
Djuree
félisten
válasz
zsoltee10
üzenetére
én is beszoktam, de most olyan úton mentem, hogy jó ha 2 kocsit láttam egész úton, és csak 90-100-al mentem max.
sajna nekem műszálas motoros kabóm van, ilyenkor nem lehet benne kibírni. ebben már akkor is csurom víz vagyok, amikor mások motoros kabátban még nem izzadnak...majd veszek 2 hét múlva komolyabbat- -
-
zsoltee10
addikt
köszi ez jó ötlet. következő alkalommal így teszünk..
amúgy sikerült rutinosan egy az egyben elkerülni a tömeget mind a strandon, mind az utakon. Eleve nem siófok felé mentünk, hanem Marcali felé, és Keszthely felől közelítettük meg az északi partot, hogy ne akadjunk bele a pesti tömegbe....
Vonyarcon megnéztük a strandot, iszonyat tömeg volt a bejáratnál.....tovább haladtunk szép csendesen, és Balatongyöröknél vettük be magunkat a vízbe. Volt hely a motornak is, meg a strandon se volt tömeg. haza felé a 71-esen végig csorogtunk, még mielőtt a pesti tömeg megindult volna....
-
Djuree
félisten
na feljöttem motorral az albiba végre most először idén. du. 5-kor indultam, kiba meleg volt, pólóban jöttem meg a hátamon volt a gerincproti. a nadrág meg a csizma rajtam volt. 100-nál többel nem is jöttem, vigyáztam a póló miatt, se forgalom se semmi nem volt. a seggem el is zsibbadt keményen, pedig 130km alatt nem szokott...találkoztam vagy 20 motorossal, kb. felén póló volt csak

-
Integra
titán
hazaértem, esküszöm idei eddigi legjobb mátrázás volt a dög meleg ellenére. barimora tapadó aszfalt, autós alig, motoros alig, lehetett menni nyugodtan, vagy 500 km-t beletekertem, kezdem megszokni a tehenet, mátrafüred-eger szakasz baromi jó volt
és végre felfestették végig az útburkolati jeleket gyöngyöstől teljesen át a mátrán, sok helyen javították az aszfaltot is.
kicsit elfáradtam, megolvadtam, de ennyi kell
-
Huhh gyerekek baromi meleg van.
Kimentem mondom csapok valamerre egy kanyart, de még motoron is kisül az ember zsírja. (pedig most csak egy poló, 3/4-es gatyó, meg a kesztyű volt rajtam
)
Olyan 140-150 körül egész jó idő lenne, de ugye ennyivel meg nem igazán lehet közlekedni sehol sem.
Szóval inkább hazajöttem ülök a fotelben egy szál boxerban és nyomatom a ventilátort itt mellettem 1000-el. Így nagy duzzogva ki lehet bírni, de asszem hozok egy dinnyét is az majd lehűt kellően
-
alvaro
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Estefele? A hőmérséklet miatt úgy tűnt, hogy ilyenkor éjszaka kell motorozni

Tegnap Baján voltunk halászlézni a Hyosokkal, délben értünk oda, addigra már a menetszél se hűtött, reggel visszanéztem az időképen, 38 fokig ment fel a hőmérséklet arrafele. Vissza már sötétben jöttünk, éjfél elmúlt, mire hazaértünk, sokkal jobb idő volt akkor...
-
Integra
titán
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
én meg simán eldőltem tankolás után
bután akartam leszállni, nem tudtam, hogy kell rendesen aztán én is csak rugdostam ki motorról a sztendert, visszaugrott.. 
laycsiék rántották fel rólam a bringát, a bokám a generátorfedél alá szorult (csizma rulez, karc bajom se lett) morogtam aztán leszartam. minél nagyobbat esel, annál inkább nem érdekel utána, hogy karcos a motor. motorozol, collateral damage, ennyi. -
Ferdzsoo
addikt
Én meg úgy jártam már "majdnem eldőlésnél" hogy én is csak állok, meg sem moccant felfele, aztán annyira felpumpáltam az agyamat hogy "nem fogsz eldőlni b@zmeg", olyan erővel toltam visszafele kicsit tovább mind kellett volna, hogy majdnem átestem a "ló" túloldalára, és átrántott a másik oldalra.

-
Vifferrel jártam egyszer így. Nyomtam egy Balcsi körülit, majd amikor hazaértem, (lejtős utcában lakunk), lentről felfele jövet jobbos forduló... de lassan mentem, és elkezdett dőlni a motor. Bőrruhában 30 fokban. Tartom a gépet lejtőnek lefele, kezeim remegnek, lábam is (mák, akkor még nem volt műtve a bokám), és állóháborút vívtam a motorral. Öröm a köbön, hogy előtte tankoltam tele Veszprémben. Kiabálni nem volt erőm. Elkezdett feküdni a motor, végül is az oldalán van a stabil állapota. Akkor eszembe villant, hogy nagy szopás lenne idomot szerezni a motorra, meg oldaldeklit... meg sok pénz. Arról nem beszélve, ha a tükör eltöri az ausztrál fejidomot, meg eltekeri a konzolt, műszerfalat... Akkor elöntött a "kurvanyádértsemfogszeldőlni" berserk, és a jobb combomon centinként visszamásztattam a motort.
Ez kb 6-7 perces mutatvány volt.
Utána fél órát ülnöm kellett, úgy lemerültem mint a dög... -
válasz
zsoltee10
üzenetére
Belső tónál nem. Horgásztó.
Amúgy sajkodi strand jó. Más kérdés, hogy a Füred felé néző strandnál szerintem jobb az iszap (kemény), de ez 3 éves tapasztalat. Én ha asszonnyal akarnék fürdeni, a parkolóban letenném a vasat, és a kis aszfaltos úton bemennék egy jó 2-300 métert Sajkodnál. Ott vannak nyugis részek, fasza köves a víz eleje (képzavar), és ember nincs, csak néha egy turista. Én oda szoktam néha áttekerni nyáron Almádiból strandolni.
Néha lehet látni ott teknőst is, meg olyan élőlényeket, amiket a strandon nem. -
törölt tag
válasz
TayRol
üzenetére
Rosszul csinaljatok
mi lejottunk csutortok reggel Foldvarra, kerestunk szallast, majd part. A legnagyobb hosegben csavargunk (nyehe, kabrio
), ugyis a strandon is olyankor vannak a legtobben, elotte-utana meg part. Pl tanulok vitorlast vezetni. Katamarant, mert az cool, amikor nagy szelben csak az egyik hajotest van vizben
aztan majd hetfon este haza. Jajj, de nehez az elet 
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi a tippeket, átnézem majd alaposan!

-
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
nem raccsing, csak próba valami félre eső szakaszon

ááá, nekem csak hétvége jó, meló ezerrel, nyaralások vannak, én helyettesítem a főnököket most, úgyhogy kizárt a hétköznap
sajnos nem tudom csak ad-hoc kivenni a szabikat ahogy kedvem van. jövő hétvége? szombat vagy vasárnap? -
doc
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
nem tul nagy tomeg vasarnap delutani kanikulaban a Balcsiparton? ugye ezt te sem gondoltad komolyan?

regebben volt egy jo kis szabadstrand Almadiban, de mintha az mar fizetos lenne...
Zanka 18:00 utan ingyenes, a Zasszony szerint jo, majd valamelyik nap megnezzuk, mi tegnap Sarvaron voltunk furdeni + Aranyosi Petit nezni, nem volt veszelyes tomeg -
Integra
titán
válasz
zsoltee10
üzenetére
fúúú, odatenném a tehenet a varadero mellé, hogy mekkora a kettő egymás mellett

szerintem a tied még nagyobb, pedig ez se pici..
passzolom a balatont, én csak ha úgy van kedvem, vasárnaponként zamárdiba lemegyek a mauro-hoz ebédelni, aztán vissza. ennyiben kimerül a balaton nálam
holnap szerintem felmegyek a mátrába. -
.mf
veterán
A mai nap megvolt a jó, a rossz és a csúf, de szerencsére a jó / élet apró örömei volt túlsúlyban.
Délután a motorom takarítgattam, majd késő délután 4-5 felé (mikor már nem tűzött annyira a nap), elindultam gurulászni. Vittem magammal az új tanktáskám is, amit még mikor (motor távollétében) vettem, kicsit aggódtam, hogy nem lesz-e túl széles vagy hosszú. Szerencsére pont jó, észre se vettem, hogy a motoron van, nem volt útban.
Útközben beugrottam egy hervisbe is, kerestem közepes méretű hátizsákot, s találtam is egy jót nem csak elég olcsón, de még a színe is passzol a motoromhoz, fekete-zöld
meg vettem még pár túrafelszerelést, kis hálózsákot, majd később nagyobb motoros kiruccanásokhoz.
Aztán egyik csavargásom közben megtörtént egy rossz-csúf: azt hittem benéztem kanyarodáskor egy táblát (valójában nem, csak onnantól volt egyirányú az utca, addig még kétirányú) egy lejtős úton, úgyhogy fék és próbáltam még a kis helyen tolva megfordulni. Igenám, de a motor már jobban be volt döntve annál... már alapból is híján vagyok testi erőnek, de a pár óra dögmelegben, nemnagytempóban (=katlan) motorozás a maradék erőmet is elvette, abban a szögben és helyzetben csak tartani bírtam, visszaemelni már nem
szép lassan leengedtem, majd egy kis segítséggel visszaállítottam, szerencsére ennek meg se kottyan az ilyen, na jó, kicsit benzinszag volt utána és sokszor kellett indítózni, elfolyt kicsit a benzin, de utána ment tovább, mintha mi sem történt volna. Utána még gurultam egy kis Istenhegyi lejtő + KFKI-t, az már jól esett. Meg a finom hideg dinnye is itthon, megérkezés után 
-
-
Integra
titán
ez drága mulatság volt neki. meg többszörösen tanulságos is

tudtok profi szerelő kesztyűt? olyat mint a dzsípíben meg f1-ben, ami mosható és sokáig bírja a strapát. meguntam az orvosi kesztyűt, nem jó benne szerelni, meg szétizzadod magad, csupasz kézzel meg gallyra megy a bőröd meg a körmöd..

-
doc
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
sokat... gondolom egy darabig nem is lesz uj motorja, mert fizeti amit osszetort...
legalabbis multkor mondta valaki, hogy mielott elindult, alairattak vele hogy az okozott kar az o felelossegemondjuk azt nem tudom, miert nincs valami biztositas erre? azert annyira nem gyakori hogy osszetorjek a tesztmotorokat, es a kereskedonek boven beleferne a budget-be
Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Lenovo T14 Gen2 Ryzen 5650U - Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ GIGABYTE A16 3VH 16" notebook R7 260 16GB RTX 5060 3 év 27%
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4589
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
esni pedig kurva nagyot lehet vele, ezt is megerősíthetem

Pláne nem 2 személlyel. Nem az én stílusom.

úgy érzem, most estem át a motoros tűzkeresztségen. Volt benne minden: tempó, amíg szabad az út, szlalom, amikor már nem annyira; majd' álló sor tempós előzése felezőn
vagy inkabb szanalmas vagyok.