- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
bajnokpityu #44783 üzenetére
16 pro a legujabb.
beteg: ok, en benne vagyok.
-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu #44783 üzenetére
Nem tudom, sose használtam, de gondolom a 16 újabb (?)
[hátha segít] -
ALI_G
veterán
válasz
TayRol #44771 üzenetére
Én valamelyik hétvégén megyek Kecsóringre (jövő hét?), az jobb kezdésnek, nincs nagy sebesség, kisebb a para a kanyarban. Hamar betanulható, és nem utolsó sorban olcsó.
Utána megyek idén is Euroringre, de kell a bemelegítés nekem is, még 500 km-t se tettem meg idén.
Aztán május 16 után menni akarok pálya oktatásra, szintén Euroring, vagy Hring.
Jó lenne ha nem egyedül mennék -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #44769 üzenetére
Tavaly sajnos elmaradt, az októberi rossz idővel hazavittem szüleim garázsába s el lett ásva -- onnan pedig nem könnyű kiszedni, nem betolom-kitolom megoldás sajnos, pedig néha de szívesen mentem volna még tavaly ősszel / télen... Nem vagy csak részben kuplung lesz az, mások is inkább a karbira tippelnek, mivel az a szűrő- és végdob-csere után nem lett hozzáállítva. S akkor már szelephézag is, meg a hátsó féket is szét kell szedni, mert az egyik pofa nehezebben mozog, kicsit be van ragadva -- a másik betét már szinte elfogyott, abban viszont még van tartalék; stb. Szóval van bőven rajta elvégzendő feladat
Roli, én ebben nem lennék ilyen biztos
na jó, pár kör után biztos jelentősen gyorsulnék, de tudom, hogy még nem érzem rendesen a motort, múltkori Safety-s képzés során is láttam, hogy sehol sem vagyok a többiekhez képest, rengeteg rutin és gyakorlat, apró saját-határ-feszegetés hiányzik még. Ezért is tervezek pályázni menni
-
shiNIN
tag
Elvittem Cilit szervízre. Nem megy ez olyan gyorsan, főleg, hogy későn kelek, lehet, hogy hétfőig nem tudunk érte menni (ketten kellünk hozzá, hogy oda-vissza motor legyen, különben is eltévednék Pesten)... Szomorú, de majd túlélem és bepótolok mindent!
Bebizonyosodott, hogy körülményektől függetlenül 50km-t bírok Teresán hátul nadrágbélés nélkül. De amúgyis unalmas utasként, nem tudom hova tenni a kezem, a táj helyett pedig jobbára úgyis az utat nézem, megszokás... S valamiért sokkal fárasztóbb utasként motoroznom, mint vezetőként. Persze én könnyed kis élvezetmotorozásokat nyomok, Budapestet elkerülve. Bár egyszer ott is motoroztam egy jót...
Hiányérzetem van Cili nélkül -
Kroni1
veterán
válasz
Djuree #44765 üzenetére
ha csak néző vagy akkor nem kell fizetni, de szerintem pont azért kéne felmenned hogy némileg vissza tudd szerezni némileg az önbizalmad, minél hamarabb. A körülmények itt sokkal jobbak, jó minőségű aszfalt, nincs rajta kátyú, szennyeződés, nincs hülye autós, eléd ugró macska, stb. csak a többi motoros, akik azért figyelnek egymásra. Ha nincsenek nagyon sokan szerintem menj fel nyugodtan, amig nem érzed lehet nyugodtan kicsit visszafogottabban is menni, nem fog senki kinevetni vagy ilyesmi. Csak ésszel menj, és arra figyelj nehogy elkapjon a hév, és túlvállald magad. Sajna most szombat nekem nem jó de én is szivesen kimennék valamikor ha megbeszéljük majd!
-
Djuree
félisten
euroringre szombaton ki jön? csinálhatnánk egy ph! talit
ma elvitte fater műszakiztatni a fazert, úgyhogy szombaton már csak az idő jöhet közbe, ha az jó lesz, akkor irány Pöst. szombaton lenézek a ringre, nem voltam még ilyen helyen, a pályára nem megyek fel, még túl élénken él bennem az esésem emléke
majd talán jövőre vagy utána....csak nézelődni meg (remélem) ismerkedni megyek
ha nem megyek fel a pályára, akkor is kell fizetnem? remélem nem... -
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah #44757 üzenetére
ja, Chrobak Jani most ment egy szeria cbr600rr-en 1:55.1-es idot a HRingen. allat.
-
TayRol
nagyúr
-
Integra
titán
válasz
yodamastah #44757 üzenetére
hehe, pályacsúcsok nem érdekelnek, körbe akarok érni úgy, hogy nap végére nagyjából tudom a pályán a kanyarokat és a befordulási pontokat, ha ez megvan és nem kolbászolok össze-vissza (annyira), az már fél siker
Roli: most egyik kollétámmal meg a haverjaival megyünk, de gyere ha van kedved, reggel 9-re, nyitásra megyünk. szerintem most csak délelőtti jegyet veszünk, délután ordas mód tele lesz valszeg. nekem most több nem is kell, dedós csoportban pálya tanulás elsőnek
-
Integra
titán
válasz
yodamastah #44748 üzenetére
hehh, zsir fotó, te vagy az elkövető?
na, a conti első pár km-en szintén ésszel terhelendő hűvös időben, ezt megerősitem
melyik pirellinek? a diablo tuti nem lehet, olyanom volt, supercorsa-ra gondolsz?
szombaton eurozunk picit, elkell kezdenem megtanulni a pályát..
van valami jó rajz neten róla? vagy leirás.. -
doc
nagyúr
valaki ki tudna okositani bukogomba temaban?
elso korben azt sem tudom, hogy minden mocira ra lehet-e tenni, vagy vannak kulonfele tipusok, amikre figyelni kell? vagy csak azt mondom hogy 'gomba koll', es lesz?
jokat olvastam az LSL-rol, ez jo valasztas?
a felszereles hogy nez ki, gyarilag van kialakitva valami hely neki, vagy hogyan/hova rakom fel? -
doc
nagyúr
-
emre
veterán
válasz
yodamastah #44748 üzenetére
-
yodamastah
őstag
válasz
Integra #44741 üzenetére
Hat az egy dolog hogy melegebb. Atol meg nics uzemi homersekleten. A palyagumik ugy vannak tervezve, hogy sokkal jobban tartjak a hot es jobban melegszenek. Egy mintas palyagumi siman 20-25 fokkal feljebb melegszik kozuton gurulaszas kozben mint egy utcai. Viszont az utcai gumik uzemi homerseklete lejjebb is van sokkal. Egy palyagumi 75-95 fok kozott van uzemi homereskleten, ming egy utcai gumi 30-40 fok kozott teljesen jol ezri magat.
Ettol fugetlenul egyes palyagumik uzemi homerseklet alatt is nagyon jol tapadnak. Erre pelda a pirelli es a metzeler. A conti is hasonlo, nagyon pirelli koppintas a conti race attack gumija.Olyan mindha egy par evvel korabbi pirelli supercorsa lenne..
En az utobbi 3 evben csak dunloppal jartam. 40 fok felett mar nagyon jol tapad. 80 fokosra melegitve pedig kegyetlen dolgokat lehet muvelni vele
Mondjuk ilyet: [link]
Viszont pl ha hddeg van es nem suti a nap az aszfaltot, akkor az elso par szaz meteren ovatosan kell banni vele. A pirelli meg a metz az szinte azonnal lehet terhelni huvoesbb idoben is. Persze nyilvan ha nagyon hideg van (mondjuk 0 fok kornyeke) akkor minden gumnival ovatosan kell banni hiedgen.
-
Integra
titán
-
Integra
titán
válasz
TayRol #44743 üzenetére
szereti, atomstabil és úgy tűnik jól birja a nyomatékot is
igen, be tudják szerezni, ott szereltettem át faternak a tehénre még átadás előtt. 40ezer felára volt a gyári gumira. megkérdem majd apum, hogy melyik netes oldalon látta a z8 árakat, ami alapján a dream-ben megvették.
ja, és ha netán érdekel interphone, akkor szólj mert eddig 2db f3 és 3db f4-es kell, kapunk rá -15%-ot. ki tudja, talán -20%-ot is adnának. -
Daywalker
addikt
válasz
Integra #44741 üzenetére
Na de milyen volt a gyári? Nekem a 21 egész jól muzsikál, bár tény, hogy ha nincs terhelve, tehát csak a városban gurulgatsz 50-60-70 között, akkor nem melegszik fel rendesen és akkor nem érdemes lapon menni. Én három márka között fogok dönteni: Conti, Michelin vagy Bridgestone (utóbbi szigorúan 23-as).
-
Integra
titán
válasz
yodamastah #44740 üzenetére
az én gyári bridgestone-om az rr-en egy vicc volt, melegedésről távolról se hallott még, más, elméletben gyengébb túramotorok gumijainak a melegedésével vetekedett.
a conti az viszont nagyon rendben van. össze szoktam hasonlitani más gumikkal ha többen motorozunk, érezhetően melegebb. -
yodamastah
őstag
-
emre
veterán
válasz
yodamastah #44662 üzenetére
Köszi!
A 3-5e km nekem tökéletesen megfelel, lehet egy év alatt nem koptatom el.
Elképzelhető rendelek tőle egy BT002-es garnitúrát.Közúton mennyire használható?
Azt páran írták hogy piszkosul tapad, de pl mennyit kell melegíteni, öreguras tempónál illetve enyhén nedves körülmények között használható-e a cucc? -
doc
nagyúr
válasz
Integra #44732 üzenetére
igen, a 45-os korlatozas nagyon fajo
90 nem feltetlenul kell, az asszony robogojaval egesz jol el lehet kozlekedni orszaguton is, pedig annak 65-nel vege, ez eleg lenne egy elektromoshoz is
nekem a legnagyobb param ezekkel az, hogy ha eppen lemerul ket varos kozott az orszaguton, akkor tolhatom, raadasul az akksik miatt gondolom Qrva nehez is, ez nem olyan mint a moci, hogy ures tankkal meg konnyebb is
benzines robogonal beleontom a tartalekflakonbol azt a kicsit, amivel a benzinkutig elmegy, de erre gondolom nem kothetek ra ket laposelemet aztan hajra tovabb... -
Integra
titán
-
Integra
titán
-
Djuree
félisten
olvastátok már?:
[link]
ez az ami nálunk sosem lesz...nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel közlekedettjó kis 30-as tábla mindenre megoldás...
-
shiNIN
tag
válasz
boogie84 #44717 üzenetére
Én a motoromat és magamat is jobban féltem, azonkívül nem tudom, mi az egykerekezésben a jó
Én kanyarodni akarok megtanulni meg majd terepezni, az nekem teljesen jó lesz
Ma esett és amúgysem voltam valami friss, nem mentünk túrázni, holnap viszont szervíz, az mennyi, 150km? Attól függ, merre megyünk, persze. Teljesen szép irányban van a szerelőnk, kedvelem azt az utat, bár a szerencsére rövid budapesti szakaszát kevésbé.
Múltkor, amikor Teresáért mentünk, Alvaro kicsit elkeveredett, de most már tudom, hogy egy gyalogos vasúti átjárón lazán át lehet kanyarogni Ciliegiával -
.mf
veterán
Na újra itthon...
előző beszámolómhoz hozzátenném, hogy ugyan Bordeaux-ra tényleg jellemző volt, hogy sportmotort szinte nem is láttam, Párizsban azért már voltak, nagyjából hasonló vagy csak kicsit kisebb arányban, mint itthon. Több van nagy túrázó tehenekből, ennyi Gold winget még nem láttam... sőt, olyat is láttam, hogy egy arc avval a nagy tehénnel úgy manőverezgetett a sorok között, ahogy én a kis zx6r-rel nem merek...
Ha már túramotorok, itt általános a rotyogós V2 -- ott viszont gyakoribbak a sor, vagy -- ami nekem ugyancsak nagy meglepetés volt, a francia-német viszony fényében -- a boxerek. Igen, rengeteg BMW van, szinte több, mint bármelyik japán márkából, sőt, majdnem több BMW-t láttam, mint japánt együttvéveHazafelé a repcsi pont a Silverkart felett ment el, olyan közel, hogy még azt is láttam, hogy épp szlalomoznak
Hring: NEEE
szóval akkor a Lime-partyknak és Mersz-esteknek is lőttek... fenébe, épp idén szerettem volna kezdeni pályázni tanulni...
-
boogie84
veterán
válasz
Calogero #44713 üzenetére
TÖKÉLETES PÉLDA H MIÉRT NEM PRÓBÁLOM MEG AZ EGYKEREKEZÉST!
Mindenki elmondhat ilyen, vagy olyan beszarinak... Nem érdekel...Sokkal jobban féltem a motorom annál h vagánykodjak....
Egyetértek Feree13 kollégával. Szerencséje h a kamionos épp nem az üdítőjét itta, vagy turkált vhol ....
-
-
geree@bl
senior tag
-
Gaboman
nagyúr
Tegnap voltam szülinapi zsúron, öcsém kisfia Ádám szülinapját ünnepeltük.
Rövidke videó róla. -
Integra
titán
pfffff
nem értem azokat, akik képesek magukat túlértékelni, az életükkel játszanak.. -
Djuree
félisten
a Hungaroringen az összes zászlós elbucsuzott a pályától, megsiratták a zászlóikat.
Az utolsó motoros rendezvény a május 6-8 háromnapos hétvége lesz.
Egyetlen külföldi szervezőnek sincs ezután már foglalása......
És ha elengedik a motoros versenyre kiképzett zászlósokat akkor ugye tudjuk mennyi esélyünk van arra, hogy motorozhassunk a ringen
Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- LG 34WK95U-W - 34" NANO IPS - 5120x2160 5K - DCI-P3 98% - HDR 600 - ThunderBolt 3.0/Type-C
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 15 Pro 128GB, Szép állapot, Független, 100%, Garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest