Hirdetés
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
- MasterDeeJay: ASRock B250M Pro4 coffeetime mod! (DDR4)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, de ez nagyon puha. Volt már, hogy lekoppant egyszer. Lehet először mégis vmi szűrűbb 20as olajjal próbálom meg orvosolni.

Köszönöm a segítségeket! -
Daywalker
addikt
Itt a ZX-9R Dyno videóm!
Yodának meg köszönet a MOL tippért, a váltó sokkal finomabban jár, mint a Repsollal és a kapcsolás is könnyebb.
Mondanom sem kell, hogy a gép motorikusan veszett jó állapotban van még ennyi kilométerrel is. Neten láttam olyan dyno videókat, hogy motorféknél csak ontják magukból a füstöt. Ebből egy szemernyi füst sem jött.
-
Daywalker
addikt
válasz
Prof01
üzenetére
Hát
Nekem érezni. Ég és föld a különbség, sokkal jobban be lehet fordítani az orrát, kezesebb lett, jobban átlépi az úthibákat (persze ez Pestre nem érvényes). Mondjuk az enyémben olyan volt az olaj, mint a használt dízel motorolaj
Most friss 10W-t kapott, 1,1 litert.Mindjárt rakok fel meglepit.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Prof01
üzenetére
A seggével utánamész remélem. Különben utánfutás változás lesz belőle, ráadásul nem a kanyarodásnak kedvező.
De azt tudod, hogy nem az a sportos futómű, amelyik kemény, hanem ami leköveti az útegyenetlenségeket? Az meg az utcán a "puha"
Ha nem koppan fel soha, akkor nem nagyon piszkálnám az előfeszítést. -
Nah megcsináltattam a viz cserét az összes cuccban ki lett cserélve a fékolaj ... úgyhogy majd 12 ezernél kell már csak gyertya meg olaj csere, szürőt megnézettem olyan tizsta mintha új lenne... jah és a teló olaj csere... megkérdeztem a motul az 3500 ft...
-
Prof01
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem állítható sajnos, megpróbálok az előfeszítésen +1 alátéttel állítani, aztán meglátom milyen lesz.

-
yodamastah
őstag
válasz
Prof01
üzenetére
Kerdes mi az ami tul puhanak erzel. A rugo es a csillapito rendszert kulon kell kezelni. A rugo feladata a felszabadulo energiak elnyelese, a csillapito rendszer efladata pedig hogy csinllapitsa a lengest. Csiallapitas nelkul a rugon uszo motor folyamatosan fel le hintazna.
Siman lehet hogy a csillapitas keves nalad, a rugo erok pedig jok. De az is lehet hogy a csillapitas jo e sa rugo tul puha. Az elso esetben ha allithato a villa, akkor egyszeruen be kell allitani a csillapitasokat. Ha nem alltihato akkor szivas, az olaj suruseggel lehet jatszani. Ha a rugo puha akkor az elofeszitessel a nyugalmi pontot erdemes lehet feljebb tolni, vagy megfelelo erossegure cserelni a rugot. Azt nem szabad csinalni hogy a puha rugot a csillapitas novelesevel ellensulyozzuk.
-
Prof01
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Kösz szépen a gyors választ!
Pár hete cseréltem telóolajat, pontosan annyit, olyat, amennyit előírtak (10W, 390ml), de kb. semmi változást nem érzékeltem, és a leengedett olaj is tiszta volt, azért gondoltam erre, hogy inkább az előfeszítésen kéne állítanom.

-
yodamastah
őstag
válasz
Prof01
üzenetére
A rugo elofeszitestol nem lesz kemenyebb a rugozas. A rugo elofeszites a renszer nyugalmi pontjat tologatja. Vagyis ha puha a rugo (tul alacsony a nyugalmi pont emiatt pl osszeut a telo neha) akkor feljebb tudod a nyugalmi pontot tolni es nem fog osszeutni a telo. Az epofeszites allitgatasa villanal persze kicsit befolyasoljaa csillapitast, es a kemenyseg erzetet, mert az elofeszites allitgatasaval a legres valtozik, es a legres is rugokent mukodik a rendszerben.
De egyebkent igen jol gondolod. Az elofeszites annyi, hogy a rugo es a motor koze alatetet raksz be vagy veszel el.
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne:
Ha első teleszkópom tetején lévő kupakot lecsavarom, akkor az alatt van egy rugóelőfeszítő, kb. 10cm-es fém rúd. Ha azt akarom, hogy kicsit keményebb legyen a rugózása, akkor ebből kell 1-2cm-mel hosszabbat esztergáltatnom és kész, ugye? -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
Daywalker
addikt
137 ló keréken. A gyári adat 143 főtengelyen.
Hozzátenném, 12 évesen 60e km-rel. -
titko
tag
Sziasztok! A múltkor ment itt az agyalás füldugó tekintetében. Ma a munkámból adodóan bejutottam egy fül-orr gégészhez, aki felajánlotta, hogy csinál egy speciális füldugót, Meg is rendeltem, képzeljétek le kellett hozzá venni a hallójáratom mintáját, tehát egyedi füles lesz, állítólag a szélzaj, motorzaj frekvenciát szűri. Ha megjön tesztelem és beszámolok róla. Ha beválik tudok nektek segíteni benne hogy csináltassatok ( 5000Ft/db)
-
válasz
runner 125
üzenetére
Csak imádom a motorokat

-
ALI_G
veterán
Apropó, hétvégén megnéztem mi újság Erdélyi testvéreinkél. hát a főútról nem kell lemenni
de azért 500 km-t eltudtunk motorozni. -
Daywalker
addikt
-
Daywalker
addikt
Hijj, bmeg milyen olaj jott ki a telobol
Ideje volt cserelni! -
alvaro
senior tag
Egyébként is van néhány kifejezetten pofás kisebb motorjuk mostanság. Az új kisCBR-design is bejön (hm, ha a 250-est festették volna narancs-szürkére...), ez is mutat valahogy, a monster-like VTR250 is tetszik, nézegettem mindet élőben, mikor Fehérváron voltam a Motorcenterben kuplungbowdenért.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

_Több, mint héccázér' no1 vétel beteg, ki ne hagyd.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kirepülne vele a nagy lajosra

-
doc
nagyúr
[link]
a srac learazta, anno mikor 500-ra tartotta, 470-re erolkodes nelkul lealkudtam, most meg 450 az ar a hirdetesben, (ez volt a csorgo lancfeszitos, repedt farokidomos, de amugy tenyleg uj gumik, so-so lancszett)
ha valaki olcson akar mocit venni, hogy utana szep lassan rendbeszedje, jo vetel lehet, en siman visszamennek erte ha nem csabitott volna el a franya VFR
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
én imádom ezeket. 30 lovat 125 köbcentiből. olyat lehet vele menni, hogy kész. persze a motorsport az kőccség.

-
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pont ez a baj, 10-ből 1-nek van normális tulaja, akinek valóban van esze és pénze karbantartani. A többi fos olajjal hajtja és bszik rá, ezért 10-ből 9 folyton széthullik.
Hatalmas konklúziót én nem tudok levonni, mert nekem nem volt egyik sem (meg nem is lesz
), de a két srác folyton kínlódott velük. Nem beszélve arról, h ha húzták a kecske szarvát volt, h 9-10 litert is lenyelte mindegyik. 
No comment. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Hááát azért nem, nem rossz motor az RS, csakhát a tulajok. A nikaszil az bírja, a dugót nem árt cserélni 10-15 000 ként. Szerinted ezekben volt valaha?
Olaszból hozzák már leharcolva, megkapja egy pénztelen suhanc, ennyi. Ha vennék ilyet, azonnal atomra bontanám, ha meglátok egy perselyt a hengerben már dobnám a kukába. Ezek rohadt jól bírják, ráadásul ha normálisan beállítod, egy euroringen 1:30 alá bőven bemész.
Mitoról ne is beszéljünk. Az EVO III ashoz itthon nincs computer amivel kiüthetnéd a hibakódot és bármi gyíkja van 3 000 nél regulál
Milyen infrastruktúra van már ebben az országban?
-
doc
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
"de te tudod, h egy szarral töltött zokni többet ér"
mekkora szoveg
ezeket a pici motorokat nyilvan szarra hajtjak, egyreszt a tulajok abbol a retegbol kerulnek ki, akik a belet kitapossak, semmi mas nem szamit, masreszt meg csorok, ugyhogy ott sporolnak ahol a legkonnyebb (szerviz, karbantartas)
egyszer viszont lattam egy nagyon szep RS50-est, tenyleg abszolut popec allapotban, az elado meg garanciat is vallalt volna ra, viszonylag gyorsan el is vittek, de ha 50-es gepet akartam volna, tuti elviszem...
gondolkodtam rajta hogy a Zasszonyt meg kene egy ilyen pici sportmotorral fertozni
bar akkor valoszinuleg egy kis 50-es Honda, esetleg Yamaha lenne a kivalasztott, Aprilia csak akkor, ha tenyleg nagyon jol karbantartott darab (amibol persze tizevente egyet latni) -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Asztat' kifelejtette, h ilyen használat mellett jó, ha 5000-enként dugattyút cserélsz és ránézel a nikaszil rétegre is.

Noh és havi 1x legalább molekuláira kell borítani a blokkját.Haveri körben volt egy ilyen és egy Mito is. Akkor örült mindkettő amikor megvették,.. s amikor eladták.

Szöveg meg kissé^^ Csonti-car-os, azaz igyekszik elhitetni veled, h az év üzlete, de te tudod, h egy szarral töltött zokni többet ér.
-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
komoly szoveg
mondjuk ennel jobban tetszo RS125-ost barmikor talalok tizet, de a duma mindent visz 
-
Topiccsendőr
addikt
Fergetegparty a '25 ös utcai géposztályban!
Hát ha ez nem sakkmatt akkor mi? -
VIBO
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat

-
Integra
titán
így kell ezt csinálni... még kérdés?!

-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Le kell venni a rendszámot pályára, és utcára is xD
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Kösz, az infót srácok, ez ki lett szűrve, nem az csinálja. igazából hol csinálja hol nem, de az is lehet hogy már csak beképzelem magamnak. Vájtfülű vagyok fene vinné el...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Djuree
félisten
válasz
runner 125
üzenetére
nem ér annyit sztem, mivel xs-es

-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem tudom mit szedtek szet, csak annyi infom van ami a hirdetesben olvashato...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
télleg, a suzukinál olajnyomás is van, meg fogasléc is...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Üzemhőmérsékletnek semmi köze ehhez. Az olajnyomás nyomja az egyik fajtában, rásegít egy rugó, hogy amikor indítózol a 400 fordulatnál, ahol "semmi" olajnyomás nincs, ne lobogjon össze-vissza a lánc. De van ahol csak szimplán rugó van, az tud feszesebbre ugrani. Az olajos az egyfajta hidrotőke, ott az olajnyomás elintéz mindent, nem ugrál.
-
yodamastah
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
En K4-5 600/750rol szerzett tapasztalatokrol beszeltem. Ezen a modellen az olaj es egy rugo egyutt nyomja elore a kis fejet ami a lanc vezetot tartja. Egy fureszfogas szerkezet van, ami nem engedi hogy visszafele jojjon a fej. Ahogy nyulik a lanc az olajnyomas es a rugo idonkent ezen a fureszfogas rendszeren leptet egyet. De van egy atemeneti idoszak amig hidegen zorog.
Nem minden motoron mukodik egyforman a dolog, szoval nalad nemtudom hogy van. Ennek megfeleloen a hibajelenseg is mashogy jelentkezik. Mutasd meg egy szerelonek aki jol ismeri azt a modellt. Sok motor van amin a lanc feszito kenyeskedik, szoval lehet csak a feszitot kell kicserelni. De az is lehet hogy nem annak van hangja.
-
Daywalker
addikt
-
doc
nagyúr
marmint a VFR-clubos Csizie? az nem lett alaposan megtorve anno?
amugy tenyleg nagyon jo vetelnek latszik messzirol, azert is nezegettem, pedig elvileg mar megvan a mocim, ennel nemileg dragabban, de szinten VFR-klubos, szepen rendbentartott, es meg kozelebb is van
azt irja a srac, hogy a szerelo sem tudja pontosan hogy mitol van (ha jol ertem), ugyhogy a fogaskereket azert kilonem
szelep meg talan, bar a franc tudja, hogy az a szerelo akkor mennyire megbizhato, ha ezt nem szurja ki... -
Ferdzsoo
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nah erről mesélj még egy kicsit, mert nekem mostanában jött elő csattogó hang a blokkból, de az érdekes az az hogy csak MELEGEN van hangja. hidegen néma.
Lehet hogy a vezérműlánz feszítője nem ugrik feszesebbre?
Nekem ilyet mondtak, meg hogy az olaj állítja a szerkezetet üzemhőmérséklet függvényében?
Vagy hogyvanez?
-
yodamastah
őstag
válasz
Shkiz0
üzenetére
En 50k korul csereltem 600on. Ez ido alatt tobbszor is zorgott hidegen eleg brutal ronda hanjga van ilyenkor.Aztan ugrik 1-et a lepcsos szerkezet es megint jo lesz, es egy ido utan kzedodik elolrol ez a moka

Mondjuk en mentem vagy 20e kmt manualis feszitovel is, de aztan a gyaribol raktunk bele ujat mert meguntam hogy 1000km-enkent utana kellett allitani a manualist. Persze a manualisban pont ez volt a jo hogy lehet hallani hogy milyen gyorsan nyulik a lanc
Meg persze a manualis lenyege az, hogy az a budos eletbe nem fog elromlani es elenreszteni. Az oem fesziton szet tudnak verodni a fogak es visszaugrik. No akkor baj van. De ez nagyon ritka, en legalabbis ilyet meg nem lattam, csak olvastam hgy elofordult mar. -
doc
nagyúr
[link]
"alapjaraton enyhe cicerges" ez mi az ordog lehet?
esetleg kuplung? bar arra csak rajott volna, ha a kart behuzva elmulik... -
VIBO
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
-
válasz
runner 125
üzenetére
Még nem lett csekkolva, de szép hangja van a blokknak, nem csörög.
Ahova fogom vinni szervizbe ott azt mondta a srác, hogy 40-50-et is elmennek. De látott már olyat ami 10k után szarrá ment, viszont azzal a géppel dragversenyre járnak. -
runner 125
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
sőt, mondok jobbat is. olyan biztosítást is tudsz kemény 500 euróért kötni rá, hogy ha eldobot, kapsz akár egy tök újat helyette....egyik barátom kint így jár pályázni az amúgy új s1000rr gépével. nem fél eldobni, mert kap másikat..

-
Topiccsendőr
addikt
Pont tegnapelőtt nézegettem katalógusadatokat a versenymotorokról.
2003ban SBK ban a sornégy 1000 nek volt 208 lóereje. Igaz, hogy V2 esek miatt egy kicsit fojtani kellett szabályzat szerint, de akkor is.
Manapság a bundesliga hajú Hans bemegy a boltba a festékfoltos melegítőnadrágban - amit színházbajárósnak hív - rábök az S1000R-re és megveszi a bömöst majdnem ugyanennyi lóerővel. Amikor Ruben Xaus meg James Toseland ilyen teljesítményű bringákkal versenyeztek. Lehet kicsit könnyebbek voltak. Hát nem döbbenet?
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
nincsen benne, nézd vissza az ssp utolsó 10 évét

-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Valóban, nem tűnt fel elsőre.
..egy csöppke elfogultságot érzek.

_mod.
Elhiszem én.
..viszont az összes Honda-s olyan, mint Te.
Vicc nélkül.., Honda-t azért is érdemes venni, mert minden tulaj a gyerekeként kezeli. Ezt beszéltük persuval is. 
Shkiz0
Vezérműláncot csekkoltad, vagy fogod?
Egyik barátomnak van K4 600-asa, úgy rémlik ő 35k km környékén cserélte. De, ez nem tuti, ha elérem megkérdezem. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
azért annyiban van, hogy nagyon sok minden széria elem kellett rajtuk hogy legyen. más kérdés, hogy futamonként újra cseréltek bennük szinte mindent

wsbk-nál is ugyanez ugye a fő kritérium, ezért is lettek ennyire durvák az utcai ezresek.
az ádámot kéne megkérdezni hogy nicky rcv-je vajon milyen a blade-hez képest..
-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
usa-ban kötelező az oldalsó prizma, ami amúgy kiégeti az ember szemét, mert annyira ótvar ronda, egy fertő..
de ez csak egy pc37, a pc40-nél nagyon komolyan új bringát csináltak. na nem mintha a pc37-tel ne verték volna rommá a világot ssp-ben..
sőt, még a sima f4-gyel is előtte.. -
válasz
runner 125
üzenetére
~28.000
-
TayRol
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
pl. a prizma az elso villan.
Aktív témák
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPad Air 2 (A1567) 32GB Wi-Fi + Cellular Arany
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Most friss 10W-t kapott, 1,1 litert.

Ideje volt cserelni!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

esetleg kuplung? bar arra csak rajott volna, ha a kart behuzva elmulik...