Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Tudnátok segíteni tippekkel, hogy hol lehet kapni, honnan lehet rendelni kawához szép lábtartót, magas kormányt, fék- gáz- kuplungkart ilyesmit?
Vagy van esetleg Mo.-on tuti műhely, ahol vállalnak kis átalakítást?
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Térj meg, vagy a Pokol kénköves tüzén fogsz égni életed végéig, és különben is, irgumburgumteringette...
-
Djuree
félisten
na igen, de ha a tengeren vagy éppen, akkor szopás van. vagy lábbal hajtod ki a partig?
volt pár ilyen eset, volt hogy egymást falták fel a hajón, mert 2 hónapig nem volt szél, nem haladtak semerre, kaja-pia nem volt már nekik. nem lehetett kellemes...
ismerősnek van ilyesmi hajója az adrián (van rajta motor is
), majd egyszer elmegyek velük hajókázni, ha olyanom lesz éppen... -
shiNIN
tag
Ez szép, tetszik

A nagycsöcsű buxák pedig szerintem nem kellemesek 2 hónapig, nincsenek ezirányú tapasztalataim ugyan, de bizonyára fárasztóak is tudnak lenni, ha az ember épp nem vágyik emberi társaságra. Minimum válogatni kell, személyiséget is figyelembe véve. Vagy hagyni őket a kikötőkben, max. rövidebb sétahajókázásra. -
doc
nagyúr
lattam ma egy cseh rendszamos endurokbol allo konvojt a nyolcas uton, eleg erdekes latvany volt a csomo vekony, durvan butykos gumis enduro ket-ket kurva nagy kofferrel mindegyik hatso kereke mellett

-
törölt tag
-
Djuree
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
nem is nagyon ment, minden szarral próbáltuk leszedni, van faternak ilyen láncos szorító ami rászorul a cuccra, az jó lett volna, csak nem lehetett vele hozzáférni, de eléggé meglazult hogy kézzel nagynehezen le lehessen venni.
persuader: így van. az rászorul utána magától.
-
doc
nagyúr
válasz
Prof01
üzenetére
igen, a kezikonyben elolvastam hogy kell csinalni, de egyelore nem merek nekiallni, olajcsere miatt ugyis elviszem szervizbe, majd akkor egy fust alatt megoldjuk azt is
aztan lehet hogy veszek egy olajszuro-leszedo szerszamot, ha ugy jarok mint a multkor:
eszrevettem indulas elotti csekkolasnal hogy igencsak laza a lanc. felhivtam a johiru Honda Lakamotot Tapolcan - vagyis probaltam, de kb. 10 probalkozasbol (reggeltol keso delutanig folyamatosan) egyetlen egyszer sem vettek fel egyik telefont sem, ugyhogy felhuztam magam, es hirtelen felindulasbol megrendeltem a David Silvertol a kormoskulcsot a lancallitashoz, ma reggel meg is jott, feszitettem rajta kicsit, tokeletes

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem erre akartam kilyukadni, hogy láma aki használja, kell az a nyomatékkulcs. Elég durva hibákat sikerült összeszedned...
-
Prof01
veterán
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem még soha nem sikerült, pedig én se jártam szerelősuliba. Érzéssel meghúzom és kész, nem kell állat módjára megtépni.
Persze előfordulhat olyannál, akinek életében nem volt még szerszám a kezében. 
-
Djuree
félisten
válasz
yodamastah
üzenetére
mert leszarják a munkájukat az a baj. nem a saját motorja, kit érdekel, amíg kitolod a szervízből ne essen szét, meg amíg fizetsz, utána mind1 mi lesz. tudják ők (tudniuk kell) mennyire kell meghúzni...
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jogos, nyomatekkulcs anak a kezebe valo aki iylen kontar mint en. De a fene nagy szerelo mesterektol kaptam mar vissza ugy motort hogy a nyomatekkulcsot a fejehez vagdostam volna parszor hogy a faszert nem kepes hasznalni. Fek csavarok szakadas kozelebe meghuzva, kormanycsapagy eletveszelyesre tulhuzva, olajleereszto nem meghuzva > csavar horvatorszagban menet kozuben kiesese...villahidak atom picsara tulhuzva.... fekcsovek felrakaskor alul huzva.... sorolhatnam. Es ez csak a csavarok amik velem tortentek
Ja es ez nem 1 helyen, mindig tovabb alltam hehe. De ez mar reg volt, azota inkabb en csinalom meg. Ha elrontok valamit, akkro legalabb tudom hogy en voltam a hulye, nem kell mast hibaztatni. -
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
najó, ebben látod igazad van. én gondoltam hülyeségre, valóban nem azért kell a menetrögzítő. én pöttyintettem a generátor csavarokra, de azt utána meg is húztam mint a veszedelem, ha az kilazul...
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Én az olajleeresztőnél sosem használtam nyomatékkulcsot, ellenben sok hely van, ahová kell. Ez a menetragasztós dolog ahogy te képzeled meg fasság. Oda kell, amelyik csavart biztosítani kell. Régen sasszeggel oldották meg. Nem azért van hogy ne húzd meg annyira. A csavart előfeszíted, mint egy rugót, amikor meghúzod.
Ha meghúzol 5000 szer egy csavart nyomatékkulcsal, érezni fogod, hogy mennyire kell, ezért nem látsz szerelők kezében nyomatékkulcsot gyakran. Ennyire ne legyünk egyszerűek.
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Eh, én is érzésre húzom meg a gyertyát, mégis egyszer előfordult, hogy egy kilazult
Megállok, mondom mi az isten csilingel?!
(ez autó volt, nem motor). Tehát néha nem árt a nyomatékkulcs, mert a túlzott óvatosság meg azt eredményezi, hogy nincs jól meghúzva ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jó, turbina
Gondolom olyan agyagból van, hogy kézzel nem igazán tudod megszakítani a menetet 
-
doc
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
en epp most vegeztem a lancfeszitessel, az agynal levo csavart en is csak erzesre huztam meg, illetve igyekeztem kb. annyira, amennyire meg volt tepve mikor kicsavartam (a manual szerint 55 Nm, szoval nem csak kezzel betekerni kell
), majd par km motorozas utan megnezem hogy nem lazult-e ki
azert egy nyomatekkulccsal en is nyugodtabb lennek
majd nemsokara az is lesz -
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
sosem értettem miért kell ez a fene nagy nyomatékozás. túl van misztifikálva ez a dolog. én mindent érzésre húzok meg, meg tudom nagyjából józan paraszti ésszel mit mennyire lehet/kell meghúzni. kockázatosabb és nem gyakran szerelt helyeken egy kis lightos menetrögzítő is sokat segít, akkor nem kell semmilyen csavart megtépni és mégis tart.
Integra: ha nálunk a több 100 millás turbinákat nem nyomatékkulccsal húzzák az amcsi szerelők akkor asszem nincs miről beszélni

-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
nekem meg se fordulna nem nyomaték kulccsal ilyeneket meghúzni.. más meg izomból, jóvanazúgyebazz' oszt kiköpi a turhát. gondolom én

-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja enis ezert csereletem olajteknot. A 750 elozo tulaja jol meghuzta, az elso olajcserenel jott kifele a menet is amikor kitekertem a csavart. Meg szerencse hogy nem menet kozben ment el. Egyszeru dolog az olaj/gyertya csere, de nagy bajt lehet csinalni a tulhuzigalassal. De ezt a problemat a nyomatekkulcs megoldja

-
Djuree
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
jaja, az kéne már, de még nincs jelölt, ill. lenne, csak ő nem akarja tudomásul venni

nekem szerpentineken lenne fontos, ahol motorfék kell, mert a kanyar ívéből tudom hogy hanyasban kéne lennem a jó hatásfokú motorfékhez, de sokszor nem abban a sebességben van, gyors váltogatásoknál nem tudom megjegyezni, meg nem arra figyelek olyankor...
-
shiNIN
tag
válasz
alvaro
üzenetére
Ha én gurulok lelőtt motorral, akkor is ötödikben vagyok. Üresben jobban gurul, de a fene fog visszaváltogatni, különösen az üres megfogásához kell némi odafigyelés, anno tanulókoromban örültem, hogy anélkül is meg lehet lenni. Plusz akkor időt venne el az újra "elindulás", amit országúton nem szeretek. Ötödikben elengedem a kuplungot, s kész.
-
shiNIN
tag
Én is így csinálom, ha nem emlékszem s nem is hallom/érzem, hogy hanyasban vagyok
Ez elég ritka, főleg itthon, ahol egyszerűen mindenütt ötödikben megyek, mert ennek a kis cruisernek nagyon rövidek a fokozatai, bezzeg hatodik nincs, pedig jó lenne
Csak akkor váltok vissza, ha plusz erő kell, de akkor is kettőt, mert a negyedik majdnem olyan, mint az ötödik 
Remélem, mindenki evett dinnyét, aki vágyott rá, mi vettünk tegnap két sárgát és egy tízkilós görögöt, finomak voltak.
-
alvaro
senior tag
Nekem nagynéha lenne jó, azért előfordul, hogy valami történés kiveri a fejemből az aktuális fokozat, mikor már mondjuk egy perce gurulok lelőtt motorral. Persze egy fordulatszám-sebesség viszonyból következtető kijelző ilyenkor olyan, mint Fogarasi Árpád bunkere: az ellen nem véd

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
akkor majd azt a táblázatot kell megtalálnom. meg megtanulni a csavarokat.. ez a nehezebbik

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Integra
üzenetére
Van egy táblázat, hogy melyik csavart mennyivel szabad meghúzni, ezért nem kell megadni, szerelő ezt tudja. Vannak kivételek, pl valamilyen kenőanyag van a csavaron, akkor ugrik az a nyomatékérték, illetve az ilyen utcai versenymotoroknál a hengerfejcsavart folyásig kell húzni, valamelyik friss R1 en pl.
Ettől eltekintve örök érvényű, hogy mit mennyivel. -
Prof01
veterán
Felesleges a suli, ha nem akarsz komolyabban foglalkozni fele (blokkot szétbontani, hasonló dolgokat csinálni). Kárt nem fogsz tenni benne. Olyat, mint az olajcsere otthon simán el lehet végezni, közel nulla tudással. Szerezz egy olajszűrő leszedőt és gyerekjáték.

Egyébként miért kell leszedni a tankot olajcseréhez?
-
Integra
titán
a bazi nagy amivel 120 newton körül húzogatsz, keréklazitásra kell, etc.
kell egy kisebbik kulcs, ami finom húzáshoz kell, ezek ált 20 newtonig vannak, és sokkal kisebbek és finomabban beállithatók az értékre.
nekem sima mechanikus van, nem lcd, soha nem volt még gondom vele, sokkal nagyobb gond, hogy a legtöbb dolognál nem adnak meg szoritó értéket
mindenképpen érdemes egy minőségibb, komolyabb darabot mindkettőből venni, hosszú távra veszed és a gondtalan működés miatt megéri. jó munkához jó szerszám kell.a krokodil emelőkkel szopok, rettenet soknak egyszerűen rossz a konstrukciója és most próbálok télre találni egy elfogadható árút 2.5 tonnáig, ami másfél évnél többet bir mint a mostani..
-
emre
veterán
A munkahelyemen keresztül kapcsolatban vagyok velük. Nem a legolcsóbbak, de nem rossz minőség.
-
doc
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
itt kapasbol van csak King Tonybol hat kategoria
fingom sincs nekem melyik kell...
na jo, ami max 40 NM-t tud az eleve kiesik, az a 10-200 Nm pl eleg jol nez ki
de gondolom ehhez kulon kellenek meg bele a cuccok is, vagy erre siman felhuzhatom az ithoni keszletben levo 'fejeket'? -
Daywalker
addikt
[link] Van valakinek kölcsönbe 222 ezer fontja? 
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
egy jo nyomatekkulcsra nekem is be kellene ruhaznom.
-
yodamastah
őstag
En akkor kezdtem el magam szerelni a motort amikor szinte mindenhol avgy atvertek vagy rosszul csinaltak meg amit cak lehet. Aztan ugy dontottem hogy elegem van abbol hogy 5000ft orabert fizetgetek azert hogy csavarokat huzogassanak nekem es a vegeredmeny meg annal is rosszabb legyen mitnha en probalkoznek a google-t hasznalva szerelni. Azita ami nem a blokkon belul van en csinalok mindent. Szervizkonyv meg nyomatekkulcs kell csak.
Na jo vezermu lanc feszitot, meg olajteknot is csereltem mar, de vegulis ezek kb annyira nehezek mint egy ATI drivert ujra installalni 
-
doc
nagyúr
nincs itt valaki akinek vannak regi (mondjuk 2007-es) Motorrevu szamai otthon? mondjuk a 2007/02-es?

-
Djuree
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
azért már lassan be lesz az kötve, csak hetek-hónapok? kérdése, ha nem megy tönkre semmi más közben
múltkor nekikezdtem, erre meghalt az akksim
nekem viszont van időm szarásig, legalább elfoglalom magam valamivel 
nem akarom mással beköttetni, mostmár idegesít hogy miért nem lett jó múltkor, ha nem tudnám meg az okát, kb. belehalnék
az a baj én ilyen hülye vagyok, tudni akarom a miérteket, nem csak hogy úgyvan oszt jóvan. pedig ez nem mindig jó, van amit el kell fogadni úgy ahogy van, nem keresni a miérteket. -
shiNIN
tag
Ha én szereznék még egy képzettséget, az a villanyszerelés lenne, az mindig is érdekelt, otthon én szereltem a villanyt. Igaz, akkor kisebb voltam, akkor még a számítógépemet is magam pakoltam, ma meg már azt se tudom, mi van benne, igaz, ezt már nem kell gyakran bővítgetni.
A motorszerelés csak annyiban érdekel, hogy mesél róla a szerelő, magam nem akarom csinálni. Az olajcsere persze alap, amiatt nem megyünk Csepelre, egyszer elvittük az én motoromat egy ismerőshöz, mert riogatott minket a szerelő, hogy húzták már túl a csavarokat, s bár mi nem vagyunk olyan erőszakosak, úgy gondoltuk, jobb úgy. S főleg gyorsabb. Alvaro első olajcseréje egész délutános program volt
De többnyire a szerelőnél történik az olajcsere is, mert mindig van valami, doboztartó hegesztés, gumicsere, akkor már intézze el azt is. Magasabb szintekre nem vágyom, szerencsére a mieink elvannak (eleve megbízható fajtákat választottunk, amik nem szoktak csak úgy elromlani), csak kopóalkatrészeket s folyadékokat, no meg a letört cuccokat kell cserélni.2 nap múlva lesz 7 hete, hogy nem ültem motoron, csak utasként

Csak kapjam vissza Cilit, megyünk nyaralni ideoda. Szlovénia, Ausztria, icipici Olaszország és Horvátország lesz a menü, nem egyszerre
Jövőre majd megyünk hosszabb túrára is. -
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Bah, totál félreérted. Ki nem szeret barkácsolni? Ha nem szeretnék, akkor nem is akarnám megtanulni. Amit meg lehet otthon csinálni kis pénzből, azt érdemes megcsinálni. Egyszerűen vannak olyan dolgok, amiket oltári nagy szopás árán sem lehet otthon megcsinálni normálisan. Szerintem, ha szelepet kéne becsiszolni vagy gyűrűzni, akkor te sem állnál hozzá otthon. Ez nem a Wartburg korszak
Van olyan motor, amiből még a hengerfejet sem lehet anélkül kihalászni, hogy a blokkot ne kéne kivenni.Mellesleg az isten mentsen meg attól, hogy olyanoktól vegyek motort, akik világ életükben csak sufniba jártak szervizbe, no offense
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De, hogy mást ne mondjak, nekem nincs időm az otthoni szerencsétlenkedésre jelenleg. Még ha lenne minden szerszám, akkor sem. Hétvégén meg motorozni szeretek, nem egy koszos sufiban szívni, hogy miért nem tudjuk a fokozatkijelzőt bekötni, ugye?

-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
gondoltam ra hogy beujitok vagy egy MZ-t, amit nem sajnalnek utni-vagni, es remek lenne tanulni, vagy valami occso endurot amivel akar telen is elmehetnek kicsit motorozgatni, de az megint csak penz
de elobb-utobb ugyis az lesz...
meg azon is gondolkodtam hogy veszek valami 50 kobcis speed motort (pl. Honda NS-1 esetleg Aprilia RS50) hogy a Zasszony is ki tudja probalni ezt a vilagotna majd meglatjuk

-
Djuree
félisten
válasz
Daywalker
üzenetére
én meg szeretek barkácsolni, mindent magam csinálni
rengeteg dolgot megtanultam így. faternak van egy műhelynyi szerszáma, elég jól is ért autóhoz-motorhoz. mindent magunk csinálunk, csak akkor visszük szervízbe ha már nagyon nincs szerszám, meg nagyon szét kell szedni a motort. igaz szopunk is néha sokat, de ez benne van, pont ez a szép benne, gondolkodni ezerrel hogy lehet ezt-azt megoldani, ha meg rájössz boldog vagy mint állat 
csináltam motoros gps tartót, rezgéscsökkentés stb. 50k egy ilyen szar motoros gps a boltban (ennek fele csak a tartó ára), megcsináltam asztali lámpa tartóból meg ilyenekből. már sokan kérték hogy csináljak nekik is, de csak 1 ilyen lámpám volt
nem utolsó sorban ha hiba van, akkor tudom hogy mi lehet és találok is rá megoldást, és ingyen van
-
Daywalker
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Egyszerűen jobban érdekel annál, minthogy otthon nekiálljak barkácsolni. Erre se idő, se hely stb
És pont te mondtad, hogy nem lehet kézrátétellel szerelni, ezért hiába állsz neki otthon, fokozatosan vmi fossal, ha nincsenek meg hozzá a kellékek, akkor bizony b.hatod
Ezért is kéne elmenni és megcsinálni. -
TayRol
nagyúr
-
emre
veterán
Az elején én is így voltam vele. A gyertyacsere miatt is szerelőhöz vittem.
Először az olajcserét csináltam magam. Aztán gondoltam egy nagyot és átpakoltam az FZ750-esbe egy FZR1000 futóművét, az exup rugóstagjával. Az első teló tisztítást, szimering cserét idén csináltam először. Megfelelő szerszámozottsággal és lexikális ismerettel biztos jobban és gyorsabban meg tudtam volna oldani a felmerülő problémákat, de anélkül is sikerült. Most épp a kipufogó gyapotozáshoz készülődök. -
-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
húha, akkor össze kéne dobnom végre a bringát..
-
doc
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
engem inkabb azert erdekelne, mert most alig merek hozzanyulni a motorhoz, nehogy elbarmoljak valamit
ma fogom megcsinalni az eddigi legkomolyabb mutetemet rajta: lancfeszesseget allitok
itt van az uj olaj, olajszuro es legszuro, de nem merek nekiallni leszedni a tankot, ugyhogy szerelohoz viszem, pedig szivesen megcsinalnam itthon (jo, a szurohoz leszedom nincs)
egy ilyen suli utan legalabb lenne annyi onbizalmam, hogy amihez van itthon cuccom, azt megcsinalom -
Daywalker
addikt
Csak neked
[link]TayRol: azt hiszem a videóban azt mondta a fickó, hogy a legöregebb diákja 76 éves volt, ha jól emlékszem
Szóval nem hinném, hogy öreg vagy 
persu: hát...részben igazad van. Ha el akarjuk kerülni a sufnit, akkor más a helyzet. Engem minden esetre érdekel a téma

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Daywalker
üzenetére
Tapasztalataim alapján.
Félmillió forint nem térül meg hamar, ráadásul rájössz, ha nem akarsz otthoni barkács minőségű dolgokat csinálni, akkor még több pénzt kezdesz beleölni. Elkezded vásárolni a furatmérőket, az indikátorórát, a forgattyúsházszéthúzót, vákuummérő, kompressziómérő, veszteségmérőt... Ezek nélkül olajcserén, szelephézagmérésen kívűl semmit nem lehet csinálni. Oda is illene nyomatékkulcs.
De sok érdekes dologra rájön az ember. Én örülök, hogy elvégeztem. -
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mikor lesz?
-
Daywalker
addikt
Megnéztem a sportmotoron ezt a MAMI-s videót. Egyre inkább azon gondolkodom, hogy el kéne menni levelezőre legalább. Nem olcsó, de szerintem hamar megtérülne az otthoni (és másoknak) szerelés.
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az én 125-ös MZ-m is szét kéne szedni csumára és összerakni. nincs annak az égvilágon semmi nagyobb baja. orrán-száján folyik minden, meg a vezetékezést kéne cserélni. meg valamiért néha nem kap szikrát, pedig már minden volt cserélve....
-
törölt tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mesz mariapocs?
-
Topiccsendőr
addikt
Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 (DisplayLink)
- PXN V9 Gen 2 Kormány+Pedál+Váltó BONTATLAN!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Zalman S3 Chieftec 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

volt pár ilyen eset, volt hogy egymást falták fel a hajón, mert 2 hónapig nem volt szél, nem haladtak semerre, kaja-pia nem volt már nekik. nem lehetett kellemes...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
majd nemsokara az is lesz

Csak akkor váltok vissza, ha plusz erő kell, de akkor is kettőt, mert a negyedik majdnem olyan, mint az ötödik
nekem viszont van időm szarásig, legalább elfoglalom magam valamivel