Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- Kalandor: Muti, mekkora a havad?!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- hcl: Amúgy mi a terv?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
Prof01
veterán
Valaki csinált már közületek házilag ilyen karbi szinkrontesztert? Mennyire lehet pontos? [link]
-
Prof01
veterán
Nem most vettem, már több, mint egy hónapja, csak most vettem észre, hogy én még nem vok az 1. hsz-ben.
[link]Nagyon meg vagyok vele elégedve. TZR 50-em volt ez előtt, annál jóval erősebb. Azért ezt választottam, mert Ak. jogsim van és mindig is oda voltam ezekért a sokat pörgő sor4-es 250esekért, ezért ki kellett próbálom mindenképp.
Fékjei elég jók a dupla tárcsáknak köszönhetően. A kezelhetősége is jó (146kg), egy 750es srad-dal mentem pár kört egy parkolóban és nem tudott utolérni, a kanyarokban elhúztam. 
A hangját meg imádom. Amikor elérem a 17-18ezres fordulatot, az kegyetlen.
-
Prof01
veterán
Kinek kell szólni az ügyben, hogy legyen szíves ezt az első kommentbe beírni?:

Prof01 - Yamaha FZR 250R 1993 -
Prof01
veterán
MotoGP-t nézitek? Most jön a 125ös, Sebestyén Peti-vel! [link]

-
Integra
titán
nekem az pont iszonyúan bejön, az az egyik kedvencem. amúgy tényleg necces, több okból. egyik, hogy a betonfal bal oldalt betakar, tehát ha nagy sebességgel mész, belerepülsz félig vakon. a másik a rázókövek festése, fehér-kék, jó szar, át kellene a teljes pályán festeni piros-fehérre, ezt én nagy hibának tartom, a kék szín egyzserűen ritka szar, nem látod rendesen, beleolvad a környezetbe. ezért azzal kezded pont ezt a kombót, hogy hova kell beszúrni a sikánba..
a másik ami rossz a pályában szerintem (az aszfaltot leszámítva), az a bukóterek, van ahol egyszerűen nincsen. a hátsó résznél a nyújtott jobbos után van a sikán, ott konkrétan egy gumifal van az orrod előtt, ha ott elrontasz valamit, akkor ott motorostul beleszállhatsz, elég csúnyán. és itt ne magával a nyomvonallal van a gond, hanem nincsen hely. gyorsan betenni meg nem mered, pont azért mert az aszfalt olyan, amilyen.
de talán pont emiatt nem túl nagy a tempó és jobban lehet az íveket és a fékpontokat gyakorolni. -
ALI_G
veterán
Jövőhét szombatot beszéltük, persze még az idő megtréfálhat.
integra: szerintem se a legjobb aszfalt ami van euroringen, szoktak lenni driftes köcsögök akik felviszik a port...meg úgy eleve az autók ha lemennek egy kicsit a pályáról.
Trükkös a célegyenes után az a kanyar, mi?
sztem is baromi jó a vonalvezetése, bár itt-ott parás. -
ALI_G
veterán
válasz
yodamastah
üzenetére
Szép újszerű a ruhád

-
Djuree
félisten
na tegnap én is kimentem kocsival az euroringre (jóhogy nem kockáztattam meg a motort, most is esik itt pesten, szétázott volna szegény, itt nem tudom sehova betolni, ponyvám van rá, de az ennyi esőt nem bír el).
délelőtt 3-4 motoros volt csak, később kezdtek szállingózni délutánra. sajnálom hogy nem tudtam maradni tovább, időre pestre kellett érnem. legközelebb motorral megyek remélem már. felmenni nem nagyon merek, nem is magam miatt, hanem a gépet féltem. nem saját géppel mennék én szivesen
legalábbis amig 3-4 motoros van, ha már előzgetnének akkor nem vállalnám be, a tapasztalatlanságom miatt nem csak magam veszélyeztetném. tükröt nem lehet használni, értem is miért 
találkoztam integrával is, jófej srácnak tűnik
-
.mf
veterán
Srácok, Kecsóringet jövő hétvégére tervezitek? Sajnos még mindig nem biztos, hogy jövő utáni hétről előrébb tudom hozni a szerelést, kedden hívom újra a Prop-techeseket, hogy tényleg szabadul-e fel hely csütörtök-pénteken, vagy marad a jövő utáni hét :/
-
Daywalker
addikt
260 dodóért találtam Yoshi RS3-ast (típusspecifikust, nem univerzális)
Bah...de jó is lenne. -
doc
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
igen, eleinte nagyon gondolkodtam azon hogy kint Nemetorszagban veszek, es labon hazahozok egyet, de egyreszt mar kint is nagy macera, masreszt meg legvonalban is 1000km, anyagilag semmivel nem jovok ki jobban mintha itthon veszem, meg ugy sem hogy kint tenyleg jo allapotuak a gepek, szoval inkabb nem vallalom a macerat
(bar az autovasarlasra meg mindig nagyon eros alternativa Nemeto., szoval lehet hogy azt megjatszom ha odakerul a sor) -
válasz
yodamastah
üzenetére
Amúgy a b13- nál melózol? Vagy a tiéd?
szoktam onnan vásárolni 
-
yodamastah
őstag
Yoshimura acel rendszer van rajta. Nem csak a dob, teljes rendszer. Szoval van hangja

-
válasz
yodamastah
üzenetére
Uh! Nagyon kemény!

Tényleg k jól néz ki!
A hangja? -
válasz
yodamastah
üzenetére
szép a gép
-
TayRol
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Kakucson meg a gumik miatt kell vigyazni. szoval marad a Pancsirng.
meg a Slovakia. -
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Lemaradt az idézőjel, úgy értettem na.

-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Nem vas, muanyag. Sokkal jobban szeretek muanyag ulesen motorozni, erzem mi tortenik. A gixxer gyari ules tul puha. Kenyelmes, de tul sokat tompit. Egyensen nem jo a kemenny ulessel menni mert ugy100km utan faj tole a hatam, de ez csak autopalyan jon elo, es ott nem nagyon szoktunk meni mert unalmas.
MOL olajat hasznalok evek ota, nekem teljesen bevalt. Most mar a corollaba is az ment...
-
runner 125
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Ok, én gondolom ezt úgy, h nem tepertem még le hosszabb távot egy ilyennel sem.
Úgyhogy, gyakorlati tapasztalom e téren nincs, csak az üléspóz ( persze, meg kell tanulni ülni rajta..) és úgy minden azt sugallja, h számomra kivitelezhetetlen lenyomni 1 nap mondjuk 6-700km-t.
mod. de azért a versenydeszka nálam továbbra is üti a biztosítékot.

-
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
miért? teljesen jól lehet sportgéppen túrázni, én is ezt csinálom vele

-
runner 125
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Te nem ember vagy.
Azért komoly.., gyakorlatilag vasülésen lementél vele a tengerhez?!
Nah, ennél én azért puhább pötsű vagyok.

-
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
jól látom, hogy yamaha fényezésed van a szuzin?

44956: többet kéne dirtbikeoznom vagy nagyon kéne egy eldobható motor, mert ilyen pályán úgy érzem, hogy ha merészebb vagyok, a pofonos ládát feszegetem, ahhoz meg az rr drága mulatság

de ahhoz meg másik autó meg utánfutó kéne meg még a jóistentudja mi minden..
idén még tuti nem vágok bele ilyenbe.. -
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
En rengeteget turaztam a gixxerrel. Teljesen palya osszeallitasban, meg a futomuvet se allitottam el, a muanysg ulest is rajta hagytam. Kenyelmetlen de leszarom, nem puhapocsoknek valo es kesz
JO azert napi 900km-nel tobbet nem mentem vele. Vilag koruli utra nem valo ez teny. -
yodamastah
őstag
válasz
Integra
üzenetére
Profi? el vagy te tevedve
. Az ering jo gyarkolo palya, de keveset voltam ott az utobbi evekben. Az aszfalt csuszik. EZ mindig ilyen volt. Ezert jo gyakorolni ott
Ott ahol a hringen lapon gazt lehet huzni, az eringen csak gurulni lehet stabil gazon. Par eve meg talmaval is lattam egy videot ahogy pofara esett az eringen 
-
Daywalker
addikt
Hehe, az én autóm is 15 éves, de lazán elmegyek vele 3-4 ezer kilométereket egy nyaralás alkalmával, szóval nem olyan para ez. Sokszor csak röhögök, amikor a csodadízelekkel meg a többi fényűző szarral ott állnak az út szélén, nyitott motorháztetővel, mert nem bírta a 40 fokban a dugót.
Egyébként pedig öreg valamit venni mindig lutri, egyszerűen jöhetnek olyan gondok, hogy előre nem látni. Bármikor elfoshatja magát egy tömítés, kifolyhat az olaj a telóból, elszakadhat egy bowden stbstb. -
Integra
titán
válasz
yodamastah
üzenetére
aszond meg nekem profiként pliz, hogy mi a véleményed az euro-ringről

letoltam a délelőttöt két barátommal, istenkirály volt, reggel nyitáskor mi voltunk csak hárman és később is csak 5-6-an voltunk a délelőtti etapban, úgyhogy volt nyugalmam tanulni a pályát.
marhára tetszik a vonalvezetése, vannak helyek amiket még mindig nem tudtam összerakni rendesen, de könnyen tanulható fasza kanyarkombinációs, bejön.
ugyanakkor az aszfalttal nem vagyok kibékülve. síkra kopott a gumim, nem az az igazi ragasztó aszfalt, sokszor éreztem úgy, hogy egyszerűen csúszik az aszfalt, nem mertem kanyarban erősebben húzni, sehogy sem bíztam benne. csúszott a hátulja kifelé majd betapadt, különösen a célegyenes utáni két jobbos visszafordítóban éreztem ezt. ezek után a két nyújtott jobbosban utána nem is nagyon mertem áthúzni a kanyarokat erősen döntve. most én vagyok teljesen béna, vagy ez az aszfalt azért tényleg óvatosságra int?
lehet, hogy ha lesz időnk 11-én, elmegyünk a jani tréningjére, csak szabit kell hozzá kivennem.. -
runner 125
nagyúr
válasz
Integra
üzenetére
Hjah, ez igaz.
Viszont mindenképpen valami "civil" ruhát akartam, - értem ez alatt, h a nagyon feltűnő /színes engem taszít. Viszont volt / lesz xenon-om, ami szúr.doc
Eszem ágában nem áll tologatni az árküszöböd, csak annyi pénzért már tényleg ki lehet fogni olyan motort, amire nem kell költeni, hanem lehet használni.
Persze ahogy Te is - és a többiek is írták - 15 évesből is van no1 vétel, csak egyszerűen kisebb az esélye, sokkal több utánajárást igényel.Aporpó, az nem rémlik hova utazol, de öreg - megkímélt, nagyon jó vételek az osztrákoknál és a németeknél is egyaránt vannak. Ráadásul a reg.adó kor (és persze ccm) alapú, szóval ebben az esetben megérhetné kint is körbenézni - feltéve, ha útba esik.

yoda
Noh igen, valahogy én is így gondolom.
A típust illetően kicsit elbizonytalanodom.
Belegondoltam, h mire is fogom használni, s úgy eszembe jutott, h milyen frankó lenne majd _eltúrázni_ egyet pl. Erdélybe (soha nem voltam még), vagy szimplán motorral lemenni a tengerpartra. Aztán ilyenkor nem tudom összeegyeztetni a két dolgot.
Túramotort biztos nem veszek, egyszerűen nem teszik, h "magas az eleje".
Formára nem az álmom, de hasonló típusok is eszembe jutottak, mint a CBR 1100 XX, ez igazi nagy csacsi, de félek, h már túl erős. Vagy pl. a Kawa ZZR1.4 , ez is állat formára, viszont már kissé ez is drága nekem.
Szívem vágya egy VFR 1200 lenne, csak a tárcámé nem.
-
doc
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
kosz, tenyleg jo aron vannak, de nagyon mas fazon mint amit keresek, egyszeruen nem tetszik
persze ettol meg tudom hogy nagyon jo mocik, sokan dicserikkigyo: pontosan. az en autom 18 eves, es ugyan nem hibatlan, de abszolut megbizhato, soha nem hagyott az ut szelen, akar most azonnal is siman elindulnek vele sokszaz kilometerekre. pedig meg csak nem is olyan kategorias auto, mint mondjuk egy japan sportmotor, hanem csak egy sima alsokategorias, oreg vas. attol hogy idos, meg boven lehet jo allapotu es megbizhato egy jarmu
-
Kígyó
senior tag
válasz
TayRol
üzenetére
Hidd el, ha nem valami roncsot fogsz ki, ami eleg nehez ha egy jo szerelo atnezi, es nem torod/tori valaki ossze, akkor az 500E-es motorra sem kell rakolteni semmit a kopo alkatreszeken kivul. Ezek a japan gepek nagy resze tenyleg annyira jo, hogy ha szervizelve van/volt, akkor 10 evesen is kimegy a vilagbol is.

doc: nekem sem tetszett eloszor, aztan minel tobbet neztem annal jobban tetszett. 2 ev utan mar ott tartok, hogy amikor cserere gondolok, mindig az a problema, hogy nem olyan szep mint a boci..
Persze elfogadom ha valakinek nem jon, csak erdekessegkeppen emlitettem. 
-
Daywalker
addikt
válasz
TayRol
üzenetére
A láncspray nagyon kiváló, érezhetően jobban tapad, mint a Repsol. Remélem a motorolaj is hasonlóan fasza.
Azon agyaltam, hogy vajon azzal az olajszűrő leszedő cuccal, ami az autóhoz van (olyasmi, mint a láncos, csak ezen fémszíj van), azzal hozzáférek a motoréhoz is (a hűtő alatt van az első kerék mögött), vagy muszáj olyan speckó leszedő cuccot szedni, ami a szűrő végére húzható fel és "kulccsal" tekerhető?
-
-
7 kilóért már busát is kapni

-
doc
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
1 millat ossze tudnek szedni mondjuk karacsonyra, moci meg most kell, amikor 500 van ra, ennyi...
majd ha ugy erzem, eladom, es veszek ujabbat, egy 15 eves motor nem sokat veszit az ertekebol 1 ev alatt, egy 4-5 eves viszont igen
-
yodamastah
őstag
1millio korul nagyon nagyon jo vetelek vannak mar. Idaig erdemes felmenni. Azert 1 millio nem 2-3, szoval nem ugyanaz mintha ujat vennel. Pont 1millio korul vannak a legjobb vetelek most. Sokan szabadnulni karnak a motortol, es kivalo allapotu, relativ megkimelt vasakat lehet venni ezen az aron. 500k-ert tenyleg a nyuzot vasak vannak. Persze ha 500k van akkor 500k van ez tiszta sor.
-
yodamastah
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
EN pl nem tudok semmi olyasmit hogy a honda megbizhatobb lenne mint a suzuki, de visszafele sem. Egyszeruen nincs hozza eleg adat, tul kicsi a minta amit egy ember a kornyezetebol ossze tud szedni. 1-1 meghibasodas meg tul keves informacio vegso kovetkeztetesek levonasara. Tudok enis szethullo 1000RR meg R1 blokkrol, de ez semmit nem jelent, ettol meg van mellette masik 1000 ami nyellgazon is elmegy 100e km-t. Persze ezek nem ordibaljak tele a forumokat meg a kornyezetuket hogy nekik nem ment tonkre semmi

En a sajat gixxereim eseteben (nyelgaz uzem volt boven) zero meghibasodasrol tudok beszamolni. Egyszeruen semmi nem ment toknre. Nyilvan sokmindent kellett es kell cserelni, de ezek az uzemeltetessel jarnak. De mittudomen mondnjuk pl kuplung lamellakat se csereltem meg soha. De ez sem jelent semmit, van olyan evjarat a gixxerek kozt is ahol gyari visszahivas volt a hamar beszaro kuplung miatt.
Vagy ott vana gixxerek konnyen toro vaza. Ez is csak 1 evjaratra votl jellemzo az 1000ek kozul, es pl az elozo evek vazai meg olyanok mint a tank. stb.stb.. Ilyen jelegu szoras van markakon belul is. Pl az uj 1000rr-ekrol sok rosszat hallok, de ettol meg lehet hogy abban az evjaratban a hornet atombizots es kivalo...
Gixxer mellett a jo ara, az egyszerusege, es a sok bontott alkatresz szol. Az egyszeruseg alatt azt ertem, hogy pl konnyu szerelni. Mondjuk egy rugostag csere 15 perc. Lattam zx6-ot felig szejjel szedni egy ilyen muvelethez. De pl a gixxer blokkok is hiresek arrol hogy sokkal egyszerubbek es kevesebb alkatreszbol allnak mint a tobbi. Konnyu oket szerelni i, egyszeruek mint egy faek. De tenyleg, en informatikus vagyok, es en szerelem a motort, gyakorlatilag nem hordom szervizbe

Az viszont biztos hogy nem a gixxerek a legjobbak. De pl szamomra ez nem volt kulonosebben erv. Annyira nagyon nagy kulonbsegek nincsenek. A motoros sokkal tobbet szamit mint a markak kozti kis differencia.
-
Daywalker
addikt
Hát van 1-2 szerelő, de megbízhatót és olcsót BP-n még nem találtam, illetve sógorom az érdiben csalódott. Most van egy budapesti tippem, majd elmegyek oda, ha valami kínom van. Általában Esztergomban a Prop-Technél vagy Budaörsön a Kawasaki szakszervizben javíttatom a gépet. Egyébként pedig szerintem ne csak "nézzen rá valaki", hanem méress egy kompressziót is, mert abból legalább valami kiderül.
Djuree: én nem látok jégesőt az előrejelzésben. Az elképzelhető, hogy hajnalban nem lesz meleg

-
doc
nagyúr
válasz
Daywalker
üzenetére
bocs, nem irtam, Erden/Budapesten
nekem akar az is eleg lenne, ha valaki latott mar 'belulrol' mocit, es le tudja kapni az idomokat, megnezni a vazat meg meghallgatni a motort
bar nagyon hajlok arra, hogy most nem erolkodok, megvarom azt a par hetet mar, de baromi nehez turelmesnek lenni
-
Djuree
félisten
na indulok pestre, de nem merek motorral, marad a kocsi

hétfőn hajnalban jövök vissza, pont akkorra mondja a legnagyobb szart...
meg ha jön jégeső, nem tudom a motort hova betolni pesten... -
Daywalker
addikt
Hol kéne szerelő pontosan? Mert azért Mo. elég nagy
Illetve ritka az, akit hirtelen el lehet rángatni, ilyenkor még nagyon sok a munkájuk.Egyébként az öreg motorra mindig költeni kell valamit, de ez ilyen. Ha nincs komoly baj, akkor minden más ráér szép lassan, teljesen egyetértek. A gumiproblémát pedig egy használt szettel meg lehet oldani, azzal egy-két nyarat ki lehet húzni, amíg lesz pénz egy újra.
-
doc
nagyúr
a gsxf is sokaig kepben volt, de egyszeruen nem tetszik, na

runner: azert az 500 meg a telen 700 (ami ilyenkor 800) kozott bo masfelszeres kulonbseg van, meg ez azt jelentene, hogy meg egy vagy ket honappal kesobbre tolodik a vasarlas. de akkor mar tegyek hozza meg egy kicsit, legyen egymilla... es eljutunk oda, hogy vegyek uj motort, jovore...
en egy honapon belul meg akarom venni, meg ahogy mondtam, nem is akarok dragat, egy 500ezres mociert nem szakad a szivem ha picit csuszik
a linkelt 600-as meg mint mondtam, nagyon szet volt nyuzva,nem szivese vettem volna meg, raadasul a 600ezer mar nagyon a teteje a budget-nek (aztan arra kapasbol kene uj gumi, stb) -
Integra
titán
válasz
runner 125
üzenetére
full feketével egy baj van: nem látszol benne eléggé. de legalább ghostrider vagy

-
runner 125
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Elhiszem.
..mindjárt jön yoda és Gixer-érvek.
^^Tüzi
Jaja, szép fehérben is, bár nekem full fekete a bőr ruhám, kissé kontrasztosak lennénk.

doc
Ebben az árkategóriában nem olyan durván magas az ugrás árban. Konkrétan arra gondolok, h néztél egy 15 éves CBR-t 500-ért, míg pl. télen én 720-ért láttam már 2004-es F4i-t, csúszott idommal. Igaz tényleg január körül volt, viszont 700k körül már tudsz venni sokkalta fiatalabb gépet. Kawa ER6 nem tetszik? Van belőle fejidomos is.
Már csapból is ez folyik annyiszor írtam (
), de a motorozás drága dolog, s egy ilyen masinával - ha Honda, ha nem - könnyen befürödhet az ember.
Akkor már az eggyel újabb 600k-ért, amit linkeltél. -
doc
nagyúr
miert vennek szart? ha egy szerelo azt mondja ra hogy nincs komoly baja, akkor az olyan nagy bukta nem lehet...
jotanacsokat a vasarlashoz meg honapok ota olvasok mindenfele oldalakon, beleertve termeszetesen az elso hsz-t is
a csorgesrol egyebkent kerdeztem a CBR600F tulajokat, mondtak hogy siman elofordul hogy a vezermulanc/feszito csorog, az pontosan ugy viselkedik mint amit ma hallottam (3000 koruli fordulaton csorog, alatta/felette semmi), ez pusztan annyi, hogy idovel azert cserelni kell (egy normalis szerelo nyilvan egybol felismeri hogy pontosan minek is a hangja)
Integra:
miert lenne 'nagyon lutri'? figyu, ha mutatsz nekem felmillaert tokeletes allapotu 15 eves CBR600F-et, vagy legalabb hasonlo kategoriaju turasport vasat, hidd el, megkoszonom... ez legalabb (amennyit szetszedes nelkul lattam belole) egyben van, nincs szetrohadva (ilyet lattam sajna csutortokon, gyonyoru hangu, stabil gep, alul harom kilo rozsdaval), szepen jar a motor, nincs lathatoan betonnal polirozva (mint a ma megnezett, mar linkelt moci a szarrapalyazott gumival). ez volt az otodik CBR600F amit megneztem, es a masodik olyan, amire azt mondtam hogy ezt szivesen hazavinnem. az elso egy 20 eves F2 volt, amire azt mondta a srac hogy 600-ert elvihetem (rendszam nelkul)
jo mondjuk mondta hogy alapvetoen nem elado, ezt maganak vette, es tudja hogy horribilis ar, nem is eladni akarja, de 'van az a penz' 
a futomu/lengescsillapitok proba alapjan jok, szinte zsir uj gumi van rajta, mi kell meg? vannak rajta hibak, karcok, a farokidomon repedes, de ezt kb. lesz@rom... nekem az kell, hogy megbizhatoan mukodjon alattam, ne legyen komoly baja (pl. torott/ferde vaz, hengerfej, stb), a problemas, de vallalhato dolgokat majd idovel rendbehozom
tudom hogy szerinted aki nem harommillas uj motort veszi, az idiota, de ez van, nekem erre telik. mondjuk ha megtehetnem sem vennek sokkal dragabbat elso motornak...egyebkent orulok hogy aggodtok ertem (tenyleg!), de azert egyikotok sem ajanlott meg szerelot, vagy legalabb motorugyekben kellokeppen jartas szakit, aki be tudna kukkantani az idomok ala

-
doc
nagyúr
válasz
Archer
üzenetére
en rutinon ultem eletemben eloszor nagymotor elso ulesen, de valtos motorbol is egy kb. 2 perces simsonozast leszamitva az elso volt, de nem volt vele semmi gondom. azt tudtam a konyvbol, hogy hogyan mukodik a kuplung/valto stb, ott meg annak megfeleloen ki is probaltam, es ment...
mondjuk a 400-as XJR eleg kezes joszag, de azert mozog ha kell, esszel kezelve nem lehet gond akar egy 600-as tanulogeppel sem
a jogsi maga nem nehez, csak figyelni kell sokmindenre, a rutin a gazosabb, ott egyetlen rossz mozdulat vagy a vizsgadrukk miatti figyelmetlenseg (pl. rossz iranybol kerulsz egy bojat) eleg a bukashoz. mondjuk forgalmin is konnyu benezni egy egyiranyu utcat vagy egyeb marhasagot
ha mar tanfolyamra mesz, mindenkepp erdemes megkerni az oktatot, hogy had menj egy-ket kort egy A1-es vagy A korl. oktatomotorral, hogy lasd milyen egy 125-os a valodi nagymotorhoz kepest, jo esellyel el is megy tole a kedved
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Nekem meg szervizben volt sokáig, gyakorlatilag pont abban az időszakban, amikor meleg volt és kevesebb eső esett.
ALI_G: RIP
boogie84: 11 ezer forint felett ingyenes MO egész területén. Nekem 4 liter kellett, ami 12400 forint volt
Kevesebbnél 1600 forint a postaköltség (ennyi erővel kúton is megveheted, ott 1 liter 3900 asszem). -
alvaro
senior tag
válasz
Daywalker
üzenetére
Én is néha "túlhordom" az olajat, ha néha úgy jön ki a lépés, csak én nem időben, hanem kilométerben, most 10400-at volt benne (szeptembertől áprilisig), egyszer meg előfordult 10800 is - ahogy sikerül időpont megbeszélni a minden egyéb miatt, pár nap alatt sok minden történhet.
És valóban, engem se dobott le a tanuló ER5-ös Kawa

Amikor meg sikerült lefeküdnöm a GPX400-zal, na ott se a motor volt a hibás, ha csak az ABS hiányát nem tekintjük annak
Magam pedig 650-esen kezdtem, egy hengerrel, nem egy kihegyezett előadásban. Tökéletesen kezelhető, és főleg kiszámítható, pláne az én pörgetést kerülő stílusomban. De egyébként is, ahogy forog, úgy erősödik, nincs benne semmi hirtelen meglepetés. Magától nem fog hülyeséget csinálni, ahhoz én is kellek

Küzdöttem az utóbbi némi hibajelenségekkel, felpislákoló ABS LED, összevissza villogó index (először azt hittem, kiégett valamelyik), aztán alapjárati leállás, egyre nehezebb indulás, időnként gyengélkedés menet közben... Hát basszus, a testcsatlakozó volt lelazulva az akkuról
Meghúztam a csavart, feltöltöttem jól az elgyötört lelkű energiatárolót, most az összes tünetet mintha elfújták volna... máskor rögtön ez fog eszembe jutni, bármi lenne... -
ALI_G
veterán
Most kaptam a hírt, hogy meghalt egy motoros ismerősöm
ő volt a szerelőm is egyben. Nem balesetben hunyt el. Állítólag 1000 motoros fog jönni a temetésére.
RIP -
boogie84
veterán
válasz
Djuree
üzenetére
Annyit tennék hozzá (ismerősük tapasztalatai) h a sarki fűszereshez is többet jártak ,mint mi hondások!

Megbízhatóbb a Honda! Nem kihegyezett teljesítmény, de utcára nem is kell!

(#44888) Daywalker: Bezzeg vidékre nem h díjmentes, ha nem viszonylag drága is!
(#44873) runner 125: Az sem mind1 h utána mennyit fogsz rákölteni. Én a Honda-ra semmit sem költöttem csak amit feltétlen muszáj volt (láncszett, gumi, olaj-szűrő). És csakis azért cseréltettem vez-lánc feszítőt, mert nem akartam h csörögjön 3000-nél. Erre sokan mondják húzzam csak neki, semmi baja sincs...
Jól gondold meg mit veszel...!
(#44915) Djuree: Nekem tavaly úgy jött ki h szezon 80%-a felé cseréltem, idén még megyek vele 4-5000km-t. Én 6k után cserélem az tuti!
-
Daywalker
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
Az picit fura
Btw én is picit túlhordtam, mert tavaly ilyenkor lett cserélve, tehát 1 éve...mondjuk kb. nekem is 2500 km-t futott (ebből idén kb. 400-at), ezért is hagytam benne picit tovább. Most biztos sokan nem fognak egyetérteni, de kicsit túl van lihegve ez a dolog. Mármint ha nem napra pontosan cserélsz, akkor sem történik semmi, főleg akkor, ha nem "üvegezed" állandóan. Arról nem is beszélve, hogy rengeteget fejlődtek az olajok az elmúlt 10-12 évben. Persze nem ezen érdemes spórolni.Archer: az 500-600kcm tanulómotor nem fog ledobni, főleg azzal a tötymörgős tempóval nem, amit a tanfolyam alatt diktálnak. Utána meg azt veszel, amit akarsz, csak ne kelljen újból a jogsival szívni, abból csináld meg a nagyot egyből. Én 900-asra ültem friss jogsival és még élek (minden fejben dől el, ha pedig nem te vagy a hibás, akkor tök mindegy, hogy egy Simó, MZ vagy egy Hayabusa van alattad).
-
Archer
őstag
Köszönöm a válaszokat. Rendben van, hogy gyenge lesz meg lecserélném csak kedv ($) kérdése az egész
Egyelőre ha lesz egy jogsim meg a kis CBR, már annak is örülni fogok. Meg akkor még vehetem meg a motoros cuccokat. Végiggondolva tényleg az A-nak van értelme, olyan 25-30k a különbözet. 21 már elmúltam. Amúgy nehéz a motorjogsi? Rendes motorral nem is nagyon mentem még de ott meg üljek rá egyből ilyen 600-as dögökre
Anno autóra rutinon húztak megy egyszer egy kis semmiség miatt, a többi elsőre meglett. -
Én tévedek vagy tényleg egyre több a motoros a belvárosban ...?

shiNIN: akkor te is tudod végre csapatni
Gratdjuree:
márka szervízbe azt mondták elég 6000km enként -
Djuree
félisten
na olajcsere megvolt, de teljesen tiszta olaj jött ki. 3000km-t mentem a tavalyi olajcsere óta. sok értelme nem volt cserélni. érdemes egyáltalán minden szezon előtt cserélni? vagy inkább csak a 6000km számít?
fater csoppere 3000km alatt széteszi az olajat
-
shiNIN
tag
Hazahoztam Cilit
Az új gumi pöpecnek tűnik, szépen tapad, persze ahogy én vezetek s amilyen laza utakon jöttem, jó hogy, de akkor is érezhetően sokkal jobb, mint a kopott gyári volt
S most még vizes is volt az út néhol.Alvaro pedig számolgatja a két motor aktuális járulékos km költségét. Teresának lényegesen több lesz, mert idősebb (közben meglett, 17.5 és 12.6 ft/km). Engem ez nem is annyira érdekel, inkább az, hogy melyiknek lenne olcsóbb a szervizelése, ha mindketten fiatalok lennének. Valószínűleg teresáé, mert őt feleolyan ritkán kell szervizelni, s csak az olajból kell egy kicsit több (meg most az olajszűrője is több volt 440ft-tal
). Olajat Castrolt kapnak, 3 ezerért, ha a szervízben cserélik (többnyire ott, mert szinte mindig akad valami más is, gumicsere, doboztartó, mifene).
Teresa ott szaladt meg, hogy 63 ezernél szíj, 82 ezernél szíjtárcsa kellett neki, s ezekből bmw kell. De ezek ritkán kopnak el. A mindenféle kis bizbaszok (lábtartó, tükör) párezres tételek, arra utángyártott cucc is jó. S most még a gumi is vagy 11 ezerrel olcsóbb volt rá
Persze azt nem tudjuk, ezek a gumik mennyit fognak bírni. -
Daywalker
addikt
Az enyém sem volt makulátlan, biztos volt vele perec, de a váz és blokk nálam is rendben volt.
Egyébként, ha négy hétre mész el, akkor az necces, ugyanis az átírásra nincs annyi idő, ha nem tévedek. Max előre lehet dátumozni az adásvételit, vagy talán meghatalmazással át lehet iratni. A csörgés lehet gyújtás és vezlánc is (kawában pl. a vezlánc feszítő szokott zörögni). Reméljük nem a dugó "csilingel" a hengerben
Autóban már láttam olyat 
-
doc
nagyúr
válasz
Djuree
üzenetére
mar mindegy, szerintem megtaláltam a motoromat :-D viszont kicsit gaz a helyzet, mert ugye nem leszek itthon...
szoval talaltam egy egesz szepet, de mielott megveszem, el akarom vinni szerelohoz atnezetni. tudtok esetleg valakit, aki hetvegen vállalna fel orat hogy elkapja az idomokat, vegignezze a vazat es ugy altalaban megnyugtatna hogy nem szart veszek?meg meg egy: bizonyos fordulaton uresben csorges jon a blokkbol, ez vezmulanc lehet vajon vagy mi a fene?
-
doc
nagyúr
válasz
TayRol
üzenetére
nem adjak, kapasbol azzal kezdtek hogy ez 600 es kesz, meg se probaljak alkudni (anelkul hogy akar csak utaltam volna ra)

tudom hogy durvan jo az ar, ezert is rohantam el azonnal megnezni
allitolag masfel evet allt, ez meg hiheto is lehet
komoly gondot (belso rohadas, tores a vazon, stb) nem lattam rajta, a segedvaz is egyenesnek tunt
a gaz az, hogy en hetfon megyek kulfoldre 4 hetre, szoval nem t'om micsinaljak vele, anelkul hogy rendesen meghallgatnam/kiprobalnam nem veszem meg, csak az meg nem lesz megoldhato
esetleg ha szolnak hogy kipucoltak, es nem vittek meg el (allitolag holnap megy valaki megnezni), megkerek egy CBR-es kollegat hogy vizsgalja meg kozelrol helyettem
Aktív témák
- Eladó Samsung Galaxy Note 10 8/256GB / 12 hónap jótállással!
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- Új, Aktiválatlan, iPhone 15 (128 GB) (rendelhető)
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Persze ez azokra vonatkozott, akiknek már van mit beírni
Lol, időközben valaki beleírta nagyjából, bár az enyém kimaradt
Viszont beleírtam 

szegény gép...
Fékjei elég jók a dupla tárcsáknak köszönhetően. A kezelhetősége is jó (146kg), egy 750es srad-dal mentem pár kört egy parkolóban és nem tudott utolérni, a kanyarokban elhúztam. 

persze ettol meg tudom hogy nagyon jo mocik, sokan dicserik