- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- bambano: Bambanő háza tája
- Rák
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
Aktív témák
-
.mf
veterán
Képzeljétek, hogy jártam ma...
Péntek-hétfőn sirályul ment a gép a Mátrában, semmi probléma, egész könnyen is indult.
Tegnap ugyan gyorsan indult, s bár utána röviden leesett a ford. 800-900-ra, de gáz után már jól ment, nem fulladt le.Ma viszont megint hosszú indítózás, s egyből leesik a ford. 900-800-stop. A szívató ált. nem szokott működni, most is meghúztam, most működött -- de csak az egyik irányba... fennragadt, 4000 lett az alapjárat
csúnya nagy dugó Bartókon, meg amerre a szem ellát utána, úgyhogy kénytelen voltam egy kis próbálkozás után visszafordulni és üresben hazatolni a motort...
majd este szedem szét és visszahúzom a szívatót.
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #50048 üzenetére
"3" zónás (középen közepes, szélein lágy).
Esőben még nem próbáltam, gondolom a BT020-hoz képest sehol sincs, de esőben, ha lehet, inkább nem is megyek.
Ugyan nem mértem, de szerintem / szemre még nem sok fogyott bele, pedig már egy ezrest beletettem röpke egy hét alatt... remélem még a következő szezont is kibírja. -
.mf
veterán
Ma reggel mentem énnemistudomhol *térképet csekkol* Pétervására és Terpes között, gyönyörű vacsiúj aszfalt, csillogott is a szemem néhány elég gödrös út után (épp ma reggel kezdték a kátyúkat javítani Mátraballa Mátraderecske előtt vagy után, jó volt már ott is a már elkészült részen menni a még javítatlanhoz képest). De sajnos utána a Terpes - Sirok még a régi volt.
Eger-Lillafüred? Sajnos Egerből Szarvaskő - Mónosbél - Bélapátfalva irányba mentem tovább, úgy látom ez Eger - Felsőtárkány - Répáshuta - Lillafüred lett volna? Térkép alapján jól néz ki, jövőre ezt is megnézem. -
.mf
veterán
Újra itthon
sajnos, pedig úgy maradtam volna még
Péntektől máig Mátraházán voltam, mint láttátok, net nem volt, csak a motorolás. Ezen 4 nap alatt tekertem bele 750+ kilit, ami az oda- ill. visszaút 3-ast leszámítva túlnyomórészt a szerpentineken volt. Hólyagosra motoroztam a jobb tenyerem, még most is bizsereg
Továbbra is lassú vagyok a többi motoroshoz képest (volt ott mindenféle, bömösök, vtr sp2, dukik, rengeteg japán ezres), de egyrészt én nem akartam meghalni (volt talán vasárnap egy motorosbaleset? Pont Gyöngyösről mentem vissza, amikor a parkolóban hallottam, ill. még útközben a mentőt és rendőrt láttam) (ahogy ott néhányan mentek, azt csodálom, hogy nem volt több baleset... miller, éles beláthatatlan balrában, záróvonalon túl, buszt kocsit és engem előzött... és sokan jöttek még térden kanyarokban), meg majd javul ez gyakorlattal, gondolom ők se ma kezdték
A kezdőpályás módszerrel mentem a szerpentineken: 3-asba be, s gáz-motorfék-döntés hármasból a megfelelőt.
Gyöngyös - Mátraháza: zsírsirály út, kellemesen kanyargós
Mátraháza - Parád: elmegy út, kanyargós
Mátraháza - Galyatető - Mátrakeresztes: pár helyen gyönyörű kilátás, viszont elég ergya út, rengeteg kátyú, néhol csúnya futóárkok is a kanyarokban, amiket kikerülni csak a szembesávban lehetett...
Aztán voltak még olyan helyek is, ahol bár nem volt látszólag nagyon kátyús, mégis szörnyű volt, pl. Tar előtt, hogy 50-nél is szétrázott, valahogy keresztben bordázott volt az út, csak úgy dobált.Ha már úgy látom az előbb fogyasztás szóbakerült:
Eddigi nagyátlagom 5.4 körül volt (minden: városi tötyögés, pálya húzás, euroring)
Most volt olyan, hogy 4.52-re jött ki...
Gondolom a szerpentinek lassú tempója, a falvak egyenletes nyugodt50-7040/50 átbaktatása, meg a városi lámpás stop-go közlekedés hiánya. Pedig a hosszabb egyenesekben a hegyek aljában itt is benne volt a160-18090. Ha végig nyugodt tempóban megyek, nem rángatom a gázt, trükközök kuplunggal, akkor talán még 4 alá is le lehetne vinni, ezt nem gondoltam volna... -
.mf
veterán
Na, ma is ezt csinálta, bár ma már könnyebben megadta magát... pedig most csak egy éjszakát állt
Lehet, hogy hétvégi mátrázásba mellé egy szervizt is be kell iktatnom, karbit kipucoltatniPersu: igen, ahogy Daywalker is írta, On-Off-Res állások vannak csak a csapon.
Roli: "szoval johet a szezon, a gep felkeszitve!" -- még épp jókor
Ali: hátnemistudom, péntek-hétfőn Mátraházára szól a szállásom és az ellátásom... reggeli, délutános, vagy egész napos? Délutánra lehet, hogy benézek, még meglátom, hogy az út milyen.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #49828 üzenetére
elég extrém lehet nálatok a takarítás, hallod-e.
Ezért se takarítokMegérkeztem én is, remélem mindenki hazaért. &rew, elég gyorsan leléceltél, csak nem volt túl sok kerülgetendő n00b a pályán, mint pl. én
Ma is tanulságos volt, 2 dolgot gyakoroltam: az egyik, hogy kevésbé legyek merev a bringán, tartsam lazábban a karokat, a felsőtestet; a másik pedig, hogy néhány kanyart fék nélkül, mélyebbre döntéssel vegyek be. Még így is csigalassú vagyok mindenki máshoz képest, de hát valahol el kell kezdeni
oh btw én viszont nagy motorolós hétvégét fogok tartani. Péntek-hétfő szabi, s anyám szervezett Mátraházán egy üdülőszobát
-
.mf
veterán
Nem láttam füstölést, s még kb félig lehet a tank, tehát vizet sem kéne szívnia az aljáról. Igaz az első két-három próbálkozás után átállítottam tartalékra, lehet, hogy avval ment bele s csak rontott a helyzeten. Taknyos benya, nem tudom, legutóbb egy nóném kiskútnál tankoltam, mert csak azt találtam, viszont avval a benyával simán jól ment Euroringen a gép (igaz a többiekhez képest elég lájtosan kanyarogtam csak).
-
.mf
veterán
Te is csak felületesen olvastad át
Nem ingyenes, csak a tesztmotorozás; ill. ha már voltál valamelyik szinten, motoron jöttél és helyben beiratkozol még egy tanfolyamra, akkor ingyé tekézhetsz és gokartozhatsz, a tanfolyam meg 10k-val olcsóbb.
Doc: a Balatonnál a nyáron, de lehet, hogy már tavaly is láttam már robogós rendőröket. Szerintem praktikus, jó ötlet.
-
.mf
veterán
Tegnap a nagy rohanásban elfelejtettem írni, de elég furán-nehezen indult a motor reggel... annyira, hogy már kezdtem félni, hogy mehetek gyalog, s mondhatom le a heti motoros programokat...
Pénteki lime-party óta nem mentem vele, mert megvágtam a talpam, s inkább pihentettem a hétvégén. Hétfő reggel amikor kitoltam és indítóztam, akkor gyorsan elindult a gyújtás, viszont a fordulatszám maradt 850-900 körül, az 1200-körüli alapjárat helyett, s amint elvettem az önindítót, egy másodpercen belül le is állt a motor. kr-nyik-nyik-(önindító)-br-nyik-br-nyik-(motor elindult)-br-nyik-br-br-(önindító elvesz)-br-br-nyik-nyakk (kicsit olyan hang, mint az önindító, ahogy a 900-as fordulatról leesik és leáll a motor).
Egy elég hosszúnak tűnő 2-3 perc önindítózás, és egy kis gáz után végül megadta magát, de eléggé megijesztett, hogy akkor ma mehetek gyalog... Pedig összesen két napot állt csak.
Azóta megy, ma reggel is 11-12 óra állás után úgy indult, mint szokott, csak vakarom a fejem, hogy mitől lehetett, s hogy előjöhet-e még. -
.mf
veterán
válasz
Djuree #49801 üzenetére
Azt hittem már valami külföldi túra, de Bp-ről 80km-re sincs
Nem lesz már az a kánikulás strandidő, de akkor max tájat nézünk -- bár én már voltam 10C-os tengerben is
A hétre épp ideális motoros időt mondanak -- nem olvadsz rá a vasra, s még nem is fázol; nap süt, eső kevés -
.mf
veterán
válasz
alvaro #49681 üzenetére
Másra nem is számítottam, de tudom, hogy klinikai eset vagy
Csak egyszer gondold végig azt, melyik ér többet: 5%-kal tovább tart a gumi és 4%-kal alacsonyabb a fogyasztás; vagy egy éles helyzetben el tudsz kerülni egy balesetet, megúszni a sérülést és a kárt a motorban... értem én, hogy elvi kérdést csinálsz belőle, de ha nem tanulsz meg rendesen fékezni és az eleve kemény túragumi is túl van fújva, sokkal hosszabb lesz a fékutad.
-
.mf
veterán
Holnap akkor Euroring lesz?
-
.mf
veterán
válasz
Integra #49675 üzenetére
Már megint kezded vazze...
Nem hülyézem le a tervezőket. Egyszerűen csak nálam más a prioritás: inkább tapadjon, mint a magazinban jól mutasson az alacsony fogyasztás és szennyezőanyag-kibocsátás (japánban ezeket talán kötelezően oda kell írni motorokhoz) és a magasabb végsebesség. Ennyi. Nem kell egyből teljes offenzívába átmenni és implikálni, mintha azt mondtam volna, hogy én vagyok a motorozás császára, a gyáriak meg mind hülyék... -
.mf
veterán
válasz
bajnokpityu #49666 üzenetére
"a gumis 2.4 2.9es nyomta fel"
mert annyi a gyári előírt... viszont tény, hogy épelméjű ember annyira nem fújja...
Persze, hogy gyorsabbnak érezted, laposabb --> nagyobb felületen tapad (jobban gyorsul és lassul) (grip) -- viszont egyben jobban kopik is, kicsit magasabb a fogyasztása és alacsonyabb a végsebessége (drag). A laposabb viszont csak egy szintig működik, utána már képes begyűrni a gumit, ami már nagyon nem jó -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #49650 üzenetére
"Nah, megvolt a Lime Party
"
Nekem már egy jóleső hidegzuhany is
dögmeleg volt ma, még nadrág nélkül is szét voltam izzadva, pedig pár km-eket mentem csak cég és ügyfelek között... gép is szenvedett, 85°C alá ritkábban ment, mint ahányszor a ventit bekapcsolta... ennyire máskor nem szokott melegedni...
Jó volt találkozni a többiekkel, meg a rengeteg motort látni
Kéne fórumos gurulásokat rendezni, gyakrabban, mint ahogy eddig összejöttek -
.mf
veterán
De míg tavaly volt 6 csoport, most csak 4 vagy 3 lesz, és csak közepes és gyors csoportok, lassú nem... úgyhogy én most inkább nem is bumlizok a nadrággal sem, sokkalta macerásabb, csak felvéve tudom vinni, ilyen melegben szétizzadok vele.
Uhh hülye t9 önállósodott és kiegészítgeti a szavaim.....
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #49435 üzenetére
Ja, van benne valami. Az, hogy mindkét gumi csúszott, kicsit kizökkentett... ahhoz, hogy a hátsó csúszik, már hozzászoktam, de hogy az első is... utána beütöttek a védelmi reflexek / ösztönök, hogy függőlegesben tartva a gépet meg tudjak állni; s tényleg inkább kanyarodnom és bedöntenem kellett volna. Most már mindegy, talán legközelebb jobban kapcsolok.
Tudom, hogy nem kéne tükörbe néznem, de legalább csak a tudat, hogy ok, most már megint utolértek, hagyjak mindkét oldalon annyi helyet, hogy meg tudják biztonságosan oldani. Amikor erre nem figyeltem, volt, hogy rázókövön előztek, amiből azért könnyebben lehet baj.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #49425 üzenetére
Naszóval
ez egy zűrös nap volt. A bőrnadrágom se a tanktáskába, se a motoros hátizsákomba nem fért volna bele, így abban mentem. Ing, nyakkendő, kétrészes bőrruha, meg egy hordozható szauna -- ja nem, az a bőrruha volt
Már épp készülődtem volna egy fél ötös induláshoz, amikor jön a telefon és az email, hogy egyik fontos ügyfélnél sorra jelzik a Blackberrys userek, hogy nem megy az email send; majd természetesen ezzel a lendülettel beesik még pár egyéb most-azonnal feladat... úgyhogy félóra csúszással, ötkor indultam, átnyargaltam Pesten, érek oda Gyáli úthoz, s nézem OMV kút... hopsz már túl is mentem rajta... na akkor jobbra be, hátha van oda vissza út -- természetesen nincsen... vissza útra, vissza a Hungáriához, csapó kettő. Ja, hogy van mégegy OMV kút? Nagygáz, megtalálom, pár perccel múlt fél, de R6 sehol, előtte sem láttak. Ááá mondom
Gondolom akkor vagy elindult, vagy lefújva -- mivel lehet, hogy semmi sem lesz belőle, ezért ótopálya-matrica helyett régi-5. S közben röhögök magamban, hogy még az mp3-lejátszóm a fülhallgatómmal sem hoztam ma magammal helyhiány miatt, GPS meg ugyebár fülhallgatós történet, ha nem találok oda vagy onnan vissza...
De végül odataláltam egész könnyen, Persut is megtaláltam, f7, mondta gyorsan tankoljak és jöjjek. Szomszéd faluban találtam is kutat, a srác rendes volt, nézte, hogy már majdnem hét, múltkor írtam előre mailt, most viszont elfelejtettem, csak 6-ot kért.
Na pályára fel
s akkor most az eleve terjengős postban egy kitérő.
Szóval motoros pályafutásom jónéhány évvel ezelőtt szárazon kezdődött, "szimulátorokon". Rengeteget játszottam pl. Motogp07-tel. Inkább arcade, főleg az "utcai" motoros része, s gondoltam nem sok köze van még a motogp-s részének se a valósághoz. A látványhoz, koncentrációhoz és tekintet vezetéséhez legalább hozzászoktatott, a kanyarodási technikát is meg kellett hozzá tanulni egy bizonyos szint felett.
S akkor most vissza a valós, létező, előttem elterülő pályához.
Az első kanyarkombó (jobb-bal sikán) még fejben nem teljesen felkészülten ért, de ahogy belementem, két dolgot kellett belátnom:
1.) ez egy sportmotor, amit ha az ember jól tesz kanyarba, még kora ellenére is úgy viselkedik, szépen hagyja magát irányítani, bedöntve is atomstabil.
2.) annyira mégsincs távol a játékoktól, és most, e nagyobb belátható téren kezdtek összeállni azok, amiket a vezetéstechnikai tanfolyamokon oktattak és könyvekben olvastam: tekintet vezetése, hátsófékes ívszűkítés kanyarban, meg az, hogy kanyarban stabilgázzal stabil a gép, s akkor tovább is lehet dönteni, mint gondolnánk, még azokkal a fos gumikkal is, amik a motoromon voltak. Hidegvér bekapcsolt, tekintet érintési pont után már a következő kanyart kereste, s közben jöttek belül a megjegyzések, hogy "túl sok volt előtte a fék, nagyobb tempóval is bele lehetett volna menni", meg "még dönthetted volna, s mellé még mehetett volna több gáz". Magamhoz és a fos gumihoz képest meglepően jól és stabilan ment a döntögetés, pedig a gumi miatt kifejezetten óvatosan mentem.Volt egy hónapja az esésem, amiből levontam pár tanulságot:
1.) eső környékén dupla óvatosan
2.) hátsó fékkel kezdjek minden közepes-nagyobb fékezést
3.) fék és utána döntés, ha úgy nem megy, akkor hagyjuk a manővert és oldjuk meg máshogy
4.) bt020-at cserélni másra, aminek tapadása is van. Túraguminak jó, esőben is, nem fogy, viszont nem is tapad, s csúszása hirtelen.
Ebből az első háromra (kettőésfélre) sokkal jobban figyeltem és tartottam, a negyediket viszont múlt héten akartam intézni, addig viszont nem készült el a motor, így a hétre csúszott...Mentem jópár kört, kicsit kezdtem fáradni és elég szomjas lenni, úgyhogy lejöttem. Persuval épp találkoztam, már csak egy negyed óra -- na akkor gyorsan arcmosás-ivás, és még néhány kör. Csak pár percig hűlt a gumi. Vissza fel a pályára, első kör, a célra fordító előtti gyors szakasz utáni nagyfékes nagyjobb-kisbal-nagyjobb kombó bejáratánál vagyok, magamhoz képest kicsit később kezdek fékezni, gondolván, hogy mások ennél is jóval rövidebbet fékeznek, biztos belefér. Elkezd csúszni a hátsó, s progresszivitás ide vagy oda, az első is... na ez most elég felkészületlenül ért, csúszok pár métert kétkeréken, mire kapcsolok, hogy fel kéne engedni, hogy úrja betapadjanak, s utána újra fokozatosan ráengedni. Igenám, de azután is csúszik mindkettő tovább, s már a háta is kezd kicsit jobbra jönni, már nem tudom egyenesben tartani, s már elfogyott az aszfalt, mindjárt itt a fű. Szerencsére a csúszkálás ellenére is sikerült eléggé lelassulni, kb 5-10-zel dőlök el... viszont, változatosság kedvéért, megint a jobb vállamra
nem hiszem el, egy hónapot kihagyok, hogy a jobb vállam valamelyest helyrejöjjön, szombaton ültem először újra motorra, s kedden már megint a rossz vállammal tompítom a landolást
Gépnek szerencsére semmi baja, még pár karc a kollekcióba, fél-egy perc indítózás után indul is, most a váltó sem akad utána; most a vállam se kapott nagyot, csak épp eleve rossz volt, de legalább már megvan a háromszögkendő és a kenőcsnem vészes, olyan, mint az előző egy-másfél hét után.
Utólag már én is láttam, hogy mit kellett volna csinálni: vagy megint felengedni a féket, s a maradék minimális sebességet a füvön megfogni; vagy lehet, hogy az első felengedéskor már lecsökkent annyira a sebesség, hogy jól bedöntve már be tudtam volna venni a kanyart. Na mindegy, most már így alakult, legalább gép csak karcos, nagyobb baj nem történt egyikünkkel sem.Ill. visszafelé majdnem. Már sötét, 1-1 sávos 5-ösön szembe távol sok fényszórót látok, s két oszlopban, először azt hiszem előz, de utána villant index jobbra, kanyarodósáv. Ott áll, ott áll, még mindig ott áll -- akkor biztos elenged. Hát nem. Mikor közel érek, a barma akkor kanyarodik ki elém... még jó, hogy a nagyféket gyakoroltam előtte az euringen... az ilyen barom hogy kaphat jogsit, nem értem...
-
.mf
veterán
Na újra itt
Ez is tanulságos volt, az előző eséshez képest tanultam, de még épp nem eleget. Legközelebb most már tényleg jobb gumikkal
Részletesebben majd egy kiadós zuhany után -
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #49396 üzenetére
Ok.
Boogie: jól hallható a hang, nem sisak, hanem a motorból jön, s tegnapelőtt még nem csinálta.
-
.mf
veterán
Hmmm...
Ma reggel elég nehezen indult be a motorom, mintha már hónapok óta nem ment volna (nehezen indult be több henger). Pár indítózás és gáz után helyrejött, de akkor is fura. Menet közben evvel már nem volt gond.
Viszont: a fokozatjelző nem működött. S menet közben (vagy inkább járó motorral) egy cincogó-csúszkáló hangot hallottam valahonnan. Fogalmam sincs, hogy mi lehet. Fokozat-kijelzőhöz lehet köze, esetleg annak valami szenzora lazult le és vándorolt arréb? -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #49282 üzenetére
Pedig jó a tanktáska, csak nálam pont egy ilyen konstrukciós hibás darab van, az alján zipzárral, ami meg is karcolta a tankot. Viszont sokkal kényelmesebb, mint egy hátizsák, nem izzadsz alá annyira, nem lóbálódzik a hátadon a menetszéltől, stb. Motorról leszállva cipeléshez van fogantyúja és hátizsákká is alakítható. Valahogy leoperáltatom róla a zipzárt és megy is vissza. Csak tankolásnál nem praktikus, hogy mindig arrébb kell tenni.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #49246 üzenetére
A fék+index biztosan E-betűs, az első is szerintem (nem látom okát, hogy miért ne lehetne; még nem vizsgáltam meg alaposan, olyan kicsi, hogy nem látszik egyből).
Daywalker: jövő kedd is lesz Euroring?
Most már végre van fékpedálom, indexem, s a Sziget-kór is kezd elmúlni, ma már lement a lázam.
Persu: kár, akkor talán legközelebb. Bár lehet, hogy vasárnap egyedül is kinézek, a 9-13h 3k-ért vagy a 13-20h-ig 4k is elég baráti.
-
.mf
veterán
válasz
Integra #49241 üzenetére
Az elülső párat most 11,5k-ért kaptam (esésnél ez is berepedt, télen még 10k volt), a hátsó ledes fék + integrált index 28k (ebayről lehet valamivel olcsóbban is szerezni). A relé nem tudom, mennyi volt, Apám vette (ill. az egészet is, ezt utó-karácsonyi tavaszi ajándékként kaptam, tavasszal hazamentem motort szerelni, és már ledes indexekben meg féklámpában díszelgett
)
Az első az esésnél azért tört el, mert nem kaptunk pont az index rúdjának lyukába passzoló méretűt, de elvileg olyat is lehet. Most már máshogy szereltük be, most már az előző helyzetéhez képest 2-3 cm-rel kevésbé lóg ki az idom síkjából.Persu: természetesen relé-csere is volt, az szinte kötelező, a régi relé + ellenállás kontár gány.
-
.mf
veterán
válasz
Djuree #49238 üzenetére
Az enyém pedig indexből ledeseket kapott előre-hátra (ill. hátra féklámpába integrált index került). Már nem a gyári (kalapács) index volt rajta, hanem kisebb, idomhoz-simulóbb, viszont a ledes fényereje ég-és-föld, kb. a duplája, ami így már nappal is jól látszik, miközben fogyasztása 21W helyett talán 3...
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #49178 üzenetére
Éjszakára még jól be is lázasodtam, azóta is csak szédelgek, tehát sajnos jobb, hogy nem mentem... kár
Vasárnap mz-vel mész? Na akkor duplán fogom szégyellni magam, hogy mennyire nem tudok menni, még az mz-vel is köröket versz rám -
.mf
veterán
válasz
Daywalker #49143 üzenetére
Remélem jól szórakoztatok, az idő is jó lett
Sajnos a fékpedál nem lett kész, ma nem tudták megcsinálni, holnap megpróbálják mégegyszer, már védőgázas hegesztéssel.
Index most már van, sokkal kevésbé lóg ki az idom síkjából. Viszont észrevettük azt, hogy a jobb idom ahol a vázhoz van rögzítve, ott bennt egy darab kitört belőle és megrepedt...
Viszont így, hogy tüsszögök, viszket a szemem, kapar a torkom és félpercenként fújok orrot, talán jobb is, hogy nem indultam el. Bizony mondom néktek, így menni motoron tavaly rosszabb volt, mint amikor estem és a jobb vállam mozdítani sem bírtam -- az csak az útegyenetlenségeknél fájt, míg ez folyamatosan idegesítő és nem tud vele sisakban mit kezdeni az ember.Az vigasztal még, hogy Persu mintha emlegetett volna vasárnap Kecskemétet is? Ez áll még?
-
.mf
veterán
Aztarohadt
taknyom-nyálam összefolyik, tüsszögök, köhögök, kapar a torkom. Tudtam, mi hiányzott... Motort még megpróbáljuk összerakni, s meglátom, hogy oda tudok-e gurulni legalább találkozni veletek, vagy ha megy, akkor nézőnek -- sajnos ez pályázáshoz totál szenvedés lenne...
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #49117 üzenetére
Remélem... fékpedál holnap lesz, index talán holnap lesz, a motor egyben remélem holnap lesz... mivel ma a sziget-kipihenős szabiról behívtak dolgozni, ezért cserébe kértem holnap félnapot szabinak, így vajmi esély még van, hogyha minden meglesz, össze tudjuk rakni.
Ekkor jövök viszont én tényezőként a képbe, amit eddig ugyanis annak véltem, hogy a sziget irdatlan pora kaparja a torkom, most már anélkül is kapar, gyulladt, úgyhogy ma literszám vedeltem a méztől tocsogós teát. Nagyon nem akar összejönni, de bazdmeg, akkor is megyekTehát jelenleg 80%, hogy megyek - 10% az alkatrészek, 10%, hogy annyira lebetegszek, hogy nem tudok menni.
-
.mf
veterán
válasz
boogie84 #49037 üzenetére
Ha keddre gondolsz, akkor az nem túra, hanem egy kis pályázás. Ha még nem változott a terv, akkor Kecskemét (Gokart stadion) -- bár itt 6k-ról beszélnek 18-20, az meg tudtommal 16-20 3k? Vagy valaki társaság szervezi, és a teljes pályát kibérelték? Kit is kell akkor hívni?
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #49014 üzenetére
Kedden munkából, Forgách utca. Ha a köv. vasárnap is lesz valami (21.e?) akkor vagy otthonról, XI ker Gellért közele; vagy pedig még Környe környékéről jövök egy találkozóról.
De sajnos a kedd még mindig nem 100%, a fékpedált csak hétfőn tudok elmenni megcsináltatni. -
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #48902 üzenetére
Szívesen mennék én is, de nem tudom, hogy addigra kapok-e indexet
Jövő hét eleje-közepét mondták... fékpedál addigra talán meglesz... basszus, olyan motorozhatnékom van, erre csak várhatok erre-arra
Daywalker: sportmotor zx6r fórumában olvastam, többen is írták, a rövidebb idő (16.30-21) pedig hivatalos.
-
.mf
veterán
Nekem utána gyorsan még tovább nyúlt, annyira, hogy már cserélni kellett. Egyik oldalán feszes volt, másik oldalán viszont menez közben is leért a lengővillára, surrogott. Mentem is cserélni azonnal.
Ha szakaszosan nyúlt, akkor az utánfeszítésnél több ponton is ellenőrizd a feszességet, min. 3-4-szer, egy lánc körbeérés alatt. Aztán menj láncért és kerékért. Sportmotor aprón (képesmotor) Kutya, úgy láttam, nála van a legjobb ár.Daywalker: alap
de csak a party, a pályára akkora tömegbe fel nem megyek, főleg, hogy idén rövidebb lesz és csak haladó és gyors csoportok lesznek, lassú nem.
-
.mf
veterán
Mentem megnéztem egy fullos Forcefield Extreme Harness Adventure-t (gerinc-, mellvért, + váll és könyök). Életemben először nem lötyögött rajtam a bőrruhám
Viszont egyedül csak a gerinc+mellvértre tudtam a bőrruhát felvenni, amint a könyök- és vállvédő is bekerült, már segítséggel is nehezen
Beférni befér a ruha karjába, viszont a vállamon áthúzni utána a kabátot, ...
Inti, írtad, hogy neked is ilyen van, neked elfér?
Meg nekem a karom is olyan vékony, hogy a tépőzár nem fog, csúszkál a karomon, evvel is nehezítve a felvételt (feljebb csúszik a váll, nehezebb felvenni a kabátot).
Gondolkozom, hogy mi legyen. :-/ Csak a sima Harness Flite (váll és könyök nélkül), a ruha keményprotektora helyett Forcefield és Yoda féle szivacs-kitömős megoldás talán? Vagy csak a szivacs-kitömés, eredeti proti marad? :töpreng: -
.mf
veterán
válasz
#25954560 #48873 üzenetére
Hogy mondjuk csak egy nagyobb erőhatásra hajolna fel (ld. hátsó lábtartó is helyére kattan). Vagy akár a pedál részét cserélhetőre megcsinálni, az is jobb, mint ez a vékony, törékeny, egyetlen öntvény. Ha pályamotoron a grammokat hajkurásszák, akkor oké, hogy nem, de egy utcai motorba mehetne.
-
.mf
veterán
válasz
geree@bl #48871 üzenetére
Inkább szezon után, de előtte és közben is előfordul. Meg van ugyebár, ahol állandósult az "ultrabrutálkihagyhatatlancsaknektekcsakmost akciós ár"
---
Fékpedál, egy darab L alakú alumínium, benne 1 nagyobb (lábtartónak) és 2 kisebb (fékmunkahenger rugója) lyukkal, 10k
a bontóból
ez egy rossz vicc...
Azt nem értem, ha a lábtartó felhajlós, akkor a váltó és a fék pedálvég miért nem? -
.mf
veterán
Találtam közben Forcefield cuccokat még olcsóbban is -- síboltban...
Pl. az Extreme Harness Adventure (a teljes fullos cucc) protektorok.hu-nál 95k, legolcsóbban boltban 80k (bár az még 2009-es gyártású darab, 85 az újabb)
-
.mf
veterán
válasz
geree@bl #48821 üzenetére
Ki kell fogni az akciókat, meg alaposan körülnézni sem árt, s nem csak a márkákat, hanem a konkrét terméket is megnézni.
Quasimotonál vettem Blytz Race nevű, addig számomra is ismeretlen márkájú csizmát, volt asszem 28k akciósan, annak már valamilyen bokavédelme is van fent linkelt alap Diadorához képest, pedig az -40% akciósan is drágább nála... elmentem, megnéztem, korrektnek tűnt, megvettem, azóta is jól szuperál. -
.mf
veterán
Nekem van egy kétrészes, tavaly vettem, eddig semmi bajom vele. A nyári csúszásom után a vállamon külsérelmi nyom nem volt, ruha is csak kicsitt kopott, varrás nem jött ki, igaz nem is estem nagy tempóval.
Néhány embernél, s inkább a cordura kabátoknál, a zipzárukkal volt gondjuk, nálam eddig még az se, s nem is úgy néz ki, ezen elég masszív zipek vannak. Nehéz az egész ruha (legalább van benne anyag), s inkább a vastagságából eredő merevséget mondanám, én legalábbis nem érzem merevnek, nem akadályoz a mozgásban. 70 fölött már egész jól szellőzik a legnagyobb nyári melegben is -- legalábbis akkor már nincs melegem, bár akkor is leizzadva szállok le már félóra-óra után is.
Aszongyák, hogy ugyanabban a gyárban készül, ahol a hasonló kategóriájú Berikek és ArlenNessek is, a tulaja pedig kb 99% magyar (talán Superzone házi-márka?), de mondom, nekem eddig bevált, és az enyém sztem fazonra is jól néz ki. -
.mf
veterán
válasz
geree@bl #48788 üzenetére
Én is most keresek (bár én Forcefield Full harness Adventure-t), eddig úgy látom, hogy Forcefield cuccok idehaza a Kelomotorban a legolcsóbbak (olcsóbbak, mint a hivatalos importőrnél, olyan 8-10%-kal).
Rush-M valami keleti (pakisztáni?) gyártású, talán itthoni tulajdonosú márka, árához viszonyítva elég jó, de attól még messze elmarad a komolyabb cuccoktól. Jogsi tanfolyama alatt Rush-M kesztyűt kaptam, szerencsére nem kellett élesben kipróbálnom, olcsó de alsókategóriás cucc. A jelenlegi gerincprotim is tőlük van, akkoriban legolcsóbb volt, egy konstrukciós hibája van (vállhevederének lenti rögzítése nem tud mozogni, ezért idővel eltörik -- de helyre tudtuk hozni), de eddig jól védett, csak kicsit nagy és merev, meg izzadós.
-
.mf
veterán
Hol lehet mostanában legjobb áron kapni Forcefield protektorokat? 30k-ért láttam Kelomotorban, a protektorok.hu-n is 32.5k. Ejj, miért ilyen rohadt drága ez a cucc, pedig hordanám az Adventure-t is, macera ide vagy oda.
-
.mf
veterán
Javítgányolás tippeket kérnék:
- idom félfényes fekete matricáin a csúszás fehér csíkokat hagyott, ami elég tré. Mivel javítsam-fessem szerintetek?
- a tanktáskám, bár amúgy elég jó, de van egy ordító tervezési hibája: a tank felőli oldalon is van egy zipzár az alján, ahelyett, hogy tépőzárat tettek volna. Hiába bújtattam el a fülét, a zár teste is megkarcolta a tankot. Fém, fekete fényezéssel -- ezen mivel lehet segíteni? Már az is jó, ha kevésbé látványos, mert most a fehér-zöld kikopás, bár felületileg elég kicsi, de a homogén feketén vonzza a tekintetet, s idegesít.
- radim kicsit rendbe kéne szedni. Most a felület 15-20-25%-án kisebb-nagyobb mértékben hajlottak a lamellák. S ami még rosszabb, hogy az ép része is koszos, néhol (középen, a kerék felhordása miatt) szemmel láthatóan full el van tömődve, máshol azért zseblámpával át lehet rajta világítani, de azokban is van por. Mivel lehet ezt takarítani? Arra gondoltam, hogy langyosvizes lemosás (részét leszedni, meg fellazítani), majd kompresszorral átfújatni? Mert feltételezem a nagynyomású vizes többet ártana, mint használna, s talán a gőzborotva is. -
.mf
veterán
válasz
#25954560 #48635 üzenetére
Nekem is van mentségem, még mindig nem jött teljesen rendbe a vállam; na meg most megyek haza a motort állagfelmérni, hogy a pedált lehet-e javítani vagy cserés, ill. hogy az indexet hogy lehet megoldani, hogy következő esést túlélje. Jövő héten már szeretném használni is...
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #48605 üzenetére
Értem, amit mondasz, egy részével egyet is értek, viszont felmerül bennem a kérdés, hogy nincs-e ez már túl azon a ponton, amikor már a koncentrációd nagyobb részét egy nem-a-feladatra-szánt eszközzel, annak hiányosságaival és hibáival való küzdés köti le, s kevésbé tudsz figyelni a pályára, a kanyartechnikára, stb. Ezért gondolkozok még a 125-250-es régi japán 2T gépeken (NSR, RG) meg esetleg az olaszokon (RS, Mito). A motorok nem sokkal drágábbak, az alkatrészek sajnos már inkább, viszont futómű, teleszkópok, fékek már kategóriákkal jobbak. Itt viszont a szervizigény a kérdés, néhány tudom, hogy borzalmas, a többibe még nem ástam magam bele.
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #48600 üzenetére
Olyasmi is volt már idén vagy lehet, hogy már tavaly, markoló kanyarodásnál nem adta meg az elsőbbséget, és a markolókanál szelte ketté a robogóst...
-
.mf
veterán
Pár hete cseréltem láncot és lánckerekeket, lehetett talán másfél óra is (első lánckerék annyira be volt ragadva), s a srác kért 4,5k-t, adtam neki 5-öt. Főleg, mivel másnapra vállalt, miközben mindenhol máshol csak egy hét múlvára lett volna időpont.
Persu:
én eddig inkább valami kis-közepes (200-400ccm) SM-ban gondolkodtam, mint eldobhatós, pályázni tanulós és városban mászkálós motor, de végülis a 250-es ETZ sem rossz ötlet, az még legalább olcsó is (az egész motor olcsóbb, mint az enyémmel egy jókorát esni -- és alkatrészek is), de pályázni nem kéne a futóművét is átépíteni? A motorja mennyire tűri a pálya-használatot, mennyire szerviz-igényes ilyen igénybevétel mellett? Motorereje használható pályán? Tudom, MZ kupa, de rendes motor-felállító kanyarból kigyorsításhoz is van benne elég kraft, vagy ezt inkább technikából oldjátok meg?
-
.mf
veterán
válasz
Integra #48462 üzenetére
Ha már így érdeklődsz felőle: épp most is, tegnap reggel 9:30 óta, jó esetben még egy másfél órát 4-ig, rossz esetben reggel 9-10-11-ig... mondjuk utána már nem megyek be aznap megint dolgozni, de volt már olyan, hogy lehúztam 17 órát, majd pár óra alvás után a következő munkanap is még 11-et... természetesen túlóradíj nincs, csak 8 órát fizetnek... hollári hollári hó, adminnak lenni jó
-
.mf
veterán
Srácok, még idén valami laza pályázás, mondjuk egy augusztus közepi-végi szombat reggel? Ki melyik szombatban lenne benne? Van 13.-a (ott a Sziget zavarhat be akinek), 20.-a (ami már nyilván többeknek), 27.-e, s utána már szeptember van.
-
.mf
veterán
Csak pár órát? Megyek oda dolgozni
Pont ma számoltam, hogy júliusban:
- összesen másfél hetem lett volna motorozni (6.-án kaptam vissza szervizből, 18.-án csúsztam), de munka mellett csak két hétvégén mentem el tekeregni, s ment bele 1000 km
- a hónapban volt 21 munkanap, ebből 3-at szabin, 7-et betegszabin töltöttem, tehát elvileg csak két hetet töltöttem munkával. Ehhez képest kerek +1 hétnyi túlórám van -- na ezért nem pörögnek a kilik a motorba... -
.mf
veterán
Szép!
Mai 600-asokhoz képest az enyém nagy, de egyszer találkoztam már egy ilyennel, s ott pedig az enyém törpül elBár én magam se vagyok matricázós, mégis azokat a matricákat, amik rajta voltak a motoromon, rajta hagytam (illetve talán csak kettőt fogok levenni, azokat is csak azért, mert az én hosszabb lábam már félig ledörzsölte őket, s most csúnyán néznek ki). Jól megtöri a homogén felületek egyhangúságát. Persze, ízlés kérdése.
Bushin, azaz hadisten?
-
.mf
veterán
válasz
Daywalker #48202 üzenetére
Kellemes nyaralást, s az itteninél jobb időt
---
"nekem fontos, máskülönben mindig paráznék mikor fogy ki. meg így ki tudom számolni mikor kell tankolnom és mennyit. persze meg lehet szokni a hiányát, csak akkor számolni kell sűrűn."
Az enyémen se szintmérő, se kifogyás jelző lámpa. Egyszerűen csak van 3l tartalék, ami egy motoron ülve nehezen elérhető helyen kapcsolható. De eddig még csak 1x kellett használnom, azt is csak vételkor, mert még nem tudtam, mennyi van benne. 150-200km-enként, vagy ahogy érzem (kezd már kényelmetlen lenni az ülés), megállok tankolni és nyújtózni egyet. Ált. csak 8-12l-t kell tankolnom, tehát van még benya a 18l-es tankban, ésakkormivan? Nem érzem hiányát. S ezen nem is kell számolgatni.
---
"dynojet nélkül meg 4.5literrel eljárt, hasonlóan 110-140es tempóval,ahol a 600as CBRem 6.2t evett."
6.2? Én ugyan csak 2k km óta mérem, de nekem az átlagom (város-vidék vegyes, városon kívül autóúton, ennél kicsit tempósabban is
) eddig valahol 5.2 és 5.5l között van. Pedig ez nem csak szintén 600-as, de még 10 éves, karbis is...
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #48108 üzenetére
Na ja, pár fokkal gondolom nagyobb sebességgel estél, mint én
Én csak háromszög-kendős felkötést kaptam, de levettem, mert csak útban van. Nekem csak a mozgatást nem szereti, meg be van dagadva, de a karom súlyát még elbírja. Igaz az is lehet, hogy csak a Cataflam kezd hatni
Linket kösz, nincsenek messze, lehet utánakérdezek.Többieknek is kösz a jókívánságokat!
Doc: Ndrive nálam konkrétan hülye volt. Alsóörsről mindenáron Siófokon keresztül akart vezetni, én pedig inkább É felé akartam kerülni, 8-ason Szfvár majd 7, amikor már azt hittem, hogy végre újratervezte az utat, kiderült, hogy még mindig arra akar visszaterelni. Az autópályánál pedig 3 fizetősre figyelmeztető tábla azért csak jelent valamit...
Persu: a vállficam ám csúnya... az a vízszintesen, rugalmasan rögzült fajta volt, ha helyre kellett még rakni?
Ja amúgy odafelémenet találtam egy jó kis utat. Az ajánlásoknak megfelelően mentem Bodajk felé, Tatabányáról, s egyből ott van egy kellemesen (nem nagyon) kanyargós, jó útminőségű rész, Tatabánya - Környe - Oroszlány és tovább. Bodajkról viszont Zirc felé a kis utak néhol szörnyűek voltak... 50-70-el alig bírtam menni, inkább csak az úthibákat kerülgettem. A táj is kicsit madmaxes volt
sárga kiégett fű, dombocskák között kanyargó toldozoo kátyús út, néhol sziklák, sehol egy fa meg akármi zöld...
-
.mf
veterán
válasz
yodamastah #48105 üzenetére
Kösz!
Két hónap? Ejj, nem hangzik túl jól :-/ Gyógytorna, meg fokozatos szint-felhozó edzés alap, mert a pihentetéssel együtt aszimmetrikusan elgyengül, azt utána fel kell hozni a másik szintjére. Na majd meglátjuk... -
.mf
veterán
Ha már itt annyira az esésekről és tanulásról megy a téma, tegnap pereceltem egyet
:-/
Jöttem vissza Balcsis kempingezésről, rohadt navi becsalt a bozótosba (ndrive egy fos!), miközben én pont siettem, hogy még a már látóhatáron lévő és levegőben érezhető vihar előtt hazaérjek. Amikor már nem csak ikszedszer akart a balcsin körbeküldeni, hanem még a fizetős autópályára is majdnem ráterelt, kikapcsoltam és igyekeztem visszaevickélni valami ismert irányba. Közben már a benzin is fogyott, már éreztem, hogy nincs sok benne.
Mentem valami kis falu után, egy dombra fel, s ahogy túlértem a domb tetején, akkor láttam meg, hogy ott van egy kút. Az egyik gond csak az volt, hogy bejárata elég szűk, pont a domb tetejénél kezdődött s mindjárt vége, így csak egy rendesebb fékezéssel fértem volna be (fékeztem már sokkal nagyobbat is, s nem is mentem túl nagy tempóval). A nagyobb gond, amit viszont nem vettem észre, hogy ott már épp volt valami kis eső, amitől, meg a napok óta gyülemlő por-kosztól, a lejtő nyálkás lett... kerék egyből megcsúszott, engem levetett jobbra, már csak azt látom, ahogy csúszik a motor mellettem.
Kútról kijöttek segíteni felállítani és az útról arrébb tolni a motort, amit betoltam a kútra, mert pont akkor ért utol a vihar és szakadt le az ég. Vállamat éreztem, hogy kicsit beütöttem, majd folyamatosan egyre kevésbé mozgott, ahogy lehámoztam magamról a cuccot és megvizsgáltam a motort. Szerencsére a motor egész jól viselte, fékpedál letört, index burkolata is, idom ugyan láthatóan le van gyalulva (fejidomból kb fél centinyi), de nem tört el, tükör is csak behajlott; végdobon is csak kenődés és karcok.
Vártam egy negyed órát, hogy elálljon a nagy zuhé, majd megtankoltam (ekkor a jobb karom vállnál már nem igazán tudtam mozgatni, vicces volt, odaadtam a pénztárcám, hogy halásszák ki a kártyám
kicsit meg voltak rökönyödve, hogy így el akarok indulni), valahogy félkarral felmálháztam a gépet és felöltöztem, beállítottam szögbe a jobb karom, és többszöri indítózás után sikerült is elindulnom
Váltó elsőre kicsit még akadt, tehát már esés után kútra betolásnál is nehezen sikerült üresbe tenni, majd indulásnál is kettesből csak erősebb mozdulattal ment feljebb, méghozzá egyből négyesbe; utána viszont finoman működött; ez remélem esésnél normális?
Hazafelé kalandos volt: fékpedál nélkül, a fék és a gáz a sérült jobb karomnál; eső után ugyebár tócsákban állt a víz, szerpentines záróvonalas úton előttem egy kamion, tehát a bal kezemmel, amivel a jobb helyett kormányoztam, a permetet is kellett időnként ablaktörlőznöm, hogy lássak is; s kicsit darabos volt az út, amit éreztem a jobb vállamban.
A terv az volt, hogy hazamegyek szüleimhez, itt könnyebben le tudom tenni a motort, meg itt a szomszédban a körzeti orvos, holnap átmegyek röntgen-beutalóért. Viszont egyedül már levetkőzni sem tudtam, mondták az ősök, hogy nincs apelláta, megyünk János trauma ügyeletre. Szerencsére csak húzódás-zúzódás-rándulás jobb vállízületekben, de se törés, se repedés, úgyhogy hajnalban már haza is engedtek. Min. egy hét nyughass, jobb vállam fáj, ha mozgatom, ami most már kezd elég idegesítő lenni, de ez van.
Térdvédő tett még meglepően jó szolgálatot, lábamnak semmi baja, még csak kék-zöld-piros folt se, nem is fáj, pedig a védőn látszik a gyalulás. Nem gondoltam volna, hogy ez a vékony és lágy műanyag és kevés szivacs ilyen jól véd, pont ezt tartottam a leggyengébb láncszemnek a felszerelésemben.
Na úgyhogy
- tanulság 1: ndrive törlés
- tanulság 2: nem csak eső alatt, hanem még inkább már előtte is (felnyálkásító elő-eső) különösen óvatosan
- tanulság 3: bt020 egy fos, már többször forgott el alattam, s eddig csak időhiányban nem cseréltem, de ezután minél hamarabb
- tanulság 4: bele kellett volna tenni hátsó féket is, avval kellett volna kezdeni, mert inkább az csússzon, mint az első. -
.mf
veterán
Nos, ma sportmotorról CrazyJoe segítségével kicseréltük a láncot és lánckerekeket.
A hátsó ugyan kicsit volt kopottas, de a fedél alatt lévő első... hát igen, ez egy vérbeli nindzsa, még dobócsillaggal is fel van szerelkezveolyan tüskés volt, hogy avval már embert lehet ölni
a fogak felső 10%-án látszott még az eredeti fekete festés, a többi (fogak oldalai is) fémszínűre polírozódott... Joe szerint ez már két láncot és hátsó kereket elvitt...
Itthon még egy kicsit utánahúztam, elsőre azt hittem, hogy meg se tudom lazítani a kereket... de végül sikerült
Az eredeti terv mára ugyan Hegylja + hétfőig Tiszató és környéke kempingezős-strandolós-császkálós lett volna, de egyrészt később lett kész a lánccsere és az utánhúzás, másrészt elég szarfos időt mondanak keletre... Ezért inkább holnaptól Bakony kanyargás és É-Balaton kemping-strand a terv. Bakonyba tudtok jó útvonalat (kicsit kanyargós, jó úttal) ajánlani?
-
.mf
veterán
-
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #47809 üzenetére
El is fogom vinni, de addig sem ártana kisakkozni, hogy milyen alkatrészeket kell rendelnem...
-
.mf
veterán
válasz
zsoltee10 #47803 üzenetére
"az is kötelező tartozéka a gépjárműnek..."
Most jön a láma kérdés: éppen mik ezek? Az izzókészletnél valami diskurzus rémlik, hogy kivették-e vagy sem (s nálam a két fényszóró kivételével az összes ledesre lett cserélve, ott ugyebár kicsit nehezebb cserélni; bár én egyáltalán útközben még a fényszórót sem tudnám kicserélni, ahhoz kéne a szervízkönyv is minimum), s a fényvisszaverő mellény pedig csak városon kívülre kell. A-s elsősegélycsomag. Akkor ezek szerint kék-sárga kárlap is, valamint külföldön a zöld biztosítási összefoglaló is. Még valami?
-
.mf
veterán
Kérek egy kis helpet a lánc és fogaskerék adatok értelmezésében.
A ZX600 J1-ből lánc/fogaskerék alapján két széria is volt a katalógusok szerint, az egyik 520-as, a másik 525-ös láncot használt. A szervizkönyv viszont már csak 525-ösről beszél. Hogy tudok meggyőződni róla, mit kell mérni?
A hátsó fogaskerekén egy 10-es számot láttam, erről sincs fogalmam se, hogy mire vonatkozik.
A fogaskereket sem tudom eldönteni, hogy mennyire kopott. Tudom, hogy a lánccal együtt illik ezeket is cserélni, de csak ha már ezek is kopottak. Viszont még nem tartanak ott, hogy nyomtatott UU alak a fogak oldala, hanem még benne van a hullám. -
.mf
veterán
válasz
Topiccsendőr #47763 üzenetére
Fasza
Eddig is kicsit aszimmetrikusan volt megnyúlva (helyenként feszesebb, máshol lazább volt), hiába fújtam sprével.Épp, hogy meg lett javítva a motorom, már jön elő a következő hasfájás
Gondolom akkor lánc és lánckerekek is cserések...Bp-en ki tud normális forrást? Még a héten meg kéne csinálnom, mert péntektől hétfőig kevés szabiim egyike...
-
.mf
veterán
Ja, meg visszafelé elkezdtem fura hangokat hallani. A mozgással (kerekek furdulataival) arányosan gyorsul-lassul. Alacsony sebességnél - - - sssürr - - - ; magasabb tempónál sakasaka - sakasaka. Meg a pedál-tájt (azaz: testrészeim közül a lábammal) éreztem már közepes-nagyobb tempónál ennek megfelelő rezonanciát. Amint hazaértem, megnéztem a láncfeszességet, mert arra gyanakodtam, hogy lelazult, de feszes volt (túlságosan is, terheletlenül is alig mozdult). Következő tippem, hogy nagyon aszimmetrikusan nyúlt meg, lehet ez?
Inti: ez már jóval az álló sorok után volt, kétlem, hogy onnan értek volna utol. Azután volt egy kis városi szakasz, majd már egy városon kívüli, felezővel, és egyenletes lassú tempóban haladó sorral, meg időnként szembeforgalommal, ahol azért elég sokat előzgettem, bevallom, kicsit agresszívan furakodtam időnként vissza a sávomba, ha egyáltalán visszamentem, és nem a felezőn haladtam tovább.
-
.mf
veterán
Na én is visszaértem, Siófokról
Asszem az oda- és visszaúton is többszörösen kimerítettem az éves szabálytalankodási kvótámúgy érzem, most estem át a motoros tűzkeresztségen. Volt benne minden: tempó, amíg szabad az út, szlalom, amikor már nem annyira; majd' álló sor tempós előzése felezőn
záróvonalonduplazárónszembeforgalommal; lassan mozgó sorok közti lavírozgatás, szűk álló sorok közti centizés. Mindkétszer Velencei tónál futottunk bele több km-es álló sorokba. Biztos sok új motor-pártolót szereztem, pl. amikor a velencei soron túljutottam, s kiértem a városból, akkor a következő városnál megálltam egy buszöbölben a gatyám megigazítani és inni; egy fekete dzsip bőrhajú gazdája dudálva megy el mellettem, az enyhén telt felesége az ablakon kihajolva ordítja nekem, hogy "Buzi!". Tuti beloptam magam a szívükbe, csak tudnám mivel...Amúgy a sorban álló autósok nagyrésze meglepően korrekt és kooperatív volt, amikor észrevették, hogy jövünk, igyekeztek lehúzódni, helyt adni, intettek is, hogy mehetünk. Néhány f@sz / p!csa (utóbbi volt arányaiban több) azonban mindig akadt, aki a sáv balszélére, tükrével már a szembesávba átnyúlva tudott csak haladni. Ironikus módon ilyenkor a szemből jövők / másik sávban állók húzódtak még jobban le, hogy elférjünk, ezek még akkor sem vették észre magukat...
-
.mf
veterán
A mai nap megvolt a jó, a rossz és a csúf, de szerencsére a jó / élet apró örömei volt túlsúlyban.
Délután a motorom takarítgattam, majd késő délután 4-5 felé (mikor már nem tűzött annyira a nap), elindultam gurulászni. Vittem magammal az új tanktáskám is, amit még mikor (motor távollétében) vettem, kicsit aggódtam, hogy nem lesz-e túl széles vagy hosszú. Szerencsére pont jó, észre se vettem, hogy a motoron van, nem volt útban.
Útközben beugrottam egy hervisbe is, kerestem közepes méretű hátizsákot, s találtam is egy jót nem csak elég olcsón, de még a színe is passzol a motoromhoz, fekete-zöldmeg vettem még pár túrafelszerelést, kis hálózsákot, majd később nagyobb motoros kiruccanásokhoz.
Aztán egyik csavargásom közben megtörtént egy rossz-csúf: azt hittem benéztem kanyarodáskor egy táblát (valójában nem, csak onnantól volt egyirányú az utca, addig még kétirányú) egy lejtős úton, úgyhogy fék és próbáltam még a kis helyen tolva megfordulni. Igenám, de a motor már jobban be volt döntve annál... már alapból is híján vagyok testi erőnek, de a pár óra dögmelegben, nemnagytempóban (=katlan) motorozás a maradék erőmet is elvette, abban a szögben és helyzetben csak tartani bírtam, visszaemelni már nemszép lassan leengedtem, majd egy kis segítséggel visszaállítottam, szerencsére ennek meg se kottyan az ilyen, na jó, kicsit benzinszag volt utána és sokszor kellett indítózni, elfolyt kicsit a benzin, de utána ment tovább, mintha mi sem történt volna. Utána még gurultam egy kis Istenhegyi lejtő + KFKI-t, az már jól esett. Meg a finom hideg dinnye is itthon, megérkezés után
-
.mf
veterán
válasz
Djuree #47656 üzenetére
Talán ha értelmeznéd is a szöveget, feltűnne, hogy a navi miatt tettem be, egy év után először, a fülest; s kipróbáltam, hogy menet közben elviselhető-e ez a bugja, hogy zene mellett felhangosul.
A zene pedig jól jön, ha hosszú egyenes szakaszokon mész órákon át az ótópályán. A szélzajtól úgyse hallasz semmit, az épp csak hallható hangerőre belőtt zene ezen már nem ront.
Ilyen erővel autóban se hallgassál zenét. -
.mf
veterán
válasz
Integra #47653 üzenetére
Mindig maszkban motorozok, de elsőre még így is kinyomta a fülemből.
Már ez a füles is ég és föld az anélküli állapothoz képest.doc: az a vicc, hogy ugyanolyan hangerőre vannak belőve külön-külön. De együtt az ndrive mégis felhangosítja az egészet...
Volt olyan, amivel jól működött? -
.mf
veterán
Megünneplendő, hogy végre újra van motorom, munka után elmentem egy röpke két órás karikára. Most kipróbáltam a fülhallgatóm is motoron (brainwavz m1 + sony hybrid-utángyártott szilikonharang -- Senn CX300-am váltották, jókora előrelépés, csak sajnos itthon hivatalosan nem kapni). Egy nyűgje van csak, hogy alaposan be kell tuszkolni a fülembe, különben a sityak felvételekor kijön.
Beállítottam arra a hangerőre, ahol metrón még hallok valamit a zajtól. S láss csodát, így a sisakkal és annak feszítésével kombinálva, olyan jól tompította a zajt, hogy ez is elég volt. Eddig 150-160-tól a zaj miatt bújtam be a plexi mögé, most még a 180 se volt annyira zavaróan hangos, s még a mjúzikot is hallottam mellette. Sajnos a navi már kevésbé audiofil, egyrészt az ndrive annyira fapados, hogy nincs benne zenelejátszó, másrészt ha együtt használom az ndrive-ot és az alap droidos zenelejátszót, akkor amikor a néni bemondaná az irányt, nem a zenét halkítja le, hanem még azt is egy kicsit felhangosítja, majd a beállítottnál jóval hangosabban elordítja az irányt, majd visszahalkulszóval vagy egyik, vagy másik, de legalább a vártnál sokkal jobban szuperált a fülhallgatóm, úgyhogy most örömködök
-
.mf
veterán
Végre kész a motorom!
Vasárnap Balcsi, ki jön?
Oké, szombat is lehet -
.mf
veterán
Hmm...
egyrészt egy kicsit késő, péntekre már teli vagyok munkával, örülök, ha egyáltalán estig végzek velük;
másrészt, ha tavaly 70 fő / 3 alkalom, azaz alkalmanként kb 23 fővel számolunk, hát az nem kevés...
Úgyhogy ezt most kihagyom, majd ha a következőt előbb hallom és esetleg épp szabinapra esik, biztos megyek. -
.mf
veterán
válasz
Djuree #47559 üzenetére
Valamikor én is tervezek egy párnaposat (hétvége +2 nap), sátrazósan gurulni. Valószínűleg július utolsó hétvégéjén még csak egy kisebbet, lehet, hogy csak Balatonig, amolyan reggel csavargás, délután strandolás jeligével; de nem kizárt, hogy aug. végefelé a horvát tengerpart felé is elgurulok, megnézem mégegyszer a Plitvicei tavakat, Karlovac után szerpentinezgetek a hegyekben, stb.
A tengerparton sátorleverésnek akadálya, hogy a vadkempingezést nem mindenhol nézik jó szemmel...
Feree, a bárhova verést pedig főleg nem
-
-
.mf
veterán
Áááá faszkivan.
Nem igaz, hogy már x. hely nem tudja beszerezni azt a tetves kibaszott léptetővilla-párt, mindenki csak ígérgeti, hogy meglesz, már biztos úton van, stb. Most már bő egy hónapja erre várok...
A héten motor nélkül mehetek kirándulni... azt sem tudom, hogy a jövő heti euroringre meglesz-e. -
.mf
veterán
válasz
Integra #46842 üzenetére
se a motorom nincs még meg (a múltkori szállítmányban nem volt benne az én alkatrészem), s szombatra egy rokonsági találkozó is van leszervezve pár hónapja
Na majd legközelebb.
Tényleg, Roli, a Chrobák-féle fixálódott már? Bocs, hogy ennyiszer rákérdezek, csak elég rugalmatlanok szabadság-téren. Bezzeg munka-téren... e héten a legrövidebb munkanapom is 11 óra volt, ma is 22h után érkeztem haza....
-
.mf
veterán
bocs, hogy belevau, de úgy olvasom, hogy ő nem csak a sávok közötti jobbra/balratartásról, hanem a sávon belüliről is beszél. Sávon belül is van jobbratartás, ha balra húzódsz ki, főleg a balszélső sávnál, az a kanyarodási szándék jelzése, így viszont magatartásával a közlekedésben résztvevőket megtéveszti. Tehát ilyen szempontból teljesen jogosan szóltak be neki.
A másik pedig, hogy smkp-val 45 a max megengedett... -
.mf
veterán
-
.mf
veterán
válasz
runner 125 #46749 üzenetére
Mekkora komoly má'
Van mini Duki GP8 is---
Roli, Chrobák-féle pályázásnak már fixálódott az időpontja?
-
.mf
veterán
válasz
TayRol #46599 üzenetére
Szerda? Nem arról volt szó, hogyha elegen gyűlünk össze, mi mondunk időpontot?
Amúgy mindkettő csütörtök, 7. és 14. is...
Még nem tudok róla, hogy akadna valamivel, max 14. olyan szempontból jobb, hogy péntekre hegyaljára már kértem szabit, akkor a kettő együtt mehet. De ha másoknak nem jó, akkor 7. is mehet.
Ha viszont szerdák... megoldható végülis, de jobb lenne 4 hétfő, 8 péntek, 11 hétfő vagy 14 csütörtök. -
.mf
veterán
Na uraim, kis szerencsével hamarosan újra lesz motorom - már úton vannak a váltóvillák
Shkiz0: hát, azért ennél finomabban, kb két hete vettél nagymotort, és máris cvájhundert?
Inti, pedig Titko és én is írtuk, hogy vannak budapesti partnerek és üzletek is
5k/db? Titkonak a pár volt annyi... mindenesetre nekem a központ kb. 3-4 sarok, lehet holnap vagy csütörtök reggel megkérdezem.
Daywalker: az ám kemény fogyi... én legolcsóbb Lukoil 95-öt tankolok (az van közel), és valamivel 5l-es átlag fölött vagyok, aminek legalább harmada (ha nem több) belváros. Persze sok mindentől függ még, pl. én lámpánál nem nagygázzal-nagyfékkel szoktam menni, hanem autókénál csak kicsit tempósabb gáz, s utána nyugis motorfékes rácsorgás a lámpára, lehetőleg teljes megállás nélkül. Főleg ez utóbbi szerintem rengeteget számít.
-
.mf
veterán
Kösz a beszámolót!
Úgy látom, hogy a központjuk itt van "az utcámban" (bár szerintem ez technikailag már a Lágymányos utca, a sarkon most egy fagyizó van; hacsaknem az emelet?), beugrok hozzájuk---
Ezen a vadsípon én is gondolkozok egy ideje, a múltkori vadas cikk után pedig már biztos, hogy amint visszakapom a motorom, megy rá.
---
ksanyo, szerintem hacsak nincs óriási árkülönbség a kettő között, inkább vedd rá a jobbat, a biztonság sokkal többet ér. Gondolj bele, ha ezen múlik valami, akkor a motor javíttatása, kórházi költségek, stb., ezekhez képest elenyésző tétel. Ha meg nagy a különbség, akkor keresd máshol, mert az a bolt le akar húzni
-
.mf
veterán
Grat!
Ilyen időjárás mellett most nem sajnálom annyira, hogy nem érkezett még meg a léptetővilla. Tegnap is akkora zuhé volt, amikor egy ügyfélhez indultam, ma is inkább vártam egy fél órát, minthogy bőrig ázzak. A vicces az volt, hogy fél km-rel arrébb csontszárazak voltak az utak...
-
.mf
veterán
válasz
Gergello #46287 üzenetére
Ki tudja... Rajtam a kabát mellszéltében gerincprotektorral jó, de a nadrágjába duplán belefér a combom... s ez még egy kisebb, szűkebb szabású ruha volt. Tehát lehet, hogy még épp beleférnél valamilyen szélesebbe. Aztán ha még fogysz pár kilót, még mozogni is fogsz tudni benne
Menj el és nézd meg valami olyan helyen, ahol van elég választék. Superzone, Shox esetleg.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Energiaital topic
- Yettel topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ASUS routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! Intel I7 6700/ RX 580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP X2 210 G1Tablet - Intel Quad Z8300 I 2GB I 32GB SSD I 10,1" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest