Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7152) 04ahgy válasza djsunny (#7144) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A legtutibb megoldás: fogsz egy mérőműszert, és az egyik ventilátort megméred, milyen áramerősség áll be fix 12V-on. Ha nem vesz fel annyit (0,4A), hanem kicsit kevesebbet, máris a gyári határértéken belül vagy a szabályozóra nézve.

Másrészt, ezt a kismértékű túlterhelést bírja, amikor leszabályzod a ventilátort, rohamosan csökken az áram, amit felvesz. A kapcsolótranzisztor miatt ezek a panelek alapból 0,2-0,4V-tal kevesebb feszültséget adnak a kimeneten, fellép egy feszültségesés. Ez is csak lefele befolyásolja a ventilátor által felvett áramot.

Harmadrészt, a legtöbb ventilátor amit láttam, nagyjából fele áramerősséget vett fel alapfeszültségen (kb. 50%-uk), de a maradék is a ráírtnál kevesebbet, mint a ráírt érték, tehát ez is afféle csúcsértéknek kezelendő, mint a merevlemezeknél.

Negyedrészt, azt a kis többletterhelést el kell, hogy vigye a panel.

Végső konklúzió: Ha a venti annyit venne fel tényleg, én akkor is rákötném, de 101% a valószínűsége, a fentebb részletezettek miatt, hogy sokkal kevesebbet vesz fel. Ezért kötheted rá nyugodtan. Ha teljesen zavartalanul akarsz aludni, akkor pedig az első pont az aktuális: mérj!

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.