Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6445) Foremi


Foremi
tag

Nekem az egyik szolgáltatónál 12Gb mobilinternetem van.
Naponta kb. másfél órát ingadozok a munkahely és a lakás között, elsősorban erre kell. Másodsorba ha megyünk kirándulni, útközben is nagy hasznát látom. :)

A tapasztalatom, hogy a sebessége sok helyen felér egy vezetékes kábelnet vagy optikai internet sebességével. Otthon 100mbit/s optikai net van. A böngészés szinte semmivel sem lassabb mobilneten. A sebesség 4-5 jelerősség mellet olyan 80-120mibit/s (rendszeresen mérem), ami szerintem igen jó a buszon. Ha 2-3-mas a jelerősség, akkor ez már lecsökken 30-60mbi/s-ra, ez még mindig jó. Még 1-2 jelerősség mellet sem akadozik a szolgáltatás, 10-20mbit/s alá ritkán megy. Tehát ahol van 4G hálózat, ott böngészni és YouTube-ozni probléma nélkül lehet.

A lefedettség is csaknem 100%. Kb. 200 kilométert utaztunk, közben netrádiót hallgattam rajta (ami ugye érzékeny a hálózatra). Összesen 3-szor akadt meg, de akkor is fél percig nem tartott. A hagyományos analóg FM rádiónál tehát előnyösebb mobilinterneten netrádiót hallgatni.

A 12Gb elég sok adatmennyiség egy hónapra. Átlag 5-8Gb szokott elmenni. Elég sok zenét (webrádiót) hallgatok rajta, böngészés, meg Facebook is megy rajta, és sokszor az apllikációkat is erről frissítem. Meg alkalmanként YouTube-ozok is vele. Persze nem ez a fő internet, de ha valaki nem tölt le vele, és nem néz sok videót, még fő internetnek is elmegy a 12Gb.
Összesen 3000-et fizetek érte (kedvezményes minden egyben csomagom van). Korlátlan csomag azért nem kell, mert otthon korlátlan optikai internet van. És a 6-8Gb-nál korlátlan mobilnetnél sem lenne nagyon többre szükségem. Viszont a mobilnetre kedvezményt kapok, így olcsóbb.

Szerintem a hálózat és a lefedettség nagyon jó, aki kihasználja, annak érdemes előfizetnie a mobilinternetre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.