Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5008) 8


8
senior tag

EU roaming téma:

Észrevettem a Blue Mobile június 1-től érvényes ÁSZF-jében egy érdekes kitételt a díjmentes EU roaming méltányos felhasználásával kapcsolatban, 15. oldal:
"A hívásfogadás tekintetében a Szolgáltató 30 napos időszakra 100 percben határozza meg a méltányos használatot."
Ez kicsit kevésnek tűnik nekem, nem is tudom a szabályozás szerint egyáltalán jogosultak-e ilyen limitet meghatározni a hívásfogadásra.

A Voda és a UPC nem tett ilyen kitételt a fogadott hívásokra (a június 1-től érvényes aszfben). A voda még csak a hívásfogadásra sem határozott meg fizetendő többletdíjat nem méltányos felhasználás esetén. Sőt UPC-nél egyáltalán nincsenek megfogalmazva az eu roaminggal kapcsolatos méltányos használat felételei (legalábbis én nem láttam) - jelenleg úgy néz ki, annyit használod eu-ban hazai feltételekkel, amennyit akarod, korlátlan adatot ad eu roamingban is, és a csomagban levő percek/smsek felhasználhatóságát kiterjeszti eu irányba is (itthonról és euból).
Telenor és T-mobile még nem ismert (május 11-én).

Továbbá furcsa bluemobile és voda aszf-ben:
Ha Magyarországról indítasz hívást EU országba akkor az országnak megfelelő roaming zóna percdíjat fizeted. Ha EU-ból indítasz hívást EU-ba, akkor viszont csak a díjcsomagodnak megfelelő belföldi, hálózaton kívüli percdíjat fizeted.

A bluemobile persze elhanyagolható szereplő, de mivel a t-mobile még nem tette közzé a júniusi változásokat, lehet, hogy ez előrevetíti, mit fognak lépni az eu roaming szabályozásra?

50.000Ft (!) jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2 évig ingyen. 500Ft PARKL kupon parkoláshoz. Raiffeisen ajánlókód számlanyitás akár +60k Ft. Revolut regisztrációhoz 8.000Ft tőlem. Privát üzenetben küldöm

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.