Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4051) #61392896 válasza Zeki (#4050) üzenetére


#61392896
törölt tag

Én nem fogok velük vitatkozni. Inkább választok egy másik szolgáltatót. De melyiket?

(#4052) goop válasza #61392896 (#4051) üzenetére


goop
őstag

Az összesnél tiltva volt a voip papíron, kb. a korlátlan csomagoknál volt engedélyezett. Most már mindenhol engedélyezett, sőt pl. telenor mychat néven ilyen voipra kihegyezett csomagokat hozott be. Maradhatsz nyugodtan a blue-nál.

(#4053) #61392896 válasza goop (#4052) üzenetére


#61392896
törölt tag

:R

(#4054) moma


moma
őstag

Egy telenoros csak adat SIM van egy androidos tabletben és azt hotspotolom és így van net wifivel a laptopomon(windows 10). A gond az, hogy míg a tablaten minden klassz, addig a laptopon vannak oldalak, amik lassabban jönnek be vagy be se jönnek. és gmail, facebook pl ilyen. Van ötletetek mi lehet a gond? Vagy milyen adatokat kellene összeszednem, hogy ez kideríthető legyen.

we all deserve a bit of luck.

(#4055) vizimento


vizimento
senior tag

Teljes sebességű mobilnet szétosztásához ki milyen 4g modem - router párost használ? Érdekelne pár bevált tipus, ami már bizonyítottan együtt is működik...

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#4056) btz válasza vizimento (#4055) üzenetére


btz
addikt

Mit értesz azon hogy teljes sebességű? Szerintem ahhoz LTE-A modem kell minimum és AC-s wifi

ⓑⓣⓩ

(#4057) vizimento válasza btz (#4056) üzenetére


vizimento
senior tag

Azt értem alatta, hogy ahogy visszanézegettem, jó lefedettségű helyen csúcsidőn kívül mértek 100Mbps körüli sebességet is. Ezt ne lassítsa tovább, ez elérhető legyen "a router túloldalán" is. Ennyi.

Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!

(#4058) goop válasza vizimento (#4057) üzenetére


goop
őstag

Nem nagyon lesz ilyen, 50-60-70 Mbites értékek a router - modem kombókban már igen jónak számítanak. Továbbá ha korlátlan neted van, az tuti telenoros, akik viszont nem teljesen fix, de igen valószínű, hogy priorizálnak, azaz elemzik a forgalmad, elkezdesz valamit lehúzni max sávon, utána viszont le fog esni a sebesség, na látod azt bírni fogja a router - usb modem páros. :D
Https forgalom sem élvez prioritást, szóval ezzel sem érdemes trükközni, ott is leesik a sebesség egy idő után.

[ Szerkesztve ]

(#4059) cocka válasza btz (#4056) üzenetére


cocka
veterán

vagy pl. egy Archer MR200. Az ér? :D

(#4060) btz válasza cocka (#4059) üzenetére


btz
addikt

10/100 a LAN portjai. 40 ezerért már lehetne gigabited is. Így vezetéken nem biztos, hogy ki lehet hajtani a teljes rendelkezésreálló sávszélességet

ⓑⓣⓩ

(#4061) cocka válasza btz (#4060) üzenetére


cocka
veterán

Egyelőre biztos, mivel még a büdös életben nem ment 71 megabit fölé, szal. 94-ig teljesen rendben van.

Szerintem sokan "megnyalnák a tíz ujjukat" egy 94 megabites mobilnetért. :D Főleg ha korlátlan forgalmú.

Szvsz majd akkor lehet hisztizni a 100 megabites lan port miatt, ha az átlagsebesség alulról megközelíti vagy meghaladja a 94 megabitet. De egyébként arra is van megoldás, mert magát a mobilnetet 150 megabitig tudja biztosítani, wifin meg elvileg 433 megabit, szal. és mivel ott használhatod lényegében egy lakásban, ahol van konnektor így a wifi vevő távolsága sem lehet akkora probléma.

[ Szerkesztve ]

(#4062) Roland-87


Roland-87
aktív tag

Sziasztok! Van valaki aki tudja hogy esetleg a telenor alkalmaz valamiféle mac cím alapú korlátozást? 1 hete küzdök egy furcsa problémával amire eddig azt a választ kaptam hogy keressem meg a flottakezelőt de nekem ez értelmetlennek tűnik mert ők aztán mit tudnak csinálni a mobilhálózattal? Nem sok mindent szerintem. A probléma az hogy van egy HuaweiE5577s LTE routerem benne egy telenoros sim kártya, a napokban olyan hibák jelentkeztek hogy minden olyan adatforgalom ami nem a 80-443 porton történik akadozik illetve lagol elég szépen, pár másodpercig max sebesség majd pár másodpercig 0 aztán megint max majd megint 0, érthető hogy ilyen formában semmilyen stream nem működik megfelelően, erre azt írták biztos csak böngészés opcióm van tudtommal akkor fix lassítás lenne minden más porton nem ilyen hol megy hol nem jelenség. Azóta nyomoztam már rengeteget, kipróbálgattam mindenféle más eszközt is de még más sim kártyát(másik előfizetéssel) is a hiba mindegyikkel előjött, a napokban jöttem rá hogy ha rádugok egy olyan gépet a mobilnet eszközömre ami eddig még nem volt rajta akkor azon a gépen nincs semmilyen probléma, a laptopomat rádugva viszont folyamatosan ez van, wifivel is meg kábelen is, érdekesség pl. a sebesség a laptop esetében 60/15(ha lefut a teszt de 10ből 7szer nem mert felszalad aztán lemegy nullára és megáll) asztali esetében 60/49. A tűzfalat minden gépen a teszt idejére lekapcsoltam az tuti nem korlátoz és más netre dugva a laptopot nincsenek ilyen hibák tehát az laptop jó! Sőt telekomos mobilnettel is jó minden, csak a telenor hálózatán a laptopom sebessége és forgalma került korlátozás alá, tudni kell hogy a laptoppal tesztelgettem a mobilnet sebességét és rövid idő alatt sikerült több GB adatforgalmat generálni vele és akkor jöttek ezek a gondok. Sajnos a mac átírás nem működik. Esetleg ha korlát akkor mennyi idő után fogják feloldani? A router hibájára is gondoltam ezért nem egy alkalommal nyomtam rajta resetet de ez sem segített. Az is furcsa hogy a laptopom még másik előfizetéssel rendelkező kártyával is ugyanezt a jelenséget produkálja kizárólag a Telenor hálózatán használva. Ezt perpill úgy tudtam kikerülni hogy a router wifijére csatlakozik egy másik router wifi kliensként és azt rádugom a laptopra így változik a mac cím és érdekes azóta minden hibátlanul működik (kérdés meddig) Jó lenne tudni azt is hogy hány GB/nap hét stb. aktiválja az esetleges korlátozásokat szóval ha valakinek van infója esetleg tapasztalata hasonló dolgokról és tippje ötlete a megoldásra az ne titkolja :)

(#4063) 4Grider válasza Roland-87 (#4062) üzenetére


4Grider
nagyúr

A mac address alapú szűrésre azért nem gyanakodnék, mert a szolgáltató csak a mifi mac-jét láthatja. Mivel a mifi natol, a privát ip című klienseinek csak ő láthatja a címeit.

(#4064) Roland-87 válasza 4Grider (#4063) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Hát akkor ez egyre érdekesebb, lehetséges akkor az is hogy a mifi és a laptop chipsetje nem kedveli egymást, jártam már így routerek esetében wifin elég gyakran hogy két eszköz nem szereti egymást miközben más eszközök vígan elvannak. Este írok emailt úgy is és aktiváltatom a NET apn-t kíváncsi leszek az esetleg segít-e a dolgon, ha az sem akkor megreklamálom a flottánál és a telenornál is csak ameddig nem tudom pontosan kizárni a hiba forrását nem akarom feleslegesen zaklatni a szolgáltatót sem de nagyon idegesítő a probléma hogy van egy korlátlannak tűnő mobilnetem ami jelenleg úgy működik hogy 5 másodpercig van net aztán 5 másodpercig nincs majd megint 5 másodpercig van. Érdekes az is hogy a böngészéshez használt portokon nincs ilyen probléma csak a többin de ez is érdekes hogy csak egy eszközömmel csinálja, pont azzal amin a legtöbb forgalmat generáltam, de ha a Telenor nem látja akkor ez lassan X akta kategória hogy miért nem működik rendesen, már ötletem sincs hol keressem a hibát. Lehet már az újratelepítéssel kéne próbálkoznom akkor hátha...

(#4065) dmc


dmc
aktív tag

Sziasztok!

Egy olyan segítség kellene hogy adva van egy Telekom -os Huawei E3372 mobil stik.
Erre tudok kötni egy külső antennát.
Tudnátok ilyet ajánlani ?
Előre is köszönöm a segítséget!!

(#4066) Viktor77 válasza Roland-87 (#4062) üzenetére


Viktor77
titán

Most, hogy írod, nálam is ilyen. Torrent letöltés és stream közben is leesik a sebesség (0-ra akár), majd felmegy. Bár, nálam mind a speedtest, mind a streamek mennek normálisan. Szintén iQpro, egy Huawei 3272 modemben.
Volt Huawei 5377T-s routerem a Telenortól, akkor még rendes előfizetéssel, annál nem volt ilyen.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#4067) Roland-87 válasza Viktor77 (#4066) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Nálam nem csak IQpro kártyával csinálja, szerintem nincs eltérés a flotta és nem flotta között, gyaníthatóan hálózati gond lesz mégiscsak, pár napja is erre jutottam hogy az de aztán páran meggyőztek hogy márpedig semmi gond nincs mert nekik jó minden. Asztali géppel tesztelem most, laptopnál már az usb hibát se zárom ki ezért a tesztet nem azzal folytatom a továbbiakban. Szóval a lényeg hogy asztali gépen nekem is lefut a speedtest szépen, a youtube is megy rendesen akár 1080p60 módban is akadás nélkül, az oldalak villámgyorsan betöltenek. A rádióknál vegyes a felhozatal, a népszerűbb rádiók egy része jó másik részük akadozik. Pl. music fm jó, class fm jó, helyi rádió netes adásai jók, sláger fm akad, saját netes rádióm tökéletesen jön viszont ha arra a portra teszem amin a sláger fm van akkor az én rádióm is akadni kezd tehát egyértelműen bizonyos portok korlátozása látszik, ha az adott stream egy olyan portot használ amit szűrnek akkor sajnos cumi van, érdekesség még az is hogy a kora esti órákban javul a helyzet, éjjelre megszűnik a jelenség (pedig akkor töltenek a torrentesek az éjszakai 100gb miatt) reggel 6 fele szokott elkezdeni meghalni.
Találtam most valahol egy ehhez hasonló hibával küzdő hozzászólót akinek a net apn-re való átállás némileg javított a helyzeten, pontosan ennek okán kértem először kölcsön egy olyan sim karit ismimtől akinek rendes telenoros hipernetje van nem flottás huncutság, net apn aktiválva és beállítva, nos nálam azzal is pontosan ugyanez történt tehát ebből is azt szűröm le hogy nem a NAT okozza, ezt megerősíti az is hogy a Telekom szintén Natolt hálózatában minden hibátlanul működik UGYANAZON A CELLÁN!! mivel vidéki 800mhz-es LTE-n lógok ami ugyebár közös a Telekommal. De megnyugtat hogy végre valaki megerősíti az általam is észlelt jelenséget, aki ráér legyen szíves kipróbálni mi történik ha ezt a rádiót elindítja: http://92.61.114.159:7812/slagerfm256.mp3 (böngészőbe másolva is indul)

(#4068) 4Grider válasza Roland-87 (#4067) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mondjuk eleve nem értem, hogy miért várod el a mobilnettől ugyanazt, amit egy vezetékes hálózattól. A mobilszolgáltatók jogosultak priorizálni a hálózati forgalmat, éspedig azért, mert korlátos erőforrásról van szó. Igaz, 4G-n ezek a korlátok mások, mint 3G-n voltak.

(#4069) Viktor77 válasza 4Grider (#4068) üzenetére


Viktor77
titán

Nincs ezzel gond, de egy netes rádió stream ne akadjon már.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#4070) Roland-87 válasza 4Grider (#4068) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Éveken át volt telekomos mobilnetem illetve inviteles (telenor) netem, 75%-ban rádiót hallgattam róluk de ilyen problémám eddig soha nem volt hogy akadna egy 128-256 ritka esetben 320kbps adás. Szerintem itt nem priorizálásról van szó hanem hálózati hibáról. A torrent/p2p korlátozást elfogadom és támogatom is de ez ne menjen a legális tartalomforrások élvezetének javára. Pl. Spotify és társai, inetnet rádiók, videók, online tv.

Ja és nem hinném hogy a méréskor 50-70mbps kapacitású hálózaton prioritás miatt szűrnének egy 0,25 mbps átvitelt, ezt elfogadnám ha egy nagyváros közelében lennék ahol éppen nagy rendezvény van. Ilyen helyzetbe kerültem már de ez itt tutira nem ez. A tippem az hogy a torrent szűrés mellékhatása okozza ezt mégpedig a forgalomelemzés miatt túlterhelt azt ezt végző eszköz, alátámasztja ezt az is hogy éjjel javulni szokott.

[ Szerkesztve ]

(#4071) 4Grider válasza Roland-87 (#4070) üzenetére


4Grider
nagyúr

Telenornál bármi lehet, elég sok gagyi ZTE eszközük maradt, amit a mai napig hegesztgetnek.
De én is náluk hallgatok rádió-t (egy horvát és 2-3 magyar adót), és nem szokott gondom lenni velük. Sőt horizon go-t és digionline-t is folyamatosan nézek, ott sincs gondom. Torrentezni viszont nem torrentezek.

(#4072) #71835392 válasza 4Grider (#4071) üzenetére


#71835392
törölt tag

Bár már párszor feltettem a kérdést, akkor sem kaptam rá választ mi a gond a ZTE eszközökkel? Pl Ausztriában a 3-drei hálózatán vagy a Digi hazai vezetékes hálózatán miért nincs gond a ZTE eszközökkel?

(#4073) #71835392 válasza Roland-87 (#4067) üzenetére


#71835392
törölt tag

UGYANAZON A CELLÁN

Itt csak a rádiós eszközökön és a kapacitáson van közösködés, ellenben azután már két külön hálózat az, főleg ott ahol a lényeg van. A Telekom hálózat meg (nem csak rádiós téren) mindig is fényévekkel jobban tervezett, üzemeltetett volt.

(#4074) Roland-87 válasza #71835392 (#4072) üzenetére


Roland-87
aktív tag

Kezdem érteni a Telekom miért nem szenved a QoS-al, annó én is szenvedtem vele routereken de az alkalmazásszintű forgalomelemzés bekapcsolásakor hasonló anomáliák jöttek mint amiket én most tapasztalok, a Telekomnál amennyire tudom nincs QoS vagy csak alapszintű van, de azt a flottás topik összefoglalójában írják is hogy nem szűrnek pl. p2p-re a Telenor viszont igen, a Vodafone is QoS-t használ. Személyes tapasztalatom hogy a QoS nagy teljesítményigényű és lehet a ZTE cuccok amiket a Telenor is alkalmaz nem éppen a legoptimálisabbak vagy alultervezték az eszközöket a beszerzéskor, ezekbe ugye nem látunk bele sajnos. Szóval nem a ZTE a rossz hanem az üzemeltetés körülményei.. de azért kizárnak tartom hogy Cisco/Ericsson(Telekom) szintű a ZTE.

(#4075) #79335424


#79335424
törölt tag

Sziasztok!

Nekem sem nagyon akar összejönni a modem/router párosítás. Arra gondoltam, hogy vennék egy Huawei e5770 -et. Ez egy olyan LTE mifi, aminek van Lan portja is, amit a leírások alapján bedughatnék bármilyen router Wan -jába. Van valakinek tapasztalata ezzel a kütyüvel?

[ Szerkesztve ]

(#4076) 4Grider válasza #79335424 (#4075) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mi Zyxel LTE3301 routereket használunk. Azért ezeket, mert beállíthatóak bridge módba is, azaz a LAN1 portjukra dugott eszköz (nálunk routerek) megkapja az adott mobilnet előfizetésnek kiosztott publikus ip címet. VPN-nél meg pont erre van szükségünk. Nem mellesleg atom stabilak. Hátrányuk, hogy nem hordozhatóak, de ha te is router elé akarod tenni, akkor nálad sincs erre szükség.

(#4077) #79335424 válasza 4Grider (#4076) üzenetére


#79335424
törölt tag

A hordozhatóság nem lenne hátrány. Van egy routerem otthon, egy a barátnőmnél Spanyolországban, és az autóban is jó lenne valami kütyü, amit Németországban használok. Készülök a roamingmentességre is. Az alap gondolat az lenne, hogy egyetlen, Telenor hálós, flottás, korlátlan netet használnék mindenütt. Elsőre egy USB modemre gondoltam, de közben kiderült, hogy ez nem is olyan egyszerű project. Ez a Huawei cucc is elméletileg jó lehetne, de már óvatos vagyok a gyakorlatba átültetéssel. Nem vagyok különösebben árérzékeny, de fölöslegesen nem dobálóznék 150 Eurós tételekkel.

Update:
A képeket nézve, ez még nem egy vállalhatatlan méret. Köszi a tippet! Még emésztem az árát, de lehet, hogy felidegelem magam, és ha hazamegyek, akkor besétálok az Edigital -hoz és megveszem.

[ Szerkesztve ]

(#4078) radio100jozs


radio100jozs
őstag

Tegnap este Tapolcáról jöttem vissza személyvonattal a Balaton-Északi partján Pestre, és Székesfehérvárig majd 3 órán keresztül ment a Telekom hálózaton a netrádió, és egyedül Polgárdi-Ipartelepek állomáson volt megszakadás, de sehol máshol nem, végig 4G-n és néha 3G-n ment a telefon.

(#4079) #79335424 válasza 4Grider (#4076) üzenetére


#79335424
törölt tag

Egyébként router -ként használható lenne? Fix belső IP -k, portforward, free DDNS kéne, szóval semmi extra. Van egy 8 portos, Gigás switchem, amit mögé kötnék a belső hálós adatátvitel gyorsítására.

[ Szerkesztve ]

(#4080) 4Grider válasza #79335424 (#4079) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mi bridge üzemmódban használjuk őket (tehát nem routerként). Töltsd le a kézikönyvét a Zyxel-től, és abban megtalálod minden kérdésedre a választ.
Egyébként anno az autómban a csomagtartóban egy Huawei B593-as router volt betéve, így az autóban mindig volt net. Akkor figyeltem meg, hogy az összes nem hordozható LTE router (így a Zyxel is) valamiért pont 12V DC tápellátású...

(#4081) 4Grider válasza radio100jozs (#4078) üzenetére


4Grider
nagyúr

Én személyautóval járok Tapolca és Budapest között nagyjából 3 hetente, és ott még a Balaton-felvidéken is ritkaságszámba megy, hogy a netrádió megdöccenne. Nyílt terepen meg csak akkor áll meg, ha bejövő hívásom van...

(#4082) Freddycom


Freddycom
őstag

Itt nálunk, Madzsarországon, a VoLTE, mint olyan még nem elérhető, igaz?

(#4083) #79335424 válasza 4Grider (#4080) üzenetére


#79335424
törölt tag

Arra Te rá mernéd kötni a kütyüket? Az nem stabilizált kimenet, menet közben azon 13,8-14,2V van. Én is odafigyelek a tápra, és ha lehet, akkor 12V -os kütyüket veszek. Az autós TV -m, a miniPC -m, az aktív HUB -om mind 12 Voltosak. Nekem 24V a rendszer a kamionban, de egyik fórumtársunk javaslatára szereztem egy ilyen átalakítót. Erről táplálnám majd az összes autós kütyümet.

(#4084) Grougon válasza #79335424 (#4075) üzenetére


Grougon
tag

Én Zyxel LTE4506-ot használok most, vess erre is egy pillantást. 12v táp szóval autóban is, külső akksiról is elmegy.

(#4085) #79335424 válasza Grougon (#4084) üzenetére


#79335424
törölt tag

Hmmm... Cat.6, Gigabit Lan, AC wifi. Csábító. Ez is megy bridge módban? Esetleg párhuzamosan DHCP a Wifire, és bridge a LAN -ra? Csak LAN az RJ45, vagy tud WAN -ként is funkcionálni (mondjuk, egy gyengébb wifijű eszköztől kapná a netet LAN -on, és a másik eszköz helyett, AC szabványon osztaná)?

[ Szerkesztve ]

(#4086) Grougon válasza #79335424 (#4085) üzenetére


Grougon
tag

nem, sajnos elég buta szegéy, egyszerű otthoni felhasználásra van. Bridge nincs és csak lan. Nekem egy synology szerver megy mögötte, VPN passthrough van és port forward kb:P

(#4087) #79335424 válasza Grougon (#4086) üzenetére


#79335424
törölt tag

Köszi!
Ez nekem nem ér több, mint 60 -at. Inkább megelégszem 40 -ért a 10/100 Mb/s -szel, viszont azon van bridge, így azt akasztok mögé, amit akarok, dupla NAT nélkül.

(#4088) 4Grider válasza #79335424 (#4083) üzenetére


4Grider
nagyúr

Kb. 2 évig volt a csomagtartóban a B593-as fixen az ottani szivargyújtóba dugva (tehát indítózás/leállítás alatt is). Még ma is működik, igaz, nem használom.

(#4089) mm89


mm89
őstag

Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
A munkahelyen elég gyenge a net amit használhatunk privát dolgokra, amikor többen csatlakoznak rá akkor meg szinte használhatatlan. Arra gondoltunk, hogy egy hordozható wifi hotspot (mifi?) jó megoldás lenne. Lefedettség van, nekem a Telenor 4g mobilnet a telefonon 50/40 körül tud (nexus 5).
Nézegettem a Telenor ajánlatait ITT
3-4 ember használná egy időben, telefon és tablet. Böngészés, online játék, youtube. Működne a dolog?
Ha esetleg azt is tudjátok hogy a tarifacsomagot lehet e később felfelé változtatni, azt megköszönném, mert akkor kezdésnek elofizetnénk a 25gb ra és ha úgy látjuk hogy kevés akkor bővítenénk 50re.
Itt jut eszembe, mit jelent az hogy
"25 GB
korlátlan böngészés és email"
Most akkor 25gb vagy korlátlan? Mi számít böngészésnek? Vagyis inkább mi nem számít annak?
A csomaghoz elérhető modemek közük melyiket érdemes választani?

Van esetleg jobb megoldás a számunkra?
A válaszokat köszönöm!
Üdv

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#4090) #79335424 válasza mm89 (#4089) üzenetére


#79335424
törölt tag

A korlátlan böngészés és e-mail a 80 -as, és 443 -as portok forgalmát jelenti. Ezek is vonódnak a 25GB -odból, de annak elfogyása után is lassítás nélkül működnek tovább.
Szerintem a flottás topik összefoglalójában linkelt táblázatot kéne átnézned. Pl. iQpro flotta, Alfa11: 4700Ft/hó, Telenoros, korlátlan adatkártya.

[ Szerkesztve ]

(#4091) mm89 válasza #79335424 (#4090) üzenetére


mm89
őstag

Köszönöm, írtam is nekik.
Kíváncsi leszek, bár akkor még a modemet is meg kell venni ami nem olcsó :(

Megnéztem egyébként a tableten szerint egy hónap alatt kb 4gb adathasználat volt. Bár nem tudom hogy ez ki- és bejövő összesen, vagy csak bejövő..

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#4092) ctibor válasza mm89 (#4091) üzenetére


ctibor
senior tag

Sziasztok,

Lassan befejeződik a külföldi kiküldetésem, az év végén hazaköltözöm. Két kártyás telefonom van (ld. aláírás), a kinti szolgáltató sim-je és egy otthoni telekomos van benne, a legalapabb dijcsomaggal (Move XS), épp csak hogy fenntartsam a számot.

Itt a helyi sim-en van havi 1,5 GB adatforgalom, elég is. De otthon is szeretnék majd adatot használni.

Kérdés: egyszerűen válasszak majd egy másik díjcsomagot, amiben van elég adat opció is, vagy jobban járok, ha a másik sim slotba egy külön kártyát teszek, csak adat céljára?

Ha az utóbbi, akkor melyiket javasoljátok? Asszem, otthon is elég lenne havi 1, max. 1,5 GB. De a 4G sebességhez ragaszkodnék (a teló az összes frekit tudja, vagy 20 féle LTE sávot kezel).

Előre is köszi a jótanácsot, segítséget! :R

Galaxy Tab S6 LTE, Galaxy Z Flip3 5G, Galaxy Watch4 Classic e-SIM

(#4093) #79335424 válasza mm89 (#4091) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ezt nem értem. Csak SIM kártyával nem lehet hálózatot létrehozni. Valamilyen eszköz mindenképpen kell hozzá, amibe belerakod a SIM -et. Az előző hsz.-edben magad is írtad a mifit.

(#4094) mm89 válasza #79335424 (#4093) üzenetére


mm89
őstag

Igen, pont ezt mondom, hogy ha flottánál sikerülne valami adat kártyát szerezni akkor még utána külön venni kéne egy eszközt is hozzá. Úgy meg drága.

ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!

(#4095) #79335424 válasza mm89 (#4094) üzenetére


#79335424
törölt tag

Biztos drága? Jól számoltál? A Telenornál közvetlenül egyáltalán nincs korlátlan adat lehetőség, úgyhogy nem tudom, hogy mi volt a kiindulási alap. Ha nem kell korlátlan, akkor viszont a flottánál se a korlátlan adatkártya árával számolj! A 25GB -os Telenor csomaghoz 5 rugó egy kitudjamilyen mifi. Plusz, aláíratnak két évet. Tehát, a flottás net havidíja, és a Telenoros net havidíja közti különbözetet kell szorohnod 24 -gyel, és Telenor oldalon hozzáadni még az 5 rugót. Na, akkor mennyi az annyi? Arról nem is szólva, hogy a Telenoros mifi függő lesz, és a Telenor a két év után is külön pénzt kér a függetlenítésért.

[ Szerkesztve ]

(#4096) gjo válasza ctibor (#4092) üzenetére


gjo
tag

Az attól függ mennyit telefonálsz, nagyobb csomagban kaphatsz elegendő netet. De sztem külföldön kár volt a move csomagot fizetned, egy domino pont elég lett volna. Nekem most az van, főleg hogy 9 ft a percdíj, ami olcsóbb mint a legtöbb előfizetés.. Mellé meg iQpro 4 GB 1700-ért. Én ezt javaslom neked. Vagy Bluemobile 1 GB 1300-ért. De mondom, nem tudom mennyit telefonálsz.

(#4097) cocka válasza mm89 (#4089) üzenetére


cocka
veterán

Böngészés, online játék, youtube.

Szeretnék én ilyen munkahelyet, ahol mehet az online játék és közben youtube-ozhatsz is. LOL Vagy a videonézegetés a munka része, netán az online játék is? Játékfejlesztéshez ötletbörze? LOL

egy hordozható wifi hotspot (mifi?) jó megoldás lenne.

3-4 ember youtube, online játék egyszerre egy wifi hotspotról, ami egy napig se bírja. Mókás lesz. Vegyetek inkább konnektorba dugható 4G routert annak több értelme van és le sem fog merülni. Annak legalább van külső antennája legalábbis a jobbaknak igen vagy legalább utólag vehető rá.

[ Szerkesztve ]

(#4098) #79335424 válasza cocka (#4097) üzenetére


#79335424
törölt tag

Sok olyan munkahely van, ahol sokat van az ember készenlétben, ügyeletben. Símán mehet játék, Youtube, bármi, de ott kell lenned, és azonnal ugrani, ha szükséges. Én is melóztam ilyen helyen. Ha szeretnél ilyet, akkor pl. menj el műszakinak valamelyik színházba! YT, vagy játék nélkül elunod az életedet a próbák, előadások alatt.

[ Szerkesztve ]

(#4099) dmc


dmc
aktív tag

Sziasztok!

Egy olyan segítség kellene hogy adva van egy Telekom -os Huawei E3372 mobil stik.
Erre tudok kötni egy külső antennát.
Tudnátok ilyet ajánlani ?
Esetleg használ valaki ilyesmit?
Előre is köszönöm a segítséget!!
Közben találtam képet hozzá:

[ Szerkesztve ]

(#4100) Viktor77 válasza dmc (#4099) üzenetére


Viktor77
titán

Adatoknál antennacsatlakozó, rákeresel pl. Ebayen, vagy akárhol, megvesz.

Csinálni kell. Kész. Pont.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.