Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) mukibuci válasza ViZion (#1250) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Verheted a fejed a falba nyugodtan, de Te mit szűrsz le egy ilyen hozzászólásból :F

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#1252) zs.tom


zs.tom
tag

Sziasztok!
Jó pár hozzászólással feljebb kértem a segítségeteket a telenoros nettel kapcsolatban, amire választ is kaptam, köszönöm! :)
Az lenne még a kérdésem, hogy ha megrendelném az adott csomagot, akkor hogyan tudom lemondani, ha már nem szeretném használni?
Előre is köszönöm!
üdv.TR

(#1253) ViZion válasza mukibuci (#1251) üzenetére


ViZion
félisten

Vicces volt, erre az opcióra nem gondoltam volna, ezért :W
Nem tudom van-e még a kipróbálós akció Trénél és Telenornál? Mert lehet szimplán lefedettségi gond volt... Persze sokaknál -nem csak mobilnet esetében- vmit kipróbál, elsőre nem megy, és sz¤r az egész technológia...

ON:
zs.tom: Sajnos a lemondás már egy komplikáltabb dolog... Ha hűségidőt írtál alá, akkor többnyire sehogy, jelentős anyagi áldozat nélkül (ha lemondod, akkor kb. a hűségidőből hátralevő hónapok havidíjjának megfelelő pénzt kérnek tetszőleges címszóval...).
Mindíg érdemes a legkisebb csomagot kötni, a felfelé váltás iongyenes. Visszafelé meg macerás... :)
Ha nem volt hűségidő aláírva, és semmidre nem jegyeztzek be jezálogot, akkor csak beszólsz, h ennyi... kész -ha minden rendben.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1254) zs.tom válasza ViZion (#1253) üzenetére


zs.tom
tag

Köszi a választ!
Még egyenlőre semmit nem írtam alá de nem is fogok :DDD
Kártyás vagyok és egy hűség nélküli csomagot szeretnék rendelni, és szerintem ezt a következő hónap elején meg is teszem! :)
Azt hittem, hogy be kell menni lemondani az üzletbe, de ha csak annyi, hogy betelefonálok akkor jól van. Az lenne még a kérdésem, hogy ha mondjuk most megrendelek egy 100mb-os csomagot, akkor azt a hónap végéig(azaz jövő7) el kell használnom?
Még egyszer köszi!
Üdv.TR

(#1255) ViZion válasza zs.tom (#1254) üzenetére


ViZion
félisten

Természetesen, de ezt elmondják...
Sőt, telefonon lehet megrendelni is, elmondják a feltételeket. Akár prepaid mellé is lehet net, a havidíjat lecsippentik, és kész.

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1256) semmiho


semmiho
tag

Telenoros mobil internetet használok, legdrágább csomag (Internet Prémium, ha jól emlékszem így hirtelen), Huawei E1752 USB stickkel. Azon nem akadok már fenn, hogy 1722-es hibával gyakran száll el (tipikus Huawei probléma) és gép újraindítással lehet folytatni csak a netezést - ezesetben lényegtelen most, miért.
De! Egyre gyakrabban fordul elő esténként, mikor valószínűleg többen használják a mobil internetes szolgáltatást, hogy HSDPA/HSUPA és társai módban (sötétkéken világító led) inicializálódik az eszköz, legrosszabb esetben is 4/5 vételi erősséggel (inkább 5/5).
Viszont, amint azt mondom, Connect, egyből EDGE (zölden világító led), és jó, ha a 384-ből is 224 kbps megvan (speedtest.net). Lecsatlakozom, visszamegy valamelyik HSDPA-s szabványra. Csatlakozom ismét, erre EDGE.
Ez így használhatatlan... Ennyire leterhelt lenne a Telefor rendszere IS? (Is, mert ezért váltottam részben T-től erre, mert az is használhatatlan volt, alig ment HSDPA-val...) Nekünk GYORS mobilinternet-elérés kell, többek közt azért fizetünk elő a prémium-csomagra. Létezhet olyan, hogy garantált (!) sávszélesség, mobilinternetnél? (Jó lenne...) :-/
Mit tudok tenni, hogy normális, használható internetünk legyen? Lehet-e bármit is?

(#1257) club1 válasza semmiho (#1256) üzenetére


club1
veterán

Persze hogy létezik. A Pannonnál ez 8 kbps (kilobit/másodperc) letöltés irányban és 4 kbps felfelé. (Ez nem vicc!)
A T pedig így fogalmazza meg:
Az esetek 80%-ára garantált le/feltöltési sebesség technológiák szerint:
-GPRS coding scheme 2 esetén: 30 kbit/s / 8 kbit/s.
-3G (R99) esetén: 150 kbit/s /150 kbit/s.
-3G/HSDPA/HSUPA esetén: 2000 kbit/s/800 kbit/s.
Ez alapján rosszul váltottál...

[ Szerkesztve ]

(#1258) zs.tom


zs.tom
tag

Na én ezt már tényleg nem értem!
Van a telenor honlapján a 100mb-os net telóra ami majdnem 1000 Ft. Megnéztem a djuice honlapját, ott a 100mb-os net csak 500 Ft. Most mi van? :F :U

(#1259) club1 válasza zs.tom (#1258) üzenetére


club1
veterán

Gondolom ha djuice előfizető vagy, akkor ennyi, ha Telenoros, akkor annyi. Fiataloknak olcsóbban adjuk...

(#1260) semmiho válasza club1 (#1257) üzenetére


semmiho
tag

Lehet, hogy a fene vigye!... Még ha így is jobb, mint a T. Ott az eszközt 3x cserélték (!), a végén már naponta kellett újratelepíteni. Az utolsó 2 hétben már nem használtunk azt az internetet... Ha a telenoros megy, akkor legalább használható. Tegnap nem tudom, mi lehetett este, használhatatlan volt. Vétel minősége majdnem 100% és EDGE. Heti legalább 1x ilyen.
Lehetséges lekérni valami trükkel valahogy, mennyire terhelt a Telenor hálózata? Ha látnám legalább, hogy no way, hagynám a fenébe és nem mennének el drága perceim, óráim a kínlódással. Németes a mentalitásom, szeretem, ha minden pontosan és precízen, megbízhatóan működik. Nekem a szabadidőm a legdrágább (nyilván nem vagyok egyedül), hülyeségekre nem pazarolnám... :-/

(#1261) club1 válasza semmiho (#1260) üzenetére


club1
veterán

Én úgy oldottam meg anno a rossz vételt, hogy vettem (nem olcsón) egy 3G routert, amit elhelyeztem (kb. 1 hónap finomhangolással) a padláson. Ezzel egy időre megoldódott a házam internet ellátása, mondom anno. A routert (WRT54G3G) ma is használom, de már csak az autómban. Stabil internet eléréshez ma még vezeték kell, igaz, nem kell sok kompromisszum a HSDPA hálókhoz sem.

(#1262) Drizzt


Drizzt
nagyúr

Hali!
Szeretnék venni egy okostelefont, s netezni elsősorban rajta. Szóval az érdekelne, ha tényleg elsősorban netezésre használnám a telefont, akkor milyen szolgáltatót, milyen díjcsomagot érdemes? Lebeszélhető percekre, "ingyen" sms-ekre semmi szükségem, viszont net minél gyorsabb, s nagyobb adatmennyiségű kellen, bár próbálom 1 giga simán elég lehet. Viszont nem nagyon tudok kiigazodni a szolgáltatók honlapján, egyrészt sehol nem látom, hogy a mobiltelefonos netes csomagjaik milyen sebességeket nyújthatnak, másrészt az se derüöl ki milyen alap előfieztés kell mellé, stb.

I am having fun staying poor.

(#1263) tomp válasza semmiho (#1260) üzenetére


tomp
félisten

Most HSDPA hálón EDGE sebességű, vagy HSDPA üzemmód helyett csak EDGE jön létre? Mert ha az utóbbi, akkor panaszt lehet tenni. Mivel, hogy papír szerint nálad elérhető. A múltkor a keletinél nagyon szenvedett a háló. Most már újra okés. Telóval 3/5-ös jelerősségnél mbittel megy.

(#1264) semmiho


semmiho
tag

Amíg nem csatlakozom, vagyis nem nyomok rá a connect gombra, addig HSPA vagy WCDMA, előbbi kb. 3.5/5, utóbbi 95% körüli jelerősséggel, vagyis a vétel minősége nagyon jó!
1. Amint csatlakozom, átvált EDGE üzemmódra.
2. Disconnect. Visszavált WCDMA-ra vagy HSPA-ra!
3. Connect. Ismét EDGE.
...és így tovább. Az utóbbi 4-5 napban horror, közel használhatatlan az internet. Bp., XII. kerület, Istenhegyi út környéke. Ez így panasz lesz... :-/

[ Szerkesztve ]

(#1265) tomp válasza semmiho (#1264) üzenetére


tomp
félisten

hmm
Menj el egy Telenor üzletbe. Mert ez más panaszos eset.
Esetleg próbáld meg beállítani vhol, hogy csak umts hálózatot használjon. Ilyenkor nem tudna hova visszaváltani.

[ Szerkesztve ]

(#1266) Sztbeni


Sztbeni
őstag

Na, a trénél meg a vodánál van Pest bizonyos részein HSPA+, a telenor meg elméletileg kihagyja ezt a technológiát. Gratulálok, ennél nagyobb lemaradást Európához képest...
60%-os lakossági 3G
40%-os területi 3G (trénél 35%)
gyakorlatilag nulla HSPA+

Ehhez képest Romániában:
90%-os lakossági 3G
75%-os területi 3G
16 városban HSPA+

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1267) max-pain válasza Sztbeni (#1266) üzenetére


max-pain
senior tag

Arrol nem a szolgaltatok tehetnek, hogy az allami burokracia miatt itthon nem mehet 900MHz-en is a 3G. Anelkul ugyanis tuti nem lesz a roman Vodahoz hasonlo lefedettseg.
HSPA+ meg egy erdekes kerdes, attol is fugg mennyire es milyen formaban van nyakunkon az LTE.

[ Szerkesztve ]

(#1268) tomp


tomp
félisten

Nem véletlenül hagyja ki a HSPA+ -t. Lásd a nagy ZTE beruházás. A magenta T és a voda még nem is kezdett el nézelődni az országos háló felé. A Telenornár meg már folynak a munkálatok.

[ Szerkesztve ]

(#1269) club1 válasza tomp (#1268) üzenetére


club1
veterán

Nem tudom honnan veszed az információidat, de a T már bő egy éve kért engedélyt a budapesti LTE tesztekre, a fél XI. kerület és az V. kerület már le van fedve. Tehát náluk már rég folynak a munkálatok. A 3G hálójuk ellenben nagyon jól szuperál, ahhoz - a Pannonéval szemben - nem nagyon kell hozzányúlni. Még a hó végi csúcsokat is elég jól bírja, ez utóbbiak egyébként meg fognak szűnni, mert a T is átszervezi a felhasználhatóság időszakát.

(#1270) tomp válasza club1 (#1269) üzenetére


tomp
félisten

Én az országosról beszélek. Vagy neked budapest az ország? Ha elkezdenék, akkor a sajtó is tudná. No hol van az országos T-mobájl lte hír? A telenor umts-e azért sz@r mert sz@rul van megcsinálva. Alul lett méretezve.

(#1271) Sztbeni válasza max-pain (#1267) üzenetére


Sztbeni
őstag

Külföldön szinte mindenhol van HSPA+, pedig szerintem ott előbb lesz LTE. Nem muszáj a 900 MHz, Olaszországot például 2100-al fedték le. A HSPA+ kihagyása nagyobb hiba, mint az EDGE kihagyása volt. Azon pedig meg lennék lepve rendesen, ha itthon előbb indulna az LTE, mint Romániában.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1272) mukibuci válasza tomp (#1265) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Mi a panaszos eset? Inkább user error :K 3 db kattintással megoldható, hogy csak umts hálózatot használjon, és akkor nem fog össze-vissza váltani...

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#1273) tomp válasza Sztbeni (#1271) üzenetére


tomp
félisten

Nálunk a freki díj mellett minden egyes torony/átjátszó után is kell fizetni. Az eu-ban hol van még ilyen undorító pénzéhes törvény?
Ezért is ilyen a lefedettség...

(#1274) max-pain válasza Sztbeni (#1271) üzenetére


max-pain
senior tag

Azert az kicsit tulzas, hogy mindenhol van, de teny, egyre gyakoribb. Jo, Olaszorszagban tenyleg egesz jo az UMTS lefedettseg 2100-on is, de valahogy nem ez a jellemzo, meg hat mi nem is Olaszorszag vagyunk. Itthon realisan csak akkor lehetne elvarni, ha a szolgaltatok a 900MHz-re is epithetnenek. Szerintem HSPA+ kihagyasa azert nem akkor hiba mint az EDGE, mert egyreszt UMTS eleve sokkal kevesebb helyen van (ez azert eleg nagy gond), masreszt a HSPA+-os cuccok is csak most kezdenek jonni (par korabbi draga modemet kiveve).

(#1275) Sztbeni válasza tomp (#1273) üzenetére


Sztbeni
őstag

Nem is a szolgáltatókat hibáztatom.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1276) Sztbeni válasza max-pain (#1274) üzenetére


Sztbeni
őstag

Olaszországban 97%-os a 3G lefedettség. Romániában is jól áll a Digi 2100 mhz-n. A HSPA+ fontos, mert azért a 7 és az 50 megabit közt van azért különbség.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1277) club1 válasza Sztbeni (#1276) üzenetére


club1
veterán

Lehet hogy van, de sokra nem mész a 10-30 Mbps-al, ha havi max. 30-40 GB letöltést tud a hálózat fizikailag kiszolgálni (egyszerűen képtelenség ezzel a sávszélességgel több Gb-et betolni a rendszerbe). Szóval szerintem ezért ez zsákutca, az LTE-vel meg hasonló gondok kezdenek látszódni Magyarországon (de erről majd később lesz a hírekben)...

(#1278) max-pain válasza Sztbeni (#1276) üzenetére


max-pain
senior tag

Az igenszep Olaszorszagban, nekem attol 20% ponttal kevesebb remlett. De en tovabbra is azt mondom, hogy nem ilyen magas freki valo orszagos lefedettseg kialakitasara. Sima HSPA elvileg 14,4-ig megy, a plus eseten meg az igennagy sebessegek azert csak akkor evenyesek ha nagyon szabad a palya (10MHz multicarrier stb). Felreertes ne essek, en se azt mondom, hogy hulyeseg, csak szerintem az LTE-tol sok fugg. Bar az is igaz, hogy azugyben meg aztan semmit sem tudni itthon mi lesz:)

(#1279) Sztbeni válasza max-pain (#1278) üzenetére


Sztbeni
őstag

Igen, 14,4-et tud, de ezt nem nagyon építették ki itthon. Pedig csak szoftveres kérdés...

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1280) club1 válasza Sztbeni (#1279) üzenetére


club1
veterán

Gondolod te. Van olyan hardver, amit még 7.2-re sem lehet frissíteni. De gondolom láttad a románoknál, hogy ők megoldották... :F

(#1281) dedike válasza club1 (#1280) üzenetére


dedike
addikt

De ott is csak a voda... :DDD ;]

Jó szerencsét!

(#1282) club1 válasza dedike (#1281) üzenetére


club1
veterán

Ja, igen. :D

(#1283) Sztbeni válasza club1 (#1280) üzenetére


Sztbeni
őstag

A hálót kéne frissíteni, a modemet nem tudnád. De pl. az E52-őm 10,2 Mpbs-et tud. Ha lenne 14,4 megabit, akkor ennyivel jönne. A román Voda nem szolgáltat 14,4 Mbps-et. Ott 21,6 van, ahol nincs, ott meg 7,2. Igazándiból nagy 14,4-es hálózatról nem nagyon tudok. Mondjuk az Orange Moldova elég jól kiépítette, de többről tényleg nincs infóm.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1284) tomp


tomp
félisten

(#1285) sysrq


sysrq
őstag

Sziasztok. Mobil netre lenne szükségem, a laptop adott, de nem akarok élőfizetést mellé, feltöltőkártyásan oldanám meg. A mi drága szolgáltatóink nagyon vigyáznak nehogy összehasonlítható legyenek a csomagok. Van aki átlátja, és felhomályosít. A net csak minimál forgalmat bonyolít majd, nem lesznek videók, flash, minden kép letiltva. Legfőképpen Budapesten.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#1286) club1 válasza sysrq (#1285) üzenetére


club1
veterán

A Telenor percenként 5 Ft-ot emel le a net használatáért. Gondolom ez érthető. A Djuice ugyanez, csak ott az 5 Ft-ot MB-onként emelik le.
A Tré sávosan emeli le a pénzt az internet használatért cserébe: [link]
A Voda szintén mint a Tré, csak 50 MB-ig ingyenes havonta [link].
Napi egy-két óra internetezéshez már célszerű előfizetést kötni, ekkor én Vodafone Easy-t vagy T Relaxnet M-et ajánlok.
Ha kérdésed van bármelyikkel kapcsolatban, és a szolgáltatók oldalain nem találod a választ, tedd csak fel itt nyugodtan...

(#1287) sysrq válasza club1 (#1286) üzenetére


sysrq
őstag

Köszi. Itthoni wifi-vel és bwmeter-el készítek egy tesztet magamnak. Mégis milyen forgalom lesz nagyságrendileg. A mobil net generál forgalmat üresjáratban? Olyanra gondolok unalmában feljelentkezget a hálózaton hogy mi újság vagy ilyesmi. Még nem volt szerencsém hozzá, lehet hülyeség a kérdés.
A djuice nem olyan vészes ha egyben bepengetek 6000-ret elfogadhatónak tűnik a MB/Ft arány (a lehetőségekhez képest), ha előfizetnek azt minden hónapban kellene, a hatezret meg egy éven át is húzhatom ha úgy adódik.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#1288) club1 válasza sysrq (#1287) üzenetére


club1
veterán

Ha van mellé vezetékes neted akkor ok, de ha nincs, akkor évi 1.2 GB (havi 100 MB) nagyon kevés...

(#1289) sysrq válasza club1 (#1288) üzenetére


sysrq
őstag

Hogyne lenne. És nem kell kihúznia egy évig a hatezernek.
A forgalmat a letöltés és a feltöltés együttes értéke ha jól értem.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#1290) Sztbeni válasza sysrq (#1287) üzenetére


Sztbeni
őstag

Én a Voda kártyás netet ajánlom, mert az 50 MB-ig ingyen van.

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1291) club1 válasza Sztbeni (#1290) üzenetére


club1
veterán

Én nem, mert 10 kB túllépést 1000 Ft-al jutalmaznak. Notebookon pedig 50 MB semmi. Nekem a heti email forgalmam kb. ennyi és akkor még nem is böngésztem. Maga a Voda sem ajánlja pl. a közelmúltban bevezetett mail szolgáltatásaihoz.

(#1292) sysrq válasza Sztbeni (#1290) üzenetére


sysrq
őstag

Az két nap alatt ki lenne vesézve.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#1293) mukibuci válasza sysrq (#1292) üzenetére


mukibuci
MODERÁTOR

Akkor a pannon/djuice 100 megabájtjával hol vagy vagy előrébb :F

Értem én, hogy 50 mega ingyen, majd pedig 250 megabájt 1000ért drága, de 100 megabájt 500ért miért olcsóbb :F

[ Szerkesztve ]

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#1294) sysrq válasza mukibuci (#1293) üzenetére


sysrq
őstag

Itt jön a képbe az összehasonlíthatatlanság hókusz-pókusza.
A djuice 2000 ért ad 500Mb-ot, ha viszont 3000 töltök a kártyára már 1 Giga, és 6000 feltöltés esetén 5 gigát lehet elnetezni.
Amit én benéztem az az hogy nem egy év alatt hanem 45 nap alatt kell elnetezgetni.
Úgyhogy most megyek és beleülök az ujjamba mert vállalható megoldás nincsen.

Vagy inkább átrágom magam a havidíjas csomagokon is.

Keresek Thermalright 1150 lefogatót

(#1295) ViZion


ViZion
félisten

Itthon a hálózat fejlesztésről van friss infó?

Láttam a fenti MB-es vitátokat. Nekem nem a sebességgel, hanem a pingel van bajom. LTE-nél ez javul majd?

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1296) max-pain válasza ViZion (#1295) üzenetére


max-pain
senior tag

Igen, jo esetben 50ms alatt lesz...

(#1297) ViZion válasza max-pain (#1296) üzenetére


ViZion
félisten

:Y Az már sokkal jobb a jelenlegi 120-160 ms-hez képest :R
Végre a multikban is több helyre "beférek".

Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Fedora Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy

(#1298) Sztbeni válasza max-pain (#1296) üzenetére


Sztbeni
őstag

az akkor hogy lehet, hogy múltkor a vodkával 55-öt mértem? Akkor nem akkora ugrás. Mondjuk a telenor meg 250 et produkált...

Az igazság semmitől sem fél. Csak attól, ha elhallgatják.

(#1299) RootRulez


RootRulez
félisten

Externet mobil-internet, na gondoltátok volna? 1GB havi 1990Ft-ért. :K

Azt írja, hogy 3G/HSDPA modem kell hozzá, mit megvehetek tőlük 9K+1,5postáért, nos nem élnék vele. Ezért arra lennék kíváncsi, hogy milyen modemet vegyek a szolgáltatáshoz?

3G/HSDPA kell, na most akkor nem vehetek HSUPA-ás modemet, igaz (vagy ami "HSUPA" az már "HSDPA" is?

Egy Huawei E220 meg is felelne nekem, nem? Abból van több is, olcsón...

Köszi: RR

═════════════════════════════════════════

(#1300) club1 válasza RootRulez (#1299) üzenetére


club1
veterán

A Vodafone szolgáltatását adják tovább saját néven. Évek óta ilyesmit csinál többek között az Enternet és az Invitel. Utóbbiak Pannon internetet árulnak saját csomagban. Mindenképp nézd meg vásárlás előtt a Vodafone 3G lefedettségét, mert csak ezzel lefedett területen élvezhető ez a net. Ha ilyen nincs, marad a GPRS, ami tetű lassú.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.