- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
A TOPIK CSAK A HARDVERAPRÓ.HU-S KÁROSULTAK RÉSZÉRE VAN!
Ha csalás történt, akkor elsőként a Hardverapro.hu-s hirdetésben megtalálható "Jelentem" gombot használd, ez itt nem "ügyfélszolgálat", csak egy topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiszollai
újonc
Sziasztok
Nemtudom, hogy volt-e már téma de szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mielőtt valaki esetleg úgy járna mint én. Elnézést ha már volt róla szó de eddig nem láttam.
Bízok benne, hogy az olyan naív emberek segítségére lehet mint jómagam.A történet, hogy meghirdettem egy laptopot eladásra és gyakorlatilag pár órára rá érdeklődtek is e-mailben. Ment minden rendben a maga útján. Érdeklődött én válaszoltam. Sikerült megegyezni a potenciális vevővel, aki mint kiderült Londonban él. Nemsokára kaptam egy teljesen hivatalosnak tűnő e-mailt az egyik angol banktól, hogy utalást indítottak el a nevemre, de addig zárolva tartják az összeget amég el nem küldöm a küldemény azonosítóját. Mivel még soha nem küldtem csomagot külföldre (és nem ismerem az ottani szokásokat) el is indítottam a csomagküldést EMS gyorspostával, majd a követési számot és a feladó szelvényt elküldtem a "banknak". Az ígéret szerint legrosszabb esetben másnapra már a számlámon kellett volna, hogy legyen az összeg. Az összeg helyett azonban egy újabb e-mail jött a "banktól", hogy fizessek be valamilyen adót. Ekkor kezdtem el gyanakodni. Rövid keresgélést követően a postacím alapján találtam meg az én potenciális vevőmet a scamwarners.com weboldalon. Mikor rájöttem a csalásra már majdhogynem késő volt. Azonnal kapcsolatba léptem a postával és kértem a csomag visszafordítását, majd feljelentést tettem a rendőrségen. A postán azt mondták, hogy a csomag már külföldön van és mivel az Egyesült Királysággal nincs csomag kiadatási szerződés így gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a csomagot, így ők nem tudnak segíteni. A javaslatuk az volt, hogy amint lehet jelentsem a rendőrségen. Végül rengeteg szerencsével és segítséggel sikerült visszaszerezni az elindított laptopot. Ehez szükség volt a barátaim, a Magyar Posta, a Vám és Pénzügyőrség, valamint a Magyar Rendőrség segítségére, amit ezúton is köszönök. A gép visszakerülésében az is szerepet játszott, hogy a repülő amivel a csomag utozatt volna az Egyesült Királyságba törölve lett (POKOLI SZERENCSE).
A Magyar Posta munkatársai szerint sajnos rengeteg ilyen és hasonló csalással találkoznak, ahol a csalók azt használják ki, hogy a cél országból gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a kiküldött csomagot. Az eladók pedig mire rájönnek a csalásra addigra már általában késő.
Tudom, hogy a saját felelőtlenségem vezetett ehez a kellemetlen szituációhoz, és nem azért született meg ez az iromány, hogy sajnáltassam magam.
A célom, hogy ha valaki olyan naív mint én annak ne kelljen végigjárnia ezt az igen kellemetlen utat.UI.: az alábbi linken találjátok azt a címet ahova postáznom kellett volna a laptopot. Ha ezzel találkozik valaki gyakorlatilag 100%, hogy átverés.
https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?t=190140&p=405071Remélem segítettem.
Üdvözlettel:
KisZollai
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest