Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kiszollai

újonc

Sziasztok

Nemtudom, hogy volt-e már téma de szeretném megosztani veletek a tapasztalataimat, mielőtt valaki esetleg úgy járna mint én. Elnézést ha már volt róla szó de eddig nem láttam.
    Bízok benne, hogy az olyan naív emberek segítségére lehet mint jómagam.

A történet, hogy meghirdettem egy laptopot eladásra és gyakorlatilag pár órára rá érdeklődtek is e-mailben. Ment minden rendben a maga útján. Érdeklődött én válaszoltam. Sikerült megegyezni a potenciális vevővel, aki mint kiderült Londonban él. Nemsokára kaptam egy teljesen hivatalosnak tűnő e-mailt az egyik angol banktól, hogy utalást indítottak el a nevemre, de addig zárolva tartják az összeget amég el nem küldöm a küldemény azonosítóját. Mivel még soha nem küldtem csomagot külföldre (és nem ismerem az ottani szokásokat) el is indítottam a csomagküldést EMS gyorspostával, majd a követési számot és a feladó szelvényt elküldtem a "banknak". Az ígéret szerint legrosszabb esetben másnapra már a számlámon kellett volna, hogy legyen az összeg. Az összeg helyett azonban egy újabb e-mail jött a "banktól", hogy fizessek be valamilyen adót. Ekkor kezdtem el gyanakodni. Rövid keresgélést követően a postacím alapján találtam meg az én potenciális vevőmet a scamwarners.com weboldalon. Mikor rájöttem a csalásra már majdhogynem késő volt. Azonnal kapcsolatba léptem a postával és kértem a csomag visszafordítását, majd feljelentést tettem a rendőrségen. A postán azt mondták, hogy a csomag már külföldön van és mivel az Egyesült Királysággal nincs csomag kiadatási szerződés így gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a csomagot, így ők nem tudnak segíteni. A javaslatuk az volt, hogy amint lehet jelentsem a rendőrségen. Végül rengeteg szerencsével és segítséggel sikerült visszaszerezni az elindított laptopot. Ehez szükség volt a barátaim, a Magyar Posta, a Vám és Pénzügyőrség, valamint a Magyar Rendőrség segítségére, amit ezúton is köszönök. A gép visszakerülésében az is szerepet játszott, hogy a repülő amivel a csomag utozatt volna az Egyesült Királyságba törölve lett (POKOLI SZERENCSE).

A Magyar Posta munkatársai szerint sajnos rengeteg ilyen és hasonló csalással találkoznak, ahol a csalók azt használják ki, hogy a cél országból gyakorlatilag lehetetlen visszafordítani a kiküldött csomagot. Az eladók pedig mire rájönnek a csalásra addigra már általában késő.

Tudom, hogy a saját felelőtlenségem vezetett ehez a kellemetlen szituációhoz, és nem azért született meg ez az iromány, hogy sajnáltassam magam.
    A célom, hogy ha valaki olyan naív mint én annak ne kelljen végigjárnia ezt az igen kellemetlen utat.

UI.: az alábbi linken találjátok azt a címet ahova postáznom kellett volna a laptopot. Ha ezzel találkozik valaki gyakorlatilag 100%, hogy átverés.
    https://www.scamwarners.com/forum/viewtopic.php?t=190140&p=405071

Remélem segítettem.

Üdvözlettel:
    KisZollai

Új hozzászólás Aktív témák