- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsirfecske #53148 üzenetére
Pár hónap alatt ált. rendeződnek a készletek, szóval inkább várok picit.
Nem csak az ár miatt, de ha gond lenne vele, akkor EU központtal könnyebb elrendezni.#53149 hegegabi80
23k HUF körül szokott menni más boltokban, most kifogyott.#53150 &rew
Ez jó hír, de kínálhatnának már egy 12V/120W-os változatot is. Külső kockával 35k HUF felett járunk, szeretném inkább 20k HUF körül megoldani a dolgot, ha lehet. -
Crabface
senior tag
válasz
zsirfecske #52992 üzenetére
Az 580 nem egy zabagép. Nekem volt egy Gaming X belőle az 100W-al megelégedett. Volt régebbi konfigom is amiben 2600x és 1080ti volt, az elment egy 550W-os Seasonic Platinum táppal. Szóval jó lehet a 450 plat., de én inkább nagyobbat ajánlok és menjen kevesebbet a venti... Custom kábelszett, meg nem olyan vészes, itt is vannak páran a fórumon, akik készítenek jó minőségűt. (nekem is így lettek)
-
viperabácsi
addikt
válasz
zsirfecske #52983 üzenetére
Proci csere előtt ( R5 2600 ) ugyan ezt a konfigot Rx 580 8gb vel együtt elvitte BQ SFX 350 táp gond nélkül.
Ha SF 450 lenne , de platinum azzal nyernék valamit , vagy elegek a Gold szériások , és mégis inkább a 600w ?
-
HookR
addikt
válasz
zsirfecske #52955 üzenetére
Ott középen az a méregzöld, lábakat összekötő tároló alkalmatosság gyárilag része az asztalnak, vagy saját megoldás?
-
imibogyo
veterán
válasz
zsirfecske #52952 üzenetére
Nekem tetszik mindentől függetlenül, csak hozzáfűztem az "érzéseimet". Én is szeretek "alkotni", ezért is írtam, hogy tudom értékelni a belefektetett munkát, pusztán csak "hétköznapra" nem kellene már ilyen gép...
Egyébként ahogy öregszem és változik az életem úgy kezdem egyre jobban felismerni, belátni, hogy amire én most már használok egy számítógépet (a műhely-tervezés-CNC felhasználástól eltekintve, szóval szigorúan az otthoni, mindennapi gépekről beszélek), arra pont egy ilyen H470 szerű konfig, vagy egy full passzív dvga nélküli, de minimum középkategóriás processzorú alteregója is bőven megfelelne (ahogy a mostani full passzív AMD APU-s gépem is tökéletes általánosságban, csak feleslegesen "nagy" és egy pici kakaó hiányzik csak belőle). A TV-k melletti gépeknek legalábbis biztosan megfelelnének (utálom az "okos" dolgokat, helyette én PC párti vagyok a TV-re kötve is).
Viszont félek, hogy hiányozna a teljesítmény, még ha csak ritkán is, ezért az asztali fő konfig helyett (4790k + GTX1060) egy olyasmi gépen agyalok, mint a Zotac Magnus, vagy valami hasonló építsd magad gép, mint amit már linkeltem. A lényeg, hogy legyen benne kakaó, viszont kicsi legyen. Az ATX-et (ismét) száműzni szeretném az életemből, a műhelyben amúgy is marad jó néhány belőlük, sőt dupla AMD processzoros 2x6 magos, 32 GB ECC ramos EATX "szörnyeteg" is, szóval ha valamiért mégis szerelhetnékem támad, arra is marad lehetőségem...
-
PROTRON
addikt
válasz
zsirfecske #52952 üzenetére
Jaja amúgy tök pofás kis gép, így hogy van rajta USB-C, csak azért az a 120-as táp kicsit kevésnek tűnik, mivel feltételezem hogy akkor az alaplapi táp körökben sincs túl sok tartalék.
Szerintem max 10400-at raknék bele ha majd egy ilyen gép kellene.
Jól látom hogy ehhez az asrock már nem mellékel proci hűtőt?De ha meg már nem AIO, akkor azért a bővíthetőség lehetősége szempont, mert kitudja mit hoz a jövő. Ezért lett inkább ITX.
Elvileg így a "rendelési státusz: beérkezés alatt"-i fenti konfig a következő 5 évre tuti hogy elegendő alapgép. De ahogy elnézem utána is még 5 évig simán elegendő lesz az akkori irodai környezeti szoftverekhez, figyelembe véve hogy ma már egy wordnek is mennyivel nőtt a gépigénye egy 2000-es wordhöz képest, miközben továbbra is csak egy szövegszerkesztő.
Jelenleg ha tényleg sikerül a HP-400-al lehűteni és a táp is elegendő, akkor pontosan annyi és akkora amire jelenleg szükség van.
Ha a jövőben jön extra igény, pl dGPU, akkor ki lehet egészíteni...ugyanekkorka dobozba mint az Akyga szépen mellé lehet tenni riser kábellel. Aztán lehet hogy a oda már a táp is kevés lesz, de azon a hídon majd akkor motorozunk át azzal az oldalkocsis példánnyal.Árban most összeraktam, ugye Asrock-Asrock, csak az általam választott alaplap 1-el újabb, tehát proci cserében rugalmasabb. Így mindent egybevéve (ház minőséget még nem ismerem) kb 13500-al drágább a bővíthetőség lehetősége. No meg ha akarnám +4k az előlapi USB-c.
No meg persze majd az extra riser kábel meg "oldalkocsi" a mocira...ui.: ezúton jelzem elvileg mi húztuk be az utolsó Avengers 10600k-t...olcsóbb volt mint a nem "díszdobozos".
-
imibogyo
veterán
válasz
zsirfecske #52934 üzenetére
Félre ne értsd, szuper kis gép, de számomra pont a "mini-gépezéssel" logikusan összefüggő méret/kiterjedés minimalizálási törekvésekkel megy szembe, ha a végeredmény egy több darabból álló, valamint a minimálisan szükségesnél több külső kábelt igénylő számítógép, ahelyett hogy egy házba kerülne minden, pár liternyi plusz térfogat árán. Ráadásul egy "egybe-géppel" szerintem sokkal könnyebben elérhető a letisztult összkép is az asztalon, mindenféle komolyabb ügyeskedés nélkül...
Egy adott méretosztályon belül én is mindig törekszem és jó iránynak tartom a törekvést a lehető legkisebb térfogatra, lehető legkisebb fizikai lábnyomra adott teljesítményszint kitűzése és elérése mellett (például a mostani (kivételesen gyári) ATX gépem is relatíve kicsi, "csak" 33,8 liter), de ha ez a minimalizálási törekvés nem praktikus (kell külső ház, mobil rack, stb., ami persze mindig adott egyéni igényektől függ...), akkor annak nem látom sok értelmét.
Anno én is megindultam ezen a lejtőn, ami a Cooltek U2-vel (látszik is az akkor szükséges külső ODD linuxozás miatt (kernel panic)) és egy Coolcube-al csúcsosodott ki. Végül a sok (utólag kiderülő...) szükséges kiegészítő és extra kábelezések, valamint az idő közben megjelenő teljesítményigény miatt végül én is visszatértem az egyel nagyobb ITX méretosztályba, sokkal-sokkal kevesebb kompromisszum mellett (mondjuk itt meg már ODD igény nélkül).
-
Rick4
félisten
válasz
zsirfecske #52948 üzenetére
Azon van usb-c elől?
-
Rick4
félisten
válasz
Nem bánom annyira, az, ami nekem kellene, úgyse létezik, egy nuc házban valami 12 magos proci 32GB Ram társaságában, néma hűtővel.
-
Crabface
senior tag
válasz
Fincsi konfig!
-
Rick4
félisten
válasz
zsirfecske #52932 üzenetére
Abban nincs 1650-es dedikált VGA, tehát videorészben rögtön gyengébb, és szerintem mire hasonló teljesítményt összepattintasz, kb ugyanott leszel, mint az a kisgép, de amúgyerősen elgondolkodtatott engem is az a kis doboz, csak a 120W-ot tápegységgel nehéz lesz meghajtani egy combos procit, én emiatt engedtem el, oké, vissza tudod fogni, de akkor minek veszel versenylovat?
Amúgy ez még nekem is jó választás lett volna, de mostmár mindegy, a héten kapom a cuccaimat, és rakom össze az új gépet. -
viperabácsi
addikt
válasz
zsirfecske #52897 üzenetére
-
válasz
zsirfecske #52871 üzenetére
Gyak. ez a dilemma, igen. HP-400 nekem úgy tűnik, hogy mintha a proci környékét, a VRM-et is jobban hűtené a felépítése miatt. Topflow párti vagyok, bizony...
-
Qkackca
őstag
válasz
zsirfecske #52876 üzenetére
Mondjuk én most vettem, de pont a szélesebb proci támogatás miatt lett az X, nem az A.
Meg nekem megy a 3200-as ram is benne 200GE-vel perpill.
Az külön plusz pont hogy a nem egyforma kingston és hynix modul (igaz mindkettő hynix chipes, de nem egyforma) is elsőre ment cl18-on is, 1,2V-on.
Előtte belepróbáltam egy gskill-t, az xmp profil meg alkalmazva maradt, nem rakta át magát defaultra a modulok cseréje után. Én meg lepődve néztem, hogy pöccre indult, gond nélkül.
Igaz, minimális tehetetlenség/latency érződött, egy kis feszültség emelés elfért volna, vissza vettem cl20-ra így meg jó.A 200ge hűtőbordája meg a gyárilag csomagolt között, kb nincs eltérés, olyan fél-1mm a diffi köztük. 80mm-es noiseblockerből volt pwm-es dugiban, azzal megy nálam.
A nem pwm-es 92-est max fordulaton járatta, nem sikerült szabályozni, annak meg nem tetszett a hangja. -
törölt tag
válasz
zsirfecske #52868 üzenetére
Megnyugtató mennyiségben van hűtőborda beletéve, és a venti sem slim. Nekem bejön.
-
válasz
zsirfecske #52868 üzenetére
NF-B9 Redux PWM van a háznál, de az IS-40v3, amin jelenleg is dolgozik, nem a legalacsonyabb borda, és gyorskötözővel rögzítve nem a legesztétikusabb, ezért gondolkodom az upgrade-en.
Nem mindegy, hogy 8k HUF, vagy 18k HUF marad a kereskedőnél...
Noctua-nál ráadásul a felfogatás sem mindegy, mert külön gyárt Intel-hez és AMD-hez való modellt, ami ebben az árkategóriában eléggé kib@xás kategória.Ahogy nézem, nem egyértelmű a dolog, illetve nem tudom, mennyire valósak a tesztek:
Noctua L9i vs Jonsbo HP400 test results
Doppelt so viele Heatpipes nur halb so gut! Jonsbo HP-400 vs. Noctua NH-L9 der beste 37mm CPU Kühler -
hegegabi80
addikt
válasz
zsirfecske #52864 üzenetére
Az is lehet, hogy ez meg az én gépházam volt.
Amúgy itt már szinte mindenki ismerős mindenkinek.
A Seasonic tápod meg köszöni jól van, volt egy keveset használva, de most várja az új kuckóját, hogy kialakítsam megfelelően a helyét.. -
hegegabi80
addikt
válasz
zsirfecske #52858 üzenetére
-
Rick4
félisten
válasz
Valóban erre indultam el, meg is volt a kiszemelt, csak mindenki ebeszélt, én meg hagytam magam, pedig nagon bejövős: [link]
De végülis a bővíthetőség hiánya (ami nálam nem igazán szempont, de eladáskor már lehet megszűri a lehetséges vevőket) meg a gari nélküliség miatt elvetettem, nem kell vga, sőt, az i5-10600 gyenguszka vga-ja is elég, viszont fontos, hogy DP-o ki tudjak hajtani két 3840X1080-as monitort (mármint gépenként egy egy monitort, abból is két azonos van), mindezt persze jó lenne 144Hz-en, ez most működik, de akkor enyni erővel maradhatott volna a mostani is, visszafelé már nem akartam lépni.
Aztán ha ez megvan, kikerül a rendszerből az 1.es számú szerverkém az i7-6700+ 16GB Ram társaságában, és eladom, a helyére megy a 2-es számú J1900-as, mert az is elég lesz, a tarcsigép kontron ktqm87-es lapos gépem meg szintén piacra lesz dobva, az már 2 hónapja be se volt kapcsolva.
-
válasz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest