Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz zsirfecske #52952 üzenetére

Nekem tetszik mindentől függetlenül, csak hozzáfűztem az "érzéseimet". Én is szeretek "alkotni", ezért is írtam, hogy tudom értékelni a belefektetett munkát, pusztán csak "hétköznapra" nem kellene már ilyen gép... :B

Egyébként ahogy öregszem és változik az életem úgy kezdem egyre jobban felismerni, belátni, hogy amire én most már használok egy számítógépet (a műhely-tervezés-CNC felhasználástól eltekintve, szóval szigorúan az otthoni, mindennapi gépekről beszélek), arra pont egy ilyen H470 szerű konfig, vagy egy full passzív dvga nélküli, de minimum középkategóriás processzorú alteregója is bőven megfelelne (ahogy a mostani full passzív AMD APU-s gépem is tökéletes általánosságban, csak feleslegesen "nagy" és egy pici kakaó hiányzik csak belőle). A TV-k melletti gépeknek legalábbis biztosan megfelelnének (utálom az "okos" dolgokat, helyette én PC párti vagyok a TV-re kötve is).

Viszont félek, hogy hiányozna a teljesítmény, még ha csak ritkán is, ezért az asztali fő konfig helyett (4790k + GTX1060) egy olyasmi gépen agyalok, mint a Zotac Magnus, vagy valami hasonló építsd magad gép, mint amit már linkeltem. A lényeg, hogy legyen benne kakaó, viszont kicsi legyen. Az ATX-et (ismét) száműzni szeretném az életemből, a műhelyben amúgy is marad jó néhány belőlük, sőt dupla AMD processzoros 2x6 magos, 32 GB ECC ramos EATX "szörnyeteg" is, szóval ha valamiért mégis szerelhetnékem támad, arra is marad lehetőségem...

• PROTRON

addikt

válasz zsirfecske #52952 üzenetére

Jaja amúgy tök pofás kis gép, így hogy van rajta USB-C, csak azért az a 120-as táp kicsit kevésnek tűnik, mivel feltételezem hogy akkor az alaplapi táp körökben sincs túl sok tartalék. :)
    Szerintem max 10400-at raknék bele ha majd egy ilyen gép kellene.
    Jól látom hogy ehhez az asrock már nem mellékel proci hűtőt?

De ha meg már nem AIO, akkor azért a bővíthetőség lehetősége szempont, mert kitudja mit hoz a jövő. Ezért lett inkább ITX.

Elvileg így a "rendelési státusz: beérkezés alatt"-i fenti konfig a következő 5 évre tuti hogy elegendő alapgép. De ahogy elnézem utána is még 5 évig simán elegendő lesz az akkori irodai környezeti szoftverekhez, figyelembe véve hogy ma már egy wordnek is mennyivel nőtt a gépigénye egy 2000-es wordhöz képest, miközben továbbra is csak egy szövegszerkesztő. :D

Jelenleg ha tényleg sikerül a HP-400-al lehűteni és a táp is elegendő, akkor pontosan annyi és akkora amire jelenleg szükség van.
    Ha a jövőben jön extra igény, pl dGPU, akkor ki lehet egészíteni...ugyanekkorka dobozba mint az Akyga szépen mellé lehet tenni riser kábellel. Aztán lehet hogy a oda már a táp is kevés lesz, de azon a hídon majd akkor motorozunk át azzal az oldalkocsis példánnyal. :D

Árban most összeraktam, ugye Asrock-Asrock, csak az általam választott alaplap 1-el újabb, tehát proci cserében rugalmasabb. Így mindent egybevéve (ház minőséget még nem ismerem) kb 13500-al drágább a bővíthetőség lehetősége. No meg ha akarnám +4k az előlapi USB-c.
    No meg persze majd az extra riser kábel meg "oldalkocsi" a mocira... :D

ui.: ezúton jelzem elvileg mi húztuk be az utolsó Avengers 10600k-t...olcsóbb volt mint a nem "díszdobozos". :D

Új hozzászólás Aktív témák