Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• imibogyo

veterán

válasz gordonfreemN #51007 üzenetére

200W-os DC tápegység és egy X1-ATX-180W-os paneltáp volt benne (12V-on 10A max., ~120W terhelhetőség). A fent említett konfigot (G1820, majd i3, mind kettő kb. 55W TDP) tökéletesen elvitte, de amikor belekerült a GTX750Ti is (~50W fogyasztás), akkor már csak IDLE, netezős, filmezős gépként bírta a paneltáp normálisan. A processzornak a betáp csatijára direktben kellett megadnom a tápegységről a 12V-ot, vagyis meg kellett kerülnöm a paneltápot mert enélkül vagy nagyon melegedett a paneltáp játék alatt, vagy egyszerűen kikapcsolt a gép pár perc után. Kevés volt a 120W-os keret. A DC direkt betáppal viszont elég sokáig használtam mindenes gépként, úgy már nem volt vele semmi baj. De ma már lehet 400W környéki paneltápot is venni... ;)

Amúgy 4790k-val (88W TDP) is ment ez a tápegység/paneltáp kombó teljesen passzívan (itt a 4790k lógatta a lábát, azért bírta passzívan). De később amikor bekerült a 4790k mellé is az új alaplapba a GTX750Ti (~50W fogyasztás), akkor már jöttek a gondok.
    Egyrészt ez a konfig már el sem indult egyáltalán a paneltápról még BIOS-ig sem tudtam eljutni DC direkt betáplálás nélkül. Meg sem mukkant. Sajnos a gépről megmaradt képeimen ez még nem látszódik kiépítve, de a lényeg, hogy először a már meglévő 200W-os tápegységről oldottam (volna) ezt meg, mint az előző konfignál, de hamar kiderült, hogy egymagának ez a konfig már túl sok (netezés, filmezés alatt is már melegedett a LED tápegység valamennyire, de játék alatt simán forró lett). Ekkor kapott még egy 150W-os DC LED tápegységet a konfig a ház orrába, ami csak az EPS csatit táplálta a processzor mellett. Ekkor használható lett megint a gép, de azért ez már csak vergődés volt részemről... Másrészt a processzornak (ennek mindenképp kellett) és a videokártyának is (ennek csak a biztonság kedvéért) adtam egy-egy 800 RPM-es ventit (lényegében még mindig néma volt a gép, de búcsút inthettem a passzívságnak). És ha ez még mind nem lett volna elég, akkor (szerintem) a paneltáp kihegyezettsége miatt itt már megjelent a CW, amit nem bírok elviselni.

Vettem egy "nagy" BeQuiet ATX tápegységet, amit azóta is megelégedéssel használok ez az egész paneltápos cucc pedig belekerült egy integrált 4 magos AMD-s gépbe és most ez a család netezős (és passzív) gépe. ;)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés