Új hozzászólás Aktív témák

• Pista0001

addikt

Kicsit utána néztem az anyagminőségeknek, mert korábban téma volt és én sem voltam biztos benne. A Cubitek Mini-tank adattábláján (#6713-as hsz-ban) jelzik hogy 5052-es alu ötvözetből készült. A Metalloglobusban (és feltételezem máshol is Magyarországon) kapható AlMg3 szinte teljesen ugyanaz, annak az azonos szabvány szerinti jelölése 5754. Kis mértékben eltérnek az összetevőik, de a fizikai jellemzőik és az általános felhasználási körük megegyezik, az 5052-es jellemzően az Egy(b)esült Államokban, az 5754-es pedig Európában terjedt jobban el, ennek az okát nem tudom, de szerintem az adott területen fellelhető alapanyagok miatt alakult így.

"Aluminium alloys 5052, ..., 5754 are very similar grades, only differing in the amount of magnesium. 5052 has 2.5% magnesium and is commonly used in the U.S., ..., 5754 has 3% magnesium and is commonly used in Europe." Emellett az 5754-ben Si, Mn és Zn is több van. Forrás: Wikipedia

#6717 HeavyToys: A BIOS-ban nincs olyan opció hogy a ventit PWM-es vagy hagyományos módon szabályozza? Nekem egy korábbi MSI lapomon lehetett állítani. A különbség az, hogy a hagyományos módon a feszültséget változtattja az alaplap, míg a PWM-esnél mindíg 12V-ot kap a venti és a saját vezérlése állítja be a motor feszültségét a PWM jel alapján (ha jól tudom :B )

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés