Új hozzászólás Aktív témák

• herrkoser

tag

Tudtam egy kicsit hosszabban tesztelni a non-k 9700-at a Black Ridge-el, ~23 fokos szobahőmérsékleten, silent bios venti profillal (55 fokig 30%pwm, utána szépen lineárisan 80 foknál 100%pwm). Cinebench alatt feltűnt, hogy hiába Z lapban van, függetlenül a hőmérséklettől visszaveszi 65 wattra a TDP limitet. Long Power TDP limitet Auto-ról kitoltam 95 wattra és 5 egymást követő run után hozott egy 78 fokos max hőmérsékletet. Ugyanilyen TDP limittel és 110 mV alulfesszel átlag pontszám 1%-os hibahatáron belül maradt, viszont a max hőmérséklet 70 fokra csökkent. TDP limit nélkül egyelőre még nem néztem meg mit tud.

Prime 95-öt úgy teszteltem, hogy Short Power TDP limitet kiraktam 200 wattra és 80 secre, Long Power maradt 95 watt. Így teszt elején folyamatosan 150 wattot kért a proci all core 4.4 ghz boosttal, a hőmérséklet pedig nagyjából 1 perc alatt 85 fokon stabilizálódott. 80 sec után visszavette 95 wattra, all core boost 3.9 ghz-re csökkent és 72 fokon stabilizálódott a hőmérséklet. Így hagytam futni nagyjából 25 percig.

Játékok alatt eddig bármivel próbáltam alulfesz után beállt átlag 65-67 fokra a proci. Alulfesz előtt inkább 72-75 volt 1-2 óra függés után. 95 wattos TDP limittel nem vettem észre FPS csökkenést, ráadásul Ryzen 1600X-hez képest kb 25%-kal több fps-em van azokban a játékokban, amikkel eddig is játszottam. Undervolt valszeg mehetne még tovább, full boostnál még mindig 1.3V fölött vesz fel a proci, de mivel csak játszok a gépen, így egyelőre boldog vagyok a hőmérsékletekkel.

Szerk: Asus Realbench 5 run, max 71 fok. Szerintem teljesen jó.

Új hozzászólás Aktív témák