Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz Giovanny #27249 üzenetére

Huhh. Ilyen CPU alá miért szeretnél ITX lapot? :U
    Nekem az asztali ATX gép vízzel van hűtve, és már annak a csövezése is problémásnak tűnne ITX lapon, ha van egy diszkrét VGA-nk is. De úgy eleve bukóra áll a FET-ek vízhűtése is, ami a kisebb tápkör miatt talán fontosabb is lenne. Ha léghűtés, akkor pedig szerintem lehetetlen egy normális zajszintű hűtést odapréselni. Feltéve persze, hogy legalább alap-feszes tuningban, nem pedig alul-feszelésben gondolkozunk a szorzó-szabad CPU-val, mert utóbbi esetben és/vagy ha nem zavar a ventilátorzaj, akkor biztos megoldható (még ha nem is ideális).
    Talán még az m-ATX beleférne, mert az jobban hasonlít egy olyan ATX-re, amiről levágtak pár PCI-E kártyahelyet. Nincs úgy összezsúfolva, mint az ITX. Szerintem az való helytakarékos asztali gépekbe, az ITX pedig olyan speciális felhasználásra, mint a "vékonykliens", otthoni NAS/médiaszerver, esetleg "TV-okosító médialejátszó" (amin esetleg netezni is lehet néha kicsit pl. a nappaliban álló TV-n a PC/noti helyett, ha valakinek ilyenre van igénye), stb.

Új hozzászólás Aktív témák