- Banyasz papa: segitség kérés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Ezek a Zalman hűtők manapság már egy kicsit elavultnak számítanak, de rohadt jól néz ki abban a házban, azon a lapon.
Szerintem ebből a szempontból nem para az 1150, ha jól összerakod, évekig elmegy. Nekem a fő gépem a mai napig 1156-os (i5-760), mert nincs értelme lecserélni. A teljesítménye bőven elég, kicsit talán többet fogyaszt, mint az aktuális(abb) vasak, de akkora bukó lenne eladni, hogy nem ér annyit. Inkább marad
Ha bevállalod az 1150-et, akkor az ASRock lapjai jók lehetnek, azokon a procifoglalat a belépő/közép szinten sincs a PCI-E mellett, így értelmes méretű levegős hűtő is elférhet. Ha a magassága belefér, akkor én a Scythe Ninja-t ajánlom, kis légárammal (csöndben) nagyon jó a hűtőteljesítménye. Ha ez túl magas, akkor használtban vadászhatsz Ninja Minit (6K körül szokott lenni amikor éppen van), az is bőven elég. A többi alaplapra csak keskenyebb hűtők férnek rendszerint, azok is többnyire csak úgy, ha a VGA felé fújnak. Ez a VGA-nak tulajdonképpen nem rossz, de szerintem szélzajosabb lehet, ha nem egyenesen áramlik a levegő a gépház eleje felől hátra.
A Haswell inkább a hőháztartás miatt érdekes, állítólag még szarabb a pasztázása, mint az Ivy-nak. Én az utóbbit preferálnám, de ahhoz valamelyik csúcs alaplap (ASUS vagy EVGA) kellene, hogy bitang léghűtést lehessen tenni rá, azok meg csúnyán drágák, annyit nem ér a dolog.
Konklúzió: ASRock B85M-ITX/H87M-ITX (így hirtelen nem vágom mi a különbség, maga az alaplap és a hátlap tök ugyanaz szerintem) + i5-4570/4670.
Apróbetűs: Nem szokásom ennyire konfigot ajánlani, mivel mindenkinek más és más a márka preferenciája és a tapasztalata. Ezeket a termékeket nem ismerem, nem próbáltam, így természetesen felelősséget sem tudok vállalni az ajánlásért. Ha éppen az lenne az elképzelésem amit vázoltál, akkor ezeket választanám.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX B550-F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HP EliteBook 830 G11 Üzleti erő kompromisszumok nélkül!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest