Új hozzászólás Aktív témák

• glocker

tag

Sziasztok!

Eredetileg egy Zotac gépet nézegettem, de közben bele botlottam ebbe: E350M1

Nagyon tetszik a dolog, de sajnos még elég tájékozatlan vagyok ezért előre is elnézést kérek a béna kérdésekért...
    :R

Az igény:
    Szeretnék egy (nagyon)csendes, alacsony fogyasztású, (szinte)állandóan működő letöltő gépet ami otthoni fájl szerverként is üzemelne. Előfordulhat, hogy néha elé is ülnék, internet böngészés, youtube bámulás és hasonló bonyolult feladatok várhatók, néha Excel, Word (de régi verziót használok, mert tökéletesen elég, komolyabb gépem is van, ott fut ami kell)... ezen a gépen jellemzően a letöltés és a letöltött / tárolt tartalmak megosztása menne más otthoni gépek számára, később esetleg (qrva)okosTV-ről is elérném a tartalmakat :F (de ez még a távoli jövő ködébe vész, egyáltalán nincs napirenden, csak mint lehetséges szempont talán már most is figyelembe vehető...)

Egyáltalán nem játszom... (na jó, néha sakkozom online a kurnik-on, de ez biztos nem fogja megfektetni) :N

Elvileg bármilyen oprendszer lehet rajta, de Win8-ban gondolkodom...

Jó lenne minél kisebb és elfogadhatóan kinéző ház, hátha látható helyen lesz (ami egyáltalán nem biztos, de ki tudja, a Zotac-ok pl. jól néznek ki...)

És persze ha lehet ne kerüljön (túl)sokba :(

2GB RAM-al és 7200rpm-es 2.5"-os HDD-vel képzelem el, optikai eszköz nem szükséges...

Kérdések:
    - amit az igényben írtam ahhoz egy ilyen E350M1 cucc az túlzás, kevés, pont jó?!
    - milyen házat és tápot javasoltok?
    - van bármilyen ötletetek / javaslatotok? mire érdemes figyelni?!
    - számítástechnikus vagyok, de ezen a téren teljesen nulla
    - vegyek inkább egy egyszerű Zotac ZBox ID31 (ezt kínálja most nekem egy fórumtárs, de ez ugye használt és nem garanciális, bár az ára némi alkudozás után baráti...)

Elnézést, hogy tájékozatlan vagyok, a hozzászólásokat előre is köszönöm
    :R

Új hozzászólás Aktív témák