- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
NGK gyertya volt
azt én is néztem,h. elég nagy a gyertya hézag
Más: Mióta kicseréltem a gyertyát, pöccre indul öninditóval a motor!! ENnek nagyon örülök! Éjjel ál a motor, nappal előveszem, ketőtt teker az öninditó, és má megy is a motor!!
Milyen varitárt vegyek a motorba? Kell vegyek új kuplungot, meg harangot is...csak nem tom, hogy a jogom, hányas, 107 vagy 105Nem tudtok segíteni? Alvázba 3YK, blokkon 3KJ, elektronikán 3YJ áll...na most a fene tudja, h. melyik
Elektronikát tudtok nekem a mociba? Má naon kéne
előre isköcce -
Vangelis
félisten
válasz
.:Kristian:. #4146 üzenetére
be rakom a csomagtartóba, ha lerohadok haza tudok jönni_
-
Vangelis
félisten
Vásárlás előtt álok
260e újonnan érdemes egyáltalán robogót venni?
vagy felejtsem el?
esetleg adhatnátok pár tippet, nem igazán van időm át nyálazni mindent.
isten fizesse meg. -
ett
aktív tag
válasz
ToRR3nt3 #4143 üzenetére
Nem, akksi nélkül is mennie kell rendesen. Nézd meg a gyertyaképedet. Ha szép barna, akkor nagyjából jól van belőve a karbi. Érdekes a speedfightom nekem se megy többet 65-nél, és a végén az is enyhén rángat. De a karbi tökéletesen van beállítva. Szétszedtem az egészet és a főtengelyszimeringem belülről picit ki volt szakadva. Meg a dugattyúmon a gyűrűk érdekesen álltak. Picit nehezen is indult, kellett rúgdosni bele párat, mire hajlandó volt beröffenni. Most jönnek a cuccok hozzá, aztán meglátjuk mi lesz belőle.
-
ToRR3nt3
senior tag
Elvittem a robogómat egy szakihoz, végsebességnél (60 km/h) ''ugrált'' a fordulata, nem volt 1enletes. (az ugrálás előtt 70-et ment)
Mióta ''megjavította'' a szaki az alábbi tünetek jelentkeznek, amik előtte nem voltak: hirtelen csutka gáznál majdhogynem lefullad a motor, eltelik 4-5 másodperc mire észba kap és felpörök. A fordulata mostmár egyenletes végsebességnél csak ez visszaesett 50 km/h-ra a javítás előtti 60 ról.
Elméletileg csak karbi tisztítás meg gyertyacsere történt... Szerintetek mi lehet vele? Van aki azt mondja nem jó a levegő-benzin arány...
Ja és az akksija is elég gyenge, be se indul csak karral. Ez közrejátszhat pl. a végsebesség és a gyorsulás visszaesésében -
ett
aktív tag
Abban nem vagyok szaki, nekem dr hengert ajánlottak, 17,5-es dell orto karbival, giannelli reverse kipuval, malossi dedlta kuplunggal, meg polini speedcontrol variátorral. Nekem mondjuk valami olyan kéne, ami nem megy szét hamar, megnéztem scooter attackon a dr henger leírását és azt írták, hogy ha jól van bejáratva meg összehangolva, akkor 20000 km-et elmegy gond nélkül. Az meg nekem kb. 6 év alatt jönne össze. De majd jönnek az okosabbak, aztán ajánlanak neked.
-
mdk01
addikt
Ezt idáig értem de azt nem szeretném hogy veszek egy jó kiput meg egy gyengébb karbit ami visszafogja az egészet.
Konkrét típusokat,márkákat nem tudtok mondani amivel összhangba lenne a motor?
legjobban az tudna ilyene segíteni aki már tunningolt area-t vagy esetleg más robit.
köszi -
mdk01
addikt
Köszönöm!
Szeretnék egy kis töblett teljesítményt de nem tudom hol kezdjem.
Ha írnátok pár dolgot amit érdemes volna kicserélni azt megköszönném.
Persze úgy hogy összhangba legyen a motor és egyik alkatrész ne fogja vissza a másikat.
100k körül gondolkodom.
Ha nem fér bele akkor mehet feljebb is de összehangba legyenek az alkatrészek mert az fontos.
köszi
mod: Jah és persze egy area51-ről van szó.
[Szerkesztve] -
Atomgeszi
nagyúr
Heló!
Huh..ma mi történt...megin beragadt a hátsó dobfékem...ezt nem tudjátok miért van? (yamaha jog next zone) Egyszercsak megyek....és tisztára megkeményedett a hátsó fékkarom, épp h. átértem a kereszteződésen,és félre tudtam állni. Füstölt meg minden baja volt. Kilazítottam, elindultam, behúztam, és akkor meg nyikorgott,de ez van.
Más. Cseréltem gyertyát. A régi így nézett ki:
[link]
[link]
De ahogy beraktam AZ ÚJAT , sokkal könnyebben indult, jobban gyorsult, és sokkal dinamikusabb lett, nem hagyott ki. Szal frankó. Mit gondoltok,jól döntöttem?
Vagy mia baj a motorral,hogy ilyen lett?
[Szerkesztve] -
Den
veterán
a jó kipufogó mit segít.a kétütemünél a résvezérlés miatt a benzin levegő keverék 30 százaléka kiömlik elégetlenül a kipufogón. egy jü kipufogó enek a 30 százaléknak egy jelentős részét viszatolja a kipufogóban létrejövő nyomáshullámok segítségével
[link]
görgess le az aljára -
Den
veterán
vannak zaj előírások, másrészt minden az euban forgalomba kerülő járművet homologozáltatni kell, ez egy bonyolult eljárás meg kell a járműnek és elemeinek felelnie kismillió ensz és eu szabványnak, és a végén egy brüsszelben akreditált járművizsgáló intézetnek meg kell vizsgálnia és az egészről születik egy kb 90-oldalas dokumentum, ami minden adatot és teszteredményt tartlmaz a járműről, plusz rajzokat és keresztmetszt adatokat a kipufogóés szív rendszeről, hengefejről, dugattyúgyűrűkről, dugattyúról, gyújtásdiagram stb. azokat az alkatrészeket nem kell megvizsgálni, amik magukmá rendeleznek eu jóváhagyással, e-betüsek.
minden legyártott példánynak, egyeznie kell a leíró dokumntumban rögzítettekel, csak akkor engedhető forgalomba.
tehát ha te bármit lecerélsz a gépen azzal meváltoztatod, hivatalosan nem is lehetne tovább forgalomban tartni, kivéve ha a felszerelt cucc homologizálva lett ehhez a géphez.
ezért fontos az e-betű -
mdk01
addikt
Most még azt nem értem hogy miért emelik ki néhány kipufogónál hogy''optikailag nem feltünő kipufogó.''.
Meg hogy ''E jel tehát legálissan használható utcai forgalomban.''
Van vmi törvény a tunningra?
köszi -
mdk01
addikt
válasz
Atomgeszi #4124 üzenetére
Kisgázzal se indul hidegen.
De mint írta ett kis szivatót kell ráhúzni és max. 3 rúgásra indul.
Köszi az oldalakat.
persuader
Ugye nem gondolod hogy ''nagyobb'' alatt a befoglaló méretére gondoltam.
Ha már veszek új aksit akkor ha lehet, miért ne vegyek 4Ah helyett 5Ah-at?
golyani
Meglett mérve még múltkor és alapjáraton 12,8V a töltés kis ráhúzással 14,4V, sztem ezzel nem lesz gond.
Más:
Egy jó kipufogó miben segít?
Mondjuk ilyen 30k fölötti kategóriára gondolok.
Mod:nézem ezeket az oldalakt és tök hülye vagyok ezekhez az alaktrészekhez.
Hol tudnék információt kapni arról hogy melyik kütyü micsoda miért felel és miben lesz jobb tőle a robi teljesítménye.
Tudom olvassak...de ez folyamatban van.
Olvasáson kívül vmi?
köszi
[Szerkesztve] -
Den
veterán
válasz
golyani #4130 üzenetére
az asszem 85 százalékos, de majd utánanézek.
elméletileg minden üzemanyag jó ami szikrával gyújtható és elég a kopogástűrése. az alkohol jó üzemanyag, az oldó hatásával és víztartalmával lehet csak gond, de ez utóbbi sztem a benzin etanol keverékeknél nem áll fenn.
ne tudom hogy kétütemünél mit okozna az olajpermettel nem tenné-e tönkre az olajfilmet -
Den
veterán
válasz
Xantomas #4120 üzenetére
vmi 4 ütemü olcsó kis kínai robit vegyél az elég eccerű nem olyan ézékeny, kicsi a sűrítése és olcsó az alkatrész ha hazavágsz vmit.. hazaviszed és a tanktól a blokkig az összes gumicsövet meg gumitömítést leszeded. a csöveket vmi polietilén vagy szilikon alapóracseréled, a polasztó gumialkatrészeit szintén, vákummembrános porlasztó helyett valszeg jobb vmi subleres, ha kell van ilyenem, ebben csak az úszóház tömitése gumi. aztán már csak fúvókázást kell megoldani valszeg. meg valszeg a gyertya hőértékén is változtatni kell mert ha jól emlékszem az alkohol hidegebb lánggal ég
gond szvsz a korrózióval lehet mert tkéletesen tiszta alkohol nincs van benne egy kis vííz.
ha belevágsz segítek ahogy tudok -
golyani
őstag
válasz
Topiccsendőr #4127 üzenetére
támogatom. nekem ilyen akksi van a roxban és tökéletes indul akármikor.
de még előtte mérj rá h van-e rendes töltés. ha piic gázt húzol és közbe méred az akku feszt akkor annak 14,4V köré kell pozicionálódni. -
Atomgeszi
nagyúr
Nekem se indul hidegen a motor...Pörgeti, de nem indul el, csak rugásra, de valamikor már rugásra is alig indul, lent marad a berugókar...aztán próbáltam keverni a ketttőt, h. öninditó + rugás, általába ez be is jön
Kisgázzal se indul be? Elvileg hidegen gáz nélkül, melegen gázzal kéne indulnia.Nálam így van, és már motorjával is.
hasonló oldalak:
[link]
[link]
Ha másik akksit veszel, akkor mindenképp minimum 5Ah-sat vegyél, az biztos h. beindítja hidegen melegen a motort.
[link] Nekem ezt ajánlották. Tuningrobeszokba szoktak ilyet rakni, az alsó kategóriába
[Szerkesztve] -
mdk01
addikt
Hali!
Vettem egy area51-est de az akkumlátor sztem nem az igazi.
Csak akkor képes indulni a motor önindítóval ha nem állt többet 2óránál.
Ha süti a motort a nap vagy egész nap csak meleg van több órával is megnövekedhet ez az időtartam.
Na mind1 ez csak észrevétel.
Szóval meg lett mérve hogy hány Volt van benne és 11,6V környéke, így ez elég gyenge mert túl lassan pörgeti.
Mikor rá van téve egy normálisan működő aksi amibe alapból 12,7V a töltés sokkal gyorsabban pörgeti a motrot és simán beindul pöcre.
Töltöttük is már az aksit de nem segített.
1.Kérdés hogy xar e az aksi és vegyek újat?
2.A másik hogy Ah-ba mekkora aksit lehet berakni egy ilyen robiba?
Most egy yb4l-b típusú van benne, de ha lehet, legalább egy picivel nagyobb Ah aksit raknék bele, ha már újat kell venni.
Linkelek egy akkus oldalt hátha még jól jön vkinek.
[link]
Köszi
Üdv.
Bónusz kérdés:Tudtok e linkelni netes boltokat ahol jó cuccokat lehet kapni?Minden érdekel.
Ilyesmire gondolok:
[link] -
Xantomas
őstag
válasz
golyani #4121 üzenetére
Apám valami olyasmit mondott, hogy elvileg menne 50%-os etanollal is, csak kopogna az égés, (ahogy írtad ezért kéne állítani a karburáláson) illetve feloldaná a műanyag részeket. Szóval átlakítani lehet, csak árban nem érné meg.
Ezért gondolkodtam olyanon, ami már eleve etanolos. Lehet, hogy marad az elektromotoros, csak valami 1500W felettit kéne keríteni, Litiumos akkuval.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
válasz
Xantomas #4120 üzenetére
az a helyzet h nem tudom h mennyire más ez etanol a benzinhez képest biztos át lehet alakítani. karburáláson kelll gondolom variálni. de lehet a gyújtáson is kell vmit állítani.
azt tudom h a benzin motorok 10% etanol tartalomig nem károsodnak. a shelles benzinben 4,4 százalék van. -
Xantomas
őstag
Ez lehet hogy idétlen kérdés lesz, de van alternatív üzemanyaggal működő robogó? Elektromosat ismerek, de mondjuk bio etanolos nincs forgalomban. Esetleg olyan 50ccm-es, ami kis átalakítással hajlandó menni.
-
Atomgeszi
nagyúr
Az gáz, ha én valamikor éjszaka, a Jog next zone-on, úgy hagyom a világítást, h. refi + tompított? Így többetlátok,csak azért
25 Wattos az izzó....
Más: Tiltás mentes elektronikát tud valaki nekem?? -
golyani
őstag
na senki sem robog?
pipám meg lett, jó lett, szép a szikrám is, úgyhogy öröm-bódottá -
golyani
őstag
na megvan a hiba nyitja. ugye ellenállásos a pipám ami 5kohmot jelent. fogtam rámértem szakadást jelzett a mütyűr. rádugtam 12V-ot abból nem jött át semmi. vehetek pipát.
mivan akkor ha ellenállás nélküli pipát veszek? gyertya is 5kohmos és pipa is alapesetben.
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
válasz
Topiccsendőr #4113 üzenetére
és egy leállítás megoldja a dolgot, pipa pöcökteteéssel. sztem én ma ránézek a pipára.
vagy előző esetnél isez volt kivettem gyertyát berkatam és utána jó volt
elszegényedéssel nme hiszem h baj lenne mert szép barna gyertya.
a légszűrő már kb 450km óta fennt van. a hiba pedig szombaton és tegnap jelentkezett. szombaton erősebben. kis gáznál is eléggé darált. olyan mintha kihagyna a gyújtás
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
ma megint csinálta mocim azt mint vmelyik nap: megyek húzok egy padlót és 78körül enyhe rángás következik ilyen húz, nem húz. visszaengedtem megint ráhúztam akkor jó lett. aztán megint csinálta akkor megálltam és padlógázzal elindultam. megint darált.na ekkor leállítottam alánéztem mindne rendben semmi sincs lecsúszva. kicsit megizgattam a gyertyapipát. utáan elindultam nme jött elő a dolog. tegnap már durva volt mert nagyon darált kis gáznál is. kivettem a gyertyát de azt rendben találtam, így meg se pucoltam visszaraktam és ment előző alkalommal is gond nélkül.
a gyertya NGK BR8HS kb 1500km van benne.
tipp? -
bocX
tag
válasz
Topiccsendőr #4109 üzenetére
nemhinném...amikor megszivta magát a karbi, akkor is mit csináljak, nem akart elindulni, hát én ezt márpedig nemfogom eltolni szerelőhöz, meg ki nem hivom, rakodós autót se 'tok szerezni gondoltam nem lehet nagy ördöngősség, szétburítottam a gépet, szétszedtem a karbit, kitisztitottam, még a tűszelepre is figyeltem nehogy fennakadjon azt folyjo na benya....sikerült, megy minden, fékolajat már csekkoltam, légszürőt is szoktam puceválni, egy olajcsere csak nem vág földhöz...
-
golyani
őstag
válasz
Topiccsendőr #4109 üzenetére
én is el akartam vinni, de apám mondta h feleslegesen ne baxak ki 5800-at az ablakon mikor 700-ból meg tudom csinálni(ennyi volt egy tábla légszűrő szivacs). fékeket leellenőrizten, olajat lecseréltem, légszűrőt lecseréltem, átnéztem mindent nincs-e kialzulva lemozdulva vagy esetleg vmi nem azt csinálja mit kéne, végül arra jutottam h minden jó. talán annyi h nem 10W-30-as olajat raktam bele hanem 5W-30-asat, de nem hinném h ez olyan egetrengető baj lenne, mert tökéletesen megy.(még mielőtt jönne h abba pedig hajtómű olaj kell, ezt én is tudom jól de a könyv is a 10W-30-at írja és amit kiengedtem belőle az sem volt hajtómű állagú, és mennyisége is kb 2/3-a volt az 1,3decinek
)
-
bocX
tag
az a helyzet, évek óta nem néztem rá a blokkra, lehet 110ccm van rajta, és lehet keverem másik masinával, mondjuk azért azt tudom, mi micsoda, meg mit hova kell tölteni (én sem a 2T olajra gondoltam hanem hogy ?W? olajra).
mindent csináltam motoron, csak olajat nem cseréltemde félreértés ne essen, olaj volt cserélve csak mindig megcsinálta más
[Szerkesztve] -
bocX
tag
válasz
golyani #4103 üzenetére
okéés, köszi! viszont egy deci kellene bele? hmm..nemtom szentül megvagyok győzödve 993 ccm van ráirva a mocára...bár x, majd lecsekkolom, mert most nem emléxem hirtelen, gépkönyvem nincs viszont, majd akkor kiderítem milyen olaj kell a mocához, melyik neki a jobb. thX mégeccer!
-
golyani
őstag
hali.
na úgy megy a procedúra. h mész pár kört a moccal. h megmelegedjen, eztuán bekészítesz vmi edényt. hátul a hajtómű alján van egy csavar ezt kitekeredés szépen kifolyik a benne lévő olaj(én megvártam míg kicsepegte magát). na eztán ezt a casvart visszatekered. és beleöntöd az új olajat. ez lehet hajtóműolaj(80W-90) vagy a könyv szerinti motorolaj(aeroxnál 10W-30-as). mennyisége meg fel van tüntetve hátul a blokkon de olyan 110-130ccm(1,1-1,3 deci) megy bele.
gyújtáskapcsoló ügyben [link] őket kérdezd meg nem tudnak-e szerezni. -
bocX
tag
sziasztok!
még nem csináltam gondolom nem annyira bonyolult, meg valszeg megtudnám csinálni, de azé megkérdem: szeretném lecserélni az olajat a robogóban. annak az alján van egy csavar azt kell lecsavarni igaz? ha kiszedtem megvárom amig kifolyik az olaj, és utána feltölthetem friss olajjal igaz? - továbbá, milyen olajat kiván a gép? (egy 50ccm-s Yamaha Neo's robiról lenne szó, és asszem ilyen kb 1 liter megy bele).
más: ugyanehhez a tipushoz keresek gyujtáskapcsolót, mert megadta magát, szerintetek hol érdemes nézelődni? mert az eredeti k.rvára nem éri meg annyiér. igazából nemtom hogy vannak ezek, nekem a zárszerkezet romlott el, tehát kábelekre nem lenne szükségem, csak zár és hozzá kulcsok?!
előre is köszi! -
Gergello
addikt
Tegnap adtam be a kínai csodámat a szervízbe, talán jövő hétre kikupálják. Hátulról lemezes csörgés, van hogy nem vette fel a a sebességet, azon hogy nem indult hidegen/melegen már meg sem lepődtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG B450-F R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB CM MasterBox NR600 650W
- magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintőkijelző
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest