Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
pchris
tag
Sziasztok,
A feleségemnek szeretnék műgyanta öntőformákat készíteni. Eddig szilikon formákat készítettünk öntéses eljárással Arra jutottam hogy érdemes lenne kipróbálni tpu-ból nyomtatott formák használatát is. Ebben a témában teljesen kezdő vagyok, de nem ijedek meg sem a hardveres, sem a szoftveres kihívásoktól.
Igazából javaslatokat szeretnék kérni, hogy milyen nyomtató és milyen tpu alapanyag, filament lenne a legjobb/legideálisabb választás egy olyannak, aki most ismerkedik ezzel a technológiával. (Természetesen sima pla alapanyaggal is nyomtatnék, de ha jól sejtem az nem akkora kihívás.) Pénz számít, ésszerű keretek között szeretnék valami jól használható megoldást. Nem kell out of the box, szerelés, beállítás nem probléma. Ha csak utólagos módosításokkal, átalakításokkal tehető alkalmassá a gép tpu nyomtatásra az sem gond. Angol tudás van.
Minden tanácsot javaslatot szívesen várok.
Köszönöm! -
pchris
tag
Kifejtenéd pár mondatban, hogy miért nem lehet alkalmas ez a technológia? Ha jól sejtem a kész felület sohasem lenne elég sima ahhoz, hogy a műgyanta szép végső felületet kapjon benne. Vagy maga tpu nem elég rugalmas a szilikonhoz képest, és ezáltal nem alkalmas erre a célra?
Köszönöm! -
pchris
tag
Sziasztok!
Ismeri valaki ezt a típusú nyomtatót? [BEEVERYCREATIVE B2X300]
Lenne egy használt példány jó áron a közelemben, de valahogy az az érzésem, hogy nagy keresztet vennék a nyakamba vele, pláne első nyomtatóként. Alig van róla infó a neten, illetve nem épült köré közössêg, nincsenek elérhetővé tett tapasztalatok róla. Vagy rosszul keresek... Kecsegtető, hogy két anyaggal tud egyszerre dolgozni, de komoly kétségeim vannak vele kapcsolatban.
Erősen hajlok rá hogy Creality vonalon kezdjek bele a nyomtatás világába. Alapvetően két nyomtató között vacillálok. Ender 3 v2 és Ender 5 pro. Mindkettőt kiegészíteném már iduláskor egy szintező szenzorral. Persze a manuális szintezés megtanulását így sem kerülöm el (ami ha jól sejtem az 5 pro-nál kicsit több odafigyelést, gyakorlatot kér), de a cél a stabil, jó minőségű nyomtatás. Szóval a keret az 5pro plusz szenzor ki ára. Van ebben az árkategóriában más nyomtató (esetleg más gyártótól), amit érdemes lenne megfontolnom? Illetve a két Ender közül érdemes az 5 pro-t venni? Megéri az az átszámítva kb plusz húszezer forintot amit ad? Nyomtatási minőségben stabilitásban jobb-e, mint a 3v2?
Köszönöm -
pchris
tag
válasz Saccco #32891 üzenetére
Köszönöm a választ. Hát nem nyugtattál meg. Mármint úgy értem, hogy valahol azt reméltem, hogy nagyon nem éri meg. Most meg írhattam rá az eladóra, hogy megvan-e még Egyébként olcsóbban adja egy kicsivel, mint amibe egy új ender 3 v2 kerülne a legolcsóbb beszerzési forrásból, amit találtam. Átszámítva kb 76000 Ft. Ha mindazt tudja, amit a datasheet tartalmaz, akkor én ezt jó árnak vélem. De javíts ki, ha tévednék.
-
pchris
tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az első 3d nyomtatóm, egy ender 5 pro. Brit ebay vásárlás. Customer return-ként volt hirdetve, számlával, fél év garanciával (mivel használt). Kicsit tartottam tőle, hogy mit kapok, de úgy néz ki gyakorlatilag új a gép. Biztosan össze volt már rakva (csavarokon látszik), de hogy nagyon minimálisan volt használva, ha egyáltalán volt, az biztos.
Nem sok időm volt ma rá, de elkezdtem összerakni. A mechanikus szereléssel megvagyok. Meg is van az első hiba, amibe belefutottam. Y irányban kézzel mozgatva a "kocsit" finom akadozást érzek. Valamelyik csapágyazott műanyag görgő szorul/meglaposodott. Mi a tapasztalat? Hogyan lehet szakszerűen kideríteni, hogy a nyolcból melyik a problémás? Próbáltam egyessével megforgatni őket és volt amelyiket könnyebben, volt olyan, amit kb egyáltalán nem lehetett, szorult. Úgy vélem ez így nem a legjobb. Hogyan lehet beállítani korrektül őket? Esetleg érdemes lenne cserélni az összeset polikarbonát görgőkre, vagy az csak parasztvakítás? Mi a tapasztalat?
Köszönöm -
pchris
tag
Elkezdtem PETG-vel nyomtatni Ender5 pro-n. Elvileg SUNLU fekete filamentet vettem. Sem a csomagoláson, sem a tekercsen nincs semmi, a márkára utaló felirat. Sikerült beállítanom a gépet, egészen szépen nyomtatok már vele. Az egyetlen bajom, hogy bár mindenhol azt olvasom, hogy a petg szagtalan, hát ez erre a filamentre nem igaz. Kezd kiutálni a család... Kérdésem csak annyi, hogy ez gyártó független dolog, vagy van valami ebben a filamentbem, ami miatt nyomtatás közben büdös? Kinek mi a tapasztalata? Milyen petg filamentet ajánlanátok, ami jó minőségű, és nem ereget kellemetlen szagot? Persze ha van ilyen...
-
pchris
tag
Sziasztok!
CR touch szenzor kábelét kellene hosszabbítanom. Elvileg ez ugyanaz, mint a BL touch kábele:
Bármelyik végére jó lenne egy toldó. Vagy a gyárinál hosszabb kábel is szóba jöhet. Illetve olyan kábel is, ami mindkét végén a kisebb csatlakozóval van szerelve. Ez utóbbi kábel rövidebb is lehet (kb40cm).
Van valakinek ötlete, hol lehet beszerezni akár toldót, akáz ez utóbbi kábelt?Köszönöm!
-
pchris
tag
válasz szabieable #34585 üzenetére
Végső megoldásként, ha nem lesz más megoldás, akkor forrasztok. Szeretném elrejteni a kábelt, de most kb 10 centi hiányzik hozzá. Így is megy, csak a szemem zavarja.
-
pchris
tag
Ha matrica, és otthon akarod elkészíteni, akkor pl Cricut vágógép, vágóplotter (én ezt ismerem, ilyenem van, de vannak más gyártók is) és hozzá való aranyfólia. Nem olcsó, úgyhogy ha csak pár példányban kell, akkor inkább nyomdának add ki. Szerencsére már vannak digitális nyomtatók is, amikkel lehet aranyat is nyomtatni (meg ezüstöt, meg egy ideje mindenféle metál színeket is). Egy céget tudok, akinél van ilyen gép a _Nyugatitól nem messze a Jókai utcában vannak. Ha érdekel küldj PM-et, vagy google, és rátalálsz szerintem.
-
pchris
tag
válasz Ton-ton #34723 üzenetére
Az új filamented is PLA? Csak azért kérdezem, mert írtad, hogy másik PLA-hoz sem tapadt hozzá, ami gyanús. Nem vagyok túl tapasztalt, de nekem eddig két különböző gyártó PLA filamentjei színcserés nyomtatásnál is tapadtak egymáshoz. Egyébként ha a szintezésed biztosan jó, akkor az asztal hőmérsékletével játszhatsz, illetve van aki stift papírragasztóra esküszik. Ez utóbbit én is használtam amíg nem szereltem be a cr touch szenzorom, és valóban segített.
-
pchris
tag
Törölhető. Valamiért nem tudom a képet linkelni. Majd laptopról...
[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
válasz pchris #34991 üzenetére
Szóval adott ez a hiba: [link] [link]
Innen nyomtatnám a fiókokat: [link]
Ezt a két tárgyat egyszerre nyomtattam, de mindkettőn előjött ez a hiba 2-2 sarkon a beugró részeknél, ahova a kis cetliket lehetne becsúsztatni. Egyik (szemből jobb) oldalon durvább a hiba mindkettőn. Mindenhol máshol szép a nyomat.
Nyomtató Creality Sermoon D1, filament Crality PLA 190/60-on nyomtatva. Prusaslicer-t használok.
Valami ötlet, hogy miként javíthatnék a dolgon, mit állítsak?
Köszönöm! -
pchris
tag
válasz shiraz1210 #37152 üzenetére
Csak hogy valaki olyan is hozzászóljon, akinek van Sermoon D1-e...
Érdekes konstrukció, rengeteg kompromisszummal. Először is értelmetlen az, hogy felülről nyitott minden más oldalról burkolt. Jól néz ki, de abs nyomtatáshoz vagy építesz rá burkolatot (thingiversen van pár leírás), vagy rádobsz egy méretben kb megfelelő kartondobozt. ( De ez még már milyen megoldás?) Az LCD burkolatot belül van, nem úgy mint az ender 6-on. Nyitogatni kell, ha hozzá akarsz férn nyomtatás közben. Erre is van megoldás, csak keresni kell. Nekem böszme nagy. Sohasem használtam ki a méreteit. Nem is használom, el fogom adni hamarosan. A gyári üveglap nekem kicsit piramis formájú. A közepén egy púp van. Nem nagy, kb 0.2-0.3mm, de ez azért már számít, ha nincs valamilyen szintező szenzoros installálva. Nekem így ment rá egy cr-touch. Van szintezős gyári firmware, megy is vele szépen. Meglepően szépen nyomtatott nekem mindig. Nyomatminőségi problémáim sohasem voltak, vagy legalábbis nem a nyomtató miatt. Bár silent drivers a gyári lap benne, de a creality mérnökeinek valamiért spórolniuk kellett 2-3$-t, és a z-motorok esetében maradtak a hangos driverek. Ez akkor probléma, ha mint én tettem, szintező szenzort installál valaki. Így kicsit nyekereg nyomtatás közben. Nem vészes, meg a ventilátorok hangja is elnyomja, de bosszantó, hogy ennyire nem voltak képesek. A két Z tengely ki tud esni szinkronból, pláne ha valamelyiket kézze is tekeri az ember, szóval amíg össze nem kötöttem egy szíjjal őket, érdemes volt minden nyomtatás előtt mechanikusan is szintezni. Azóta erre nincs szükség, és egy jó szintezéssel a nyomtatás közbeni nyikorgás (Z magasság folyamatos utánállítgatása) is minimális. Jó hír, hogy klipper is rakható rá. Nekem is az volt rajta sokáig. Még az lcd-t is kicseréltem az ender6-ban használtra, mert így egy butított klipperscreen azért mégiscsak volt rajta. Aztán visszaalakítottam az egészet, most arra vár, hogy eladjam. Szépen nyomtat, de nagyon nagy nekem. Ahogy a többiek írták eléggé foglakozós gép, de limitáltak a lehetőségei sajnos. Amit csinál azt stabilan, jól csinálja, de végig meg volt az az érzésem, hogy lehetne jobb is. Kb ennyi. -
pchris
tag
Nagyon is eltér tőle. Nem coreXY, mint az ender6. Mondjuk nem értem, hogy egy gyártó miért osztja meg az erőforrásait ennyire egy szegmensen belül is. De ez legyen az ő bajuk. Voront meg építsen az aki valóban sokat és igen jó minőségben akár nyomtatni. És van rá fölösleges ideje és pénze is. Én megelégszem ezekkel a low end gépekkel is. Több bennük a kihívás és az asszony sem ráncolja a homlokát a költségek miatt. Egyébként most éppen egy Flashforge Creator Pro 2-t reszelgetek. Gombokért vettem, mert a srác rövidre zárta az asztal fűtés vezetékeit, és a MOSFET megkattant a lapon. Volt itthon más típusból Flashforge hibás alaplapom, és szerencsére a gyártó ugyanazt a MOSFET-et használja kb minden gépében. Ventilátorokat kell még cseréni, meg 4 drivert silentre. Aztán, ha tetszik megtartom, ha nem jön be eladom kis haszonnal. De van itthon még néhány low end nyomtató. Ezek itt mindig jönnek, mennek. Kb nem is kell itthonra állandó gép, mindig van pár, ami éppen javítás után várja, hogy megvegye valaki. Amit még én magamnak nyomtatók, arra egy ender3 is bőven megfelel.
-
pchris
tag
Pontosan. Ha sokat kell nyomtatni mindenképpen kell a voron. Egyszer kell sok pénzt, energiát, időt beletenni, aztán nem kell stresszelni mit ront el, hátra lehet dőlni. Viszont mint tudjuk kis pénz kis foci... Akinek csak néha kell pár dolog arra ott vannak az olcsó kínai nyomtatók. Ha megtanulja beállítani az ember azokkal is vállaható minőségben lehet nyomtatni. Én mindegyiket magára mertem eddig hagyni pár tesztnyomat után akár egész éjszakára is. Persze nem mindenkinek áll össze a fejében, hogy hogyan is kellene akár csak szintezni. Pont ma adtam el egy Voxelab nyomtatót egy srácnak, akinek ott figyelt az asztalán egy Geeektech A30 is. Akitől vette kiszintezte neki, majd otthagyta. Nyomtatott egy ideig, majd emberünk később képtelen volt újraszintezni. Gondolom a dual z hajtás kiesett a szinkronból és annyira ferde már az aszal, hogy szintezéssel már nem lehet utána menni. Mert ha jól láttam, nincs a két orsó összekötve. Kb mint az én sermoon d1-em. Gondoltam nem állok neki beállítani neki, nem éreztem sajátomnak a feladatot, meg hát el akartam adni az enyémet ugye... Az egyszerűbb egy z-orsós. Hátha az menni fog neki! Persze nem alszok nyugodtan majd, bár a gép hibátlan, de láttam a usert mellette.
-
pchris
tag
válasz Saccco #37206 üzenetére
Szép és biztosan jó is lesz a géped. El is hiszem, hogy ha valaki ésszel csinálja a költségek is kezelhetőek maradnak. Szóval hajrá. Ha kész lesz teljesen jöhetnek a képek a gépről, meg nyomatokról is.
Mondjuk nálam a Trabant kategória sohasem kerül többe beker áron, mint 20-25e Ft, a Wartburg meg kb a duplája. Persze szívesen építenék én is, csak sajnálnám, hogy nem tudnám kihasználni a képességeit. -
pchris
tag
válasz Wiz Khalifa #37625 üzenetére
Nem lehet akármilyen lámpát, búrát beszerelni járművekbe. "E" számos kell, ami a gyártási helyre utal, ha jól emlékszem. A Köhém 6/1990-es rendeletben nézz utána. Úgy tudom még az van hatályban.
-
pchris
tag
válasz Wiz Khalifa #37662 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ez a minősítés, engedélyezés nem csupán magyar sajátosság. Minden üvegen (szélvédőn) és lámpatesten ott van egy nagy E betű és egy a gyártó országra jellemző szám. Azért nézz utánna annak az országnak a jogszabályai között, ahol élsz.
-
pchris
tag
válasz Zsolt_16 #37744 üzenetére
Nem kell az egész nyomtatót bezárnod egy dobozba. Elég a filamentet. Keress rá, hogy dry box. Rengeteg megoldást találhatsz. Vagy lehet venni filament szárítót, amiből ki lehet vezetni a filamentet. Nekem ez utóbbi van. Persze ha mondjuk ABS-t is tervezel majd nyomtatni a jövőben, akkor a teljes nyomtató dobozolás előnyösebb lehet. Vagy lehet kapni előre gyártott "sátrat" is. Milyen nyomtatód van?
-
pchris
tag
-
pchris
tag
Van egy Creality Sonic Pad-em, amibe fordítva van a kijelző beszerelve gyárilag. Tökéletesen működik így is, csak a letámasztása körülményesebb (becsukódnak a lábai). Sajnos az LCD ragasztva van a műanyag házba, de a szalagkábel érdekes módon jó helyen érkezik a motherboard-hoz. Szerintem ez inkább beszállítói hiba lehetett az esetükben.
[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
válasz boorit #39250 üzenetére
Esetleg még érdemes lehet még PFTE helyett capricorn csőből vágni pontosan olyan hosszú darabot, mint a gyári. Persze amennyiben a 4mm-es külső méret egyezik a gyárival. Én erre cseréltem, és amiatt azóta nem volt nozzle dugulásom.
Ami miatt volt, de legalábbis azt gyanítom, hogy az okozhatta, az az hogy órákon át 240 fokra hevítve volt az abs a nozzle-ban nyomtatás nélkül. Flashforge Creator Pro. IDEX printer és gondoltam nem bajlódok filament cserével, majd egyik szín megy az egyik extruderhez, a másikba meg a másik. Egyik színnel nyomtatott kb 2.5 órát, és utána kezdett a másik filamenttel rányomtatni a következő rétegnél. De nem jött semmi. Nozzle teljesen be volt dugulva. A nyomtatás elején még a "tisztítócsíkot" kinyomtatta, de a váltás után semmit. Kitakarítottam amennyire tudtam. Ment is szépen, majd újabb próba a problémás nyomtatással, és az eredmény detto. Lehetséges, hogy ennyi ideig hevítve ABS-t esetleg pl kokszosodni kezd, vagy valami hasonló? Ha igen, akkor legközelebb belenyúlok a gcode-ba, hogy csak a rétegváltásnál fűtse fel a 2. hotendet. Sajnos a Flashprint, ami natívan kezeli ezt a nyomtatót dual nyomtatásnál mindkét hotendet felfűti a nyomtatás megkezdése előtt, és végig fűtve maradnak. Prusaslicer-rel meg nem jöttem rá hogy hogyan tudnám a rétegváltás utáni hotend váltást megoldani. Modjuk nem is küzdöttem vele. Kis trükközéssel, de azóta sikerült a már kinyomtatott alapra a felső részt rányomtatni egy második lépésben.
-
pchris
tag
válasz t72killer #39365 üzenetére
Sajnos már rég nem alapértelmezett e-bayen a PayPal. Ha régen volt az account-hoz csatolva maradhatott, de csak vásárlásra. Eladóként csak banki utalással, több nap késéssel kapod meg a pénzed. Új account-hoz meg már nem lehet paypal-t csatolni jó ideje. Egyébként kártyás fizetésnél is van lehetőség visszaszerezni a pénzed probléma esetén. Kétségtelenül tovább tart, és körülményesebb, mint a PayPal.
-
pchris
tag
válasz PeterPH #39463 üzenetére
Nekem volt talán itt egyedül ilyen nyomtatóm. Érdekes szerkezet. Burkolt, de csak félig-meddig. A teteje nyitott. Szóval, ha ABS vagy ASA nyomtatásban is gondolkozol (és előbb-utóbb mindenkiben felmerül, mint lehetőség), akkor be kell fedni. A touch pad ráadásul a plexin belül van. Nem minden anyag szereti a huzatot... A hotend nem cserélhető, teljesen egyedi. Szépen nyomtat, de sebességben elég korlátos. Tárgyhűtése elég gyenge, szóval PLA nyomtatásnál ez is szűk keresztmetszet. Bazi nagy és nehéz a nyomtatási méretet is figyelembe véve. Nem teljesen silent a gyári motherboard. X és Y driverek azok, de a Z nem. Bár az kevesebbet megy, de ha mesh-t használsz (és biztosan fogsz, mert pl nekem kb 0.2mm deviancia volt az eredeti üveglapban) akkor a Z motorok is mocorognak szinte folyamatosan. Nem vészes a hangja, de aludni nem fogsz vele egy szobában. Szóval kell rá még egy BL/CR/bármilyen touch sensor. Van ehhez is gyári firmware, de valamiért bugos, és egy éve nem is javította a Creality. Történetesen nem menthető a Z kompenzációs érték, és a mesh-t is reseteli minden ki/be kapcsolás után. Ezzel pár napja szembesültem, amikor jött érte egy vevő, mert végre sikerült eladnom. Van rá több megoldás is. Én hirtelen módosítottam a CR touch sensor bracket-en, így a 0 Z pozíció ténylegesen is 0 lett. Nem ideális, mert fejmozgatáskor túl közel van a nozzle az üveghez home után. Elegánsabb, ha kap egy custom Marlin firmware-t, vagy ahogy én használtam mielőtt eladtam klippert. Creality Sonic Pad alapból kezeli, csak a cfg fájlt kell szerkeszteni, ha van szintező szenzor. Klippertel lehetett kicsit gyorsítani is, de kb 150mm/s-nál már nem volt túl szép a nyomat 0.4-es nozzle-lal. Az eredeti üveglapra nem igazán tapad sem a PLA, sem Petg. Lakk vagy ragasztó stift ajánlott. Ja és a duál Z is kompromisszumos. Egy driver hajtja a két motort, és nincs fizikai kapcsolat a két menetes orsó között. Persze én is megcsináltam, hogy legyen, de pont az ilyenek miatt nem kezdőknek való. Nem is túl olcsó, és törődős. Nem rossz, nem rossz, de a jó sem ilyen.
Inkább úgy tedd fel itt a kérdést, hogy ki mit ajánl egy kezdőnek, és írd meg mennyi lenne rá a keret. Meg persze ha vannak egyéb igényeid (nyomtatandó anyag, méret, stb...)
-
pchris
tag
válasz PeterPH #39505 üzenetére
Csak hogy legyen tipp is mivel érdemes egy kezdőnek manapság elindulni: Sovol SV06. Keress rá itt a fórumban. Nem burkolt, és kicsit oldschool az asztal mozgatásával (nem gyorsítható fel túlzottan), de automata szintezés, áll metál hotend, direct driver, ami ha jól láttam duál gear, pei lap a bed-en, hogy támadjon is, még le is tudd szedni a kész nyomatot. Szóval sok minden már benne van, amin úgyis elgondolkozna később az ember, és fizetne egy adag plusz pénzt. Ja és open source. Ha nyomtatási méret kicsi, van belőle nagyobb (plus verzió). Árban most ezzel a felszereltséggel nehezen verhető. Már vannak páran itt akiknek van ilyen otthon, szóval egyre több a tapasztalat vele.
-
pchris
tag
Hátha valaki tud megoldást arra, hogy hogyan lehetséges, ha egyáltalán van rá mód, átnevezni octoprintben a nyomtatófejeket "tool 0" és "tool 1"-ről. Elég lenne csak a hőmérséklet beállításoknál, grafikonon nem lényeges. Lehet így is élni vele, de egyértelműbb lenne egy jobb-bal elnevezés.
-
pchris
tag
Tudbesetleg valaki ajánlani PEI sticert minimum 232x154mm-es méretben. Vagy olyat, amiből kettő is kijön. Tehát csak öntapadós "matrica" kellene. Fémlap van, csak cserélném a felületet rajta, és ha csere akkor már PEI...
-
pchris
tag
válasz kriszpontaz #39675 üzenetére
Egyszerű. Kérj tőlük egy másolatot a tanúsítványról. Ha van nekik nem csinálnak belőle problémát, hogy megosszák...
-
pchris
tag
válasz Dominiator #40577 üzenetére
A Creality Sonic Pad is a Demo07 által likelt cfg fájlt használja. Mivel azon már egy ideje támogatott az Ender 6, így biztosan jó a fájl hozzá. De ha van bármilyen touch sensorod ne felejtsd el átcserélni a kommenteket hozzá mielőtt elidítasz egy homing-ot.
-
pchris
tag
válasz syler123 #41854 üzenetére
Például, ha valamiért nem vagy nem teljesen tapad le az első réteg. Vagy elfelejted a supportot be/kikapcsolni a szeletelőben, és nem veszedd a nyomtatásig észre. Cloggingol, de nem hallod, és így nem is látod, hogy a levegőben jár a nozzle de nem jön belőle semmi. Illetve sok más hibát is észre lehet venni. Jobb, ha látod. Egyébként én is szemezek a kingroonnal, de a kijelző nélkülivel, ami éppen nincs uk raktáron.
-
pchris
tag
válasz poli27 #42483 üzenetére
Nekem csak ASA-m van Eryone-tól. Nálam nincs velük semmi gond. Nyomtattam egy nagyobb méretű "edényt" is aminek tökéletesen vízzárónak kellett lennie. Kis acetonos kezeléssel az is lett. De szerintem anélkül is jó lett volna. Szóval lehet, hogy csak valami silány szállítmányból kaptál sajnos. Szerintem ők sem gyártanak, rebrandelik, és eladják, amit nyomott áron vesznek.
-
pchris
tag
válasz Janos46 #42684 üzenetére
Mondjuk halkan szólnék, hogy annak mindig oka van ha kimegy egy biztosíték. 90%, hogy a csere darab is leolvadt, ha nem hárítod el az eredeti hibát. Ha mondjuk te zártál volna rővidre valamit (pl csavarral becsípett vezeték) akkor tudod hogy mi okozta, da ahogy írtad csak villant egyet bekapcsoláskor, és azóta sötétség van. Vagy minden bekapcsolásnál felvillan azóta is? Én tápegység irányban indulnék el. Érdemes lenne a kimenetet lekötni, és mérni, hogy van e 24v, ha bekerült egy új biztosíték. Ha nincs, vagy újra kiég a biztosíték, akkor táp hiba. Ha megvan a 24v, akkor lehet tovább haladni.
-
pchris
tag
válasz dugesz77 #42892 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy 60 oldalúra legyen inkább állítva. Úgy pontosan 6 fok egy körvikk szöge. Ezt felezve kell forgatni, majd az egészet ismételve finomítható tovább.
Ha már itt vagyok:
Tapasztalt már olyat valaki, hogy egy sima PLA filament nyomtatásához minimum 240 fokra kell a nozzle hőmérsékletet állítani? Konkrétan Sunlu black pla. Minden más pla, sőt pla+ anyagomat 200-205 fokon hibátlanul nyomtatom. A Sunlu még 230 fokon is alulextrudált volt 100mm/s sebességnél.[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
Nekem Flashforge kék matrica van az asztalon. Erre minden tapad, ha jó a szintezés. Csak le tudjam szedni utána. Van, hogy lekaparni sem lehet. Múltkor egy kis ABS maradt rajta. Gondoltam az aceton oldja. Nem volt jó ötlet. Oldani oldotta, de a bed sheetet is. Volt cseredarabom szerencsére.
Az ugye meg van miből idéztem fentebb?
[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
válasz tDr1v3r #45236 üzenetére
Azért a szopoda nem mindenkinél működik. Szerencsémre. Rengeteg (50+) customer return nyomtatót vettem már és adtam el újra az elmúlt két évben. Nagy részét biztosan azért küldhették vissza, mert szemben találták magukat azzal, hogy pl össze kell rakni, le kellene kalibrálni, a filamentre írt hőmérsékleten nyomtatva nem tapad, szálaz (z offset beaállítás, vagy hogy nedves a filament, esetleg játszani a hőmérséklettel, tornyot nyomtatni már fel sem merül bennük). Ilyenkor mi a legegyszerűbb? Küldi is vissza. Még a bontott filamentet is visszaveszik zokszó nélkül (vettem olyan raklapot is, amin volt vagy 40 tekercs, fele bontott volt, olyan is, amin kb 10-20% maradt).
Szóval csak olyannak ajánlanám az út alapoktól végigjárását, akit ez érdekel és van is hozzá érzéke. Ma már tele a piac olyan nyomtatókkal ahol nincs szopás, out of the box működik kicsomagolás után. A slicereket meg érdemes végignézni melyik a legjobb az adott géphez, melyik a leginkább megfelelő az adott user képességeinek. Rengeteg tutorial, írott és videó is, van a neten mindegyikhez.
Egyébként mint jól használható nyomtatót a Flashforge Adventurer 5M-et is tudom ajánlani. Ebből sikerült egy bontatlan return-t kifognom. Ezt kivételesen saját célra vettem kb40%-os áron kb 4 napja. Azóta szimte folyamatosan nyomtat hiba nélkül. Engem meggyőzött. Igaz Bambum még nem volt, azokat valamiért nem küldik vissza, így nincs összehasonlítási alapom. -
pchris
tag
válasz ParadoxH #45241 üzenetére
UK. Privátban elküldhetem, de ahhoz itteni cím kell Magyarországra innen nem szállítanak. Ezen az oldalon licitálni kell. Raklapon véve még olcsóbb is lehet, de azokon van még egy csomó gagyi cucc is. Van ami eladhatatlan sajnos. Általában amazon return cuccok vannak, meg még néhány nagyobb bolt pl Currys visszaküldött termékei. Senki nem néz meg ezeken semmit, csak hogy darabra vissza lett-e küldve valami. Előfordul, hogy nem is az van a dobozban, mint aminek lenni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
pchris
tag
Ha már lett egy adventurer 5m-em elkezdtem áttérni Orca slicerre. Valóban nagyon jó, és az utolsó beta verzió már erre a nyomtatóra is működik a gcode küldése hálózaton.
Igazából egy kérdésem lenne. PETG-nek szeretnék z-offsetet növelni, mert túlságosan is tapad. Nem találom a filament settings-ben hogy erre lenne lehetőség. A nyomtatót nem akarom elállítani, mert PLA-ra tökéletes az alap érték.
Egyenlőre csak a filament start code-be beírt offset érték jött fel nekem mint megoldás. Van esetleg más lehetőség is? Illetve ti szoktátok petg-re növelni kicsit ezt az értéket? Ha igen akkor mennyivel? Nekem egyenlőre 0.05mm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest