Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keef_Lee
senior tag
Az összefoglalóban több anyagtípusnál (filament) is olvasható, hogy páraérzékeny, stb. Ezt csak a nyomtatás előtt kell érteni, vagy az elkészült tárgyra is.
pl. ha kültérben lesz utána kirakva, akkor az UV, vagy a páratartalom mennyire károsítja? Mire lehet számítani? -
Keef_Lee
senior tag
Van itt valakinek Kingroon KP3S ?
Milyen tapasztalatok vannak? -
Keef_Lee
senior tag
Valószínűleg hülyeséget kérdezek, de egyelőre csupa kis tárgy kinyomtatását találom a neten.
Szóval a kérdésem az, hogy mit nyomtattok egyáltalán, ami nem fér bele 18-20 cm-es térbe?
De tényleg kérdezem, mert mindenki azt mondja, hogy majd úgyis kinövöm, akár mekkorát veszek... -
Keef_Lee
senior tag
Melyik PLA-t érdemes alzaról, ha kompromisszumos megoldást akarok? Most kezdődik a nyomtatási tapasztalatok gyűjtése, de olcsó is legyen, meg ne káromkodós
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39820 üzenetére
Köszönöm, ez a 6590 úgy látom mostanában jó ár. Igaz, hogy kellene egy-két dolog feketében meg fehérben is. De gyakorolni jó lesz. A Meta White az fehér, csak a kép rossz?
Nézek valami feketét, fehéret is.
(no kaland, ájem vidék ) -
Keef_Lee
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39823 üzenetére
Nincs gond, mert azóta elfogyott az is Valamit kellene bedobni, amivel ki lehet próbálni.
-
Keef_Lee
senior tag
SOS kérdésem van
megy a nyomtató, de látszik, hogy nem tudja a tárgyat befejezni ezzel a filamenttel.
"Hülye biztosan" valaki elmagyarázná, hogy ha kifogy, akkor mit tegyek? Mert a tárgy minőségében nem szeretnék belerontani. (9 óra kb. a nyomtatása ráadásul)
(Ender 3 v2)
Köszönöm.
Most a hozzáadott "minta" fehér megy. Utána Csizmás javasolt Sunlu meta fehér jön.[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Kösz, csak néha tudok ránézni. Van benne elvileg filament figyelés, de mit csinál akkor?
Kifogy, vár ok. De felfűtve tartja magát?
és eleve gondolom, akkor szól, amikor az extruderből fogy ki, azaz a bowden csőben még marad szál, tehát betolom az extruderbe az újat és mennie kell egy Confirm, vagy hasonló menüpontra? Nem találom ennek a leírását sehol sem. -
Keef_Lee
senior tag
válasz peugeotmate #39904 üzenetére
Köszönöm. Azt hittem, hogy szól vagy leáll, hogy lehessen majd folytatni.
Akkor pause gomb lesz. De mit jelent a Tune menüpont nyomtatás közben? -
Keef_Lee
senior tag
válasz Keef_Lee #39905 üzenetére
Nem volt túl egyszerű. Pause, aztán útban volt a régi szál vége a befűzésnél. Aztán nem is oda továbbította, hanem az extruder görgő köré tekerte. Újabb pause. Aztán valahogy csak beletuszkoltam. De úgy éreztem magam, mint a felhasználó telepítéskor, amikor tegye be a második floppyt, de már csak erővel fér be a második mellé.
-
Keef_Lee
senior tag
Ender 3 v2 asztalát mivel tisztítjátok? Patikai 70%-os alkohollal lehet?
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Saccco #40160 üzenetére
Csak érdekességként (Ender 3 v2 üveglap)
Amit ajánlottatok a tapadási problémára az nem volt itthon, ezért próbálkoztam a neten található megoldásokkal:
Patika 70 % alkohol. Hatása szinte semmi.
Ati yt video alapján denaturált szesz. Hatása semmi.
Hajlakk: Hatása semmi.
Aztán gondoltam egyet és volt itthon Lidl ablaktisztító. Úgy tapad, mint új korában. Annyi hogy a lapon a korábbi nyomatok helye látható marad, de tapad minden. Spaklival kell leszedni. -
Keef_Lee
senior tag
Van tapasztalat arról, hogy a PLA milyen anyagokat bír?
Most nyomtatok egy perlátort és vízkőoldó, vagy ecet gyakran kellett a gyári elődjének a tisztításához. -
Keef_Lee
senior tag
válasz emiki6 #40731 üzenetére
Én nem rég vettem endert. Engem inkább rábeszéltek, mint le (nem itt).
Utólag nem bánom. Egy kicsit úgy látom, hogy itt a törzsközönség már túl van ezen a szinten. Ez nem kritika, hanem a beírások alapján tapasztalás.
Visszatérve: 2 hónapja vettem, összeraktam, lehet vele nyomtatni. Ha magadnak akarsz olyan dolgokat, amikről most még nincs is konkrét kialakult elképzelésed, akkor szerintem jó ez is.
A szintezéssel kell dolgozni, de az is megoldható. Még rugókészítőt is lehet nyomatni, amivel a gyári rugójánál erősebb rugókat készítesz, stb.
Elég sok mindent nyomattam azóta, pedig inkább csak saját használatú tartók, stb.
Kezdetben azon aggódtam, hogy hol találok infót róla. fbook csoport van, de azon kívül. Aztán rájöttem, hogy csak használom és kész.
Majd lehet, hogy lesz ennek másik fázisa, amikor jobban ráérek és elkap a tervezés is, vagy nem tudom.
Néhány dologgal "tuningoltam" filamant vezető, stb, de ezek mind a neten már megtervezve megvoltak.
Idáig 2 alkalommal volt olyan, hogy le kellett állítani a nyomtatást, de már előtte a szeletelő szólt, hogy gond van a fájllal, csak nem hallgattam rá. De mondjuk nem bonyolítottam még semmit.
Persze, ha ezt most elfogadod, akkor megveszed tőlem és én meg váltok Sovolra! DD -
Keef_Lee
senior tag
-
Keef_Lee
senior tag
válasz Mr.Csizmás #40810 üzenetére
25fokos asztalt kíván? hmm
-
Keef_Lee
senior tag
Nagyon durván nem tudom leszedni újabban a nyomtatást az üvegről. Ender 3v2 gyári. Sunlu filament.
Már újabban úgy kell, hogy ne verjem szét a paklival túrással az egészet, hogy az üveggel együtt leveszem. Az üveget megdöntve a szőnyegre állítom és a spaklival ütöm tőben, mint állat. -
Keef_Lee
senior tag
Nem találok sehol (boltban sem) konyhapult falszegélyéhez sarokba műanyag elemet. Ami van boltban, az kisebb, mint az előző. Az pedig szétporladt. Nagyon frankón el tudom képzelni, hogy nyomtatnék helyette, de nem találom a thingin sem. Esetleg látott valaki, valahol nyomtathatót?
-
Keef_Lee
senior tag
Olyan turpisságban töröm a fejem, hogy meg lehet-e oldani valami nagyobb pl. szobor nyomtatását több darabban és utána összeragasztani.
Arra gondoltam, hogy pl. 10 cm magasságonként készülne. Az eljárás az lenne, hogy leszeletelni mondjuk a 30 cm magas tárgyat. Utána pedig a gcode fájlt szerkeszteni direktben: 3 külön fájlra szedni, a megfelelő sorok beillesztésével.
Ez megoldható?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- 6 gen i5 ös HP Prodesk 600-G2 MT
- VEB Robotron Optima Daro 20 mechanikus írógép (A3-as papírt is kezel)
- i5 ös HP ProDesk 400 G2 MT/i5-4590S/8 gb/256gb SSD
- Eladó Új Magyar Lexikon 1-6 és 1962-1980 kiegészítő kötet (az ár az egészre egyben értendő)
- KEZDŐ i7 ASUS ROG GAMER PC - i7-7700 + RX570 + 16GB + 256GB+1TB -
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest