Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• hzcs

senior tag

Hali!

Szeretnék egy komolyabb routert (vagy AP-t) venni, kültérit. A szomszédban (nagyszülőknél) van a net, és hozzám akarom átlőni. Eddig egy wrt54gl megoldotta, aztán kipróbáltam la fonerával, de nem volt gyorsabb (mindegyik 54 megabites). Aztán kipróbáltam Linksys wrt300n, wrt350n-nel is, de még alacsonyabb lett a sebesség. Mivel a szomszédban van egy nas is, így fontos a nagyobb sávszélesség.
    Arra gondoltam, hogy veszek egy kültéri AP-t, és azt a falra (vagy tetőre) rögzítve poen keresztül táplálva lőném át a jelet.
    Jelenleg egy ablakban van a router, ha kinézek az én ablakomon, akkor látom, légvonalban kb 40-50 méter). Közötte van 2 üvegfelület (ha lejjebb van a gép, akkor 1 üveg és egy fal), valamint faágak, fém kerítés (rács, nem tömör).
    Igazából 2 terméket néztem, az egyik az Ubiquiti Picostation M2-HP, omni antennával, a másik egy TP-Link WA7210N (ebben irányított antenna van). Jól látom, hogy ezek "csak" 150 megabitesek? 300 megabites ilyen áron létezik?
    Valamint ha a tp-linket választanám, akkor az antenna körül pár méterrel (mögötte, oldalt) egyáltalán nem lesz jel, vagy csak minimális, de pl egy telefon befogja?

Új hozzászólás Aktív témák