Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8501) Sk8erPeter válasza Sotho (#8491) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Talán ne épp te oktass ki a fórumozás mikéntjéről. :D A "lárifári" kifejezést nagyon eltaláltad a felesleges szájjártatásodra. ;] Ha ilyen okos vagy, minek kérsz segítséget? Szánalmas, hogy még te hőbörögsz, amikor tanácsokat adtunk neked. Ha meg nem tetszik, akkor se kell ilyen stílusban reagálni, dehát ez is csak téged minősít. :R
Ezentúl privátba üzengess. Én itt abbahagytam, tépheted a szád. :D

Sk8erPeter

(#8502) Sk8erPeter válasza fanofmanu (#8499) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A törölhetetlennek látszó fájlok törléséhez Unlocker-rel próbálkozz.
Ha épp futó Windows alatt nem tudja törölni, akkor újraindításra ütemezi.

A Vistás könyvtárat lehet, hogy saját tulajdonba is kell venni, így: [link].

Sk8erPeter

(#8503) Sk8erPeter válasza Sotho (#8491) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Épp az általad linkelt oldal támasztja alá a legjobban azt, amiről beszéltünk neked:
"NOTE: I can not guarantee that the program won't damage your computer. So use it carefully - using revoSleep at your own risk. Setting Hard Disks to standby-mode very often, can damage the devices. So don't switch the sleep-mode every time." :C

Sk8erPeter

(#8504) ollie válasza Sotho (#8491) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

"NOTE: I can not guarantee that the program won't damage your computer. So use it carefully - using revoSleep at your own risk. Setting Hard Disks to standby-mode very often, can damage the devices. So don't switch the sleep-mode every time."

Ajánlom figyelmedbe ezt a sort az általad talált program készítőjétől.

mod: lol, nem olvastam el az előző hozzászólást, na mindegy :D

[ Szerkesztve ]

***

(#8505) harylmu


harylmu
őstag

Hali.

Egy progit kersek, ami cue sheet-eket csinál, audio fájlok alapján.
Sajna nem találok 1 normális progit se, ami ismer minden formátumot és jó is...

Tudom, hogy van csináldmagad módszer is WordPad-ban, de lusta vagyok és inkább progival csinálnám. :)

[ Szerkesztve ]

(#8506) cigam válasza fanofmanu (#8494) üzenetére


cigam
félisten

Nem kell ahoz külön winyó, elég egy külön partíció. A Meglévő rendszeredet is átszabhatod.
Fogod a gparted-et, és
- csökkented a jelenlegi partíciód méretét
- az üres helyre készíts egy új (ntfs-re formázott) partíciót.

Máris van 1 rendszerpartíciód, és egy adat partíciód. Ide átmozgatod a neked fontos adatokat. Mikor legközelebb legyalulod a rendszert, "csak" a rendszerpartíciót gyaluld le. Az adatok érintetlenül megmaradnak a másik partíción.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8507) cigam válasza harylmu (#8505) üzenetére


cigam
félisten

Mitértesz azon, hogy "ismer minden formátumot"?
pl. CueMaster?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8508) Sotho válasza ollie (#8504) üzenetére


Sotho
őstag

Olvastam, de ezzel eddig is tisztában voltam ugyanez elmondható a win energiamanagementjéről mivel az is kibe kapcsolgatja a hddt beállítástól függően, a hdd-nek teljesen mindegy milyen programmal kapcsolják ki.
A WD újabb parkolóvillás diskjei : [link] szerintem ezek kifejezetten jól tűrik az ilyet nem véletlenül van ez a megoldás már jóideje a laptopvinyóknál alkalmazva. Nálam nem ez van de szerintem édesmindegy ,hogy naponta 2x pörög fel egy hdd vagy 3x :U. De köszönöm az aggógást a diskjeim nevében is, továbbra is keresgélek egy nforce-os chipsettel is működő progit.
Érekességképpen, van egy scsi raid kártyám (kb 8 éves)olyan szoftverrel aminek segítségével pl egy redundáns raid tömb esetén menet közben leállíthatunk egy hddt kicseréljük, bekapcs, és a vezérlő automatikusan felnyomja rá az adtatállományt a tömb mindvégig üzemel. Ehez képest az én igényem egy sata kibekapcsoló szoftver iránt lófütty ;)

(#8509) silencio


silencio
csendes tag

Sziasztok!

Olyan programot keresek, ami nem fikázik könyvtárak törlésével, rejtett/rendszerfájlok másolásával, mint a Kíndóz Intézője, meg a Total Kommandó. Tudom, hogy van ilyen nagyon régen olvastam róla, de azóta kicsit kikopott a fejemből, melyik az.
Van ötletetek?

(#8510) VaniliásRönk válasza cigam (#8506) üzenetére


VaniliásRönk
nagyúr

Az ilyen többpartíciós megoldásokkal többnyire csak baj van, nem érdemes ilyennel játszani, pláne egy esetlegesen pótolhatatlan adatokat is tartalmazó HDD-n.

Szerk.: Egyébként meg nem értem miért kell rizikós ill. nyakatekert alternatívákat ajánlgatni a srácnak, mikor kapott egy tök egyszerű, biztonságos verziót. Bebootol egy Linux-ot, nyomkodja a delete gombot, okéz szorgalmasan, kész, mehet a tiszta install, ehelyett egyenként adogasson magának jogosultságot a mappákhoz, meg turkáljon a partíciós táblában, hogy esetleg eltüntessen mindent a HDD-ről.
Haver is ugyanezt játszotta a napokban, mondom ne csinálj külön rendszerpartíciót, úgysem volt még OS a HDD-n, csak told fel rá, nem, ő megszokta hogy van külön rendszerpartíció, ha csak logikai, neki akkor is kell. Persze hogy adatmentés lett a vége, 20 perc helyett elcseszett 20 órát, átméretezés aztán a hálózaton notira mentésés ill. visszamásolás.

[ Szerkesztve ]

"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)

(#8511) cigam válasza VaniliásRönk (#8510) üzenetére


cigam
félisten

Mibaj?
Évek óta nem 1 gépen használom ezt a megoldást, és eddig semmi bajom nem származott belőle. Az meg hogy ne az adatpartíciót gyalulja le, legalább akkora odafigyelést igényel, minthogy LiveCD-vel ne töröljön le számára fontos adatokat. Azért mert egy ismerősöd elbénázta, attól még egy jól működő módszer. Annak ellenére, hogy a te megoldásodat jobban tartod.

A "pótolatatlan" adatokról egyébként is illene vmilyen mentést készíteni. Nem? (Vagy ti örökmozgót kaptatok winyó helyett?)

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8512) harylmu válasza cigam (#8507) üzenetére


harylmu
őstag

Azt, hogy lossless-et is ismerje. A legtöbb zeném flac, de a cuemaster csak az mp3at ismeri sajna.

(#8513) cnckane


cnckane
tag

Sziasztok!
Olyan programra lenne szükségem, ami képes kiszűrni egy felvételből a hangot és kellőképpen felerősíteni azt.
Ez egy telefonnal felvett hang de sajnos halk, mivel a források elég messze voltak.

(#8514) fanofmanu


fanofmanu
tag

köszi srácok a tippeket :) :R

(#8515) RoGGRR válasza cnckane (#8513) üzenetére


RoGGRR
csendes tag

Bármelyik videoszerkesztő, Pl Sony Vegas

(#8516) cigam válasza RoGGRR (#8515) üzenetére


cigam
félisten

Azért az nem furcsa, hogy egy hangal kapcsolatos problémát egy videoszerkesztővel oldasz meg? :D

Ha fizetős progi, akkor DARTpro vagy SoundSoap

Viszont van 1-2 ingyenesen elérhető alternatíva is: Audacity vagy a WavePad.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8517) Sk8erPeter válasza VaniliásRönk (#8498) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"A formázás a DOS-os időkben volt nagy divat, tulajdonképpen tök felesleges, pláne a rendes formázás, azzal csak a HDD-t cseszteted."
Viszont a zero fill a mai napig jól jöhet. ;)

A formázás olyan szempontból nem hülyeség, hogy nem kell tökölni törölgetéssel, és ha valakinek nincs kéznél Live CD-je, csak egy XP telepítője, és "logikailag" meg akarja semmisíteni az adatait, akkor csak simán törli a partíciót, és létrehoz egy újat, azt meg már a törlés után kénytelen formázni. Kiválasztja a gyorsformázást, addig kimegy, elszív egy cigit, mire visszajön, már úgyis megy a telepítés. :D
Persze itt olyan esetről beszélek, amikor nem kell, hogy megmaradjanak az adatok, megvannak lementve. A gyorsformázás meg valóban elég gyors. Tehát annyira sztem nem el-/megvetendő, ha valaki formáz.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8518) ollie válasza Sk8erPeter (#8517) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

"Viszont a zero fill a mai napig jól jöhet."

Átlagembernek? Mi szüksége van erre?

Alapvetően nagyon kevés dolgot tudok elképzelni, ami indokolná az ilyen formázást, és a nagy része törvénysértésekkel, bűnözéssel függ össze.
Mert ugye kit érdekel, hogy az eladott vinyóról valaki visszahozza a nyaraláson lőtt képeket. Aki pedig felveszi videóra vagy lefényképezi, és a gépén tárolja a szexuális életét, az nem normális.

***

(#8519) Sk8erPeter válasza ollie (#8518) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Rögtön kezdjük azzal, hogy egy szóval sem említettem, hogy "átlagembernek" van szüksége rá, bár ezt a "fogalmat" definiálni kéne ahhoz, hogy tudjam, ez mit is jelent. :D Én sem tartom magam többnek "átlagembernél", mégis volt már szükségem zero fill-re, több okból is.
Te hoztad fel a legjobb példát arra, hogy miért lehet szükség a zero fill-re: bár nem épp a privátpornóra gondolok, inkább személyes adatok védelmére. Nem biztos, hogy valaki egy vinyó eladásakor szeretné viszontlátni az interneten akármilyen dokumentumát vagy fényképét.
A másik, ami miatt szükség lehet rá, az az, hogy mivel nullázza az összes szektort, ezért törli a feleslegesen bent maradt információkat: pl. nálam egy szarabb Maxtor vinyónál az olvasóegység hibájára hivatkozott a HD Sentinel és a HD Tune is teszt készítésekor, és nem volt hajlandó lefutni, ráadásul az ominózus Maxtor vinyó egy korábbi tápellátási hiba miatt amúgy is igen instabilan működött, szaporodott rajta a hibás szektorok száma, melyek bár még nem kerültek véglegesen áthelyezésre, biztonsági okokból átmenetileg a tartalék területekre kerültek. Mindez a probléma egy adatmentés és zero fill lefuttatása után tökéletesen megoldódott, azóta táp cserélve lett, nincsenek instabilitási gondok, az átmenetileg áthelyezett szektorok visszakerültek az eredeti helyükre, miután a vinyó az önteszt során azokat immár biztonságosnak ítélte.
A zero fill ráadásul a lemez töredezettségét is teljesen megszünteti...
Ezért mondják, hogy a zero fill közel gyári állapotra hozza vissza a vinyót, ráadásul a merevlemezek honlapján megtalálható saját szoftverrel nem egy nagy művészet elvégezni ezt a procedúrát - egyszerűen elindítod, otthagyod a gépet, az meg megcsinálja magának, és kész.

Szerk.: OFF.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8521) ollie válasza molngab (#8520) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Próbáld ki a 7-zip-et.

***

(#8522) Paarthurnax


Paarthurnax
senior tag

Olyan progit keresek amelyik videóba tudja rögzíteni a képernyőn megjelenő dolgokat. Triviálisnak tűnik, de nem találtam eddig olyan igazán jót, pedig letöltöttem egy párat a download.com-ról.

Diablo 3 - BoGyesz#1484

(#8523) hzcs


hzcs
senior tag

Hali!

Munkatársam VÁSÁROLT EREDETI koncert dvd-t, ami egy dvd-ből és egy cd-ből áll. Viszont a cd-n nincs rajt minden szám, ami a dvd-n rajta van. Az a kérése, hogy a dvd-ből csináljak mp3-akat. Ez nem warez, így a segítségeteket kérném!

A dvd-n 23 zeneszám van, de egy 2 órás felvételben, ahol beszélnek is az előadók, viszont a menüben ki lehet választani a számot, így onnan kezdődik a lejátszás.

Milyen programot tudtok nekem erre ajánlani?

Köszönöm!

(#8524) sonar


sonar
addikt

Milyen programmal tudok install-t csinálni?
És még egy olyan extra jó lenne bele, ha csak egy kattintással működne, azaz menetközben nem kérdezne semmit, hanem egyből felrakna mindent amit beállítottam neki.

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#8525) cigam válasza sonar (#8524) üzenetére


cigam
félisten

Az túl 1xű, hogyy az egészet becsomagolod 1 zip-be, és nem másolsz semmit ide-oda, nem piszkálod a registry-t stb...
Magyarul egy telepítést nem igénylő portable verziót készítesz.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8526) cigam válasza hzcs (#8523) üzenetére


cigam
félisten

Virtualdubmod, mpegstreamclip stb...

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8527) cigam válasza Paarthurnax (#8522) üzenetére


cigam
félisten

Az ultravnc "melléktermékét" is próbáltad?

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8528) Májsztró


Májsztró
addikt

Üdv ! Kellene nekem egy progi amivel hangot tudokfelvenni , illetve szerkeszteni! Olyasmi kellene mint a Nero beépített WaveEditorja. Mit tudtok ajánlani ??? Előre is köszönet !

(#8529) Sk8erPeter válasza Paarthurnax (#8522) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Fraps

Sk8erPeter

(#8530) Sk8erPeter válasza Májsztró (#8528) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

mp3DirectCut és/vagy Audacity

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8531) Sk8erPeter válasza hzcs (#8523) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Itt van egy leírás többek közt arról (is), hogyan tudod kiszedni a hangokat a DVD-ből: [link]
Aztán ac3-at mp3-ba konvertálod: [link]

Sk8erPeter

(#8532) sonar válasza cigam (#8525) üzenetére


sonar
addikt

Nem jó ez a selfextractos dolog mert megadott helyre kell rakni mindent, plusz registry is kell. :(

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!

(#8533) kraftxld válasza sonar (#8524) üzenetére


kraftxld
nagyúr

[link]

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#8534) hzcs válasza Sk8erPeter (#8531) üzenetére


hzcs
senior tag

Köszönöm! :R:

(#8535) Sk8erPeter


Sk8erPeter
nagyúr

Hali!
A Download Accelerator Plus helyett keresek valami másik ingyenes alternatívát, ami sokkal jobb, mint ez az erőszakos, lelőhetetlen fos, ami ráadásul hibás is (itt már írtam a problémámról: [link]).
Az egyedüli, ami jó ebben a programban, az az, hogy szűrő alapján le lehet tölteni az összes megadott kiterjesztésű fájlt (mondjuk megadom, hogy az összes avi, rar, stb. fájlt töltse le) adott honlapról egyetlen kattintással.
Ilyen programot keresek.

Előre is köszi a javaslatokat! :R

Sk8erPeter

(#8536) #65675776 válasza Sk8erPeter (#8535) üzenetére


#65675776
törölt tag

Free Download Manager esetleg.

(#8537) BigBadPlaYeR válasza Sk8erPeter (#8535) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

FlashGet. Egyszerűbb és jobb. Tudja a szűrőt is.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#8538) zotya7895


zotya7895
csendes tag

Szevasztok!
Én olyan programot keresek ami a pc-m és a telefonom közt kapcsolatot hoz létre (bluetooth-on keresztül) de olyan hogy a pc-mről tudok telefonálni sms-t küldeni stb..
Létezik ilyen program? Ha, igen akkor mondjatok lécci fontos lenne
előre is köszi

(#8539) zotya7895


zotya7895
csendes tag

Szevasztok!
Én olyan programot keresek ami a pc-m és a telefonom közt kapcsolatot hoz létre (bluetooth-on keresztül) de olyan hogy a pc-mről tudok telefonálni sms-t küldeni stb..
Létezik ilyen program? Ha, igen akkor mondjatok lécci fontos lenne
előre is köszi :DD

(#8540) sbazsi válasza zotya7895 (#8539) üzenetére


sbazsi
veterán

esetleg a telefonod típusát leírhattad volna. :U
egyébként jól értem, a pc headsetjét/hangszoróját és mikrofonját akarod használni?
Van ennek értelme :U

(#8541) Sk8erPeter válasza zotya7895 (#8539) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Pl. Sony Ericsson-oknál lehet ilyesmit a MyPhoneExplorer-rel.

-------------------------------------------------------------------
daa-raa és BigBadPlaYeR, köszi! :R
Azt hiszem egyelőre marad a Free Download Manager, a FlashGet-ről korábban már kiderült, hogy az is kicsit bugos, mint a DAP. Persze lehet, hogy csak az Operát gyűlölik ennyire az ilyen letöltőprogramok... :(( Pedig az Opera szerintem továbbra is az egyik legjobban kezelhető böngésző, és gyorsabb a Firefox-nál. :)

-------------------------------------------------------------------
(#8540) sbazsi: van értelme szerintem, pl. ha a telefonjához nem kapott headsetet, meg ha valaki sokat ül a gép előtt, és az ahhoz csatlakoztatott headset + mikrofon úgyis mindig kéznél van, akkor kényelmes megoldás lehet.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#8542) zotya7895 válasza Sk8erPeter (#8541) üzenetére


zotya7895
csendes tag

köszönöm Sk8erPeter nagyon jó program eltaláltad Sony ericsson-om van :D

(#8543) Sk8erPeter válasza zotya7895 (#8542) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Nincs mit! Én is használom, sztem is nagyon jó progi, az összes SMS menthető vele, exportálható több formátumba, írhatsz is vele SMS-t, telefonálhatsz, pontosan és áttekinthetően jelzi a memóriaállapotot, az aksi töltöttségi állapotát, a naptárat, címjegyzék szinkronizálható vele, stb. :K

Sk8erPeter

(#8544) BigBadPlaYeR válasza Sk8erPeter (#8541) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Régebben (2-3 év) Operával volt vele némi gondom. Azóta nem tudom, mert FF-ra áttértem a pluginolhatóság miatt. De ha abszolút sebesség kell, akkor Chrome :)

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#8545) Sk8erPeter válasza BigBadPlaYeR (#8544) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A beépülők terén is utol fogja érni sztem az Opera a FF-ot, remélem. Annyit nem érnek ezek a pluginok, mint amennyivel lassabb a FF. ;] A Chrome valóban gyors, de iszonyat hiányos, mondhatnám nagyon sok szempontból gagyi, nem is értem, ennyi idő alatt hogy nem sikerült kicsit barátibbá tenni. Az Opera viszont szvsz gyors, kényelmes és elég funkciógazdag (persze van hova fejlődnie).

Sk8erPeter

(#8546) bnss


bnss
veterán

Olyan, lehetőleg ingyenes programot keresek, amely megadott pontokból képes felrajzolni egy görbét.Az lenne a lényeg, hogy a görbe tényleg görbe legyen, nem egyenes vonalakkal kösse össze a pontokat. Köszönöm a tippet előre is!

"Ép hardverben ép szoftver..."

(#8547) Sk8erPeter válasza bnss (#8546) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

MS Office Word-ben a "Rajzolás" eszköztáron található eszközzel húzol egy tök egyenes vonalat, és rákattintasz jobb gombbal, rámész arra, hogy "Csomópontok szerkesztése", majd az egyenesre ismét jobb gombbal kattintasz, ott, ahova a pontokat elhelyezni szeretnéd, rámész, hogy "Csomópont készítése", ekkor oda letesz egy pontot. Ezután annyi pontot készítesz el, amennyire szükséged van, majd a pontok előtti és utáni szakaszokra ismét jobb gombbal kattintasz, és mindenhol kijelölöd, hogy "Görbe szakasz". Ezután a pontokat oda húzogatod, ahova csak szeretnéd, és kapsz egy tetszőlegesen formázható görbét, ami a "Csomópontok szerkesztése" menüponttal akárhányszor testreszabható.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, itt egy példa:

Sk8erPeter

(#8548) cigam válasza bnss (#8546) üzenetére


cigam
félisten

Ha jól tippelek bezier görbére gondolsz, és itt egy ilyen ingyenes rajz program.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#8549) ollie válasza bnss (#8546) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Inkscape, és totál ingyenes.

***

(#8550) bnss válasza Sk8erPeter (#8547) üzenetére


bnss
veterán

Nem használok MS Office-t, valamint rosszul fogalmaztam, egy koordináta rendszerben kell ábrázolnom jelleggörbéket. Azért köszönöm a tippet!

cigam: köszi, ez a program még jól fog jönni!

ollie: megnézem, köszönöm Neked is!

"Ép hardverben ép szoftver..."

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.