Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 02:14:01

LOGOUT.hu

Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37051) pc360


pc360
addikt

PrtScr megnyom > IrfanView kinyit > CTRL+V > kijelölöd a kívánt részt > a CTRL + Y kivágja > a mentéshez pedig S betű

Ezzel körülbelül 5 mp-en belül mentem el a kívánt ablakrészt. Ha ez túl "macerás", helyette én is Greenshotot tudom ajánlani, mivel ingyenes, és beállítható annyira, hogy körbevágja az adott ablakot és egyből mentse az asztalra a képet (ha ez megfelel, manuális kijelölésre sincs szükség, de annak is kell benne lennie). Egyébként a képmetszőben is állítható PNG emlékeim szerint, ezért a minőségi probléma értelmezhetetlen.

[ Szerkesztve ]

Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu

(#37052) Willie válasza cigam (#37049) üzenetére


Willie
őstag

Engem érdekelne a javaslatod. :)

(#37053) Sidorovich


Sidorovich
senior tag

Tudtok ajánlani jó ingyenes vagy trial verzióval rendelkező benchmark programokat? CPU 1 szálú/több szálú teljesítmény mérésére? GPU-ra az Unigine Heaven vagy Valley programokat használom, de ezek szinte csak a GPU-ra koncentrálnak. :)

(#37054) SP4C3 válasza Sidorovich (#37053) üzenetére


SP4C3
veterán

https://www.cpubenchmark.net/

CPU-Z-nek is lett bench-je! :K

-JNA- Yugoslav National Army // ⍟T-34-85⍟ // MSI H81M-P33 / Intel Xeon E3-1220 v3 @ 3.5GHz / 16GB DDR3 @ 1600MHz / Gigabyte RX470 4GB. sp4c3.speedtestcustom.com

(#37055) Sidorovich válasza SP4C3 (#37054) üzenetére


Sidorovich
senior tag

Köszönöm. Kipróbálom. :) :R

(#37056) Sk8erPeter válasza cigam (#37049) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Valószínűleg nem PNG-ben mentette el... :W Most tényleg magyarázni kell? :D Az általad idézett részt pontosan azért írtam le, mert azt gondoltam, abból le fog jönni, hogy ez a megoldás. Ha PNG-ben menti el a Snipping Toolban, nem lesz gyenge minőségű, ez hülyeség.

(#37051) pc360:
Adj egy próbát majd a PicPick-nek is, az is ingyenes. :)
Amúgy ja, az általad IrfanView-val leírt módszer sajnos szinte pont ugyanolyan macera, plusz annak a saját kis beépített paintje szintén rendkívül gyenge. :) (Igazából az egyedüli különbség, ami számíthat, az az, hogy IrfanView-val a crop a Ctrl+Y, az így gyorsabb, de a többi tényleg ugyanaz (leszámítva, hogy S helyett Ctrl+S a Paintben a mentés). Képnézegetésre viszont én is az IrfanView-t használom, mert arra nagyon jó a könnyűsúlyúsága miatt.)
A Greenshotot is próbáltam, az is jó (főleg, hogy open source is, már ha ez számít), de nekem személy szerint szimpibb volt a PicPick. Meg ne kérdezd, milyen szempont miatt, mert már nem emlékszem. :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#37057) dqdb válasza Sk8erPeter (#37056) üzenetére


dqdb
nagyúr

Ha PNG-ben menti el a Snipping Toolban, nem lesz gyenge minőségű, ez hülyeség.
Természetesen PNG az alapértelmezett mentési formátuma.

JPEG-ben kis betűméretű szöveget elmenteni, mint amilyennel egy átlagos képernyőkép tele van, a legnagyobb öngól, oda veszteségmentes vagy legalábbis nem Fourier-transzformáción alapuló formátum kell. A JPEG a makroblokkjaival még a legmagasabb minőségű beállítás esetén is el fogja valamennyire maszatolni az 1-2 pixel széles betűk szélét (igaz, a minőség emelésével egyre kevésbé feltűnően, de még 100%-nál is el fogja). A veszteséges részhez használt DCT az elvéből eredően már csak ilyen: míg a megcélzott felhasználási területére, azaz fotókhoz jó, ahol a hirtelen kontrasztváltások nem ilyen gyakoriak, élesek és erőteljesek, addig képernyőmentésekhez a sok fekete-fehér-fekete-fehér átmenettel pocsék.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#37058) cigam válasza Willie (#37052) üzenetére


cigam
félisten

Én az EasyScreenShot-ot használom. Az egész oldalt el tudja menteni(nem csak azt ami látszik, és kijelölhető terület is. PNG-be ment.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#37059) Willie válasza cigam (#37058) üzenetére


Willie
őstag

Köszönöm! :)

(#37060) maestro87 válasza Sk8erPeter (#37044) üzenetére


maestro87
őstag

Nem rossz, de kár hogy nem lehet vele úgy képernyőmentést csinálni mint a SnagIt-tel. Itt nekem kell kiválasztanom, hogy teljes képernyőt, aktív ablakot vagy tartományt stb. szeretnék menteni. SnagIt meg automatikusan felismeri az egér pozíciója alapján, hogy mit szeretnék csinálni. Meg előny nála a videókészítő funkció is. Úgyhogy nálam a SnagIt marad. Bár én is szívesen lecserélném mert már lassabb lett.

Viszont a PicPick fejlesztőitől a 1Clipboard-ot lehet megtartom. Végre egy clipboard ami közvetlenül felhőbe szinkronizál. :C Csak annyi kivetnivalóm van benne, hogy dupla klikkre nem illeszti be a szöveget és nem nyitja meg a képet.
Esetleg erre van jobb alternatíva? (a Ditto-t váltanám le)
Olvastam a OneClip-ről (Microsoft fejlesztés), de tavaly óta nincs hír róla, letölteni sem lehet. :(((

[ Szerkesztve ]

(#37061) Sanki válasza Sanki (#36973) üzenetére


Sanki
addikt

Erre valakinek van ötlete? :F

(#37062) maestro87 válasza Sanki (#37061) üzenetére


maestro87
őstag

Ezzel nem zárnád ki saját magadat is? Én mindenképpen létrehoznék egy másik fiókot erre ha csak nem a saját függőségedet akarod kordában tartani. :DDD ;]

Aztán mehet a szülői felügyelet.

Vagy mi az akadálya egy másik felhasználói fióknak?

(#37063) Sanki válasza maestro87 (#37062) üzenetére


Sanki
addikt

Két öcsém gépére kellene ez (más nem is használja), sajnos mióta fejlesztve lett a gépük többet ülnek előtte a tanulás rovására.
Próbáltam a szülői felügyeletet, de úgy meg egy csomó program, játék nem indult el és hiába állítottam be őket. (lehet én csináltam valamit rosszul, nem tudom).

[ Szerkesztve ]

(#37064) maestro87 válasza Sanki (#37063) üzenetére


maestro87
őstag

Vegyél ki egy ram modult a gépből és zárd el. :D
De ha fejlesztve lett a gép, akkor tegyétek fel rá a win10-et, annak lehet jobb szülői felügyelete van már. [link] Ezzel lehet már online a telefonodról is ki tudnád jelentkeztetni őket, de ez csak egy tipp, sose csináltam még ilyet és annyira nem olvastam utána.
Ráadásul sokkal élvezetesebb lehet a játék is win10 alatt ha néha bónuszként bedob egy kék halált (win10 topic). :D Egy idő után kedvük sem lesz elindítani a játékot. :DDD

A szülői felügyeletet szerintem kérdezd meg a win7 topicban.

(#37065) Sanki válasza maestro87 (#37064) üzenetére


Sanki
addikt

Komolyan random kék halált dob? Eddig nem akartam a win 10-et, de akkor most végképp. Bár lehet kipróbálom virtuális gépen és, ha azon jól működik, akkor felrakom (legalábbis két tesómnak. :D)

[ Szerkesztve ]

(#37066) maestro87 válasza Sanki (#37065) üzenetére


maestro87
őstag

Annyira azért nem, meg sok mindentől függ a dolog. :) Nekem win8 is csinálta havonta vagy egyszer. De lehet a hardverem gyenge vagy valamelyik program kavart be neki. Win10 eddig még nem csinálta, igaz 3 napos még csak.:)

(#37067) vmatyko


vmatyko
tag

Egy program kéne nekem, ami video hanganyagát felismeri és szöveggé alakítja (ha időzíteni is tudja az plusz).
Tehát egy automata feliratozó program kéne, ami ért magyarul. Van ilyen? (A Youtube video auto caption ilyen, de az nem tud magyarul).

[ Szerkesztve ]

(#37068) kraftxld válasza vmatyko (#37067) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Magyarul kb felejtős, van pár egész használható, de csak angolul próbáltam őket.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#37069) Dluinet válasza vmatyko (#37067) üzenetére


Dluinet
nagyúr

felveszel egy titkárnőt

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#37070) dokee78


dokee78
félisten

Olyan felirat égető programot keresek amivel hátteret is lehet a felirat alá tenni.
Ugyanis,ha a TV-n nézek feliratos filmet sokszor alig látszik a világos jeleneteknél a fehér szöveg.
TV-n pedig nem lehet a feliratokat módosítani.

(#37071) Károly 99 válasza dqdb (#36965) üzenetére


Károly 99
csendes tag

Szia!

Megpróbáltam az utasítás szerint helyreállítani, de sajnos nem sikerült. :( Még mindig nem tudom megnyitni. Egyáltalán hogy nevezzem át azt a fájlt .zip-re, hiszen az a fájl sérült? Esetleg egy normálisan használható és működő sérült fájlhelyreállító programot tudsz ajánlani? Minden válaszodat továbbra is megköszönöm!

(#37072) dqdb válasza Károly 99 (#37071) üzenetére


dqdb
nagyúr

Egyáltalán hogy nevezzem át azt a fájlt .zip-re, hiszen az a fájl sérült?
A fájlnév és a tartalom két külön dolog.

Esetleg egy normálisan használható és működő sérült fájlhelyreállító programot tudsz ajánlani?
Ahogyan írtam, itt nem lehet majd a sérült adatot teljes mértékben helyreállítani, legfeljebb kárt menteni. Ha hibás rész a fájl elején van, akkor kuka az egész. Ha a harmadánál, akkor az útvonal közel harmada megmenthető, ha a kétharmadánál, akkor a kétharmada, de valamilyen szintű adatvesztés garantált.

Szinte bármelyik program, amelyik képes ZIP fájlok kicsomagolására, képes javításra is. Itt a javítás alatt azt kell érteni, hogy azt a fájlt is kicsomagolja az archívumból, amit hibásnak érez, de a tényleges hibától kezdve már szemét lesz a fájlban, cserébe az addig terjedő rész megmarad és felhasználható (kép esetében ez így néz ki egy ilyen hiba). Így a KMZ fájlból ki lehet nyerni többé-kevésbé jó állapotban a KML fájlokat.

Azonban itt még további munka is szükséges, ugyanis a KML fájlok struktúrája is fix, ha azt kézzel nem zárja le jól az ember, hogy valid XML legyen, akkor az alkalmazások nem fogják megnyitni. Erre már nem tudok kész alkalmazást.

Dobd fel valahová a fájlt, és küldd át privátban hozzá a linket, aztán megnézem, menthető-e vagy sem, így lesz a legegyszerűbb.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#37073) mezis válasza vmatyko (#37067) üzenetére


mezis
nagyúr

http://onlinediktalas.hu/
(A mikrofont a hangszóró elé teszed.)

mezis

(#37074) DrojDtroll


DrojDtroll
addikt

Van-e olyan prezentációs eszköz, amelyben egy futó alkalmazás alakját be lehet ágyazni a prezentációba?

Linuxra kellene.

[ Szerkesztve ]

(#37075) Kékes525


Kékes525
félisten

Sziasztok!

Ismertek olyan programot, amivel nyomon lehet követni, hogy milyen programok és mennyit használják az SSD-émet? Rendszer és felhasználói programokat egyaránt nyomon követne.

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#37076) gyulank


gyulank
addikt

Mivel lehet rajzfilmet csinálni? Pl. ha azt akarom, hogy valami elmozduljon A-ból B-be, akkor ne kelljen apránként képkockákba menteni.

ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22631.2361 Ubuntu 23.10 x64

(#37077) DrojDtroll válasza gyulank (#37076) üzenetére


DrojDtroll
addikt

(#37078) akaido válasza gyulank (#37076) üzenetére


akaido
addikt

Válogass kedved szerint:
- The Best Free / Open Source Animation Software
- 6 Free Sites for Creating Your Own Animations
- Cartoon Making Software: Top 13 Cartoon Making Software Programs

- powtoon
- GoAnimate
- CrazyTalk Animator -2D Animation Software

- [Toon Boom Studio] Már nem fejlesztik ezen a néven, de hátha megtalálható még valahol. :U

Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.

(#37079) Zola007


Zola007
veterán

ingyenes font managert keresek
ami kezeli a ttf, otf fontokat is, preview, rendszerezési és aktív készletbe ki-be vételi lehetősége is van :R

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#37080) Met válasza Zola007 (#37079) üzenetére


Met
nagyúr

Én az Amp font viewer-t használom.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#37081) Reinhardt


Reinhardt
őstag

Van egy mappam tele videokkal, kene egy olyan lejatszo ami ha az egyik video veget ert akkor a kovetkezore ugrik, es lehet vele torolni aktualisan jatszott videot. Szoval a videora ami nem kell nyomok egy DEL-t (vagy akarmit) es torli a HDD-rol.

(#37082) genndy válasza Reinhardt (#37081) üzenetére


genndy
addikt

KMPlayer tudja mindkettőt, csak valami régebbi verziót próbálj szerezni (3.3 körüli ami nálam fönt van) mert az újabbak már reklámmal teletömött szemetek. Shift+Del a törlés (de ez csak a bill.kombináció, csak lomtárba rakja), a továbbugrásnál meg azt is lehet állítani hogy előre vagy hátra haladjon vagy véletlenszerűen.

[ Szerkesztve ]

Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.

(#37083) Reinhardt válasza genndy (#37082) üzenetére


Reinhardt
őstag

Koszi, a reklamok nem zavarnak, ugyis csak arra kell, hogy rendet rakjak.

(#37084) maestro87 válasza Reinhardt (#37083) üzenetére


maestro87
őstag

A KmPlayer-nek a PotPlayer az utóda, a KmPlayer eredeti fejlesztője fejleszti.

(#37085) Digital


Digital
addikt

Sziasztok!
Műszaki rajzot szeretnék készíteni 2D-ben.
Csak vonalazgatni, méretezni kellene, ehhez keresek valami ingyenes, könnyen kezelhető cuccot.

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#37086) hattrickuser


hattrickuser
tag

Olyan programot keresek, ami tudja szabályozni az alaplapra kötött ventilátorok fordulatszámát. Processzor, és rendszer ventilátorról van szó, mindkettő PWM-es. BIOS-ból tudom szabályozni, de olyan érdekelne, ami Windows 7 x64-en működik. Válaszokat előre is köszönöm!

(#37087) DrojDtroll válasza hattrickuser (#37086) üzenetére


DrojDtroll
addikt

(#37088) hattrickuser válasza DrojDtroll (#37087) üzenetére


hattrickuser
tag

Köszönöm az ajánlást! Teszek vele egy próbát.

(#37089) maestro87 válasza Digital (#37085) üzenetére


maestro87
őstag

Szia!
Én itt szoktam nézelődni ha egy szoftver alternatíváját keresem.
Talán a FreeCAD lesz a te "embered".

[ Szerkesztve ]

(#37090) DrojDtroll válasza maestro87 (#37089) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Ez jo oldal. En is szeretem. Es a freecad-et is.

(#37091) BigBadPlaYeR válasza Digital (#37085) üzenetére


BigBadPlaYeR
senior tag

Draftsight !
A többivel is lehet próbálkozni, de ettől jobb nincs jelenleg a piacon, ami ingyenes. Van Windos-os és Linuxos és MAC-es verziója is.

"Furcsa, hogy az ember milyen keveset ér el, ha nem is próbálkozik."

(#37092) Werkly


Werkly
őstag

Létezik olyan program amivel egy bizonyos programot tudok uninstallálni, hogy mindenhonnan (registry pl.) eltávolítsa a maradványait bejegyzéseit? Portable verzióban érdekelne elsősorban. Kösz!

(#37093) DrojDtroll válasza Werkly (#37092) üzenetére


DrojDtroll
addikt

(#37094) jozefgucci1


jozefgucci1
addikt

Sziasztok ! Olyan programot vagy előre megtervezett excel táblázatot keresek ami cégek adatai tudja kezelni ! Konkrétan , céges ügyfeleim adatai szeretném rendszerezni , karbantartani és napi szinten aktualizálva tartani !

Két napja próbálom a mindenki barátjától megtudni ,de nem találok semmi jót !

Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...

(#37095) DrojDtroll válasza jozefgucci1 (#37094) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Ha elmondod milyen legyen a tablazat megcsinalom neked.

(#37096) jozefgucci1 válasza DrojDtroll (#37095) üzenetére


jozefgucci1
addikt

Szia ! Köszönöm a gyors választ ! Igazság szerint van majd 40 cégem akiket rendszeresen látogatok , több kontaktal ! Az ezen látogatásaimnál történt ajánlatkéréseket és szóbeli beszélgetések fontos részleteit szeretném feljegyezni ! Mindezt úgy , hogy dátum szerint visszakereshető legyen és esetlegesen a már elkészült ajánlat számát ( vagy ajánlatot is be lehessen szúrni ) ! Elég ez az infó vagy privátban részletesebben írjam ?
Előre is köszönöm a fáradozásodat :R

Origin :jozefgucci1980 , Cod =játszótéri mászóka színekkel operáló, vérpistikebőszítő játékmenet...

(#37097) DrojDtroll válasza jozefgucci1 (#37096) üzenetére


DrojDtroll
addikt

Egyenlore eleg. Megnezem mit sikerül elkeszitenem.

(#37098) kraftxld válasza jozefgucci1 (#37096) üzenetére


kraftxld
nagyúr

Erre az ezer CRM rendszer közül bármelyik jó,
Keress rá, hogy melyik tud magyarul, meg melyik mennyibe kerül.

| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'

(#37099) aclandiae


aclandiae
senior tag

Skype felvételt szeretnék rögzíteni. Videó és audió anyagot is, majd mp3-ba kimenteni a hangot. Így útközben is tudom hallgatni az előadást. Létezik ehhez program?

(#37100) sfdrakex válasza aclandiae (#37099) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Tessék.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Milyen program, ami...? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.