Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
animatrix11
őstag
Üdv
Nem tudom létezik e ilyen program, ehhez lenne hasonló: [link], de én több gépet 5-6 db-ot szeretnék egyszerre vezérelni egy gépről, hogy mindegyiken ugyanaz történjen, mint a "fő" gépen
létezik ilyen?Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
pc360
addikt
válasz animatrix11 #37501 üzenetére
Namost: vagy a fő gép anyagát közvetíted mások felé, hogy mindenki ugyanazt láthassa, vagy pedig a klienseket vezérled egyesével. Egyszerre nem tudsz gépeket irányítani, és ez nem program kérdése, de ha belegondolsz, ez így nem működik. Hogy milyen műveletet hogyan végeznek el, merre mozog a kurzor, még pontosan ugyanolyan gépeken is eltéréseket okozna. Döntsd el, melyik kell! Screen-mirroringra, vagy mire nem tudok most hirtelen programot, a többiek majd segítenek.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
-igu-
addikt
válasz animatrix11 #37501 üzenetére
If all of the computers in the lab are the same basic image or configuration (for example. all Windows XP machines with the same application you want to access) you can remote control them all at the same time, though you will only see the input device and screen of the first machine selected.
[ Szerkesztve ]
A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
animatrix11
őstag
Egyszerre kéne vezérelni különböző gépeket hogy minden ugyanaz menjen, de a saját erőforrását használja, tehát ha elindítok valamit akkor az összesen elindítsa, max felbontással lehet baj, de azt is be tudom állítani, hogy minden ugyanaz menjen és az asztalon is ugyanúgy legyenek a prgoramok
Hardvert vásárolok nagy tételben is!!! Elérhetőség: 18. kerületben.
-
Panthera
őstag
Üdv!
STB-al felvett TS kiterjesztésű MPEG4 videót szeretnék megvágni, de se a vágás se a konvertálás nem sikerül hiba nélkül (nincs hang vagy akadás van a képben és a hangban).
Ami volt eddig:
Virtualdub (kipróbáltam, mert alapvetően ezt szoktam használni más formátumokra),
Avidemux - hibaüzenet miatt el sem indul a program,
tsmuxer - ezzel sem lettem előrébb.Az nem baj ha TS marad, csak valamivel tudnám már vágni...
[ Szerkesztve ]
-
-
pc360
addikt
válasz animatrix11 #37504 üzenetére
Nem érted, hogy egyszerre nem tudsz gépeket irányítani? Olyan távirányító program nem létezik, mert közel kivitelezhetetlen. A te oldaladon a program nem tudná, hogy melyik gépet vegye alapul, ezért nincs ilyen jellegű megoldás. Ha azt szeretnéd, hogy a te műveleteidet lássák minden gépen, akkor viszont a "fő" gép képernyő-tartalmát kell áttükrözni a többieknek. Harmadjára nem fogom leírni.
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
Sziasztok!
Backup programot keresnék, amellyel több gépről (nem a teljes gépről, vagy partícióról, hanem csak adott mappákról) szeretnék mentést készíteni egy külső HDD-re. Amire szükségem lenne:
- legyen ingyenes, mivel kis irodáról van szó, céges környezetben is
- tudjon növekményes vagy differenciális mentést (az FBackup itt bukott el)
- ütemezhető legyen a mentés időpontja
- magyar nyelv előny, de nem feltétel (nekem bőven jó az angol is, másoknak nem tuti)
- tömörítés jó, ha van, de szintén nem feltétel.Az fBackup mellett a Cobiant néztem, de ott az első mentés elkészítése valami cefetlassú volt nálam, és nem tudom megoldani, hogy manuálisan másoljam fel a fájlokat. Na meg a honlapjuk is egy jó ideje nem frissült, bár ha maga a szoftver jó...
Köszönöm a segítséget
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
-
Predator2
addikt
Helló
Régebben ti ajánlottátok nekem a Clipboard History programot. Újra kellett telepítenem a gépet.
Azóta sajnos fizetőssé vált. Hogyan kereshetném meg azt a régebbi változatot ami még ingyenes volt?
Vagy más program amivel helyettesíthetném.Űrlap kitöltésére használom, előre elmentett szavakkal. Nem vágólapról.
THX
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
DataTraveler
tag
Sziasztok! Windows 10 feladatütemezőben szeretem volna beállítani egy időzített leállítást de valamiért nem sikerült. A műveleteknél a program/parancsfájl mezőbe beírtam, hogy Shutdown.exe -s -t 00 de valamiért nem működik. Próbáltam úgy is hogy létrehoztam egy kikapcsoló parancsikont az asztalra és azt tallóztam be de úgy se működöt. Mi lehet a baj?
Don’t steal, don’t lie, don’t cheat, don’t sell drugs. The government hates competition..
-
brd
nagyúr
válasz DataTraveler #37515 üzenetére
Valószínűleg nem admin jogokkal futtatod. Sima usernek csak a GUI-s eszközökkel van joga leállítani az OS-t, biztonsági okokból. Egyébként írd még a parancs mögé, hogy >c:\miertnemtudtamkikapcsolni.txt (a kacsacsőr is kell) és akkor a hibát kiírja neked ebbe a file-ba.
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
mezis
félisten
válasz Panthera #37510 üzenetére
Volt ilyen gondom nekem is. Az STB-m nagyon primitív módon készítette a felvételt: nem készített "Header"-t. Ő így is le tudta játszani, de a video szerkesztő programok ezek szerint még ma sincsenek felkészítve arra, hogy néhány rekordot előre olvasva összeállítsák a "fejlécet". Anno találtam egy TS javító programot.
Ha megtalálom, linkelem.mezis
-
mezis
félisten
válasz Panthera #37506 üzenetére
TSdoctor 1,067 volt a javító program. Van újabb verziója, de erről már nincs semmi információm.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
Atomantiii
addikt
-
Traxx
őstag
Igen, időközben őket is néztem...
Az említetteken kívül létezik vajon más, a célomnak megfelelő program? Vagy marad a Cobian?
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
-
maestro87
őstag
Nem teljesen kivitelezhetetlen az, mert amit linkelt az is ilyen program. A cikk említi is, hogy egyszerre is lehet irányítani a három gépet. De egy hozzászóló említ egy másik programot is erre a feladatra (synergy).
Az egér relatív pozícióját szerintem ki lehet számolni a főgép kurzor pozíciója és a felbontás ismeretében, illetve egyéb egér beállításokból. Sőt ha megnyitok a host gépen egy parancsikont, akkor a parancsikon elérési útvonalát át lehet küldeni a többi gépre, tehát nem kell, hogy ugyanott legyenek az asztalon a parancsikonok. A programon belül meg gondolom ki lehet választani, hogy melyik legyen a host gép. Legalábbis ha nekem kellene ilyen programot írnom, én így csinálnám.
Az már más kérdés, hogy mire jó ez az egész. Én az egyszerre több gépen való program telepítéseken kívül mást nem nagyon tudok elképzelni, hogy mire lehetne használni.
De tény, hogy ha nem egyforma a gépek mappa struktúrája (pl. hiányzik az egyik gépen a megnyitandó fájl), akkor ott lehet kavarodás. Pl. hibaüzeneteket nem biztos hogy lehet így kezelni, max ha van képernyő tükrözés funkció is... -
őstag
Így van! Az STB-k maguknak rögzítenek. Volt gondom vele anno. Pl. egy sima Pinnacle Stúdió lehalt hasonló okokból a TS mpeg2-es fájlal... csak Sony Vegassal tudtam feldolgozni... azt nem zavarta a hiányzó metaadat, volt egy hibaüzi, amit leokéztam' és utána gond nélkül ment.
A videólejátszók nagy része is megeszi hiányzó/hibás metaadatokkal. De pl. az időtartam kijelzés és belepörgetés már necces lehet emiatt náluk is.Meliora sunt bono inimica
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Épp selejtezzük a régi szervereinket, amik el lesznek ajándékozva a helyi középsulinak.
Milyen módszer/app lenne a legjobb amivel az adatokat véglegesen törölni tudnánk a vinyókról?
DBan-t lehet használni erre?Elvileg ha törlöm a RAID-et és egyedével ráeresztem a disk-ekre a dbant akkor az jó megoldás, nem?
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
pc360
addikt
válasz maestro87 #37526 üzenetére
Jó, igaz, közben én is belegondoltam, hogy valószínűleg nem oktatási célokra kellene. De valóban, ha csak az egyik program lassabban indul, miközben már jönne a következő parancs, vagy csak egy hibaüzenet felbukkan, máris csúszhat a szinkron.
[ Szerkesztve ]
-
-
pc360
addikt
Még ha off is volt (és akként is írtam a hsz-emet a Windows verziókról), miért kell törölni egy informácókat bőven tartalmazó kommentet? A Win 10-es válaszod pedig egy csomó kitételt nem tartalmaz, amit én leírtam. Nem minden gépen megy jól, sokszor a Win 7 stabilabb megoldást jelent. A bigott megvásárlós hozzáállást meg hanyagoljuk már. Úgysem miattad fogja megvenni, gondolhatod.
[ Szerkesztve ]
-
-
pc360
addikt
De mi, a Windows-verziókról írni? Semmi másról nem volt szó. Nem izgat nagyon a dolog, csak nem értem. Tán az, hogy leírtam, frissített verziót érdemes tolni? Ez legál kulcsra is ugyanúgy igaz. Az, hogy miként fogja felhasználni, mindenki maga dönti el, ez nem tartozik a fórum szabályokra.
[ Szerkesztve ]
-
Kernel
nagyúr
Jogilag az illegális letöltési, feltörési lehetőségek tárgyalása számítanak wareznak például. Pusztán a Windows emlegetése semmi.
Egyszer egy alaplapos topikban segítettem valakinek, hogyan lehet törölni a merevlemezről a Linux loadert, ami korábban valószínűleg egy Windows használatát "könnyítette". Később viszont emiatt nem tudott telepíteni, valamilyen Linux hibaüzenet jött fel, ha jól rémlik.
Tehát gyakorlatilag a standard MBR visszaállításában, a lemez tisztára gyalulásának módjaiban segítettem, ami elvileg a normál, legális használatot célozza.
Hát ne tudd meg azt a sivalkodást... Már a "Linux" és a " bootmanager" szavak említésétől is warezt kiáltott valaki. Csak néztem... elképesztő. Persze, helyretettem a bandát, de akkor is... nevetséges.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
maestro87
őstag
válasz animatrix11 #37536 üzenetére
Itt szerintem nem is volt csatlakoztatva az egér, a három billentyűzetet nyomkodhatta kb. egyszerre. Meg is van vágva a videó, hogy ne lássuk a bénázásokat.
De ami programot említettél az miért nem jó? Azzal állítólag lehet a 3 gépet egyszerre irányítani. Ami a cikk alatti hozzászólásban van az is jó lehet. Kipróbáltad már ezeket? De itt találsz több alternatívát, az értékelések szerint viszont a Synergy a "nyerő". -
tpeter77
addikt
sziasztok,
Egy olyan programot keresnék, ami a szerveren átvizsgálná a könyvtárakat és a hozzájuk tartozó hozzáféréseket.
A legtöbb könyvtárhoz csoport tagsággal lehet hozzáférni, de van néhány olyan alkönyvtár, amikhez egyedileg lettek hozzáadva felhasználók.
Ezeket szeretném legyűjteni, melyik csoport és felhasználó mihez fér hozzá olvasásra és írásra.
A rendszer Windows7-es gépen fut.Előre is köszönöm javaslatotok.
-
félisten
Olyan progi kéne nekem, amivel úgy tud az ember töredezettség-mentesíteni, mint pl az Ultimate Defraggal, hogy pl megad egy mappát, és csak annak tartalma lesz kezelve, és kimozgatva a lemeztányér szélére a leggyorsabb elérésért.
Akinek keresem, nem fog 30 dollárt fizetni ilyenre, szóval olcsó szoftver kellene. -
smallmer
őstag
Sziasztok, kétgép van amit használok játékra és valami olyasmi programra lenne szükségem ami az egyik gépről a másikra átpakolja a mentést. Tehát beraknám, hogy figyeljen egy bizonyos mappát és ha változás van akkor mondjuk rakja fel egy felhőbe, a másik gépet ha meg bekapcsolom, akkor egyből írja felül a mentést.
van ilyen ? köszönöm -
félisten
-
Rimuru
veterán
válasz smallmer #37542 üzenetére
Egyszeru symlinkkel csinalnam.
A mostani mentest berakod felhobe (pl Dropbox sync mappaja), es onnan csinalsz egy symlinket az eredeti eleresi utvonalhoz mind a ketto gepen.dying_star: ott se tamogatja minden.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
pc360
addikt
válasz FoxiestFox #37541 üzenetére
Defraggler (portable) - Ha csekkolta a kiválasztott meghajtót, akkor a fájllistában láthatod és bejelölheted a töredezettségmentesítendő (de szép szó) fájlokat. Ha sorrendbe rakod őket elérési út szerint, meg is van a kívánt funkció.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
pc360
addikt
-
félisten
De kell, nem véletlen írom. A lemezen lévő adatok beolvashatóságának sebessége a tányér szélén a legmagasabb. Kimértem, Ultimate Defraggal.
Ismerős akinek kéne a prog, ugyanazzal a játékkal játszana, mint én, csak neki is lassan tölt be, de nem venné meg azt a progit, mint én.[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz FoxiestFox #37548 üzenetére
placebó
-
félisten
Ha ismered a merevlemezek működését, már puszta logikával is rájöhetsz, miért nem az, de erre nem én foglak megtanítani, egyszerűen keresek egy programot, ami tudja ezt a nem véletlen kitalált paramétert, ugyanis az a 20-30 mp az adott program betöltése során igencsak fontos lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest