Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Soybex
őstag
válasz
Integreat
üzenetére
Szia!
Nekem egy 950m+8gb ram i3-as verziós k501-em van. Immáron 6 hónapja használom, minden téren elégedett vagyok vele. Az újabb játékok közepes beállítottsággal 1366×768p-ben mennek 40-50fps el, kicsit régebbi 2015 címeket 60fps és maximum beállítottsággal többnyire viszi.
Akkumulátor szempontból szerintem jó választás a sima i3-as verzió filmnézés 5-6 órát bír.
Szóval nyugodtan veheted
-
Graphics
Jómunkásember
válasz
pc360
üzenetére
Hát az IPS az necces.
Én innen szoktam üzleti masinákat venni, lehet van az igényeidnek, de az IPS az tényleg ritkaság

PS-hez igazából egy i5 + SSD kombó bőven elég.
Esetleg alfa156-nál nézz még szét, neki szoktak alapból SSD-s gépei lenni
Vagy itt: [link]
Meg nála vannak olyan opciók, hogy SSD és memória nélkül, szóval ez neked hamarabb szóba jöhet.
100 alatt sajnos én IPS-t nem találtam, ez nem lesz sajnos. PS-t használok én is, attól függ mennyire erős az igény, én Intel HD-vel nyomom, igaz én 2D-ben sok réteggel dolgozok.
-
pc360
addikt
Photoshop gyűrésére egy HD felbontású, IPS monitorral ellátott gépet keresek használtan. A keret attól függ, mit ajánlotok megvételre. Sürgős, és gyakorlatilag 0 forint van rá, de muszáj valami... 100 körül gondolkoztunk.
USB 3 legyen rajta, nagy HDD-nk és memóriánk pedig akad bővítés gyanánt, úgyhogy csak az alapgép a kérdéses egy közepes processzorral és esetleg NVIDIA dedikált kártyával. Oprendszer nem kell. Az extra az lenne, ha M.2 csatlakozót is fogadna a későbbi SSD-re bővítés miatt. Milyen típusokat keressek? Köszi!
(És most itt tényleg nem érdekel az üzleti faszverés, mint amit itt elő szoktak egyesek adni. Azt majd akkor, ha van rá keret.
) -
gyuszmó
őstag
thk

-
dugo_
veterán
válasz
gyuszmó
üzenetére
Oké, de akkor meg mit fogtok vele csinálni? Nézegetni? Ezek az N-es Pentiumok meg Celeronok még a Win desktop betöltése alatt is rogyadoznak, és akkor még meg se nyitottál egy böngészőt. Használhatatlan kategória.
250 G5 N3060-nal 90k, viszont az egy elég értelmetlenül elköltött 90k lenne. Menjetek akkor használt felé, vagy gyűjtsön még egy 10est a kollégád az i3-hoz. -
Graphics
Jómunkásember
válasz
gyuszmó
üzenetére
És mire jó a szar proci, hogy megutálja a gépet?
Akkor inkább dobjon rá egy 10-est , nézzen szét, a HP 250-esek jók, sok helyen 120-as SSD-vel kaphatóak, azzal pedig nagyon is korrekt masina.
Az az ideapad amúgy nagyon gyatra.. Az fog szétesni a leghamarabb... Ja és ótvar hangzás... Konkrétan nincs hangja.... 5db-ot rendeltünk i5-tel, de nem is szeretjük használni.
Vettünk még Fujitsu A555-ösöket, azokban i3-5005 + 120GB SSD van, azt használjuk már csak, mert ez a kombó bőven jó.
Szóval a tanácsom, hogy normális gépet vegyen most, vagy nézzen szét hardveraprón, hátha van 1-2 hónapos megunt masina
-
dugo_
veterán
válasz
gyuszmó
üzenetére
Rövid lesz a lista, mert ennyiért még pont semmit nem érdemes.
A legolcsóbb HP 250 G5 120k körül jön ki i3-mal. Azalatt vagy harmatgyenge procikat találtok, vagy kifejezetten rossz minőségű gépeket, mint ez az Ideapad is. Az már csak hab a tortán, hogy itthon kb érvényesíthetetlen a Lenovo garanciája a Telemaxnak köszönhetően. -
gyuszmó
őstag
Üdv Uraim
Egy kollégám venne lapost, 105.e max. film, netezés lenne . 15,6 col körül lenovo idepad 110-15ibr -t nézte eddig .
Egy pár db-ot írjatok amit érdemes ennyiért venni.
köszönöm
-
pzg
tag
Én ASUS ZenBook-on is gondolkoznék, ami teljesen passzív hűtésű. Vékony és szép kialakítású, a játék hiánya miatt elég az integrált videovezérlő passzív hűtéssel. Egy lány biztos nagyon szeretné. És még pasztellrózsaszínben is kapható.

(Pontos típust nincs értelme írni, mert szeptember tényleg nagyon messze van még.)
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Használtan keresnék laptopot. Melyik 14" körüli FullHD IPS paneleset ajánlanátok. Árban jó lenne 150 eFt alatt maradni.
Két irány érdekelne: kicsi és vékony, de nem feltétlen ultrabook, illetve az érintőképernyősök.Nekem nagyon tetszett a Yoga 2 Pro, viszont ennél a 4k kijelző túlzás, és sokan panaszkodnak a PenTile felépítésre. Ugyanez a helyzet a Yoga 2 13-al is csak az már szerencsére sima FullHD. Ha lenne belőlük normális kijelzővel, akkor nem is gondolkodnék tovább. A Yoga 500/510-ek ránézésre butának tűnnek, amúgy meg szinte mindegyik i3-al van.
Valami más hasonló típus beugrik esetleg? Netán érintőképernyő nélkül?
Köszi előre is!
-
-
Chaser
legenda
válasz
Integreat
üzenetére
pereld be a világot ( :
azóta a $ sokkal drágább lett, most emelkedtek a ram árak is, meglátszik az árakon
hozza azt amit a régi cpu-d, de ugyanakkora akkuval mondjuk 1,5-2x annyit elmegy a gép és erősebb az igpszerk: juve600 8470p-nél maradnék
tudsz vele mobil netet használni -
wowaccount
csendes tag
Sziasztok, szüleimnek keresek laptopot, az alábbi paraméterekkel:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
pár héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
200-230
(3) Felhasználás?
Internet, skype, fullhd filmek
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem lesz játék
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", full HD IPS preferált
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Nem nagyon lesz hordozva, utazás közben nem lesz használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 (preferált hogy legyen, de nem kizáró tényező)
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD illetve DVD helyett HDD jó lenne, 8GB, optikai nem kell, sőt előny ha nincs
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
HDMI
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is
igen, 3 év gari a preferáltEzeket néztem eddig:
https://ipon.hu/webshop/product/hp_250_g5_x0q98ea_szurke/1545480
https://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_15_5567_223632_szurke/1536423https://ipon.hu/webshop/product/dell_vostro_15_5568_22675_szurke/1548093
Köszönöm a segítséget előre is!
-
-
juve600
nagyúr
üdv
Lenovo ThinkPad T430S minőségben hogy viszonyul a HP 8470p-hez ?
ezt a tipust néztem : [link]
-egy láma kérdésem is lenne: ha veszek bele egy sim kártyát akkor azzal mobil netet tudom ezzel használni ?
-
Integreat
tag
válasz
Chaser
üzenetére
Persze, csak ha már 4-5 év után veszek egy új gépet olyan áron, mint amilyenen vettem akkoriban, nyilván szeretnék minden szinten kisebb/nagyobb fejlődést (mert ugye az informatika világa iszonyatos ütemben fejlődik
. Úgy néz ki, a jelenlegi magyar piacon ez azért komoly elvárás.(Köszönöm a válaszokat, írtam az Asus topikba.)
-
Chaser
legenda
válasz
Integreat
üzenetére
kb hozza azt a szintet hozza mint a tied, genenként 5-10% cpu gyorsulás van átlagban, közelebb az 5-höz ( : turbo nincs, de azért temetni nem kell azt i3-at - ami vicc, 20-25k körül az új ht-s desktop pentium minden notebook cpu-t reggelire eszik meg ami két magos, akár i5 - ((( :
lényeg már jó ideje, előző gennél hangyányit gyorsabb legyen a cpu, de kisebb fogyasztás mellett és erősebb igp-vel, és eljőőőőő' az ultrabookok kora ( : -
dugo_
veterán
válasz
Integreat
üzenetére
DDR4 van már benne, nem tudod megúszni a bővítést. (De az elődben is DDR3L lehetett, azt se szerencsés keverni a magasabb feszültséges sima DDR3-mal). Illetve a K501 minden változatában le van zárva a ram foglalat, otthon csak a háttértárakhoz férnél hozzá garanciavesztés nélkül. Ezzel számolj.
A LOL tudtommal GPU intenzív, szóval ott lehet megéreznéd a visszalépést.
-
Dhampir
félisten
válasz
Integreat
üzenetére
Nem ismerem saját tapasztalatból (ebben jó lenne megkérdezned a korábban említett Asus topicba látogató, hasonló gépek tulajait), de én nem is vennék ilyen vékony, "megnyomorított" gépet egyéb szempontok miatt. A régi memória nem lenne jó a linkelt géphez, hiszen abban már DDR4 teljesít szolgálatot.
-
Integreat
tag
-
Bkrisz9
őstag
válasz
Integreat
üzenetére
Erősödött a dollár, gyengült a forint, az euró annyi amennyi és emellé jött még a gyártók hozzáállása miszerint nem kell olyan tartósnak lennie a dolgoknak hiszen akkor nem fogsz újat venni. Ennek az eredménye lett az, hogy rosszabb gépeket kapsz drágábban és vadászni kell az olyat amit egy szaki is mer ajánlani. A processzorok pedig nem a nyers erő hanem a kevesebb fogyasztás irányába fejlődtek. Ha erőt akarsz az bizony sok sok pénzbe fáj, főleg mert a tényleg erős hardvert alig tudja valami lehűteni. A hűtés drága viszont az adatlapon nem látszik így ki lehet spórolni.
-
Dhampir
félisten
válasz
Integreat
üzenetére
Az energiatakarékos procikkal (megfelelő beállításokkal, sémával) hosszabb üzemidő érhető el, ami egy mobil eszköz esetén jól jön, ha kevésbé megterhelő, kisebb számítási igényű feladatokhoz szükséges. Ellenkező esetben érdemesebb lenne gyűjtögetni egy nagyobb teljesítményű processzorral ellátott notebookra. 5 év óta minden drágább lett, a régi árakhoz képest jóval többet kell kifizetni egyes gépek esetében. Ugyanakkor a gyártáskor felhasznált anyagok minősége is sokat romlott. Szinte kategóriák csúsztak egymásba, degradálódtak le.
-
-
Dhampir
félisten
válasz
Integreat
üzenetére
A K501 tapasztalatokról az ASUS notebook topic-ban is érdeklődhetsz, jellemző, hogy eléggé hallható a hűtés zaja.
Pár K501 találat a keresőből.
Attól függ, hogy mire kell az energiatakarékos proci, Intel Core i3-5010U, játszani egy gyengébb 5005U-val is lehet, ez sok mindentől függ, akad olyan felhasználó, akinek a játék az "Ultra hardcore"-t jelenti, én ATI Mobility Radeon HD3650, NVS3100M, Intel HD 4000 integrálttal, stb. stb. is játszottam, de nagyjából mindig tudtam, hogy mire lesz elég.
-
Integreat
tag
válasz
Dhampir
üzenetére
értem, de a k501-ben pedig valós a kérdés, hogy nem túl gyenge-e az i3-5010 proci. Vagy 180 körül ne keressek értelmes laptopot?Vagy várjak 1 hónapot, hátha jön valami nagyon korrekt ajánlat? Vagy vegyek egy integrált videókártyás stabil gépet, és szokjak le a játékról?😃
-
gurabli
őstag
válasz
kistewe
üzenetére
Köszönöm válaszod. Végül az Elitebook Folio mellett döntöttem, nagyon szép állapotban és árban volt. "Nőiesebb", mint a Lenovo, és legalább olyan jó. Volt már Elitebook-ok, nagyon szerettem, igaz, most egy X250 van, ezt még jobban szeretem...
A Dell mindig kimaradt, a régebbi Dell design nekem nagyon nem jött be. Az új az már teljesen jó.
A DVD/RW egyáltalán nem volt követelmény, sőt, teljesen felesleges. Az, hogy könnyű és mégis erős volt az igazi szempont. -
Integreat
tag
válasz
Chemistry
üzenetére
Szia!
Még nem vásároltam, de valószínűleg a K501-et fogom, jövő héten, bár még hezitálok. Egyébként az Acer F5 felkeltette az érdeklődésemet, valaki esetleg, ti mit gondoltok erről? Pont egy laptopszalonossal beszélgetek, ő is ezt ajánlotta fel elsőként, mint K501 alternatíva.
-
CB
senior tag
Lányomat szeptemberben szeretném majd meglepni, kezdi az egyetemet.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
300e a plafon
(3) Felhasználás?
Egyetemi felhasználás, facebook, filmek
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszik
12 -13,3 coll IPS
Mindig, mindenhova. Ezért fontos a kis méret
Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD és HDD is. Főleg jegyzetek és fotók tárolása.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Díjaznám a pöcökegeret, vebkamerát, sd kártya olvasót, billentyűzet világítást, és portot a projektorokhoz.
Ja, és ha egy gombnyomással újra lehetne rakni az oprendszert, ha megzakkanna a masina. Messze lesz tőlem a csaj, csak telefonon tudok segíteni.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újonnan keresek elsősorban, használt is érdekel, de csak kitűnő állapotú, hisz ajándék lesz.
Az igazi gép egy Lenovo thinkpad X220 lenne újonnan, IPS kijelzővel, SSD-vel. De valami hasonlóval megelégednék, amit most újonnan lehet kapni.
Köszönöm előre is!
-
Dhampir
félisten
válasz
kkdesign
üzenetére
Van még ez a HP notebook topic, jöhetsz oda is.

-
süti5
őstag
Sziasztok,
feleségemnek keresek notebookot, mivel nőből van nem is akármilyen kritériummal

Szóval a lényeg, hogy most egy régebbi toshiba portege-je van, kicsi, könnyű, és ami a lényeg: közel vannak egymáshoz a billentyűk, nincs köztük hely, ilyen: [link]Valaki tud javasolni hasonló új gépet? Amiket eddig néztem, azoknál nem találtam ilyet, de hátha..
Köszi
-
kkdesign
senior tag
Sziasztok!
Valószínű, holnap érkezik a HP Probook G4-em

Azt szeretném kérdezni ezzel kapcsolatban, hogy hallottam affelől, hogy lehet uefi módban telepíteni windows-ot. Elvileg gyorsabban indul, ennyit tudok róla, lehet tévesen. Tudtok segíteni, hogy mire jó az, megéri-e úgy telepíteni a windows-t vagy simán mint eddig pendrive aztán csókolom bootolok róla és jóság!? valaki tud segíteni, aki jobban kompetens az ilyen ügyekben?

-
Mikulásbá
nagyúr
válasz
Horo1987
üzenetére
Ha már kövér az a liba......Én mindenképp 10xx GPU-t választanék,de meg kell várni(nézni) a teszteket,minél többet!A külön puttony nélküli újabb Asus hard gémerekben (1070-80)ott a Vapor Chamber,d nehogy ez is kevés legyen.1070-nél állítólag elég jó,de 1080 kicsit jobban melegszik.
-
pkollar
tag
Üdv.
Van valakinek tapasztalata Odys trendbook-al kapcsolatban? -
Horo1987
csendes tag
Üdv.
Előre is köszönöm a segítséget! Le szeretném cserélni a laptopomat és már közel 2 hónapja csak bújom a listákat teszteket stb.. Le is szűkítettem 2 laptopra a listát de elakadtam és egyszerűen nem tudom eldönteni hogy melyik a jobb ebben szeretném kérni a segítségeteket
Lehet hogy nektek teljesen egyértelmű lesz hogy melyik viszi a pálmát és csak az én agyam adta be mára az unalmast :S Azt tudom hogy az 1080-as videó kari a 980hoz képest igen csak odavág viszont a GX700as laptopnál ott van a vízhűtés amit ha rákapcsolunk az még megtolja tudomásom szerint elég szépen a teljesítményt. Kérlek azt vegyétek figyelembe hogy azt nem tudni hogy 1 vagy 2 980as videokártya kapott e helyet a gépben ezért számoljatok mind a 2 lehetőséggel. Én egyébként a g701VI -ra tippelnék de már nem tudom mit higgyek 
1.
http://www.mediamarkt.de/de/product/_asus-g701vi-ba032t-2191373.html#technische-daten2.
http://www.mediamarkt.de/de/product/_asus-gx700vo-gc009t-2088654.htmlAsus párti vagyok így ha megoldható Asus laptopban gondolkozom
Persze ha van jobb javaslat is annál amit linkeltem örömmel megnézem
(csak IntelP és Nvidia jöhet szóba
)
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítségét ekkora összeg kiadásánál nagyon nem mindegy mit vesz az ember :/(1) Maximum 1 hónap de szerintem kb 2-3 hét múlva
(2) ha 300ftal váltom az eu-t akkor maximum: 1 050 000Ft
(3) Játék,Fottó-Videó szerkesztés,VR,
(4) Legújabb játékok max grafika + VR
(5) Kijelző mindegy külső monitort használok csak akkor számít a kijelző ha hazamegyek de arra a két hétre teljesen mind1
(6) Évi 2 alkalom, utazás közben nem használom
(7) Win10
(8) min 1Tb SSD,min 32gb ram, Optikai meghajtó nem lényeg.
(9) ------
(10) Csak új gép jöhet szóba -
-
Beerwolf
senior tag
Most, februárban.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 100 ezer forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Szinte kizárólag internet, esetenként egy-egy film nézése, vagy office használat.
Nem használnám
13"-14", 14" esetén már örülnék 1600x900-nak.
Alkalomadtán lenne hordozva (évi 1-2x), de lakáson belül többször, így nem ártana ha strapabíróbb darab lenne.
Windows 10-et tennék rá
Mindenképp SSD, de elég a 128 GB is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Asszonynak lenne, így nem baj, ha nem egy sokkilós monstrum.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt üzletiben gondolkodom. -
Khelben
nagyúr
válasz
Hawaii2249
üzenetére
E5450 teszt. Ehhez képest nem sok minden változott, csak erősebb lett a cpu és ips a kijelző. Meg lett egy m.2 slot benne, de továbbra sem lehet egyszerre két meghajtó a gépben.
-
Hawaii2249
tag
Sziasztok!
Párom szeretne vásárolni egy új gépet magának.
Következőek az igények:
- Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónapon belül
- A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 150-170 ezer
- Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) Irodai programok, tanulás, játék
- Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Sims 4 csak
- Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindegy
- Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Hordozva lesz, útközben nem lenne használva.
- Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Van, így ez nem fontos.
- Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500GB HDD min., 4-8GB RAM kellene, optikai meghajtó jó ha van (oda tenném a HDD-t és menne bele egy SSD)
- Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) Fehér vagy piros, könnyű
- Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Csak újAz ajánlásokat előre is köszönöm!
-
Teszla_
senior tag
válasz
Khelben
üzenetére
Megmutattam édesanyámnak az E5570-et és azt mondta, hogy akkor rendeljük meg ezt. Végülis, amire kell, arra remélem tökéletes lesz, a régi gépéhez képest meg hatalmas ugrás lesz.
Két kérdésem maradt csupán, az egyik, hogy Dell-hez hol, miként és mennyiért lehet garancia kiterjesztést venni. Keresgéltem, de sehol se találtam, csak halott linkeket, ahol nem volt semmilyen termék

A másik, hogy olvastam a techkalauz tesztjét a notiról és ott írtak egy-két hibáról, de örömmel venném, ha leírnád te is a tapasztalataidat (akár priviben), nehogy valami olyan is legyen benne, ami kizárná a vásárlást, főleg, hogy vakon kell megrendelnem, mert itt a környéken mindenhol csak legalja kategóriát tartanak, de még egy media marktban is csak egy pár inspiron és vostro volt kitéve
Ha minden oké, holnap megrendelném a gépet. -
B-Clone
aktív tag
gigaherz
Hp oment akkor se, ha neked fizetnek érte hogy használd. Ipari hulladék. Tipikus példája annak amikor a lehető legtöbb "anyagot" spórolják spórolják ki a gépből. -
kistewe
tag
válasz
gurabli
üzenetére
A Dell E6430U ban ha jól tudom nincs CD ( már ha ez szempont) , a 6430S-ben van , ez utóbbi 13" házban 14" kijelző, a sima 6320 elég masszív ( az van a családban) és valszeg a 6330 is ugyanolyan erős házban van , Dellről kérdezd Somasz-t a Dell fórumon neki elég sok Dell járt a keze alatt ...
Folio pedig van ajánlott használt laptopos boltban... fél év garival 100k -ért, most néztem.
T430-ban is van CD asszem... csak mert ha a súly a szempont akkor le kellene menni 12" -ra és felejteni a CD-t...stewe
-
gigaherz
tag
válasz
KubanitoS
üzenetére
Ez azért érdekes, mert nemrég megjelent legújabb HP Omen (FHD 15,6", 7700HQ, GTX 1050) mindösszesen 2,2 kg, ami azért elég csábító, ilyen hardverfelhozatal mellett, kicsivel több mint 300k-ért. Teszt persze csak az előző generációról van, amiben a hőmérsékletek az egekben, úgyhogy kiváncsi vagyok, hogy az újabb generációt mennyire kell hűteni. Vagy csak egyszerűen a HP nem foglalkozott a hűtéssel.
Úgyhogy egyenlőre várom, hogy mi lesz.

-
Chemistry
csendes tag
Üdvözletem.
Megöltem a laptopom
így újat kell vennem viszonylag sürgősen. Nem akartam szpemelni, ezért visszaolvastam, és így kérdésem van Felétek...Új gépet szeretnék venni, leginkább hétköznapokra, egyetemi élethez, és némi, alacsonyabb gépigényű játékhoz. (pl. CS:GO, Overwatch, Heroes of the Storm, LoL)
Keret: 180 ezer HUF
Láttam, hogy az Acer-t nem ajánljátok. Sajnos nagyon bizonytalan vagyok, és számomra sok ez a pénz (én szedtem össze, nem a szülők szponzorálnak), így nem szeretnék mellényúlni.
Itt a fórumon ebben az árban ezt az ASUS K501-et ajánlottátok.
Ezzel kapcsolatban az a kérdésem, hogy ez az i3-as proci nem túl gyenge? A videókártya révén a játékokkal nem lenne gondom, de nem lenne processzor limit? mennyivel gyengébb pl. egy i5-6200-nál? A win10 is viszonylag "nagy" gépigénnyel van, így érdekelne, hogy mi a véleményetek. Mert ha meg kell küzdenie a Word megfelelő működésével, akkor nem sokra megyek egy jó GPU-val.
Továbbá megnéztem jobban az Acer-eket, és ez az F5-573G annyira nem tűnik elviselhetetlennek fém házzal és egész jó hűtéssel. A 940MX (ez nem ugyanaz, mint a 940M)mennyivel rosszabb a 950M-nél? (megérné-e i3-5010 helyett i5-7200 cserébe a 950m-940mx cseréért az én esetemben?)
Vagy - bár nagyon jó ár-érték arányú a konfig - ez az Acer E5 valóban rossz választás lenne? (rossz hűtés, rossz minőség, szétesne, rossz garancia stb.)Még offtopicként Integreat, ha olvasod még a posztokat, kérlek, válaszolj, hogy végül mit vettél, és mi az első benyomásod, illetve ha még nem vásároltál, hogy állsz a választással.
Köszönöm előre is, tudom, hogy kicsit sok a kérdés, borzasztó hálás lennék, ha mindenre kapnék meggyőző választ, bár tudom, hogy Ti sem vagytok időmilliomosok. Ha
-
KubanitoS
veterán
válasz
resool
üzenetére
"Pár hónapon belül" gyere majd vissza, addigra feltehetőleg elterjednek a GTX 1050-es videokártyával szerelt laposok.
Annyit megjegyeznék még, hogy a minél vékonyabb gép + minél erősebb vga kombináció nem fog működni. Ha játszani is akarsz, akkor oda normális hűtés is kelleni fog.
-
gurabli
őstag
Uraim (és hölgyeim),
hölgy családtagnak (egyetemistának) kellene egy nagyon strapabíró notebook, mert már a második műanyag vacak megy tönkre három év alatt (Dell olcsó valami, meg egy Acer Aspire joghurtos pohár, törnek mindenhol).
Használt üzleti lesz, az biztos, 3. vagy max 4. gen. Én HP és Lenovo párti vagyok, de a Dell sem ismeretlen.
Netezés, office, filnezés, skype és ennyi. Elsődlegesen a hangsúly a tartósságon van, hogy minél ellenálóbb legyen egy huszonéves egyetemista hölgyre, aki ugyan vigyáz a dolgaira, de időnként csak eltörik ez az.Keret: max 100e, itt Hardveraprón, csak is megbízható eladótól, visszajelzések alapján.
Core i5 (ez van mindben szinte, de teljesen mindegy melyik)
8GB RAM
120-250 SSD (lehet használt is)
13-14" kijelző, lehetőleg 1600x900
USB3
Akku legalább 2,5-3 óra Word, Wifi mellettEzekre szűkítettem le:
Lenovo T430 (masszív, nagyon jó konstrukció, kicsit nehéz és "darabos")
Dell 6430u (ultrabook változat) (neten jót írnak róla, könnyű és vékony, de mégis fém és masszív)
HP Elitebook Folio 9470m (Elitebook minőség, masszív és jó, kevés van belőle)Esetleg Lenovo T440, van 100e-ért, de ott a nyomi toucpad kicsit visszatart, bár a hölgynek lehet egyáltalán nem lenne zavaró.
A fent felsoroltak mind beleférnek a 100e-es keretbe. Vélemények, javaslatok?
köszönöm!
-
resool
aktív tag
Sziasztok,
Lassan esedékes lesz az új laptop vásárlás, ebben szeretném segítségeteket kérni, miket érdemes nézegetni.(1) Pár hónapon belül tervezem.
(2) ~300-350 ezer Ft.
(3) Otthoni multimédiás használatra, néha játék:
(4) LoL, Overwatch, Team Fortress 2 -szóval semmi komoly igényű, ha lehet ezeket maximumon/közül maximum grafikával és felbontással szeretném játszani.
(5) 14 colos, matt kijelzőst szeretnék.
(6) Főleg otthon, hordozhatóság kevésbé fontos, de mindenképpen ultrabookot/ vagy valami vékonyabb konstrukciót szeretnék.
(7) Windows-t szeretnék.
(8) Szeretnék HDD-t és SSD-t is a gépbe, optikai meghajtóra nincs szükség.
(9) Háttérvilágítás a billentyűzethez jó lenne, de nem ragaszkodom hozzá.
(10) Új gépet szeretnék.
Előre is köszönöm bárkinek a segítséget.
Üdvözlettel,
resool -
hallador
addikt
válasz
papeti01
üzenetére
Ezek kb HP Probook szinten vannak, vagy tévedek?
Pontosabban:
A Lenovo ThinkPad L --> ProBook 600 --> Latitude E5000 --> Fujitsu E500 --> Toshiba Tecra A --> Acer TravelMate 600 --> ASUS AsusPro Advanced
A Lenovo ThinkPad E --> ProBook 400 --> Latitude E3000 (Vostro 5000) --> Fujitsu A5xx --> Toshiba Satellite Pro --> Acer TravelMate 400 --> ASUS AsusPro EssentialNem ennyire fekete és fehér de nagyjából
Csak a saját véleményem tudom elmondani, én azóta nem bízom meg a Lenovo-ban mióta a csúcsmodellekben lecserélték a fémvázat 90 %-ban nagyon "erős" műanyagra (kivéve TxxxP). Az hagyján, de a műanyag annyira erős, csak éppen a ház hajlik, sokkal jobban mint pl egy HP EliteBook, vagy Dell Latitude E7000, ami az elektronikának nem annyira tesz jót, a notebook alaplapok sokkal jobban bírják a hajlítgatást, de azért jobb lenne ha nem tudna könnyen hajolni. Az L szériából levették a dokkoló képességet, vagy nem egyik modellen van (L560), a másikon nincs (L460, rendelhető hozzá dokkoló csatlakozó) katyvasz az egész, mert minek az, ehhez képest annyiba kerül, mint a versenytársak, csak éppen kevesebbet tud.
A touchpad-ja messze a leggyengébb a konkurenciától elmarad. Házmerevsége a fentebb említett probléma miatt nem a legjobb.Az L széria a legendás R széria utódja. A HP ProBook 600 sem az HP NX6110/6310, de azért a HP-nak több köze van minőségben az NX-hez, mint az L-nek az R-hez.
Akkorát csúszott a Lenovo, ami már nem válik előnyére.
-
papeti01
senior tag
Sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy a (és tényleg csak érdeklődés szintjén) Thinkpad E, L széria, a Lenovo 510-es széria miért nincsenek az "ajánlott" gépek között?
Ezek kb HP Probook szinten vannak, vagy tévedek?Köszi
-
KubanitoS
veterán
válasz
gigaherz
üzenetére
Khelbennek teljesen igaza van, azonban most pont egy generáció váltás kellős közepén vagyunk, szerintem csak hetek kérdése, hogy jobban elterjedjenek a 1050-es laposok. A helyedben most mindenképpen várnék. A fentiek miatt nem hinném, hogy el fogják kapkodni a Dell 7559-eket. Az ár persze tényleg kérdéses.
-
Khelben
nagyúr
válasz
gigaherz
üzenetére
Mire kidobják az 1050-et, addigra már érdemes lesz kicsit várni az 1050i-re, amikor az kijön, akkor az 1050Ti-re, aztán annak a megjelenésekor belengetik majd az 1055-öt... Ez egy ilyen játék. A Dellt megkapod most 300-ért, de semmi nem garantálja, hogy az 1050-es változat is bele fog férni ennyibe. Ráadásul a gyártók kicsit visszavettek a jófejségből és egy csomó utódgép rosszabb kijelzővel jön, mint az előd. Lásd 7559, N551: IPS, 7567, N552: TN.
-
Graphics
Jómunkásember
-
gigaherz
tag
válasz
gigaherz
üzenetére
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ~egy hónap múlva szeretnék laptopot vásárolni 300k körül, jelenleg a befutó nálam egy Dell 7559 (6700HQ, GTX960M, DDR3L RAM). De azon morfondírozok, hogy nem lenne-e érdemes megvárni, amíg kidobnak pár ajánlott GTX 1050-es kártyával szerelt lapost? (esetleg 7. generációs intellel és DDR4 RAM-al) Teljesítményben a két kártya hasonló, de a 1050 jóval kevesebbet fogyaszt, ami az akksi időt meg tudja dobni.
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz
Graphics
üzenetére
notebookchecken vagy yt-n meg tudod nézni
nekem nvs 5100 van a gépben, régebbi játékokhoz jó, gta-ról fogalmam nincs
nvs3100 kb semmire nem való ( :8540p-ben kapsz 5100-ast, ha jól rémlik e6520-ban is az volt, vagy 5100 ott is, rég volt
ami szóba jöhet és árban belefér t530, e6530, 8570p
utóbbit ati-val nem ajánlom, szeret hullani
másik kettőnél megtalálod milyen vga-val szerelték őket -
Chaser
legenda
válasz
juve600
üzenetére
nem, csak azért mondtam, hogy minél előbb meglegyen az 1 mrd karakter a billzetemben ( :
Satis amit keresel az játék gép, 1050-nel majd kapsz, külföldi beszerzésben érdemes külföldi fórumokat felkeresni...17-es gép minden csak nem könnyű és jól hordozható, 15-ösök közt már van könnyű, de azok nem fognak 1060-at lehűteni, 1050-et is neccesen, ajánlanám átolvasni az összefoglalót, van egy olyan érzésem hogy az kimaradt
-
Khelben
nagyúr
válasz
Satis
üzenetére
Játékgépet kapsz ennyiért, munkagépet nem. Hogy tavaszig mi lesz 1060 fronton, azt jelenleg senki nem tudja. Én arra tippelek, hogy ez az összeg kevés lesz hozzá. Ha 4 évre szeretnél gépet, akkor 4 év garanciával kell venni, más recept nincs. Akármilyen gépet veszel, mindegyiknél előfordulhat, hogy 2 hónap múlva meghal benne valami. Garanciát bővíteni viszont csak üzleti gépeknél tudsz, ami azt jelenti, hogy le kell mondanod a játékról. Ha most vennéd a gépet és a játék a fontosabb szempont, akkor ebben az árkategóriában a Dell 7559 a legjobb választás ár/teljesítmény/minőség háromszögben.
-
Satis
tag
Hello PH fórumozók!
Pár hónapon belül (tavasszal) szeretnék beruházni egy új notebookra, és a segítségeteket szeretném kérni a választásban.
Irodai munkára és casual játékra szeretném a gépet a használni, és mininum 4 év szolgálatot várok el tőle normális esetben.
Mivel ingázom 2 város között, így fontos szempont a könyűség, hordozhatóság.
Jómagam League of Legends peasant vagyok, de szeretném ha más, újabb játékok is élvezetően, magas frameratevel futnának rajta. Hűtés megoldása talán a legfontosabb szempont.Szükségem van egy min 128GB-os SSDre, a képernyőméret ideális esetben 17"3-as, de az árkorlát miatt vevő vagyok egy 15"6-ra is.
Maximum HUF amit rá tudok költeni: 350 000. (GTX 1060-hoz sovány ár ez?)
Érdekel külföldi beszerzés is.
Előre is köszönöm a tippeket!
-
bobika44
csendes tag
Sziasztok!
150 ezer forint környékén szeretnénk laptopot venni, lehetőleg újonnan. Böngészésre, film nézésre, játékokra használnánk. Tudnátok segíteni?
-
Khelben
nagyúr
válasz
Graphics
üzenetére
Ha évente egyszer futtatod a GTA-t, ahhoz pont olyan erős gép kell, mintha napi 10 órát játszol vele. Ha nem indul el egy konfigon, akkor évente egyszer sem fog elindulni rajta. 100k-ból használt konzumer gépet tudsz venni, amin esetleg elindul (20 fps-sel), de azt itt nem szoktuk ajánlani, mert lejárt garanciával ezek a gépek olyanok, mintha egy majomnak odaadnál egy töltött pisztolyt játszani... Üzleti gépekből 100k-ból 3. generációs gépeket kapsz, amiben nincs olyan vga, ami el bírná indítani a gta-t.
(#126118) Teszla_: meg kell venni gyorsan. Jelenleg a kategória csúcsa ez a gép (annak ellenére, hogy több oldalon tudnám sorolni a hibáit, mert nekem is ilyet adott a cég).
-
-
Teszla_
senior tag
válasz
Khelben
üzenetére
A nagyobb boltok kínálatát végigtúrtam és ez az egy volt, aminél kb. minden klappol és az ára is jó. Sőt, az ára túlzottan jónak tűnik, mert máshol ennyiért vagy nincs fullHD kijelző, vagy i3-as proci van benne, Windowsról meg aztán főképp le lehetne mondani ennyiért. Elírás lenne, vagy ez tényleg nagyon jó áron van?
Még azon gondolkodtam, hogy 13,3"-14" körül van esetleg alternatíva, vagy az inkább drágító tényező? Én egy rmbp-t használok és nekem tökéletes a 13,3"-os méret. Lehet megkérem édesanyám, hogy nézze meg, hátha neki se lenne gondja vele. Persze, csak ha van ekkora méretben alternatíva.
Hopp, még eszembe jutott egy kérdés. Vannak ajánlott és kerülendő boltok? Gyártó szerint melyiknek van jó garija és van-e olyan, amihez lehet garancia kiterjesztést venni?
-
hallador
addikt
válasz
Dhampir
üzenetére
Na most vagy nekem van nagyon nagy szerencsém, vagy csak valami probléma van a képpel amit linkeltél. 1,5 éve naponta 2 - 3 alkalommal használom Kábellel a 820 G1-emet, még nem látszik rajta, hogy akár repedne is.
Két lehetőség van:
- anyaghiba
- valaki odacsapott neki rendesen.... -
Luskan
tag
3 hónap múlva kb(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
100k a plafon(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Elég sok olvasás, ami lehet: böngésző, pdf, programkódok(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Semmilyen formában nem tervezek játszani a tervezett gépen.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
10-12 esetleg 13,3 col, matt(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Mindig, mindenhova. Ezért fontos a kis méret(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem szempont, lásd 9-es kérdés(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Elsődlegesen SSD, de nem riadok vissza a HDD-től sem. A tárhely mérete itt most nem elsődleges tényező.
RAM: min 2Gb
Linux kell majd mindenképpen, akkor is ha windows-zal árulják (Asus transformer bookot szerettem volna elsőnek, de az itteni fórumtársak kisegítettek, hogy nem fog menni a dolog
). N3050-60 processzoros gépet nagyon nem szeretnék. SD kártya olvasó is kelleni fog.(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Újonnan keresek elsősorban, de érdekel használtan mit ajánlotok.Köszönöm előre is!
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó.
100 ezer a lélektani határ, ezért az összegért keresek laptopot.
Kritérium, régebbi, nem túl komoly játékok fussanak / GTA IV esetleg V, Mafia I-II , pár autós, semmi durrogtatós.
Használt természetesen szóba jöhet, akár lehet üzleti vonalas is / Thinkpad mondjuk vmi Nvidiával, ha az jó erre.
-
Dhampir
félisten
válasz
Greentea
üzenetére
Összeszerelési minősége szerintem 2017-ben már nem nagy szám
A mai üzleti gépek sem túl jók, lásd az egyik "Elitebook" minőségi műanyagját.
-
Greentea
senior tag
válasz
spezyal_
üzenetére
Szia!
Én Z50-70et nyúzok 2014 óta, egyetlen egy hibája volt eddig, az pedig a kijelző. Pont a gari lejárta után 2-3 hónappal ment tönkre, így ebayről kellett beszereznem, hogy gazdaságosan kijöjjek. (17k)
Amúgy a kijelzője TFT paneles, szóval egy külső monitor valószínűleg kelleni fog, ha komolyabb grafikai munkára használnád.
Az enyém i5-ös verzió, minden másban ugyanaz, photoshop stb. simán elfut természetesen rajta.
Összeszerelési minősége szerintem 2017-ben már nem nagy szám, egyetlen pozitívuma, hogy a billentyűzet körül fém tapintású az anyag.De a végszavam az, hogy 100-120k-t én már tuti nem adnék ki érte használtan.

Van ennél jobb konstrukció. -
Khelben
nagyúr
válasz
spezyal_
üzenetére
Rosszabb gépeket nem is találhattál volna. Ekkora keretből dönteni kell, hogy csinos gép kell vagy használható.
Dell Precisionból van többféle is a laptopszalonnál, de kereshetsz HP 8560w-t is ennyiből. Sajnos a normális kijelző ritka ebben az árkategóriában, ezért érdemes a munkaállomások között nézelődni. -
spezyal_
tag
Sziasztok!
Megérett a cserére a mostani notebookom. ( Samsung 700Z3C, i5-3210M, GeForce GT 630M, 14" ledHD 1600x900 )
Igazából két lehetőség között vacillálok, de szívesen meghallgatok más ötletet is.
Az első egy Lenovo Z50-70 lenne ( i3-4010U, HD4400 + GeForce 840M + 15.6 fullHD kijelző )
a második pedig : HP Pavilion 17-x022ng ( i5-6200U, Radeon R5 M430, 17.3", 1600x900 )(1) A vásárlás néhány héten belül lenne aktuális.
(2) A gépre szánt összeg 100-120 ezer forint ( használt )
(3) Leginkább wordpress honlapok szerkesztésére (instantWP), és grafikára ( Photoshop, Illustrator ) lenne használva, ezért fontos a minél nagyobb felbontású ( és minőségű ) monitor
(4) Játék abszolút nem érdekes
(5) A 3. pontban említettek miatt fontos a minél nagyobb felbontású ( és minőségű ) monitor
(6) A gépet nem hordoznám, második gép lenne mivel hétvégére mindig haza utazom, viszont van hogy ott is kell melóval foglalkoznom.
(7) Operációs rendszer mindegy.
(8) Tárhely mérete és típusa, memória mindegy, ezt bővítem úgyis kedvem szerint.
(9) Szeretném ha csinosabb féle lenne a masina, és a billentyűzet háttérvilágítást is nagyon megszoktam, szóval az is előnyt jelentene, de nem létfontosságú...
(10) Használt gépet szeretnék.Szívesen meghallgatnék bármi ötletet, ajánlatot stb

Köszi, és szép délutánt mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

. Úgy néz ki, a jelenlegi magyar piacon ez azért komoly elvárás.

így újat kell vennem viszonylag sürgősen. Nem akartam szpemelni, ezért visszaolvastam, és így kérdésem van Felétek...
Pyttawrx