- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fkrinya
tag
Hali!
Ha 4gb rammal veszek laptopot, akkor ahhoz megéri még plusz 4gb-ot venni vagy inkább rakjak bele ssd-t? Gondolom filmezésnél, netezésnél, alkalmi régi játékoknál nem hoz annyit a plusz 4gb, mint az ssd...
-
Kazimír
őstag
Sziasztok!
Hamarosan laptopra lesz szükségem, a választásban kérném a véleményeteket.
1. A keret Kb 170e Ft.
2. Felhasználás: Alapvetően irodai munka, internet (a munkahelyen az eddigi asztali gépek helyett vékony klienseket kaptunk, kínszenvedés vele a munka és nagyon sokmindenre nem is használható) kevés játék otthon, kikapcsolódásképpen (mondjuk majd ha a nemsokára megjelenő Total war sorozat új része valami medium beállításon eldöcögne rajta az nagy örömet jelentene, igaz vígasztalhatatlan sem leszek, ha mégsem) esetleg filmnézés.
3. Mivel hurcolászva lesz, strapabíró gépre vágyom.
4. Win 7 nem szükséges, a munkahelyen tudnak adni, RAM-ból viszont leggalább 4GB-ot szeretnék.
5. A kijelző matt legyen, az irodában az ablaknak háttal ülök.Laptopokkal korábbi tapasztalatom nincs. Az irodában új beszerzésű Dell-ek találhatók (nagyrészt asztali gépek - egy részük beszerelés után nem sokkal memóriacserés lett
) így azt inkább nem, de más típusra várok javaslatokat.
A segítséget, tanácsokat előre is köszönöm!
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Napfénysüti #8087 üzenetére
G6 elég alja, inkább ne.
Bagira01: Nem tudok újabbat/jobbat.
Feenyx: Fuji A531 belefér a keretbe, és messze a legjobb vétel ennyiből.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm szeretne notebookot. 110.000 Ft körül szánna rá. Sok elvárása nincs, netezésre kellene leginkább, meg ilyen alap dolgokra mint pl office, meg azért működjön neki pár évig
A merevlemez bővíthető igaz, de jó lenne alapból ha lenne egy 500Gb tárhelye, és 15"-16"-os képernyőben gondolkodik. Esetleg még ha ebbe belefér akkor inkább az intelt favorizálná
Válaszotokat előre is köszi!
-
Bagira01
veterán
Elérkezett az idő a Lenovo G580GH megvásárlására. Körbenéztem az akciós újságokat stb. Nem találtam ilyen áron jobb gépet, iskolakezdési akcióban sem. Valaki tud ennél jobb gépet jelen pillanatban ilyen áron játékra, netezésre, 3d modellezésre? Mert, ha nem akkor megrendelem
-
hoffman_
nagyúr
válasz
mutyuru #8075 üzenetére
Hű köszi, ez a Lenovo nem is vészes. Netbook kuka, nagyszülőknek lesz, meg amúgy is gyűlölöm, ha tehetem nem engedem senkinek.
Köszi a tippeket, ez a Lenovo szimpi. Ha esetleg nem jön be, akkor vagy emelődik a keret, és akkor még jövök(nem hiszem), vagy pedig OS nélküli gépet nézek. De szerintem jó lesz amúgy, mert 100k körül zömmel ilyen belsejű gépeket találtam, CPU és VGA is ez, max több RAM volt bennük. Szóval ez nagyon baba vételnek tűnik.
Köszönöm
-
premete
veterán
Valaki sokat berendelt belőle és állt pár hónapot egy raktárban, be sem volt kapcsolva. Sokan vettünk már tőle, semmi gond nem volt, és senki sem a pénze ellensége, hogy ne vegye meg a bolti ár feléért, újonnan. Szerintem még a használt Elitebook, Latitude 6xxx, Thinkpad T/X is jobb vétel, mint a vadiúj második vonal, a konzumerekről nem is beszélve.
-
ktommy91
addikt
válasz
Napfénysüti #8076 üzenetére
Asus topic... zsanértörés,fakó kijelző, bután elhelyezett portok, throttling.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
negyedes #8071 üzenetére
Ez érdekes mert a K53-nál így lassan 10 hónap távlatából ezek nem jelentkeztek. Sőt öcsém kifejezetten dícsérte a gép hűtését. Én nem vagyok konzumer párti de megnézve a gépét nekem sem tűnt rossznak.
Esetleg van valahol írásos tapasztalat az általad említett dolgokról? -
Üdv!
Pont előttem kért két kollega is hasonló paraméterekkel gépet, mint amilyet én is keresek, szóval beállok a soba:
13, max 14"-os notebookot keresek, otthoni használatra és cipelésre, nethez-filmhez-office használattal, nagyon kevés játékra, azok is mondjuk régebbiek.
Előny, ha alu vagy fémházas, világító billentyűs, de ez utóbbi nem létkérdés.
Dedikált videókártya nemtudom mennyire szükséges, rátokbízom, de nem vagyok ellene vagy mellette se.
Gyártó mondjuk Toshiba vagy hasonló volumenűek.Árban max 230K-ig mennék el. Előny még, ha van rajta win7 ami akár win8-ra is upgadelhető.
Érdemes-e érintősben gondolkodn? A tabletem most adom el, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket-elvárásokat (Transformer), és ugye a win8 valamennyire tapis is lesz.
Előre is köszi a válaszokat!
-
Bandus99
őstag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni
Kineztunk egy Dell n5040 laptopot
109.900FtKerdes ez jo valasztas-e vagy ezert az arert tudtok jobbat ajanlani?
Nem jatekra kellene a gazdajanak, hanem tanulashoz.
-
negyedes
addikt
válasz
Napfénysüti #8061 üzenetére
Gyenge anyagminoseg, hutes, strapabirosag. Most a nagy szamok a Toshiba L850, Lenovo g580, esetleg y580,570. HP probook 4530.
-
Felcser
csendes tag
válasz
mutyuru #8065 üzenetére
Megnéztem a javasolt X220 és X230 as Lenovokat.
Konkrétan ezt: http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Lenovo_Thinkpad_X230i_Intel_Core_i3_2370M_4GB_500GB_Intel_Windows_7_Fekete_LEN_NZA2YHV_TS_4735.htm
Ha jól látom ez az ODD nélküli, de van ugyan itt ODD-s változat is.
Egyik weboldalon az ODDs változat tesztjét láttam és ott 2,6 cm magasnak írják.
Ahogy ismerem a vezért az sok.Sajnos nem találom azt az információt, hogy az ODD nélküli változat az milyen magas.
Amúgy ez tetszene nekem is
köszi
-
hoffman_
nagyúr
-
322
csendes tag
Halihó!
A netbookos topikból jöttem, szerintem a kérdésem itt helyénvalóbb.
Szóval én is hordozható gép vásárlása előtt állok, mivel szeptembertől megkezdődik az egyetem. A notebook-témában nem vagyok túl jártas, mivel eddig csak asztalim volt/van, szóval ezért szeretném kérni a szakértők segítségét.
Az első hsz-ek között találtam pár irányító kérdést, remélem, így könnyebben tudtok választ adni.1. Pénzügyi keret: legfelső határ bruttó 200K, ebben jó lenne, ha a pluszköltségek is benne lennének (pl. op.rendszer), de természetesen végszükség eseten valamennyivel átléphető, ha úgy van.
2. Méret: 13,3" vagy 14", nagyobb semmiképp sem a felhasználási területből adódóan (lejjebb).
3. Csak új jöhet számításba
4. Márkák terén szinte mindegy, eddig még nem volt szinte semmilyen saját tapasztalatom egyikkel se.
5. Alapvető használat: tehát egyetemei éveimre kéne, azaz én egy ilyen üzleti-szerű masinára gondoltam. Az alap dolgokra kellene (net, office/irodai munka minden mennyiségben, multimédiából csak filmnézés - HD-k is, illetve zenehallgatás).
Hordozhatóság és a viszonylag hosszabb üzemidő sem lenne hátrány, sőt! Nyilván otthon-albérlet-egyetem-park stb. között is szeretném használni és cipelni, tehát ezek eléggé fontos faktorok. A matt kijelző pedig szinte kikötés
6. Játékok egyáltalán nem számítanak, max. kikapcsolódásképp pár netes flash, ill. régebbiek/alacsony igényűek.És akkor ezeknek megfelelően az én listám ezekből állna:
- Lenovo ThinkPad Edge E330
- Dell Latitude E5420
- HP ProBook 4330s
- Fujitsu LifeBook UH552
#2Próbáltam utánajárni a gépeknek amennyire csak lehet (tesztek, bemutatók), hát őszintén szólva ami egyiknél előny, az a másiknál hátrány, tehát nehéz döntés előtt állok, azt hiszem
Ezért is kérem a segítségeteket, bármi hasznos infót szívesen veszek, akár ezzel a 4 géppel, akár más javasolttal kapcsolatban is. A végső célom pedig valahol a legjobb ár/érték arányú gép megtalálása
Köszönöm előre is! (És bocs a kissé hosszú hsz-ért
)
-
hoffman_
nagyúr
Üdv,
Egy elég olcsó gépet kell most keresnem, maximum 100.000 huf a keret. Ebből szeretném a legtöbbet kihozni. Ami biztosan nem lesz az játék. Internet annál inkább, levelezés, egyszerű otthoni felhasználás. Azért örülnék, ha egy komolyabb 1080p(mondjuk legyen BD50) elboldogulna. Illetve minél nagyobb a HDD, annál jobb, természetesen. Ha OS nincs rajta, az nem olyan jó, mert kellene, Win7, de ebben az ársávban ez nem túl gyakori, aláírom.
Valami tipp, ötlet? Előre is köszönöm
-
Felcser
csendes tag
Sziasztok,
Most nem saját részre keresek gépet, hanem cégvezérnek.
A vezér kérése - elvárása, hogy a lehető legkönnyebb legyen, lehetőleg 12" méret közelében. Elvárás, hogy a cégnél monitor, egér, billentyűzet csatlakoztatható legyen rá - ez nálam leginkább a dokkolást jelenti, mert nehezen képzelem el, hogy minden reggel vagy akár nap közben 3-4 kábelt csatlakoztat a géphez.Használati cél: normál munkahelyi használat, nincs játék, nincs semmi processzor intenzív alkalmazás. Főleg levelező rendszer, internet böngésző, illetve egy két cégnek írt belső .Net alkalmazás.
Eddig ezt e két variációt találtam:
Dell, HP, Lenovo vonalat nézegettem, de sajnos nem találtam teljesen megfelelőt még.
Dell: Latitude E6220 http://www.mysoft.hu/details.aspx?pn=L106220102E
HP Elitebook dokkolható: Elitebook 2560p https://www.markit.eu/hu/hu/hp-elitebook-2560p-core-i5-2450m-2-5/v2p2875148c110201Legfontosabb: ár
Nettó árban szerintem 300-ig el lehet menni.Köszönöm
-
negyedes
addikt
válasz
Napfénysüti #8058 üzenetére
Ne
, mire szeretned hasznalni es mennyiert?
-
vilmaboy
őstag
Hali!
Egyik barátom kinézett magának egy Toshiba Tecra R840-13T masinát. Érdekelne a típusról a véleményetek, (nekem vannak fentartásaim a mostani toshibákkal) illetve hogy 200 nettó környékén milyen típust javasolnátok, ami i5, fémház, 13-14", 4-6GB ram, 500 körüli winyó, esetleg világító bill.
Köszi a kommenteket.
-
Napfénysüti
nagyúr
Mi a véleményetek erről a gépről:
Asus K55VDAnnyi különbség van a linkelt változathoz képest hogy amit néztem abban 6Gb Ram és 750Gb-os HDD van.
-
Powerpityu
csendes tag
válasz
Tikakukac #8048 üzenetére
Azért néztem Samut mert a B950 proci meg a 4 giga ram szerintem elég lenne(max i3).
Olyan Nettó 81-82 körül kijönne a gép.Az a 750-es vinyó se kutya, "külön" videókártya van benne.
Na meg van ismerős Samsung szervízbenja, és a design se elhanyagólható.
De aztán lehet hogy rossz felé gondolkodok. -
Tikakukac
titán
válasz
Tibor456 #8053 üzenetére
Itthon 130k-ért megdobnak egy G580-al 630M-el 2 év garival. Odakint én ugyanezt legjobb esetben is 610M-el találtam, és ez jött ki olyan 140k-ból.
Megjegyzés: igaz, ezekhez van win7, szóval árban valóban jobbak lennének. Csak pont a vidkari van bennük csonkolva.
Szóval nekem drágának tűnik.
-
Tikakukac
titán
válasz
Tibor456 #8051 üzenetére
Elboldogulok vele, nem gond
A gond a szegény felhozatal mellett a drágaság. Itthon jobb garival erősebb kiépítésben kapnád meg ezeket a gépeket. Szimplán 630M erősség környékén 600euróig nem találtam gépet, kivétel K53 Asus meg pár Acert. Én valahogy kivitetnék egy gépet itthonról, jobban járnál.
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
150k-ig szeretnék bátyámnak laptopot venni! vegyes használatra lenne a gép! Szóval a játék sincs kizárva! Nézegettem elég sokat, én DELL felé hajlok, de nem tudom, hogy ez az intel hd grpahics mit takar?!
Tudnátok nekem segíteni! Előre is köszi! -
Powerpityu
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot kéne vásárolnom.Az szinte már biztos hogy Samsung noti lessz, csak a típust kellene kiválasztani.Iskolai felhasználásra lenne, valamint munka végzésre, meg nem ártana hogy ha elfutna rajta néhány játék is, pl.: a Heroes 6 mondjuk low graffon.
Az első az ez lenne: [link]
A második meg ez: [link]
Na most annyira nem vágom, hogy az i3-ban megéri-e az a plusz 2 virtuális mag, valamit a videókártyák közti különbség (már ha van).
(néhány ezressel olcsóbban jönne mind átlag, bár ez nem lényeg)
Előre is köszi a tippeket -
Tibor456
csendes tag
Sziasztok, szeretnék notebook-ot vásárolni... szeretném, ha valaki tudna konkrét tanácsot adni, milyet is volna érdemes megvásárolni.
A pénzügyi keret a notebookra kb. 500-600 euró. (elnézést kérek, hogy nem forintban írom)
Azt olvastam, hogz az ACER nem brja sokáig....tehát ezt ki lehet zárni, de ha tévednék, akkor valaki szóljon.A notebook-ot elsősorban koleszban fogom használni, tehát játszásra is. Szeretném, ha akadozás nélkül működne majd a Far Cry 3, ami novemberben jelenik majd meg. Tehát cipelni ne legyen gond és persze bírja strapát. Otthon már kicsit elavult az asztali számítógépem. FullHD-s ne legyen... és gondolom, hogy 17,3-mas képernyőméretre sincs szükség.
Ha valamit kihagytam volna, szóljatok, a válaszokat előre is köszönöm.
-
Tikakukac
titán
válasz
ben0it8 #8038 üzenetére
Kiegészítés: emlékeim szerint ott van a 6650M is notiban, tehát a jóval gyengébb nem állja meg a helyét. Max driver miatt lehet gyengécskébb, ezen felül max 10% a különbség.
kmisi99: Nagyon szutykot nem szoktak árulni. Én egy picivel fiatalabb gépet néznék, ezért mondtam egy T szériás TP-t. Valami modernebb core2 procival és integrált karival.
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8041 üzenetére
Értem meg fogom mondani neki és akkor ajánlom neki a lenovot.
Esetleg még erről mit gondolsz? HP Compaq nc8430? Ezt is alfa árulja fél év garival. Erről mi a véleményed? Ez már jobb lenne mert talán a kocka monitorra rá tudnám beszélni.
Vagy az összes alfa által árult laptop ajánlott?
-
Tikakukac
titán
válasz
kmisi99 #8039 üzenetére
Ha tényleg nincs babusgatva akkor iszonyatosan hamar elpusztul. Telibe lakkos az egész gép, akksi ha újat vesztek bele is maximum 2,5 óra, és tényleg abszolút konzumer gép. Az új Pavilionok ezerszer jobbak. Notinál meg a hűtés legyen a legjobb és kész. Tippre ezért is van annyi alaplaphiba, gondolom nem akartok 40k-ért cseréltetni benn egyet, mert akkor egyből 100k-ra ugrana büdzsé.
Thomasz0: Elviekben elég jók, szerintem használnak is itt egy páran ilyen kiépítésben ilyesmit.
bionicist: A Dolby jól mutat, megnyugtatlak, csodát nem hoz. Alu borítás az Elitebookokon van, a z575 korántsem olyan alu. A win7 mondjuk nagy pozitívum. Ha van pénz és kell a win7 akkor veheted a z575-öt is, kellemes kis gép. Mondjuk grafikában jóval gyengébb.
-
-
ben0it8
csendes tag
Egy strapabíró multimédiás gép kell, amit hurcolászhatok az egyetemre, és alkalmanként játszhatok rajta 1-2 éves játékokon. A win7 és a dolby, na meg az alu borítás 20k-ért szintén a Z575 felé húznak.
-
-
ben0it8
csendes tag
Sziasztok!
Gyors, tömör kérdés:
Megéri beruházni egy IdeaPad Z575-re (AMD A6, 4GB, Radeon 6520G,Win7), szemben a G580-al (B960,4GB, NVIDIA GT630 2GB, DOS) ?
Csupán 20.000 Ft-tal lenne drágább a Z575.Köszi
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8034 üzenetére
Hát értem csak akinek kell az nem fog annyit rászánni. Már most is alkudozna 60 000 nél. Nem egy olyan userről van szó aki ért a dolgokhoz és fontos neki a minőségi. Nem érdekli az olyan hogy 2 kiló zsír megy rá egy érintéstől. Neki az a lényeg hogy "szép legyen, meg menjen hibamentesen" Semmi más vágya nincs.
Meg értem hogy nagyon nem javallod magamnak se venném de akit nem érdekel a minőség csak használni akarja annak azért használható lenne?
-
Tikakukac
titán
válasz
kmisi99 #8032 üzenetére
Nekem megvan 3,5 éve és hidd el, nem akarná. Plusz ugye azt remélem tudja, hogy az igazi wide 16:9 a DV5 meg 16:10. Vegyen egy T500- at és éljen békében.
Sem a support, sem az anyag, sem a hűtés nem mondható állatinak. Mellette pedig olyan nyomot hagy rajta minden,hogy hihetetlen.
Én szeretem, de mint tulaj is azt mondom, hogy ne. Ha nem lennék tulaj akkor főleg. Tényleg.
Mellesleg elég sok alaplapos példány van aprón, nem tudom mennyire mernék ebbe beleugrani ilyen fejjel, pláne annyiért.
ramrit: Akarsz viszonylag friss játékokkal játszani? Akkor a 630M-es karis gép kell, Ha nem akkor a másik. Egyszerű.
-
ramrit
tag
Na még egyszer kikérem a véleményeket,mert nem tudok dönteni hogy melyik pakk legyen legyen:
Intel Pentium Dual Core B960 és
NVIDIA GeForce GT 630vagy Intel core i3 és HD graphics 3000
Szivem szerint az elsöt választanám,mert ott legalább nem integrált a vga, viszont az i3 nagyon szimpi. Szerintetek?
-
kmisi99
addikt
válasz
Tikakukac #8031 üzenetére
Miért ne mi a rossz benne? Egy ismerősömnek kell azért írogatok ide mindig. Én is mutattam neki alfától gépet de azt mondja neki csak wide os kell. Meg a kinézet is fontos neki és ez tetszett neki. A kinézet és tudás alapján jónak tűnik.
Ha esetleg olyan az anyagminőség mint a tejfölös doboznak az se baj mert akinek kell úgyse arra utazik. Lehessen vele rajoskodni, meg ne pusztuljon meg pár évig. -
kmisi99
addikt
Heló! Kinéztem egy HP DV5 öst használtan 60k körül kb 2+ éves.
Amd athlon 2x, 250gb hdd, 2gb ram ati 3470 szép állapotú.Mit gondoltok róla jó vétel lehet? Mennyire lehet vele probléma a jövőben?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
->Raizen<- #8026 üzenetére
Szárul van optimalizálva az egész, én notin nem próbáltam i7-esel, de asztalin igen, és ott se úgy ment ahogy én elvártam.
Amúgy már kérdeztem, ha most vetted a géped miért adod el szegényt ha meglehet kérdezni?
-
Tikakukac
titán
válasz
->Raizen<- #8026 üzenetére
Ha az ajánlott gép 4 mag, magonként 3,6-os órajelekkel, akkor fel lehet kötni a notis gatyát, a legdurcibb proci tud 3,5-öt. Amit szerintem szerelnek 2-3 gépbe, 3-4 milkás környéken. Szóval majd kiderül. Előre nem tervezgetnék.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
->Raizen<- #8024 üzenetére
Mi köze van a procihoz
-
Tikakukac
titán
válasz
Atikusz #8021 üzenetére
Jah, hát én olyan igazit szeretnék. GTA4 is elég szolid gépigénnyel indult, utána kiderült, hogy kell alá elég embertelen vas, hogy menjen, mert szutyok volt a portolás.
Ha az ajánlott követelményt nézem, akkor procinál már elhasal a dolog, ilyen erős quad procit nem is nagyon találni, nem hogy olcsóért notikban. GPU még hagyján, de gondolom kell majd az is bőségesen.
-
Atikusz
senior tag
válasz
Tikakukac #8020 üzenetére
GTA V gépigény (nem hivatalos, csak becsült)
-
Atikusz
senior tag
Sziasztok!
Létezik notebook-ok közül nettó 150-170e Ft-ért olyan gépezet, amin gördülékenyen elfutna a GTA V?
-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
Forestjo #8013 üzenetére
Nem a gyártó a gond. A T500 új korában igencsak drága, üzleti gép volt, kemény használatra tervezve. A belinkelt Asus pedig az éppen csak menjen valahogy, sima plasztikba ágyazott alacsony költségű gépet testesíti meg. Amit messze nem arra terveztek, hogy hibamentesen elmenjen x évet.
Celeron procikkal sincs nagy gond, egy adott határt azért ne lépjen át a herélés, órajel meg egyéb szinten. Core2 és sima Dual Core között sem volt akkora hatalmas különbség, mégis inkább vitték a core2-t mert az a tutibb. Pedig azonos órajelen nem szintetikus tesztekben tényleg hibaszázaléknyi volt a különbség.
Egy jó T500-as SSD mellett biztosan elegendő lesz, szinte mindenre ami előjöhet nálad.
-
Forestjo
senior tag
Vagy ár/érték arányban drága ez az új ASUS X53E SX2172D? Mit gondoltok? Ha csak az újakat vesszük?
-
Forestjo
senior tag
válasz
Tikakukac #8006 üzenetére
Köszi, kezdek kitisztulni (hosszú volt az éjszaka
) De hogy konkrét dologról kérdezzelek, a 7997-s válaszom utolsó kérdésére mit tudsz mondani (a Taiwani gyártók megbízhatósága)? Vagy inkább az egyszerű és olcsó "fogyasztói" osztályba tartozó Asussal van gond? Érdemes egyáltalán Celeronnal foglalkozni? Ezek a celeronok már erősebbek, és jobban felszereltek, mint a pár évvel ezelőttiek? Csak mert ha üzleti használatra vennék egy ilyen Asus-t és raknák bele a meglévő 500-as vinyó helyett egy SSD-t, biztos pörgősebb lenne. Nekem nem valami nagy program miatt kellene a notebook, hanem inkább egy jó általános sebességű gép kellene. Utálom, ha lassú és várni kell mit tudom és meddig a műveletekre.
Köszi a választ előre is.
-
Bagira01
veterán
Lenovo G580-ba van msata csatlakozás?
-
DarkDeer
senior tag
válasz
Tikakukac #8008 üzenetére
Most néztem pár külföldi tesztet, ott az írták opcionális. Ami nem a legjobb, mert több Dell modellnél a magyar kiosztáshoz nem érhető el háttérvilágítás, miközben ugyanezen modelleknél a külföldi nyelvekhez elérhető. Na majd kiderül, úgyis van még 2 hónapom a vásárlásig. De ha a Dell billentyűzetébe nem kérhető háttérvilágítás akkor maradok az Asus N76-nál.
-
DarkDeer
senior tag
Végre nálunk is kapható a Dell Inspiron 7720. Itt elég sok a bennfentes ember, hátha tudja valaki, hogy ennek háttérvilágításos-e a billentyűzete?
-
Tikakukac
titán
válasz
Forestjo #8005 üzenetére
Számítási kapacitásod nem nőne, tehát ha neked X erősségű proci kell egy programhoz mert kell, akkor azon az SSD nem hoz semmit.
Viszont ugyebár a notivinyók elég lassúak, véletlen elérési idejük elég pocsék. Na ezen hoz az SSD elég sokat. Villámgyors program indítások és fájlkezelés, boot stb.
2.2 és 2.5ghz között általános használatban zéró a különbség, ha elkezdesz valamit keményen pörgetni, vagy renderelsz, na ott hosszabb távon jobb az erősebb proci. Egyébként felesleges.Jobb 60gigás SSD-k 15 és 20k környékén lehetnek, mostanság nem néztem az árakat.
-
Forestjo
senior tag
válasz
Tikakukac #8002 üzenetére
Üzletre kellene a laptop.
Igen, az SSD lenne a másik kérdésem. Mindenképpen legalább 4Gb RAM-l számolok: Ha SSD-t raknák egy "gyengébb", használt Lenovoba, mint pl. 2 vagy 2.2GHz procival szereltbe, akkor sebességben vagy teljesítményben is megugrana a használati érték? Hasonlítana sebességben a 2.5GHz-s procival szereltre?
Egy 60Gb-s SSD-t lehet már kapni 15 körül?
-
Tikakukac
titán
válasz
Forestjo #8000 üzenetére
De, ilyen procival erősebb. Kérdés inkább az, hogy mire kell? Nekem fele ekkora procim van a másik gépemben és általános dolgokra bőven elég. Inkább SSD-t rakj bele, látványosan megugrik a rugalmassága a gépnek.
Mbenyo97: Ebből valami nagyon régi gép jönne ki. Állapotra leginkább gyatra, ennyiből örülj, ha működőképest találsz.
-
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Tud valaki egy olyan üzleti (business) laptopot használtan ami kb. 10000-20000 Ft kerül??
Még asem baj hogy ha nem üzleti (business) laptop csak annyi volna hogy matt kijelzője legyen és legyen benne wifi!!
És jó állapotban legyen!
Válaszotokat előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Házimozi belépő szinten
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Windows 11
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- Fujifilm X
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- HP Elitebook 745 G3 érintőképernyős laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD)
- Thinkpad T14s Gen4 14" FHD+ IPS i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Win11)
- HP Elitebook 820 G3 laptop (13/i5-G6/8GB/128SSD)
- HP Elitebook 830 G5 érintőképernyős laptop (13,3FHD/i5-G7/8GB/256SSD)
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged