- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz
btudos #46089 üzenetére
Hát mit ne mondjak sokkal nyugodtabb lennék ha nem U s proci lenne benne
De max 8 napon belül visszaadom azt bambi veszek egy alienwaret vagy 510p t.
Csak e kettő közül egyik sem tetszik na meg teljesítmény is fölös egy i5 750m kitudna engem szolgálni a következő 2 évre ez 100%... Csak ilyen gép nincs a piacon ....(#46090) Tikakukac
2 hét még hátra van a vásárlásig
Amúgy jó hallani ha megcsinálod lekötelezel az tuti(#46091) Chaser
Amúgy igen szerintem is több értelme lenne a valós igénykeet kiszolgálni tesztben.. Counter strike go meg Bf3 teszt és ezeket nem HIGH on meg maxon mert úgy SENKI nem játszik alapból a szűréseket fps játékba SOHA nem kapcsolja be senki mert csak zavar.. a növény meg árnyékokat ugyanúgy leveszik mert csak zavar. Jó lenne ha a játékokat valós körülmények között tesztelnék nem pedig 16 os szűrés meg max árnyékkal amit soha nem fognak bekapcsolni csak addig max amíg a campaign tart. -
Chaser
legenda
válasz
Pocok256 #46088 üzenetére
Hogy a viharba ne fogyna el Cry3 alatt
Persze nem vga igényes játék alatt nem fogy el feltétlen. Ez adott játék függő. HD vs FHD viszonylatban azért elég sok pixel különbség van. Pont a cry3 az amit felesleges is tesztelni, komoly asztali konfigokat is megizzaszt.
Nekem az NVS5200-vel konkrétan diavetítés volt 1280-ban sandy i5 mellett. Ugyanakkor pl az alien colonial marines meg egész tűrhető volt és az se régi játék. -
Pocok256
veterán
válasz
Chaser #46086 üzenetére
Azért nem hinném, hogy elfogy a gt750m full hd ba !
Már csak azért sem mert a gt 645m sem fogy el. Se a dota 2 alol se a Counter strike alol se a Borderlands 2 alól és még a WOW alól sem fogy el, a gt 645m full hd ba
De csinálok részletes tesztet erről még mielőtt eladom a gépemet és majd az új 7537 el szépen összehasonlítom mit nyertem és mit vesztettem.
De a tippem nekem is az, hogy full hd ba már szinkronba fog elfogyni az ulv s i5 és a 750m.
-
Chaser
legenda
válasz
spyduck #46079 üzenetére
Ott mindkettő elfogy kb annyi lesz. De a vga miatt sokkal látványosabb laggokkal.
Ez a 10% a minimum FPS-ek miatt nem mindegy, főleg ha van az 20 is. Egyszerűen ennyit tudnak akkor ezek a csodák, persze ez erősen game függő, cryzis 3-nak asztali i5 is lehet kevés..vissza az y510p-t 1 vga-val és akkor nincs is mért az új dellekről beszélni. Mi lett ezzel a lenovoval? Kb sehol nem látom. -
btudos
nagyúr
válasz
spyduck #46079 üzenetére
Egy normál i5 ha kazánná változtatja a gépet, akkor ott komoly hűtési gondok vannak.
Szerintem legyen 2 mm-el vastagabb egy gép, de ha már beleraknak egy GT750m-et, azt illene meghajtani. (Mondjuk beszélek én... Csak azért van a dGPU bekapcsolva, hogy a mini displayport használható legyen
)
-
brumi1024
veterán
-
spyduck
nagyúr
válasz
Dreadloord #46076 üzenetére
Igen, végre fény derült az igazságra
Egy dolog viszont még mindig nem hagy nyugodni. Mi lesz 1920x1080-on? Nyilván a VGA fog elfogyni. A másik pedig, hogy én még mindig előbb vennék egy olyan U-s CPU-t ami nem teljesen hajtja ki a VGA-t, mintsem egy olyan ami kazánná változtatja a gépet és többet is fogyaszt +10%-ért.Rosszúl látom?
-
GeGe1989
újonc
Sziasztok! Új vagyok még laptopos témákban, de most a mobilitást is figyelembe véve egy laptopra cserélném 7 éves asztali gépemet. Már ki is néztem, ami szerintem ár-érték arányban a legjobb lehet, de szeretnék olvasni pár jobban hozzáértő véleményt
A gépet főként munkára, tervezésre(3d statikai programok), játékra(nagy gépigényűekre is), internetezésre, illetve pokerezésre használnám. az árkeret maximum 200-210ezer forint, és pont rátaláltam ennyiért erre az erős hardverűnek tűnő gép
re: http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_V3-571G_i7_16GB.jpg Köszönöm a véleményeket előre is.
-
GeGe1989
újonc
Sziasztok! Új vagyok még laptopos témákban, de most a mobilitást is figyelembe véve egy laptopra cserélném 7 éves asztali gépemet. Már ki is néztem, ami szerintem ár-érték arányban a legjobb lehet, de szeretnék olvasni pár jobban hozzáértő véleményt
A gépet főként munkára, tervezésre(3d statikai programok), játékra(nagy gépigényűekre is), internetezésre, illetve pokerezésre használnám. az árkeret maximum 200-210ezer forint, és pont rátaláltam ennyiért erre az erős hardverűnek tűnő gépre: http://www.computerimperium.hu/images/Acer_Aspire_V3-571G_i7_16GB.jpg Köszönöm a véleményeket előre is.
-
Tikakukac
titán
válasz
Pocok256 #46071 üzenetére
5 játékon vagyok túl. Tisztán látszik az, mint a 730M és 740M-nél is. Hiába lett erősebb a GPU és lassabb a CPU, vagy akár csak ugyanolyan erős, nem bír fentebb lépni az fps egy picit sem a limites játékoknál. Crysis 3 lövöldözés közben high-on beakad, mint a szemét, alapból viszont megy még így is. Rajzoltattam hosszú grafikont és összehúztam az időlefolyással. Gyönyörűen látszik, hogy amint sütögetem a fegyvert, a proci elszáll, mint a győzelmi zászló turbó ide vagy oda és reccs. Szóval az állítás igaz, 730M felett már erősen ajánlott a rendes i5.
-
Kbali
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #46063 üzenetére
15 collos laptopot te nemigen fogsz tudni buszon használni - saját tapasztalatom, hogy nem tudod normálisan kinyitni, ugyanis nincs elég hely két ülés között.
-
Feenyx
aktív tag
válasz
Chaser #46057 üzenetére
Köszi Chaser és btudos! Jónak tűnik ez a gép
Egy kérdésem viszont még lenne, olyan thinkpad ami első generációs i3-al rendelkezik, és 12"-13" méretű, azok mennyitől kezdődhetnek, és mik azok a típusok? Mert az első generációs i3 integrált kártyája már kihajtaná a CAD programokat azon a szinten amin én használom. Igazából a 4500MHD éppen hogy kihajtja, de mondjuk hosszabb távon jobb lenne valami kicsit erősebb gép. -
Mikee boy
csendes tag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a következő paraméterekre tudnátok-e megfelelő laptop-ot javasolni:
- A lecserélendő laptop egy Acer Aspire 4810-es, ami tökéletesen megfelelt az igényeknek, csak a zsanérja tönkrement, meg már közel 4 éves.
- Keretösszeg: max-max. 200eFt
- Felhasználás: főleg office, web, hd-s videók lejátszása (játék, videószerkesztés nem fontos, ergo külön videokártya nem követelmény)
- Proci: kis fogyasztású, minimum 2 magos (de inkább négy)
- Kijelző: 13-14" (fényes,matt mindegy), preferált a HD, de ha túl drága, akkor jó a szokásos 1366-os is.
- Háttértár: minimum 500GB HDD és nagyon fontos lenne, hogy legyen benne gyorsító SSD is
- Op. rendszer: valami MS (win7 vagy 8, mindegy)
- Ram: minimum 4GB
- Optikai meghajtó nem kell
- Egyebek: USB3, HDMI kimenete legyen, esetleg WIDI képesség előny lenne (nyilván intel proci esetén)
- Márkában a preferáltak: Asus / Samsung / Acer (különösen fontos, hogy vékony legyen, nem ragaszkodom, hogy ultrabook vékonyságú legyen, de mivel főleg "ölben" van használva, ezért a vékonyság nagyon számít). (Illetve márka tekintetében a Lenovo, Sony ki van zárva.)
- Új gép kellene: amiben idáig gondolkodtam az az Asus S46 vagy vivobook széria, Samsung 5-7-9 széria, ezeknek a külalakja fogott meg leginkább (igazából az asus második generációs zenbook-jába szerettem bele, de ezen az árszinten ilyen modellt nem lehet kapni.)Kíváncsian várom a javaslatokat a témában.
Köszönettel: Miki
-
Pocok256
veterán
Na crysis 2 multival csináltam egy kezdetleges táblázatot nemsokára beleteszem a cs go -t a dota 2 öt is.
Itt már nagyon szépen látszik, hogy 1366*768 ban már egy gt 645m et is visszafogna egy ULV s proci :/
hopp a proci feliratozást elontottammindjárt javítom
Most már jó
-
Chaser
legenda
válasz
T0mBd1gg3R #46063 üzenetére
Ha buszon is használnád felejtsd is a lenovo konzum gépeket. Dell lati E5530 fér ennyibe bele FHD kijelzővel, diszkrét vga nélkül. SSD-re nyugodtan bővíthetsz, gar nem veszik el. Min 64GB, 32-est kapni se lehet már és értelme sincs sok.
-
Sziasztok!
A főnököm akar nekem venni céges laptopot, és megkérdezte milyenre gondoltam. Mikor a keretről faggattam nagyon örült, hogy én 200 bruttóra gondoltam, szóval biztos bele lehet csúszni 220-230-ig.
Alapvetően i5/i7 procira gondoltam, munka kapcsán túl teljesítményigényes feladatokra nem kell számítani, 2D CAD tervezés, programozás, semmi extra. A tervezéshez viszont jól jönne a nagyobb felbontás, szóval az 1366*768 kilőve, fullHD preferált, de nem tudom, nem túl apró-e. Jobb lenne a matt kijelző. Tetszenek a 17-es gépek, de szerintem a plusz cipekedést nem éri meg, erről is kérnék véleményt, tapasztalatokat.
Merevlemez terén nincsenek hatalmas elvárásaim, 500 elég, 1000 persze még jobb. SSD-ről mi a véleményetek? Amiben alapfelszereltség abban 8 meg 24 meg 32 giga van HDD-vel, HDD nélkül pedig nem kellene, és ezek mocskos drágák. Megérheti az optibay+32v64 SSD? Ez kb milyen plusz költség? Garancia nem ugrik, ha átteszem a winyót az optibay-be, az SSD meg megy a helyére?
Főleg oprendszer nélküli gép érdekelne, mivel van a cégnek még néhány licence.
Jobban tetszik a szigetes billentyűzet, de ha nem az, az nem kizáró tényező.
4 giga RAM alatt nem nagyon lehet gépet kapni, de ha kicsit több lenne az biztosan jobb lenne, bár az SSD-re szívesebben költenék.
Videokártya jó lenne, ha nem integrált lenne, hétvégén itthon lehet játszanék kicsit, semmi komoly, SanAndreas, NFS, UT, ilyen régebbiek.
Minőség/márka tekintetében nekem borzasztóan tetszenek a Dell szálcsiszolt alumínium gépei, illetve a Thinkpad-ek. Leginkább ebben a 2 márkában gondolkodnék, de ha van olcsóbban jobb azt sem vetem meg.
5-6 órás akkuidőnek nagyon örülnék, valószínűleg buszon is használnám.
Tartós, komoly gépet keresek, nem egy fényes lakk felületű világító billentyűzetes játékgépet.
Terepi használat is lesz, jó lenne, ha lenne rajta DSUB monitorkimenet, Serial port, bár ezek már nem valószínű, hogy lesznek.
Tudnátok ajánlani konkrét típust, amiről jó tapasztalatotok van?Ami eddig tetszett:
Lenovo G500/700 valami közepesen izmos videokártyával
Dell Latitude/Inspiron sorozatJól láttam, hogy vannak mostanában érintőképernyős laptopok?
-
törölt tag
Helo!
150 körül szertnék venni ÚJ laptopot játékra/filmre/internetezésre.
Milyet ajánlotok?
Eddig ez jött szóba de ez nem igazán erre a célra van kitalálva
-
Szepi1979
senior tag
-
btudos
nagyúr
válasz
Feenyx #46055 üzenetére
Ez a gép lesz a Te barátod. Ha nem kell a 3G modem, azt simán eladod 5-6 k-ért, és úgy még olcsóbb.
KismAji: Az E531 jó lehet (róla megfeledkeztem
), igazából Ő az egyetlen, ami minden kritériumnak megfelel. Szerintem felesleges az i5-ért annyit kiadni, nem hoz érezhető többletet az i3-as verziónál, csak a pénztárcád bánja.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit megvariáltam a kritériumokat, hátha így tudtok segíteni.
Szóval max 80-ig szeretnék valami használt üzleti gépet, amiben van valami kisebb dedikált videó kártya, vagy olyan videó kártya ami valamivel jobb mint az x4500MHD. Thinkpad topikban egyik fórumtárs segítségével kiderítettük, hogy a x4500MHD sajnos kevéske a CAD programoknak (Inventor és Proe, Creo). Ez lenne a fő felhasználása. Azért is gondolkozom valami használt üzletin, mert sokat lenne hurcolászva és jól jönne valami masszívabb gép, ami nem nyeklik-nyaklik. (Nem mintha dobálnám a gépet, minden cuccomra vigyázok eléggé)
Méretre jó lenne, ha 14"-nál nem lenne nagyobb, de 12"-13"-nak jobban örülnék. Vagy ilyen árkategóriában csak 15"-os gépek vannak? Válaszotokat előre is köszönöm! -
Tamoo
nagyúr
Ezt a hármat néztem ki egyelőre. Nekem a Lenovo szimpatikus, jó kompromisszumnak tűnik.
Dell Inspiron 5521 [link]
Fujitsu Lifebook AH552 [link]
Lenovo IdeaPad B590 [link](#46050) Chaser: Köszi! Nem lesz játék.
Ezek szerint Te is a B590-et ajánlanád. (Nem az enyém lesz, csaj unokatesómnak segítek választani.)
-
Chaser
legenda
Ha lesz játék igen, ha nem lesz felesleges pénzkidobás. Ráadásul a B590 matt kijelzős. Tapogattam mindkét gépet, ha fontos a jó billzet akkor nem ez a dell lesz a te barátod. B590 se húdeszuperjó', de azért érződik hogy jobb. Ha megteheted menj be valahová és nézegesd meg mindkettőt, az a döntő amit te tapasztalsz.
szerk: Ha feltétlen ki akarod használni a keretet akkor egy SSD-t bele, azt érezni fogod bekapcsolástól kikapcsolásig hogy benne van
-
KismAji
tag
Sziasztok, milyen gépet ajánlanátok:
max keret 200-210e Ft
min. 15ös matt kijelző
általános felhasználatra + játékra, ilyen dio3 ill HoN menne rajta kb max. Jó lenne ha ezek min közepes, de jó lenne ha fullos graffon mennének.
hosszú távra tervezzük a lap topot, így legyen minőségi darab.
fontos szempont, hogy fekete legyen (bnőm hajthatatlan efelől).
válaszotokat előre is köszi.
D. -
ftsaba28
csendes tag
Sziasztok,
notebook keresésben lenne szükségem némi segítségre:(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2-3 héten belül(2) Maximális keretösszeg Ft-ban?
max 130 ezer ft körül(3) Felhasználási kör? (játék, CAD, PhotoShop, renderelési folyamatok, virtualizáció, irodai munka stb…)
Átlagos felhasználás: netezés, videózás akár hd felbontásban is(4) Játékra használnád-e? Ha igen akkor milyen játékokkal játszol és azokat milyen felbontáson illetve részletességgel szeretnéd futtatni?
nem.(5) Mi a fontosabb számodra, a minőség vagy a teljesítmény?
Szeretném ha 3-4 év múlva sem avulna el annyira, hogy újat kelljen venni hasonló célú felhasználásra az akkori szoftverek miatt.(6) Szeretnél bele SSD-t? Esetenként akár ötször gyorsabb is lehet számítógéped!
később.(7) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt?
min.15.6 col.(9) Operációs rendszerrel vagy nélküle?
Nélküle.(10) Tárhely (HDD/SSD) és memória (RAM) mennyisége, illetve, szeretnél-e bele optikai meghajtót?
min 500 GB hdd, ssd egyenlőre nem
ram 4-8gb(11) Egyéb kívánság? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webcam, usb3, HDMI(12) Használsz-e CPU (processzor) vagy GPU (grafikus processzor) igényes alkalmazást?
HD-videójátszás?(13) Eddig kinézett notebookok? Linkeld be a boltot! (Ez azért fontos, mert ha jó notebookot választottál akkor csak egy olcsóbb boltot kell keresnünk)
[link]
[link](14) Használt gép is szóba jöhet, vagy kizárólag csak új?
csak új.Köszönöm a segítséget.
-
btudos
nagyúr
Nana, az AH552-nek meglehetősen retek billentyűzete van, meg fényes a kijelzője is (nálam hátrány), nem összekeverendő az A532-vel.
Tamoo: Régen még a Siemens-szel együtt meglehetősen borzalmas gépeket gyártottak, bár a Lifebookok már akkor is rendben voltak. Amióta külön váltak, és csak a Lifebook szériát hagyták meg, nagyon kellemes, jó minőségű. megbízható gépeket gyártanak.
-
dunc
nagyúr
Szia igen!!! Ez a Fujitsu már nem az a szar fujitsu sienens!!! AH552 best buy! Fém fedlap halk működés, jó a bill. a zsanérozása érdekes, de stabil nem nyeklik nyaklik! És olyan gar. van rá a laptopszalonnál, ha meghibásodik háznál javítják, mint a méregdrága üzleti modleket, ami nem tetszett, számomra a gép nagyon halk. (mármint audió szempontból)
-
Tamoo
nagyúr
válasz
btudos #46037 üzenetére
Nem szükséges dGPU. Azt elfelejtettem írni, hogy csak új jöhet szóba. Nem az enyém lesz.
Fujitsu?eddig nem kifejezetten szimpatizáltam a márkával. Sikerült valami nagyot alkotniuk?
Ha már üzleti, pont most bűvöltem öcsém T400s Thinkpad-jét, mert túlmelegszi, lekapcsol.
pedig már ki lett takarítva, venti is forog ahogy kell. Lehet újra kellene kenni a procit.
-
jobbab
tag
Sziasztok!
Pár hsz-al korábban azt fejtegettétek hogy mire elég egy Haswell i5 U játékok alatt. Ezen apropóbol írok most. Na már most épp egy ilyen procival szerelt gépet néztem ki magamnak sorozatozásra (TV-re kötve), netezésre és játékra (Rome Total War II, FIFA14), mégpedig ezt: DELL Inspiron 5737
Most akkor ezzel notebookkal rossz vételt csinálok ebben az árban és ha az időtállóság fontos elvárás számomra? Egyáltalán elég lesz, hogy a benne lévő 8870M 2GB DDR5-ből kihozza a maximumot?
Valami más alternatívát tudtok ajánlani 200e-ig?
Előre is köszi! -
-
Tamoo
nagyúr
Előre is bocs, hogy nem túrom végig a hozzászólásokat...
120-155e között mik a best buy 15" körüli notebookok most?
Általános dolgokra kell. Minőség, halk hűvös működés, jó billentyűzet sokkal fontosabb szempont mint az adott pénzért max teljesítmény. -
trabirider19
tag
Hali
Új notebookot akarok venni, multimédiásat, ki is néztem egy Asus-t (x550cc-xo110d), vagy még mit ajánlotok?
Előre is köszi
-
arnyekxxx
veterán
Kösz mindenkinek, úgy néz sikerült a használt üzletire rábeszélni a zanyóst. Örök hálám, hogy adtatok ehhez erőt
-
Pala
veterán
válasz
Pocok256 #46029 üzenetére
Pont ezen filózok, mekkora szerencse, hogy végül nem ilyen herélt procis gépet vettem, pedig nagyon szemeztem ezzel a Dell 5737-tel, mert a vga igencsak jó benne. Csak valszeg nem tudja magát kifutni.
Egy kérdés, mivel látom, hogy nagyon hasonló hardverű géped van (csak nálam GT650M van, de ez most mindegy): A gpu órajeleit monitorozod esetleg? Nálam pl. az Afterburner folyamatosan 405MHz-et mutat, holott elvileg 745-nek kéne lennie. Viszont az érdekes az, hogy ennek ellenére a benchmarkokban szerintem reális eredményt kapok (3DM11 = 2270 pont körül, ami a neten lévő eredmények alapján teljesen jónak tűnik). GPU-Z-ben meg a sensors-fül lefagy, ha rákattintok.
szerk.: Rákötöttem egy DELL 2412M monitorra a gépet, és kipróbáltam a Crysis2-őt 1920x1200-ban. Lowon egész jól viszi a multit. Most az egész jó alatt itt 30-50fps-t kell érteni, de ez azért nem rossz, tekintve, hogy még így se nagyon rondább a játék, mint ultrán.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Dreadloord #46023 üzenetére
90k a limit, a feltételek adottak, ár, csaklaptop és ujnak kell lennie. Ebből szeretném a legkevésbé rosszat kihozni, nehogy végül a teszkóbol vigyenek haza valami 5éve bentragadt legalját.
(#46024) kecsawi
Köszi, ez tetszik, végülis ennél kicsit gyengébb teljesitményű fusi-val elvan az asszony lassan 4 éve, anyósnak is elég kellene legyen, az 1 év garival meg akár meg is lehet győzni. Mondjuk nem könnyű esetet...
-
blck1
tag
Üdv!
100ezer alatt kéne egy notebook, 15 kijelző, hdmi kimenet legyen, abszolúte nem játékra, de 720p filmeket játszon le
Lenovo G500( pdc 2020m, 4gb, hd2500 )-t kinéztem, véleményetekre vagyok kíváncsi, alternatívákra
100-ért van computerimperiumnal
köszi -
arnyekxxx
veterán
válasz
Dreadloord #46021 üzenetére
Én is azt javasoltam, de az nemmercsak, laptop kell.
-
arnyekxxx
veterán
Az olcsó Lenovok minőségéről mi az általános tapasztalat?
max 90e-ig uj garanciális gépre van valakinek javaslata? Ezt néztem ki
Lenovo_IdeaPad_G580C_59-376987
nyilván nem galaxisütközések szimulálására kell a gép hanem a mindennapi fészbukra és apróhirdetések feladására olyannak aki eddig max könyvtárban ült heti 1 órát PC előtt, passziánsznál durvább játék valószinűleg soha nem fog futni rajta. Van valami ennyiért amit érdemesebb hazavinni vagy ebban az árkategóriában ez a gép vállalható? -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #46015 üzenetére
Ami igazán kiderül majd, hogy a Haswell i5u mennyivel jobb a sima Ivy i5u-val szemben. Az az Acer meg kérdőjel, míg nem fogtam
Amúgy totál más az y510 meg az új Inspiron. Annyira gyökeresen más, hogy simán lehet alternatíva. De várjuk ki, meglátjuk mi lesz a vége a dolgoknak
-
Pocok256
veterán
válasz
Chaser #46013 üzenetére
Ha megmondod, hogy egy intelnek milyen modon tudom lekapni az órajelét azonnal csinálom
De egyértelmű, hogy el fog fogyni 1,8 Ghz en a gt 645m alatt ...és akkor képzeld el, hogy gt 750m alatt menynire el fog fogyni... mostani rendes órajel is 95% n hajtja pl a cs go pedig az mindkét magot szeli rendesen... És ezt full hd ra értem .... -
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #46014 üzenetére
Én nyugodt vagyok
130k-ért ne akarjunk mindent. Az új inspironnak is csak akkor lesz élettere ha az y510p 1 vga-s verzió kifutott. Magában a FHD kijelző megérné a többletet vagy a haswell non-ulv i7. Design meg szubjektjv, de épeszű ember biztos nem nézegetné a 75xx belépő konfigos dellt 25-30k-val olcsóbban HD kijelzővel, ulv i5-tel.
Mi lett az y510p-vel -
Tikakukac
titán
válasz
Chaser #46013 üzenetére
Nyugi, pont most készül a 730M 740M 750M teszt amikben vegyesen van i5 és i5u proci.
Hidd el, nem hasból mondom amit mondok
Amúgy én sem azt mondtam, hogy minden limites. Bioshock pölö nem az, Grid2 is bírja a gyűrődést. Far Cry viszont már csilingel erősebb prociért. Ilyen ez.
-
Chaser
legenda
válasz
Tikakukac #46011 üzenetére
Lesz ott játék ami k_vad i7-nél is 4 maxra terhelt egyenes vonalat húz
de, az esetek többségében a vga lesz a kevés, nem a cpu. Azért egy 2mag+2HT csodáról beszélünk és egy enyhén se pro vga-ról. Nagyon egyszerű tesztelni a felállást. Akinek i3 vagy i5 cpu-s gépe és GT740m- vga-ja kapja le az órajelet 1.8Ghz-re és csináljon összehasonlítást mondjuk 10 játékkal.
Asztali cerka meg ugyanaz mint a mobil, csak kisebb órajellel. Ami nekem volt, az B980 pentiumnak felel meg mobil szegmensben kb.Pocok256 mesternek van 740m-es gépe i5-tel, úgyhogy elérte a megtiszteltetés
Lássuk helyes-e az egyetértése.
-
Tikakukac
titán
Hát én nem látom hol méltattuk az E1-et, kb. sehol. Azt tudjuk, hogy ennyiből jó a hardver, nem többet
Asusokkal semmi baj, mármint ha nem valami fullműanyag szokásos darabot veszel. A többi úgy tűnik alakul.
Az a HP azért szegényes, mert a pénzt olyan dolgokba ölték amit kézzel fogsz meg, meg 2 év múlva, mikor kezd szétesni a többi.
-
Tikakukac
titán
válasz
stratova #46007 üzenetére
571g-ről tudok nyilatkozni. Irgalmatlan rossz kijelző, brutálrossz billzet, és kegyetlen lakktenger.
csiben1: A nagyon nagy elégedettség 50%-ban szerencse volt, és 50%-ban placebo, hogy bizony minden gép ilyen. Még én is majdnem bedőltem a kardomba mikor jött az új dellE6k, hogy bizony van minőségben fentebb, hidd el, látatlanban is azt mondom borzasztóan meghökkenne a barátod, ha meglátná milyen gépek is vannak.
Chaser: Csak azt tudom amit látok. 750M-hez az új Haswell i5 U-s verzió lepkefing, Far Cry 3 majdnem csont egyenes 100%-os vonalat húz a procinak. Szóval lehet bármi asztaliban, az U-s i5 már 740M-nél kezd elfogyni.
-
gajdy
csendes tag
válasz
btudos #45981 üzenetére
Asusok vagy az acer miért felejtős? páran a hozzászólásokban ezt az acert most pont dicsérni kezdték. Asusokkal mi a baj, ár-teljesítmény arányban jónak tűnnek.
Egyébként van egy régebbi Acer is, ehhez mit szóltok az előző használttal összevetve?
#Chaser
Ez a HP nem győzött meg, hardwaresen elég szegényesnek tűnik az árához képest, a feljebb linkelt samsung meggyőzőbb és olcsóbb is.A lenovo z500 is megtetszett, de ugyanannyiért megint találtam asus notit ami megyegyezik vele csak nagyobban
Köszi a válaszokat.
-
Chaser
legenda
válasz
Pocok256 #45997 üzenetére
Az a baj, ha valóban független tesztet akar valaki az úgy megy ha valaki szponzorálja, de nem noteszekkel foglalkozik
Na ilyen kevés van
kb nincs...
Tikakukac: Vagy bestbuy, vagy nagy disznóság. Ha tudom valahol megnézem, bár az is lehet elírás benne a vga vagy lebutított? Bár itt mondta már valaki, hogy a Z500-ában is 64 bites 740 volt, annál butább nem lehet. Ha azt nézzük FHD IPS cucc náluk már van 220-ért ez sem lehetetlen. 2 év gar végül is adott, akinek a játék fontos és nincs sok zseton annak akár jó is lehet. Az ulv i3 miatt hűtéssel nagy baj nem lehet, vga ha 64 bit, ha 128, úgyis csak ddr3-as, szóval az se okozhat gondot.
szerk: Ezt a limit témát szerintem hagyjuk
DDR5 5670 desktop sztem csipázza a 128 bites mobil 740-et is. Athlon 2 2.7G-s volt mellette meg celeron sandy 2.4Ghz..nem mondom, cry2 alatt volt cpu limit 1280-ban, de 5670 ddr3-as vga-t is elég látványosan alázta a DDR5 verzió, szóval még itt is a vga volt a limitálóbb hatású.
szerk: gajdy: Garancia fogalmát azért járd körül. Nem mindegy 2 vs 3 év gar, és a support sem. Nos, HP-nál jobb mint samunál. Notesznél a hw csak az egyik tényező, van ott még sok más is.
-
csiben1
tag
válasz
Tikakukac #46005 üzenetére
Igazából egyik cimborámnak lenne a lapos. Jelen pillanatban egy 6éves Acer laptopja van amivel nagyon-nagyon meg van elégedve, csak hát eljárt felette az idő. Nézegeti, hogy milyen laptopot kellene venni amivel szintén tervezhet hosszútávra (tartósság fontos tényező), de mindig elbizonytalanítják. Már nem igazán tudja mi is lenne a jó választás. Tényleg tök átlag dolgokra használná, de nagy ritkán azért szeretne 1-1 játékot elindítani rajta. Ezért írtunk ide, hogy a ti segítségeteket kérjük, mit ajánlanátok neki.
-
Tikakukac
titán
válasz
csiben1 #45994 üzenetére
Nekem meg nagyon gyanúsan olcsó a erőhöz képest. Nekem ár/érték arányban kukának tűnik, ne nekem legyen igazam.
Plusz azzal a procival ha nem szénnébutítot az a 740M akkor csúnya limitek lesznek, hiába lesz 740M-ed ha a proci miatt nem tudsz kihasználni belőle csak egy 710M-nyit.
-
-
Pocok256
veterán
válasz
LaptopSystem #46002 üzenetére
Hát igen jó portékának nem kell a reklám
Megtesszük mi helyetted
-
válasz
runner 125 #46001 üzenetére
nem dehogy,nem az a lényeg hanem az,hogy a számára megfelelőt vegye és elégedett legyen vele
és ne úgy menjen haza,hogy a francba jól bevásároltam(mit vettem atya úristen
)
ritkán járok én ide fel erre a fórumra nem kell nekem az Ön reklám
-
runner 125
nagyúr
válasz
LaptopSystem #46000 üzenetére
A lényeg h tőled vegye, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Projektor topic
- Honda topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló