Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khelben
nagyúr
válasz
Revesz
üzenetére
Ennyiből programozás VAGY játék. Programozásra HP Probook 450, később egy SSD meg még 4 GB RAM bele. Játékra Acer Aspire 5, de programozásra ennek a billentyűzete nem lesz jó, kényelmetlen is és hamar kopik, fényesedik.
-
Revesz
aktív tag
Sziasztok,
Sógorom szeretne egy laptopot venni, kérnénk egy kis segítséget.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
- Minél hamarabb
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
- 230.000 forint
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
-Programozás, játék, film
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
1920x1080 LOL, Cs:Go, WOT, közepesnél magasabb beállítások mellett szeretné használni
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
- 15 coll, Full hd, matt, lehetőleg IPS
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-Keveset lesz mozgatva, inkább otthoni használatra lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-Semmi
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-Legalább 250 GB SSD(esetleg mellé még egy hdd ha van ilyen), 8gb ram, optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
-Hdmi és display port ha van így együtt, de HDMI a fontosabb.
-Magyar billentyűzet (háttérvilágítással ha lehet)
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-Csak új -
Khelben
nagyúr
-
Czimby
addikt
Sziasztok!
Munkatársam keres laptopot a fiainak a sulihoz és családi használatra.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Most, minnél hamarabb.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
150e Ft
(3) Felhasználás? Office, böngészés, film, zene.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra.
Esetleg régi játékokra, 8éves gyerkőcnek.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindegy.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nagyrészt otthon lenne használva.
(7) Operációs rendszer?
Oprendszer nélkül esetleg Win10-el.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optika nem kell, 500Hdd vagy inkább 250SSD
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) Nincsenek
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új a lehető leghosszabb garanciával! -
Nerd
aktív tag
Hello,
edesanyamnak kellene laptop
- internetezes
- facebook
- office
- ovonokent munkara is hasznalna, ami kimerul office hasznalatban, es nyilvan nem napi 8 ora hasznalatot jelent.Most kaptam egy ilyen arfigyelo mailt:
HP 250 G6 3QM21EA akciosan 99 990 Ft
Intel® Core™ i3-7020U / 2C / 2.3GHz / 3MB
4GB DDR4 RAM, 500 HDD
15.6" HD (1366 x 768) matt SVA LED kijelző
Akkumulátor teljesítmény: 31 WhVan-e most ennel jobb ezen az aron? 130 000 koruli gepeket mar sokalja, de ha van azon az aron erezhetoen jobb vetel, ra lehet beszelni...
-
Khelben
nagyúr
válasz
tothjozsef
üzenetére
Sokfelé el lehet indulni, HP Probook 440 vagy 450 felé, esetleg valamelyik Asus Zenbook is jó lehet ha a külső is számít.
(#152087) ktgeri : kis súly és nagy teljesítmény nem jár együtt. Ha használt is játszik, akkor esetleg egy HP Zbook 14 jó megoldás lehet.
-
ktgeri
tag
1-2 hónapon belül(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
200.000-350.000(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Renderelés,Tervezés (archiCad20; Photoshop)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
nem használnám játékra(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Matt és IPS
Hordozva lenne, jó lenne egy kisebb súlyú gép. Utazás közbe nem használnám(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win10 esetleg MacOS(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD, 12, de inkább 16 GB RAM. Optikai meghajtó nem kell.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
HDMI(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt garival vagy új.Köszi!
-
-
cucumber87
tag
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
soldi3r
üzenetére
E5250: 38wh-s akkuval vettem + satat ssd. Az repult, egy par dollaros sata-msata adapterrel msata ssd kerult bele (van meg 2 felesleges adapterem, ha emellett dontesz, odaadom ingyen az egyiket) + 51wh-s uj gyari akkut tettem bele, igy fer el msata ssd-vel (+1db csavar praktikus. De anelkul is rogzitett a nagy akku). 6-7orat siman megy, kicsit nehezebb a sulya, DE full nema az E5250.
Leiras: [link]
-
tothjozsef
aktív tag
sziasztok
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 300.000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) könnyű, otthoni netezős/filmnézős gépet keresek a feleségemnek
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 14-15 col, matt ha lehet
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? csak otthon lenne használva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, optikai nem kell
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) főként új érdekel, de nem kizárt a használt. Garancia viszont kell.előre is köszönöm!
-
soldi3r
veterán
Jo reggelt!
Olyan problemam akadt, hogy a HP 2570p-ben megallt a taouchpad egy resze, ami sem szalagkabel, sem az erintopad cserejere nem javult. Alaplapot pedig nem szivesen cserelnek benne, igy keresem a kicsit ujabb utodjat. 2.5" HDD hely mindenkepp kell bene, de nem lenne baj, ha egy mSATA SSD is melleferne. 3 gep maradt nalam a kalapban: Dell E5250, Lenovo X240/250, HP 820 G2. Jol latom, hogy a Dellnel van egyedul olyan donteskenyszer, hogy HDD vagy mSATA? Van valamelyik gepnek valami gyenge pontja?
Delleknel latni a hirdetesekbe foltos kijelzoket. Lenovonal meg torott keyboard bezelt a zsaner mellett. Ezek gyakoriak? -
csubuka
addikt
válasz
lenox
üzenetére
Köszönöm szépen! Átgondolom. Megmondom a főnöknek, hogy ha az ajánlásokat követnénk, akkor kell dGPU, ha 3D CAD-ezgetés lenne. És ha van dGPU akkor igényes hűtés kéne, pl. 750k-s workstationben.
Vagy felejtsük el a dGPU-t ha nincs ennyi pénz (van, max a kiadásra nincs kedv) és jöjjön egy Elitebook 850 G5 400-450k-ért. Max veszek később egy desktopot ha tényleg valami komolyabb modellt kéne nyúzni majd 3D-ben. Elég képlékeny ez. Nagy értelme lehet nem lenne köztes kompromisszumos dGPUs gépnek. Nehogymár ott throttlingoljon..

-
Zolly444
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi paraméterekkel keresek gépet. Előre is köszi, ha elolvassátok, és segítetek!

(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? 150körül, ha kijön, ha nem akkor sem szeretnék 180felé menni
(3) Felhasználás? Átlagos felhasználás, +egyetem gazdasági karon, szóval nem hiszem hogy lenne bármi hardcore modellezés vagy ilyesmi.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Nem mérvadó, arra ott a konzol, max néha egy kis LoL, de tényleg nem szempont.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? min. 14" de inkább 15,6" IPS, fullHD, inkább matt.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem hiszem hogy befolyásolná a választásom.
(7) Operációs rendszer? Win10 támogatás
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Legalább 256GB-os SSD, Ramból szerintem elég a 8gb, optikai nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) HDMI jó lenne, de nem kizáró ok, ha nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Akár használt is
Esetleg még annyi, belekerülne az SSD mellé egy 1TB-os HDD, ha ennek van külön helye az +pont lenne
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Köszönöm! Végre! 😀
Szóval mi számít normális kasztninak?
(Ryzen megfogadva 🤗)
Most 200 körülire telik, bírja ki a garanciaidőt, addigra meg vagy nem fog kelleni, vagy lesz rá több is. Amúgy nem tudom, mit szóltok le ennyire ezeken a gépeken. Dell, Lenovo, márka tophármas. Full HD, oké, 4GB RAM, meg 256 SSD, de ezekből több nem is kell nekem. Miért vacakok szerintetek a kinézett gépek? -
13128814
tag
Sziasztok,
Édesanyámnak szeretnék vásárolni egy laptopot amivel barátságot tudna kötni az informatika csodás világával.

Azonnal.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
180 000 Ft(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
- Irodai dolgok, MS Office és barátai (jó billentyűzet és touch fontos lenne)
- YouTube, egyéb média lejátszás (720p. de ha esetleg megtudna hajtani egy 4k-s TV-t, az előny, de nem elvárás)
- Böngészés (valószínűleg sok lap lesz megnyitva egy időben...
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Ha rátudom venni, akkor Postal 2, de nem releváns.
Itt több variáció is van:
13"
14"
15"Esetleg kaphatnék külön-külön tippeket?
Lesz, de csak stabil pontok között, kocsival.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ha belefér a keretbe, akkor szeretnék jogtiszta win-t (7 vagy 10).(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem feltétel, de az SSD igen. Ha van bővítési lehetőség HDD-vel, akkor az lenne a legjobb.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
- HDMI
- C-type (előny, de nem féltétel)
- Bill. világítás (előny, de nem féltétel)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Azt hittem, hogy nem, de belegondoltam, hogy a cégnél üzleti szériás Lenovo-kat használunk, és nagyon megszerettem őket. Ezekről esetleg vélemények? HA-n láttam egész jó árú laposokat, de kicsit olyan hihetetlennek tűnnek (T4xx és társai), mert ha tényleg nem átverés, akkor befizetek magamnak egy XC xxx-re.
Előre is köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Alien13
üzenetére
Én is ezt kérdezem: minek? Mert se én sem más nem írta, hogy erőgépet vegyél. Azt írtuk normális gépet vegyél És az egy 2in1 esetében sokkal közelebb van az 500k-hoz, mint a 200k-hoz.Bátran megveheted i3-al meg i5-el, de normális kasztnival, de ilyen paradicsomkarónak való szemétből.
A Ryzen sztori meg
Kedves eladótól mailt kérj már, csevegnék vele kicsit, hogy mi a helyzet agyfronton. Asztaliban azért vettem Ryzent, mert nem bírtam vízzel sem hűteni az i5-ös Intelt. Akkor ez hogyan is van? -
Alien13
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
De minek, ha soha nem fogom kihasználni?
Értem én, hogy mindenki az erőgépeket javasolja, de ha nekem nem izmozni kell? Mi a csudának vegyek használt erőgépet gari nélkül szövegszerkesztésre, ha egyszer vehetek garival olyat, ami erre való? Persze, lehet kétterrás cuccom is 64 GB RAM-mal, de ez olyan, mint városba Humveet venni: lehet, de minek? -
lenox
veterán
válasz
csubuka
üzenetére
A 15v egy tok masik gep. Mint ahogy az 15u sem egyezik a 15-tel. Konnyebb, mert tobb a muanyag. max grafika P600 (25 w) vs P2000 (50 w), 32 GB vs 64 GB max ram, nincs dreamcolor opcio stb. US HP store-ban ugyanolyan garival lehet mindkettot venni, tehat akar 1 akar 3 ev is elerheto. 15v eleg nehezen beszerezheto, nekem a magyar hp nem adott. El kell donteni, hogy pont mire kell, a 12 szalas procit 15v-be sem kell megvenni, szerintem penzkidobas, de pl. nekem 4GB nv gpu kellett, meg numpad is.
-
próbakocka
senior tag
MateBook sorozat ajánlott kategória, vagy hanyagoljam?
-
csubuka
addikt
válasz
Khelben
üzenetére
Köszönöm szépen!
Ahogy látom annyi a különbség, hogy a legdurvább kiépítésben nincs "v" a ZBook 15-ből. És csak a "sima" 15 kap 3 év garit. A "15v" egy évet kap, legalábbis ennél a forgalmazónál mindenképpen.
Az "u"-s ultrabook ZBookok neccesek? Olcsóbb (nem sokkal van 500k felett), könnyebben be tudom magyarázni a főnöknek és nincs tök felesleges 12 szálas proci benne.
-
doser0717
aktív tag
válasz
Khelben
üzenetére
Köszönöm a véleményt.
Végül e mellett a gép mellett döntöttem: Dell Latitude 7480, rizso fórumtárstól. Egyenlőre tetszik, remélem így is marad. 
-
Khelben
nagyúr
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Alien13
üzenetére
mármint 3-400.000 Ft, bocs :-)
Anyósomnak vasárnap vettünk egy olyan gépet, mint az enyém, valamiért, számomra érthetetlen módon neki is fontos a touch.... Nekem nem az, csak tudja a gépem. (E5250) 100,000,- Ft fully refurbished állapotban. (enyém piit többen van, nagyobb akkut kapott, meg msata ssd-t.
-
csubuka
addikt
válasz
csubuka
üzenetére
Kicsit benéztem tegnap. Még ilyen gépek vannak, amik szóbajöhetnek és megvannak a cég által ajánlott boltban és itt az ajánlott listán is:
Dedikált GPU nélkül:
-HP EliteBook 850 G5 ~400k (3 év gari)
-HP EliteBook 840 G5 ~400kdGPU-val:
A tegnapi 600k körüli leiratomban a ZBook 14/15 "u" meg "v" variánsok voltak. Azok nem az igazik

-"Sima" ZBook 15 az már inkább 750k felett van, ahogy néztem.
-Dell Precision 5530 (1 év gari van rá... fura) 700k
-Precision 7530 700k, 3 év gariGyakorlatilag +200-300k a dGPU és a közelítő 500k-ból ki fogok lógni.
ZBook 15u 560k (3 év gari), Preci 7530 700k vagy Elitebook 850 G5 400k (az Intel 620-al lehet el lehet lenni, ha minimális a meló CAD-es része...)?
-
Alien13
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Maximálisan megértem és tiszteletben tartom az álláspontodat. Csak az a baj, hogy ettől még a magunkfajtának (csóró szőke melómániás) azért jól jön/ne/ a segítség...
Ajánlj jobb megoldást. Nálam kell lennie, kifizethetőnek kell lennie, könnyen kezelhetőnek, praktikusnak... és a napi 6-8 óra asztalnál ülés egy részét ki kell váltania... úgy, hogy közben csinálom, amit kell... -
Magnum_
nagyúr
válasz
Alien13
üzenetére
A Dell-t vennem, ha muszaj volna. A linkelt kettobol. Az alza NBD garit ir a dellre, amit kizartnak tartok. De ha igy van, eldontotte a kerdest.
Nekem is tetszenek ezek a fajta gepek. De nem mertem bevallalni. (A mostani gepem is tuccsos, de nem convertible, ritkan tapicskolom amugy).
Szerintem itt a HA-n talalaz fele ennyibol megbizhato eladotol megbizhato, hordozhato gepet, ami utazas kozben is hasznalhato, de az ilyen kialitasu gepek, amiktol nem felnek, 3-4kilo.
-
Tikakukac
titán
válasz
Alien13
üzenetére
Nálam pont így van: az időm pénz. Ezért kell egy hurcolható gép, amiben ha kocsiban kell várnom másfél órát utasként, nem azon esz az ideg, hogy közben hasznosat is csinálhatnék.
Teljesen egyet beszélünk. Ezért nem ajánljuk ki a konzumer alját, grátisz 2in1-ban. Mert az időd pénz. És az az idő, amíg alkatrészre vársz gariban és a békéltetőnél harcolsz az igazadért még több pénz. -
Alien13
tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Sajnos ez most az a helyzet, hogy kell egy ilyen gép.
Hiába a józan észérvek, elhiheted, lenne hova tennem ennyi pénzt, pláne jó lenne, ha nem kéne adósságba verni magam, de kell. Mint írod, nem a nullfizetéses az első, mikor dolgozhatnál is. Nálam pont így van: az időm pénz. Ezért kell egy hurcolható gép, amiben ha kocsiban kell várnom másfél órát utasként, nem azon esz az ideg, hogy közben hasznosat is csinálhatnék. Ez a gép arra kell, hogy abban, amit csinálok, szintet tudjak lépni. Ne legyek lakáshoz, asztalhoz kötve.
Akkor szerinted a Lenovo jobb vagy a Dell?
-
Tikakukac
titán
válasz
Alien13
üzenetére
Van ez így sajnos. Én 7 köbméter követ és földet véstem ki a lakásból, majd eddig falaztam vissza 3 köbméter betonnal 1 tonna zsalukövet. Érdekelni érdekelt gyanúsan mikor átfutottam a topikot, csak ha valami nem megy azonnali válaszra vagy ránézésre is bukó én átfutom, sorry, de az első sajnos nem egy nullfizetéses szaktanácsadás a neten. Főleg nem, mióta 30 perc kiesés az nekem lehet ugyanennyi alvás vagy munka is
Ennyiért ezen igényeknek megfelelő gép van, lesz is. Pénzt egy fillért nem adnék értük, mert se nem lesznek tartósak, se nem lesznek használhatóak, ellenben értékük azonnal indul a mélybe, ergo jó buktás is lesz anyagilag. Ha nincs mögötted nagy fizu vagy örökölt vagyon, akkor egyszerű a megoldás: addig nyújtózkodni amíg a takaró ér. Nekem 40k-s laptopom van. Pont ennyi az, aminek a kiadása még nem volt értelmetlen. Volt ötször ennyiért is vásárlásom, életem bukója volt. Tanulj mások hibájából
-
Alien13
tag
válasz
Khelben
üzenetére
Már megtettem. Korábban. Nem igazán érdekelt senkit, nekem meg elvette a kedvemet. Nem vagyok ifjú titán, akinek a család szobroz a háta mögött, várva, hogy megvehesse a gépet, sem jól kereső sikerszakmász. Nem gamergép kell.
Bocs a kiábrándult stílért, de úgy vettem észre két hete, nagyjából ilyen vásárolni akarók közé csöppentem, és a hozzáállás, válaszkészség is kb. ilyen volt.Van viszont itt még egy esélyes, ha véleményezed, megköszönöm.
Amúgy összefoglalva.
Minél hamarabb, max. 210 ezer, főként Word és videónézés, és második gépnek lenne. Direkt és határozottan ez a kialakítás kell.
Elvárások:
Full HD
Min. 14" kijelző
Min. 256 GB tárhely
Érintőképernyő
2:1 gép
HDMI -
Alien13
tag
Sziasztok!
Dell Inspiron 5482 notiról mi a véleményetek, tapasztalatotok?
https://m.alza.hu/dell-inspiron-14z-5482-touch-ezust-d5590125.htm?kampan=arukereso_hu_notebooky-celkem_tablet-pc_intel-core-i3_adc133x3h&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_notebooky-celkem_tablet-pc_intel-core-i3_adc133x3h
-
csubuka
addikt
Sziasztok!
Olvasgattam az összefoglalót, de nem ártana, hogyha a tanácsotokat kérném.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Pár héten belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? 400-500 ezer Forint körül. Ha több, akkor több, csak "indokolt legyen"
(3) Felhasználás? Átlag irodai dolgok, lájtos "programozás" (Python...), időnként mérnöki szimulációs progik (CPU intenzív, de általában ezek szerveren futódnak, kivéve amikor nem), ritkán némi 3D CAD okosság
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Semmi játék, céges gép
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Szerintem IPS nem ártana, mert időnként hordozva lenne és nem monitorra kötve és a szemem azt szeretné tán.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Időnként hazavinném, meg ilyen olyan meetingekre.
(7) Operációs rendszer? Windows 10
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Szerintem ebbe gyári SSD kéne, min. 256 GB, mert a cég annyira nem támogatná a módosítgatást. Meg akkor minden egy helyen garis.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? FullHD kijelző nem árt, ne glossy legyen, meg bírja a strapát. Lehet egy opcionális dGPU nem ártana (de lehet anélkül is meglennék, ezt csak az idő mutatná meg).
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Csak újSajnos ezt lehet, hogy csak 15 collban lehet teljesíteni minimum és ilyen kategóriában könnyebben hordozható gép nincs talán, ami "mindenes".
Az összefoglalót végnézve és az ajánlott típusokat keresve a cég által preferált helyen:
-Olyan 400 körül van Precision 3520 meg 3530, ahonnan a cég venne. Ez valami elfekvő készlet lehet, mert 1 év gari van csak melléjük.
-Probook 640 G2 meg 650 G2 az nem IPS és nincs dedikált GPU opció, ahogy nézegettem. 1 év gari
-Latitude 5x90, nincs dGPU, 1 év gari
-600k körül zBook 14 minden földi jóval, de csak 3 cellás akksi. Emiatt már lehet indokolgatnom kell. Max arra fogni, hogy erre több a gari, a cégnek jobban megéri. On-site garival tök biztonságos.
-600k körül zBook 15 mindennel, 4 cellás akksi, de csak 1 év garival.
Van esetleg més más ajánlott gép? Köszönöm előre is

-
Khelben
nagyúr
válasz
doser0717
üzenetére
A Zbook 14 a legjobb szerintem ezek közül. Thinkpad nálam kiesik, most is használok T560-at, ellenségemnek se kívánom. 840 és Dell 74xx kb egy szinten van. 1366x768-cal nem vennék semmilyen gépet, 1600x900-at is erősen meggondolnám. Főleg, hogy ezek a gépek vannak fullhd ips kijelzővel is, nem túl nagy felárral.
-
masholnap
senior tag
Sziasztok!
Helios 300 ph317-nél a sima és a 144hz-es verzió között van valami lényeges különbség lefedett színtérben? -
doser0717
aktív tag
Sziasztok!
Bocsi, hogy nem a rögzítettben kitöltöttek szerint kérem a véleményeket!
Használt üzletit vennék, 80-150eFt között, elsősorban 14"-osat, 4. generációs procitól felfelé.
SSD meg RAM annyira nem fontos, azok könnyen és jól bővíthetőek ezekben.
- Kijelző ebben a méretben mennyire számít, hogy csak 1366x768-as vagy nagyobb (1600x900)?Minőségi szempont alapján melyik az ajánlott, vagy mi a rangsor:
- Thinkpad T440 - T470-ig bezárólag, (valamint ezeknél számít e minőség tekintetében az 'S' (vékonyított) verzió?)
- HP 840 G1-G2-G3, Zbook 14
- Dell 7440 - 7450 - 7470Esetleg van e más típus amivel érdemes foglalkozni? Lehetőleg nem munkaállomás, szóval ne egy féltégla legyen. Dedikált GPU nem kell, bőven elég az ezekben lévő integrált is. (szívem a TP-hoz húz mert az asszonynak az van és tetszik a dizájn, de nem ez a legfontosabb ha más megbízhatóbb)
Köszönöm
-
D4nnyz
csendes tag
Legkésőbb július végéig.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Nagyon maximum 599.990.(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Valamelyest játékra illetve tanulásra, filmnézésre.
Tanulásnál fontosnak tartanám kiemelni, hogy nagy adathalmazokkal való munkáról van szó, több tíz, akár százmilliós adattáblákról. Konkrét programok: Excel, Tableau, KNIME, R, Phyton.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Cities Skyline és ennek a következendő években esetlegesen megjelenő újabb változata
Az elkövetkezendő 5 évben megjelenő FIFA játékok.
Beállításokat tekintve high illetve full hd/4k a cél, természetesen későbbi változatoknál egy medium is megfelelő lesz már, de ezzel így nehéz számolni valszeg.
FPS nem különösebben érdekel, 30 fölött jó.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6" mindenképpen, felbontásilag FULL HD vagy UHD.
A kijelző minősége nagyon fontos lenne, mert az adatokkal való pepecselésnél, de egy PDF olvasásánál is a mostani HD Ready kijelzőm nem tesz jót a szememnek. Szóval kijelzőből valami igazán jónak örülnék. Az, hogy hány hertzes a monitor az a legkevésbé sem érdekel viszont.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Vonatozás közben lesz használva például, de amúgy van egy nagyon kényelmes laptoptáskám tehát például súlyban elmehetünk 2,6-2,7 kilóig is.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows 10 lesz rajta, de operációs rendszer nélküli gép is teljesen jó.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Optikai meghajtó nem kell.
SSD-ből 256GB kell + HDD VAGY 512GB SSD és akkor HDD nem kell
RAM legalább 16GB, de, ha van lehetőség 32-re az kiváló.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
Nem baj, ha gamer gép, csak ne legyen nagyon "vad" kialakítása.
Ne műanyagból legyen.
Touchpad és billentyűzet legyen kényelmes, touchpadnél plusz pont, ha külön gombok vannak nem a padot kell nyomni, de utóbbi se baj, ha ez kényelmes.
CPU-ból és VGA-ból is elég határozott elképzelésim vannak, miszerint:
Intel i7-8750H és nVidia GTX 1060 vagy jobbak lenne az ideális. Videókártya az, ahol, ha egy gép minden mást nagyon kimaxolna, akkor egy GTX 1050 Ti is fontolóra vehető.
Amiket én kinéztem:
MSI GE63 Raider
Asus SCAR II(1070-es változat)
Dell G5(i9-es processzoros illetve a 4K-s kijelzős változatok)
MSI GL63 8SD --- ez a gép nagyon jónak tűnik, viszont szinte semmi reviewot nem találtam róla.
Lehet használt is. -
ArthurShelby
addikt
Hali!
Tönkre megy lassan a jelenlegi laptopom, bárhogy vigyáztam rá, és bármilyen jó a specifikációja, a műanyagja vékony és törik.
Ezért szeretnék egy jó üzleti laptopot vásárolni (használtan). A dolgot az nehezíti, hogy alkalom adtán szeretnék játszani is CS GO-t. A jelenlegi laptopomban nvidia 740m van, azzal egész jól elvagyok (de nem baj ha erősebb).
Elkezdtem szemezni a zbook-okkal, 15-ös méretben létezik Nvidia K2100M-mel. Ez egész jó régi vágású strapabíró gépnek ígérkezik 4 ram slottal. Ellene a vastagságát, és a hordozhatóságot tudnám felhozni, illetve nem tudom itt van e whitelist.Aztán kiderült, hogy van 14-es méretben is dedikált videókártyás zbook AMD Firepro 4100-zal. Itt azt tetszik, hogy hordozható, de mégis számomra talán pont jó a teljesítménye.
Aztán ott van a thinkpad w530, ami K2000M-mel lehet kevés és nem ac-s a wifije, vagy a w541 ami meg ritka és sokkal drágább (w540-nek szörnyű számomra a touchpadja). Ezek kevésbé hordozhatóak.
Összefoglalva:
Számomra új felfedezés a zbook, és tetszenek, de nem ismerem őket. A 15-ös strapa és kicsit vastagabb, a 14-es hordozhatóbb, de talán már túl gyenge.Ui: Mostanában már néha a ventilátor sebességét is lehet szabályozni, itt is van olyan? (tudom az automatikus is jó, de néha inkább jobban pörögjön és legyen hangosabb)
-
Tikakukac
titán
válasz
veeflow
üzenetére
Semi-glossy lesz, rendes matt már nincs egy pár éve.
A hosszú távon dolog gariig értendő, ennyiért többet nem kapsz. Igazándiból semennyiért sem.
FHD paneles 250 G6 SSD-vel, mint fapad alja indulunk 140k körül. De ez a felhasználás és csajos dolog egyértelműen ordít egy 1-2 év garira bővített E7450-ért apróról IPS-el. Húgom mást sem akar már egy ideje, csak mindig eggyel újabbat a Dellből.
-
veeflow
újonc
Sziasztok,
18 éves lány részére keresném a legideálisabb laptopot az alábbi paraméterekkel:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 1 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 150-160e huf
(3) Felhasználás? - internetezés, filmnézés, egyetem/tanulás, irodai programok
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 13" és 15,6" (mindkettőhöz örülnék egy javaslatnak) de mindenképp matt kijelző legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - valőszínű nem minden nap de lesz hordozva rendszeresen (egyetemi használat) út közben viszont nem annyira lesz használva
(7) Operációs rendszer? - Windows vagy oprendszer nélkül
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - tárhelyet és memóriát tekintve sajnos tanácstalan vagyok, optikai meghajtó viszont nem szükséges.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…) - HDMI csatlakozó legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) - új gép
Remélem tudtok egy jó gépet javasolni, a lényeg hogy legyen megbízható és hosszútávon jól működjön

Köszönöm!

-
Khelben
nagyúr
válasz
Demizson92
üzenetére
HP Probook 450, most az I7 ugyanannyiért van, mint az i5-ös.
-
Demizson92
aktív tag
Sziasztok!
Mostanában, 1-2 hét múlva
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Nagyon plafon 300.000 Ft, de ez tényleg a plafon!
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
Irodai program, sok - sok excel, filmezés, multimédia.
-
15.6 és inkább IPS
Lenne hordozva, de utazás közben nem sokat lenne használva.
Nem feltétel a Win 10, mert van a családban kulcs hozzá.
Legyen SSD, mivel kb 4-5 évre lenne véve a laptop.
Minimum 3 usb csatlakozó legyen

Csak új gép, magyar garanciával
Hálásan köszönöm a segítséget!

-
Khelben
nagyúr
válasz
nemeth.akos
üzenetére
[link] van benne bill.világítás.
-
nemeth.akos
csendes tag
válasz
Khelben
üzenetére
Köszi meg is rendeltem a media marktban 200 lett a végehp 17-est. De nem tudom eldönteni hogy most van benn billentyűzet világítás vagy nincs egyik helyen azt írták specifikációban van másikban nincs ( linkben a media marktnál azt irják megvilágított billentyűzet: igen. Az most azt jelenti hogy háttér világítás? ) . Mire meg rendeltem akkor jött a kérdés hogy "billentyűzet világítás van benne mert az enyémen van és jó"
. Vagy ha nem lesz benne mennyire zavaró ha nincs??
Esetleg ezzel az új infóval tudnál másikat ajánlani ha van. -
Khelben
nagyúr
válasz
blue_23
üzenetére
Szerintem ilyen kategóriában a gaming notebook topicban jobban tudnak segíteni.
-
Draken
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Végül azt rendeltük meg, ami +mx150, 1tb hdd+ssd. Kell, letölt filmeket, azon tárol, tulajdonképp egy otthoni, mindenes gépnek kell, túlzottan sok extrára nem lesz használva, jobb minőségű filmek+a szokásos általános dolgok, időtállóság, már amennyire lehet persze, hordozva se lesz! Mivel kosárba rakás után kijött 214-re + áfázás is lesz, 3év gari, így talán a maga árkategóriájában a legjobbak közt van!
-
Khelben
nagyúr
válasz
nemeth.akos
üzenetére
-
TheProb
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Úh, az az Aspire a +4giga rammal és ssd-vel azért már jóval túllépi a 200k küszöböt, de a 210et is. (Amúgy katasztrófa, hogy milyen RAM árak vannak még mindig...)
Szerintem a TN panellel ellennének ők, főleg, hogy elsősorban az ár fog számítani. HP 15 vs Vostri 3 közül melyik inkább? Pavilionnak mik a negatívumai?
-
nemeth.akos
csendes tag
sziasztok segítség kellene szülőknek 50 évesek egy laptopot vennék nekik házassági év fordulóra és nem tudom milyent vegyek kell e drága vagy full felesleges. Mivél én fogok nekik segiteni ha valami nem megy meg tanitani őket en nem szeretnék valami lassú gépet meg azt sem tervezem hogy 2-3 évente vegyünk újat
Mit ajánlanátok? én kinéztem 3-at, de nem befolyásolni akarok senkit meg nem ragaszkodok egyikhez
1
2
3
Megbizható, bevált gépet gépet szeretnék.1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
nem sürgős(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
280 000 ft maximum(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén)
szülőknek lenne, netezés, kis könyv olvasás, video nézés(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
csak a sakk lenne(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15" felfelé, full hd, matt lenne jó szerintem, nem tudom melyik a jobb olvasásra filmezésre(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
semennyit(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
nem fontos legyen(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
jo lenne HDD+SSD is benne miből mennyi az mind1, min 8GB szeretnék, optikai nem kell(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
igazából nem fontos(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
újat szeretnék -
Khelben
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
HP 15 és Vostro kiesik a TN panel miatt, Acer meg a fényes kijelző miatt. Marad a Pavilion, de annál meg jobb az Aspire 5 [link] négymagos i5-tel 185. Ssd-t meg ramot lehet bele tenni utólag, processzort nem.
(#152017) Draken : az összefoglaló alapján tudunk segíteni.
-
TheProb
veterán
válasz
Khelben
üzenetére
Köszi a tippet. Közben ezeket tettem a jó lehet listára. Ezekről mi a vélemény? Valami csuklóból Qka vagy vállalhatóak?
HP 15 15-DA0033NH
HP 15 15-DB0006NH
Dell Vostro 3568
HP Pavilion 15-CS0005NH
Acer Swift 3 SF315-41-R10AIgazából leginkább CPU-ban térnek el, meg pl Type-C csatiban. Szóval inkább úgy kérdem, hogy a modellek közül melyik van a legvállalhatóbb anyagból, melyik van legjobban összerakva. HP-ra személy szerint picit húzom a számat, SA-juk szerintem eléggé hulladék, főleg egy DELL-hez képest. Acerrel nincs tapasztalatom.
A legolcsóbban az i3-7020U pl nem nagyon ratyi már? Bár böngészni biztos elég, inkább a képszerkesztős résznél lehet bottleneck.
-
Draken
őstag
Erre valaki? Köszi!
-
Khelben
nagyúr
válasz
harkhon
üzenetére
HP 250 van csak ebben az ársávban. Esetleg Dell Vostro 3567 vagy 3568 valahol akciósan. Arra kell figyelni, hogy fullhd legyen a kijelző és minimum i3 a processzor.
(#152014) Zoleee83 : erős gép nem lesz 15,6 alatt, ezt szögezzük le. Ennyiért lehet venni már Dell G5-öt, ami erős, de nagy. Vagy valamilyen Zenbookot pl, ami kicsi, vékony és gyenge. Videószerkesztésre az előbbi való.
(#152013) Gulyopapa : lásd első bekezdés
(#152012) TheProb : ha nem lesz hordozva, akkor be lehet vállalni egy Acer Aspire 5-öt IPS kijelzővel.
-
harkhon
tag
Sziasztok,
Egyik ismerősöm szeretne magának új laptopot venni, kérlek adjatok tanácsot, hogy egy mezei felhasználónak, kb milyet lenne érdemes a lenti paraméterek alapján:
- a következő hónapban
- 100-150 ezer forintig [ értelemszerűen felesleges pluszokért nem szeretnénk fizetni ]
- főleg netezés, esetleg office, hétköznapi felhasználás 70éves embernek lesz
- 15,6" legyen a kijelző, ha lehetséges , akkor matt
- nagyon minimálisan lenne mozgatva
- windows
- legalább 500 Gb tárrhely és min 4 Gb RAM
- Csak új legyenElőre is köszönöm,
-
Zoleee83
addikt
3 hó
(2) A gépre szánt összeg forintban?
max 330k
(3) Felhasználás?
videoszerkesztés / 4k video lejátszás
Nem játékra kellene
10"-14"
Ritkán hordozva lenne
(7) Operációs rendszer?
Mindegy
Minimum 8gb ha ez elegendő a felhasználáshoz, SSD 128gb minimum.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Magas akkuidő, fémház előny
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Leginkább új.ps.: Apple régebbi szériái (2017 macbook air vagy pro) elegendő lenne erre? Minden más is szóba jöhet ajánlatként.
-
Gulyopapa
addikt
Sziasztok, maximum 150k a keret, full HD kijelző, SSD ( plusz ha belefér egy rendes hdd ), 8 gb ram, munkára keresek laptopot. Játékra van gépem.
Köszönöm! -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Ismerős keresne új gépet, (hitelre):
mostanában.
200e.
többnyire alap felhasználás (böngészés, videó nézés (yt, plex). Alkalmanként képszerkesztés (csak finoman, nem fotóbolt öklözőzsírral).
nuku game (max aknakereső online).
15,6" lenne sztem ideális, 17es tuti nem kell. ebben az ársávban sztem csak TN lesz.
mobilitás nem releváns annyira.
ne legyen árképző, szóval nem kell.
Én azt mondom: SSD must have. Ne az IOPS miatt fonják be nekem a szemöldöküket... Ha netán van mellé még valami HDD vagy SSHD az nem hátrány.
Nincs spec igény.
Hitel miatt új jön szóba, gondolom.
Köszi előre is! -
Tikakukac
titán
válasz
adamssss
üzenetére
Nagyon szűk nem lehet, tesómnak és magamnak is vettem E7450-X230 kombót, friss magyar villbillel, bőven piaci ár alatt max 2 héten belül.
Amúgy így leírni az E7440 minőséget nem túl acélos
Tekintve, hogy mennyi lett alaplapos, hány gumicsík vált ki, kopott satura a palmrest és kapták a fehér foltokat a panelek. -
blue_23
senior tag
Legkésőbb október 1.
700 pénz
Játék
Halo Inifinite (úgy tudom még nincs róla adat), high/ultra
15,6 vagy 17,3, IPS, 10 ms körüli/gyorsabb válaszidő, G-sync
Hordozva rendszertelenül, nem szempont.
Win 10
1 GB HDD, 512 SSD, min 16 GB RAM
Ethernet, HDMI
ÚjLáttok valamilyen szériát a következő hónapokban, amit érdemes figyelni, megfelel a választási szempontomnak?
Előre is köszi!
-
Sziasztok!
14”-es noti kellene az alabbi parameterekkel:
Felhasznalas: uzleti (office, skype (jo mikrofonok, es kamera), bongeszes, vetites)
Kijelzo: fhd, ips
Bill: magyar vilagitos
Ktg keret: brutto 200 de hasznalt is szoba johet illetve a refurbished gepek is de csak garanciaval es szamlasan.
Portok: HDMI legyen rajta
Legyen strapabiro, evekig szolgaljon, ne essen szet, legyenek eros zsanerjai. (Anno egy E7440-em volt, azt imadttam) valami hasonlo kellene.
Op rendszer nem kell, tudok venni itt a HA-n 2000-ert win 10-et.
A jovo heten vennem a masinat.Alapvetoen nem vagyok design fetisiszta de azert ha nem egy csiszolatlan felteglat kell neznem annak orulnek. Mit ajanlotok?
Koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4060 8GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- Update 01.05. - Bomba árak 2026-ban is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gyakorlatilag szerviz laptop.

Kedves eladótól mailt kérj már, csevegnék vele kicsit, hogy mi a helyzet agyfronton. Asztaliban azért vettem Ryzent, mert nem bírtam vízzel sem hűteni az i5-ös Intelt. Akkor ez hogyan is van?
Értem én, hogy mindenki az erőgépeket javasolja, de ha nekem nem izmozni kell? Mi a csudának vegyek használt erőgépet gari nélkül szövegszerkesztésre, ha egyszer vehetek garival olyat, ami erre való? Persze, lehet kétterrás cuccom is 64 GB RAM-mal, de ez olyan, mint városba Humveet venni: lehet, de minek?
Hiába a józan észérvek, elhiheted, lenne hova tennem ennyi pénzt, pláne jó lenne, ha nem kéne adósságba verni magam, de kell. Mint írod, nem a nullfizetéses az első, mikor dolgozhatnál is. Nálam pont így van: az időm pénz. Ezért kell egy hurcolható gép, amiben ha kocsiban kell várnom másfél órát utasként, nem azon esz az ideg, hogy közben hasznosat is csinálhatnék. Ez a gép arra kell, hogy abban, amit csinálok, szintet tudjak lépni. Ne legyek lakáshoz, asztalhoz kötve.

Pyttawrx