-
LOGOUT.hu
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
naja
aktív tag
válasz memorix #183713 üzenetére
Köszönöm szépen!
Szóval az már az ultra/brutál kategória amiben ennyi VRAM-ot beleraknak? Így a sok VRAM lehet a meghatározó az egész laptop irányárára (nagy és böszme).Ha lemegyünk 6GB VRAM-ra, akkor jobb a helyzet?
QHD-ban ne is reménykedjünk? Ebben az árban?
Mi a legrégebbi CPU és/vagy GPU generáció ami még előfordulhat újonnan?
Mik az olyan sorozatok az egyes gyártóknál, amik erre a hordozható, de közepes erőgépek kategóriájára leginkább ráillenek? Vannak-e kerülendő brandek/sorozatok?
Most látom csak, hogy külön topic van a használtak ajánlására.
[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
Sziasztok laptopot keresnék egyetemistának. Lesz ArchiCAD*, TwinMotion, Photoshop és némi videószerkesztés.
Ha jól sejtem valami ilyesmi lehet, de ehhez jobban értetek: 32GB RAM, valami jobb CPU, 1TB SSD és 15" QHD (ha ez nem fér bele akkor lehet FullHD/WUXGA), a min CUDA7.0 miatt a legalja egy GTX 1650 lenne, de valamilyen RTX lehet az ideális, illetve 8GB VRAM. Kijelző típusra nincs preferencia, de valami jó fajta legyen. Itt inkább színhűségre, betekintési szögre gondolok és esetleg a vibrálás mentességre (bár ezzel senki sem foglalkozik), FPS és további marketing BS nem számít.
Lesz hurcolva, de a menet közbeni használat nem jellemző. Tehát ne legyen nagy és böszme.
Max 300eFt, használtan. De nyilván örvendetes, ha 200-250eFt-ba belefér (nem presztízs kérdés kimaxolni a büdzsét).
Az ár miatt ilyen sorrendben lehet lefaragni: 1. CPU; 2. GPU; 3. 16GB RAM; 4. csak FullHD/WUXGA
Lehet ajánlást kérni, hogy mi lehet 200 / 250 eFt-ért?
Ha a fenti teljesítményhez ragaszkodunk, az mennyiből jönne ki?1. Mikor: Hamarosan, de nem sürgős.
2. Mennyi: Max 300e Ft
3. Felhasználás: ArchiCAD, TwinMotion, fotó- és videószerkesztés, tervezés, ezek tanulás szintjén.
4. Játék: nem jellemző, vagy semmi extra.
5. Kijelző: 15"+, QHD (de min:FullHD/WUXGA, ha nem férünk bele)
6. Hordozva lesz, de utazás közben nem lenne használva.
7. Operációs rendszer: Mindegy. Ha nincs Windows majd intézzük, nem szá.
8. Min: 32GB RAM, 1TB SSD, GPU: CUDA 7.0, 8GB VRAM, CPU: mindegy csak haladjon.
9. Monitor csatlakoztatás kelleni fog.
10. A jobb ár/teljesítmény miatt lehet használt.
*ArchiCAD sys.req.: 8GB VRAM, CUDA 7.0+ (minimum: GTX 16x0, RTX xxxx,(Titan V, Quadro GV/T/RTX)) Ahogy olvasom az írásokat máshol, a Quadro már csak nagyon ritkán követelmény a CAD szakmában, így azt elengedném.[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
Sziasztok! Legkedvesebb anyósomnak vennénk használtan egy laptopot. Minimál pénzből szeretnék olyat amin lehet Skype-olni és emaileket csekkolni. Nem viszi sehova, fekszik a nappaliban az asztalon. Szóval a feladat is minimál lenne. Mit ajánlanátok? Dell E6230 jó lehet, vagy valami más esetleg?
ui: Most nézem: Lehet az, hogy nincs rajta webkamera?
[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Egyetemre készülő, 20 éves lánynak keresnék laptopot. Leginkább csak a tanuláshoz, netezéshez. Nem lesz rajta játék.
Fontos, hogy legyen numerikus billentyűzete, normális mobilitással (hozza-viszi a suliba) és élhető üzemidővel (egy napi tanulást, netezést bírjon ki); matt, FullHD, jófajta TN vagy IPS kijelző.
Iskolai programok miatt úgy gondolom mindenképpen Windowssal (8/10 mindegy).
HDD/SDD, RAM, CPU mindegy, ha a fenti célra alkalmassá teszi a gépet. Persze minél jobbak annál jobban örülünk.Alapvetően új gépet szeretne, de lehet használt (prémium) is, ha ajánljátok.
Keret: kb. 180 eFt.
Köszi szépen előre is!
[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
válasz Khelben #126572 üzenetére
Most vettem egy E7440-et 143 eFt-ért (i5 + 8GB + IPS-sel). Abszolút kompromisszummentes vele minden ajánlom én is. Nekem is Photoshopos munkára kell.
Ráadásul amit a kolléga másodjára belinkeltre, az 8 GB-s és 12 hó gari van, a panelről már nem is beszélve (a 130 ezres ennyiért rablás).UI: Ezer köszi érte ezúton is!
UI2: Most ballag fel rá a MacOS, bár egy kicsit még izzadok vele, de menni fog.[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
válasz Tikakukac #126183 üzenetére
Sziasztok! Köszi a tanácsokat és a felhomályosításokat mindenkinek!
Az érintőképernyő kezét elengedtük. Így mostanra már E7440 boldog tulajdonosai lettünk.Egy gondom van, ami nem biztos, hogy ide tartozik, de talán mégis, mert Laptop specialitás.
A telepített Win 8 (nem 8.1) driver frissítési gondokkal küzd. Upgradelni sem hajlandó 8.1-re mindenféle problémákkal, amit nem tudtam kideríteni, hogy miért vannak. Így a megoldást egy full újra installban (de már egyből 8.1-re) látom. Ha jól tudom a BIOS-ban van állítólag a kulcs a Win 8 / 8.1-hez.A kérdések ezzel kapcsolatban:
-Ez a kulcs nekem mindig rendelkezésemre fog állni, vagy néhány install után "elfogy"?
-Kell-e deaktiválni, vagy van-e bármi teendőm a reinstall előtt?
-Simán letöltöm a Win 8.1 próba verziót, telepítem, és utána automatikusan aktiválódik?Köszi előre is!
-
naja
aktív tag
válasz Tikakukac #126442 üzenetére
Értem, köszi. Akkor ketté választanám a további keresést. Egy munka eszközre (ceruzás), és egy szórakoztatási cikkre (normal laptop).
Így leegyszerűsítem a kérdést:
- Milyen ceruzás, FHD (IPS nem fontos), használt laptopot tudnátok javasolni?Lehet, hogy a sima HD kategória is elég lehet. Majd megvizslatok egy X220T és egy Elitebook 2730p-t, aztán meglátom segítenek-e rajtam.
#Kbali
Köszi, de annyira sokat nem segítene, hogy 200k Ft-t eldobjak Cintiq-ért. Most elég jól elvagyok az Intuos 3-ammal. Csak gondoltam, hátha egy 2in1 gépből is ki lehet hozni valami értelmeset. De ez csak egy zsenge eszmefuttatás egyelőre.[ Szerkesztve ]
-
naja
aktív tag
válasz Tikakukac #126440 üzenetére
Köszi. Ha esetleg arra gondolsz, nem kell nyomás érzékenynek lennie, persze nem lenne rossz az sem, de gondolom ez a vízválasztó árban. Dőlésszög stb. ami a Wacomoknál van, az meg végképp nem szükséges. Viszont a precizitás fontos lenne.
Amúgy a feladat leegyszerűsítve: képek átrajzolása, körbevágása (maszkolása) lenne Photoshopban.
Szóval ehhez keresnék valamit. Elkezdtem a nézelődést az X220T-vel. De az szerintem kicsi lenne. Ezért gondolnám, hogy a FullHD lenne az ideális, ennél több meg már sok is. És akkor már az is IPS adja magát, hogy jó lenne, bár feltétlen.
Ha jól értem a kapacitív az ujjat érzékelő, és a ceruzás a Wacom, és hogy ez két tök különböző technológia. Ezek szerint általában csak az egyiket tudják a kijelzők? -
naja
aktív tag
Beugrott még egy kérdés az érintőképernyőkkel kapcsolatban.
- Bármelyiket lehet ceruzával is nyomkodni, vagy vannak a csak-ceruzások illetve a csak-kézzel-tapizhatók? Hogy is van ez? Ezt azért kérdezem, mert eddig valahogy egyértelmű volt nekem, hogy mindent lehet mindennel. Amúgy nekem a ceruzával rajzolós funkció lenne fontos a munkámhoz. Nem azért erőltetnem touchscreent, csak hogy a böngészőt szkrollozgathassam.
- Továbbá az is érdekelne, hogy mennyire lehet pontosan és gyorsan rajzolni ezekkel a ceruzás megoldásokkal? -
naja
aktív tag
válasz Bkrisz9 #126369 üzenetére
Értem, ez egy jogos pont. De ha használtan veszem és már nem a gyári hivatalos garanciám van, akkor ez nem számít, mert oda szól. Akkor van valami más érv is a Yoga-k (pontosabban a Yoga 2 13) ellen?
Amúgy a javasolt HP és Dell gépek között tényleg van FHD és IPS, de egyik se érintőképernyős. Olyan van valami?
-
naja
aktív tag
Sziasztok!
Használtan keresnék laptopot. Melyik 14" körüli FullHD IPS paneleset ajánlanátok. Árban jó lenne 150 eFt alatt maradni.
Két irány érdekelne: kicsi és vékony, de nem feltétlen ultrabook, illetve az érintőképernyősök.Nekem nagyon tetszett a Yoga 2 Pro, viszont ennél a 4k kijelző túlzás, és sokan panaszkodnak a PenTile felépítésre. Ugyanez a helyzet a Yoga 2 13-al is csak az már szerencsére sima FullHD. Ha lenne belőlük normális kijelzővel, akkor nem is gondolkodnék tovább. A Yoga 500/510-ek ránézésre butának tűnnek, amúgy meg szinte mindegyik i3-al van.
Valami más hasonló típus beugrik esetleg? Netán érintőképernyő nélkül?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen routert?
- Nők, nőügyek (18+)
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Renault, Dacia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G513RM G513RM Gamer Laptop RTX 3060, Rysen 7 DDR5 16GB
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- MacBook Pro M3 Pro 14,2" Asztrofekete (11/14)/18GB/512GB)
- ThinkPad P53 15.6" FHD IPS i7-9750H Quadro T1000 16GB DDR4 512GB NVMe ujjlolv gar
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,SSD,jó állapot,W11
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest