Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-17 09:07:26

LOGOUT.hu

Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#32767) MaCS_70 válasza Vasti74 (#32765) üzenetére


MaCS_70
félisten

A CPU-k és hasonló termékek esetén az a gyakorlat már évtizedek óta, hogy a piaci igények szerint a MEO-t értékeket a lulról feltöltve címkéznek. Ha tehát legyártanak 100 egységet azonos soron azonos beállításokkal, amelyből a 30 db. csak x GHz-et tud, de piaci igény 50 db.-ra van, akkor ebben az 50 db.-ban benne lesz a 30 olyan példány, amelyik valóban csak x GHz-et tud, de 20 olyan is, amelyik mondjuk 2x GHz-et.

A másik tipikus gyakorlat az memóriakártyáknál alkalmazott. Egy eszközre ráírják, hogy max. 64 GB-os kártyát tud kezelni. Ennek gyakorlati értelme ugye nem feltétlenül van, mivel a 64 GB már mindenképpen SDXC kell, hogy legyen, akkor pedig miért ne menne a 2 TB is... De tesztelni az adott eszközt még akkor tesztelték, amikor még csak 64 GB volt a piaci realitás, tehát arra mentek a drága tesztek. De ha rá van írva, hogy SDXC, akkor tudnia kell címezni a 2 TB-ot.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  Milyen NAS-t vegyek? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.