Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz Gtaati #63947 üzenetére
Tudom meg ajanlani a Define S hazat ,a teli oldallaposat ,mert ezen a VGA(k) mellett van hely ventinek.
Gyarilag 2 db 14es ventivel szerelik. Ezek nem valami erosek , igy neked kell gondoskodni 3db eros 14cm-es befujo ventirol a haz elejebe. Az egyik gyari 14es mehet hatra , a masik meg a VGA(k) melle . Hogy szivora vagy fujora rakva azt neked kell kitesztelni ,minden VGA mast szeret.
Ja es itt is ervenyes mint az OSSZES SLI -s rnedszernel ,hogy a pci takarolemezeket kivetel nelkul ki kell szedni.[ Szerkesztve ]
-
Exom
tag
Sziasztok
A ENTHOO PRO M házzal kapcsolatban lenne kérdésem.
[link] Ezen a képen látható vincseszter rögzítő szerelvények (5 db) is a ház tartozékai? Vagy külön megvásárolhatóak?
Sajnos nem láttam őket másik képeken / videón.Olyan házat keresek, aminél a vinyókat nem a hátlap felől kell szerelni / csatlakoztatni. Ha esetleg ez nem tudja, akkor tudnátok ilyet ajánlani?
-
Gtaati
őstag
válasz abridabri #63951 üzenetére
Helló!
Köszönöm szépen! Ez Jó ház és tetszene is, de csak 7 bővítőhelyes és így az alsó kártya ráfeküdne a táp tetejére. Tehát valamilyen 8-9 slotos házban tudnám megoldani, hogy normálisan tudjanak a kártyák levegőt szívni. A ház oldala nem lényeges mert most is le van véve
Köszönöm!
-
RazoR
veterán
Sziasztok!
Komoly dilemma előtt állok, ennek eldöntésében szeretnék egy kis segítséget kérni!
Adott az adatlapomon megtalálható konfig és elkezdett foglalkoztatni a gondolat, hogy szűkös a hely és nagyon durva súly (vga 1,6Kg D14 3db Viperrel kb 1,6-1,7Kg) húzza a lapot aminek nagyon vékony a pcb-je. Namost a házból adódóan limitálva vagyok a kompakt vizek terén, illetve álló házból adódóan a vga így is úgy is húzni fogja a lapot. 2 variáció van amik között nem sikerül döntenem.
1: marad a ház, a vga-t cserélem egy evga hybridre, a D14-et meg egy 240-es kompaktra (ha létezik olyan ami megközelítőleg tudja azt amit a D14 3db 14cm-es Akasa Viperrel)
2: marad a vga és a D14 és a házat cserélem egy TT Core X5-re ami ugye fekvő lapos ház
A kérdésem, hogy hűtés szempontjából melyik lenne a jobb döntés? Jelenleg minden létező helyen van venti a házban és a hőfokokkal nincs bajom csak a súllyal!Esetleg alaplapcsere és matx...de ott eg nem tudom elférne-e a vga és a hűtő...
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
ahogy mondtam a másik topikban, szerintem házcsere. a hibrid kártya se lesz jelentősen könnyebb, a kompakt meg nehezen fogja hozni ezt a teljesítményt. esetleg épített víz lenne megoldás, de az is rohadt sok pénz lenne, ha full cover blokkot akarsz a VGA-ra, ami egyébként szintén nem 50g.
én két házat tudok fekvőben hirtelen, ami befogad ATX lapot és nem túlzottan nagy, az említett X5 és a CM HAF XB.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
prokxy
veterán
Sziasztok!
Ma érkezik az új kuckó (Phanteks Enthoo Evolv ATX Tempered Glass), lehet bele venni ledet, kérdésem, hogy pl. ebay-ről milyet nézzek hozzá, mert a gyári eléggé drága...ez lenne a cél vele: YT link aura sync
Ill. utólagos, azaz nem a gyári phanteks-es led-del működik majd az aura sync? pl ezzel?
[ Szerkesztve ]
Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
Kiratheonly
tag
válasz prokxy #63967 üzenetére
Én is hasonló dologban gondolkodom. Az Aura Sync-nek van egy külön oldala, ahol le vannak írva a támogatott házak. Sztem előtte azt nézd meg. Illetve, ha jól tudom, akkor a 5050-es szabványú LED szalaggal kompatibilis az Aura Sync.
The pain you feel today is the strength you feel tomorrow.
-
prokxy
veterán
válasz Kiratheonly #63968 üzenetére
Támogatott a házikó, ez ok: link
Persze az alaplap nem, miért is lenne egy ROG Ranger VIII-as az...Viszont van alternatíva is a led strip-nél, szerencsére: link
Íme:
AURA RGB Strip Headers support standard 5050RGB LED strips with a maximum power rating of 12V/2A, it's best to keep the length within two meters for best brightness. If you're shopping for them online, just search for 5050 RGB LED or 5050 LED strip and there will be more than enough options to choose from.Origin/Uplay/RSC/XBOX: Pr0kxY ; BattleTag: Pr0kxY#2203 ; PSN: x_Pr0kxY_x ; YT channel: Pr0kxY_Gaming_HD
-
inf3rno
nagyúr
Végül Thermaltake core v21-et vettem, több szempontot is figyelembe véve ez jobbnak tűnt, mint a Bitfenix Phenom M.
Az egyedüli hátránya, hogy csak 3x 3.5" HDD megy bele, de úgy gondoltam, hogy nekem nem fog kelleni sem RAID6, sem 2TB-nál több tárhely hosszú távon. Valszeg csak 2x2TB RAID1-et fogok betenni, egy checksum-os fájlrendszerrel (btrfs, zfs) az is elmegy, és nekem nem fontos most az állandó rendelkezésre állás, inkább csak a self-healing feature. Ha később esetleg mégis kellene, akkor is valszeg bevállalom a 3x2TB RAID5-el járó 5-10% rizikót arra, hogy backup-ról kell visszaállítani, mert 2 HDD hibásodik meg egyszerre.
Az anyaghasználat nagyjából egyformának tűnt a netes képekről, viszont kinézetre sokkal szebb a Thermaltake. Ami szembetűnő különbség, hogy a Tt tiszta lyukacsos, hogy jobban szellőzzön, illetve a légtér sem tűnt benne annyira zsúfoltnak, mint a Bitfenix-nél. Ez nekem fontos volt a passzív videokártya miatt, ha esetleg úgy döntök, hogy bár szerver, de mégis megnézek egy filmet róla. Egyébként is fontos nálam a jobb hűtés, mert 24/7 megy, és stabilabb a gép ha hideg, illetve kevesebb villanyt is fogyaszt a hűtése ilyenkor. Sok kicsi sokra megy ugyebár...
További szempont volt még, hogy feküdjön benne az alaplap és ne álljon. Volt már problémám álló lapnál hosszú távon abból, hogy egy Thermaltake ISGC-300 hűtőn elengedett egy forrasztás, mert a bazi nagy hűtőbordája állandóan húzta, és hát 7 év alatt elfáradt rajta az anyag. Most is egyébként azt a hűtőt használom a PC-ben, csak másik típusú foglalaton.
Tegnap raktam össze a gépet. A szerelhetőséggel messze nem vagyok elégedett, a régi Chieftec házaim sokkal jobbak ilyen téren, bár az tény, hogy nem ennyire rugalmasak bővítés, térállás, minden ilyesmi terén. A használati utasítás pocsék. A tápegység beszerelése az ő utasításaikat követve 2 emberes meló lett, egy ember csavarozott, egy meg feszítette a szorító keretet, amit a tápegység előtt kellett volna becsavarozni, nem pedig utána, ahogy írták. A csavaroknál ennyi pénzért elvártam volna, hogy számozott zacsiban legyenek, így forma és mennyiség alapján nagyjából sikerült beazonosítani, hogy melyik melyik. Az alaplap felfogató csavarok feketék és elég aprók voltak, az én ESD kesztyűmben elég nehéz volt megfogni őket, bár ez részben a kesztyű hibája. Látni sem igazán láttam lámpafénynél, mert fekete ház, fekete alaplap és fekete csavarok ugyebár. Az elülső ház ventilátor kábeléről nincs semmi info a leírásban, netes keresésből tudtam beazonosítani a kódja alapján, hogy sys fan-re kell dugnom. Tulképp a be quiet! Pure Rock hűtő leírása is hasonlóan pocsék volt kihagyott részekkel, miniatűr ábrákkal, bár talán egy fokkal jobb. Az MSI alaplapé legalább elérte a közepes szintet. Nem tudom mi történt ilyen téren az elmúlt 5 évben, de sokat romlott a helyzet, vagy csak ezek a gyártók igénytelenek, és akiktől eddig vettem, azok nem. Azért sikerült összeraknom a gépet, kipróbáltam tegnap este live Linux-al, úgy tűnt rendesen működik, elég halkan duruzsol, de majd még állítok rajta, hogy még halkabb legyen. A végeredménnyel elégedett vagyok.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
chopin42
addikt
Üdv! Phanteks entho pro-ban melyik meghajtókeretet érdemes bent hagyni? Elöl 2 140 venti lesz, cél a minél jobb légáram, hogy a proci és a vga is megfelelően hüljön, valamint hogy a merevlemez is hűtve legyen, mivel egyelőre csak egy régi 640es wd black lesz (hd sentinel 100/100, 8 éves lassan) +ssd, s a wd eléggé forrófejű (40 fok körül van átlagban jelenleg, cél, hogy az új gépben hűvös legyen). Előre is köszönöm
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
chopin42
addikt
az igen, mindenki strandol?
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
fogtunder
nagyúr
válasz prokxy #63969 üzenetére
emlékeim szerint nem teljesen ugyanaz a lábkiosztása a Phanteks szalagnak, mint a sima 5050 stripnek, ezt le kell csekkolni, de ezt leszámítva kompatibilisek, ahogy az Auraval is.
a Phanteks szalag nagy előnye amúgy, hogy mágneses, nem enged el a ragasztó, simán áthelyezhető, de ez valóban nem éri meg a felárat.
[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Ehhez hasonló két konfigot befogadni képes házakkal esetleg valakinek van tapasztalata? [link] Egyelőre csak játszom a gondolattal, de kíváncsi vagyok hogy nem-e érdemes lenne egy J3160DC-ITX-et (ami 24/7-ben megy) és egy ITX/MATX gamer PC-t (ami csak amikor szükségem van rá akkor van bekapcsolva) egy házba költöztetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Az alábbi feltételeknek megfelelő házat keresnék:
- ATX
- toronyház, alsó táppal
- Corsair H100i kompatibilis legyen
- méret, hang nem érdekel, jól szellőzzön
- minél több ventilátor legyen benne és minél nagyobbak
- árban max. 50k, de használt is érdekelElőre is köszönöm!
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
veterán
válasz Motion_Blur #63979 üzenetére
A gyari ventik a legtobb esetben eleg gyatra minoseguek,szoval az ne legyen szempont .
30k korul van pl Cougar Panzer ,vagy Fractal Define SS.Mindketto kivaloan szellozik es boven befer a H110i ,a maradek penzbol meg vehetsz minosegi ventiket
De jok meg a Phanteks hazak is : Enthoo Pro M / Enthoo Primo (bar ez mar draga mulatsag ,meg overkill egy db AIO vizhez)[ Szerkesztve ]
-
-
Sziasztok!
Vettem egy új, kishibás Bitfenix Shinobit a Hardveraprón. Most volt időm megnézni, az eddigi GABA házamhoz képest szuper!
Kérdésem, hogy a sárgával bekeretezett műanyag, HDD és ODD gyorsrögzitő elemeknek nem kellene hozzátartoznia? Vagy ez extra? Mert a csomagban nincsenek...!?Minden segítséget előre is köszönök!
-
süttyő
tag
Sziasztok!
Mini ITX pc-t szeretnék építeni helyhiány miatt. Fontos hogy minél kisebb legyen és halk.
Amit be kellene fogadnia:
itx-lap (még nem sikerült döntenem hogy intel vagy Amd)
Maximum ryzen r5 1600 vagy i7 7700, tehát nem forrófejű proci lenne.
Gtx 1070 vagy a kisebbik Vega.
Először a házat szeretném megvenni hogy ahhoz képest tudjak kalkulálni.
A cougar qbx házat néztem ami eléggé tetszik és jókat is írnak róla.
Esetleg valakinek valami más ötlet? -
fogtunder
nagyúr
válasz süttyő #63984 üzenetére
inkább Fractal Design Nano S, vagy Phanteks Enthoo Evolv ITX. arra figyelj, hogy ezekbe referncia hűtésű kártya ajánlott, mert a custom hűtéseknek nem lesz elég hely, hogy kavarják a levegőt.
illetve a Fractal Define Mini C-t én még megnézném, hogy elfér-e, elég kompakt mATX ház.
-
abdulka1
őstag
válasz aquark #63983 üzenetére
Szia!
Nincs saját tapasztalatom, de volt egy kis időm és megnéztem néhány kicsomagolós videót. Ezek alapján az a meglátásom, hogy az ablakosban benne vannak, de a teli oldallaposban nincsenek.
Nem az számít, hogy veszítesz vagy győzöl, az számít hogy ÉN veszítek-e vagy győzök.
-
Hunork
veterán
válasz aquark #63983 üzenetére
Dehogynem, hozzá kéne tartozni! Ezt benézte az eladó, rögvest hívd fel, és ne hagyd hogy azt mondja, ez a kis hiba...
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
-
bci22
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben írtam a procihűtős topikba, mert nem voltam biztos abban, hogy az általam kiszemelt komponensek közül a ház és a hűtés megférnének-e egymással. Kaptam is ajánlást, de ennek ellenére elgondolkoztam, hogy az a ház biztosan jó választás lenne-e. Íme a tervezetem:
Alaplap: ASUS ROG STRIX Z270E GAMING (ATX)
Processzor: Intel Core i7 7700K (megvéve)
Processzorhűtő:Be quiet! Dark Rock PRO 3 vagy ha nem fér el Be quiet! Dark Rock 3
Videókártya: ASUS ROG Strix GTX1080 A8G (megvéve)
RAM: Corsair Dominator Platinum - DDR4 (CL10, 2400MHz)
Táp: Corsair CX750M vagy Thermaltake SMART PRO RGB 750W
SSD: Samsung 850 EVO 250GB (1db, 2,5")
Ház: Thermaltake Versa C22 RGB
Mindenképpen olyan házat szeretnék, amibe belátni oldalról, és lehetőleg tartalmaz LED-eket. Ha ezek mellett még fehér is, az sem hátrány (de nem feltétel végülis). Mivel az alaplap és a GPU is ROG, elgondolkoztam, hogy esetleg érdemes lenne valamilyen Aura Sync-es házat vásárolnom? Ebben a témában valakinek esetleg van tapasztalata itt? Vagy nem akkora dolog az, hogy érdemes legyen vele foglalkoznom? Árban olyan 40.000Ft körül szánnék rá a legszívesebben, de ha valami nagyon jót mondanátok, ami meghaladja ezt a keretet, azt is fontolóra venném.
Továbbá nem vagyok otthon a gépépítésben, ez lesz az első, így ha valami/valamik nagyon nem illenek bele a képbe (túl gyenge, túl erős, nem passzol méretre, stb...), szóljatok kérlek![ Szerkesztve ]
-
senior tag
Egy lehetőleg minél halkabb midi tornyot szeretnék. A következők tetszenek és felelnek meg méretben. Fel tudnátok valami sorrendet állítani nekem?
Csak levegőhűtésben gondolkodok. A következők kerülnének bele:
- AMD Ryzen 5 1600 gyári hűtővel
- FSP 600W Hyper 600
- GTX1070, vagy 1060, esetleg majd később 1080...Zalman Z9 NEO
Zalman Z9 NEO PLUS (Mi a különbség a sima Z9 NEO-hoz képest?)
Aerocool Aero-800
Corsair Carbide Series 100R Silent Edition
Corsair Carbide Series 330R Silent Edition
Fractal Design Core 2500Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Zοltta
senior tag
Szia.
Nekem is hasonló elképzelésem van házak terén. így felsorolom amiket én kinéztem , és ha meg tetszik valamelyik, akkor már könnyebb dolgod lesz utána kérdezni / olvasni
Corsair Crystal 460X RGB ( elől 3db RGB Venti , hátul nincs )
NZXT S340 Elite ( ebből van fehér is )
Corsair - Carbide 400C ( ebből van fehér is )
Phanteks Enthoo Pro ( ebből van fehér is )
Cooler Master MasterCase 5 ( Az én favoritom )
Csatoltam mindegyikhez a gyártói oldalukat, ahol megtalálhatsz minden lényeges információt, a hűtődnek el kell férnie benne.
Pár ezer forintból, tele rakhatod leddel mindet.
Ez egy olyan oldal, ahol bizonyos alkatrészeket kiválasztva, megnézheted , hogy másoknak hogyan is néz ki a saját gépjük összerakva.
De a bal oldalsó részen te is kiválaszthatod, hogy mit szeretnél a gépedbe rakni és máris mutatja az oldal, hogy miket alkottak a tulajok PCPartPicker[ Szerkesztve ]
Csak egy srác vagyok a nagy világból.
-
fogtunder
nagyúr
LED-et rakni a gépbe, pláne, ha Aura kompatibilis alaplapod van a világ legegyszerűbb dolga, ebayről rendelsz 1-2m 5050 szalagot, rádugod és kész. nekem nincs ilyen, távirányítós vezérlővel együtt 4600 forintért lett RGB szett a házba.
a Phenteks cuccai egyébként kompatibilisek, gyárilag a P400-ban és varinsaiban és az Enthoo Lux-ban van LED, mindkettő van fehérben is. de fehérből nekem a kedvencem az NZXT H440, ebbe mondjuk kell előre 3 jó venti a gyáriak helyett, ha tuningolni is szeretnéd a procit, de gyönyörű. esetleg szintén NZXT vonalon a Noctis 450-ből is van fehér, ez nagyon jól szellőzik.
én a tápot is átgondolnám, nézz át a milyen tápot topikba, egyrészt szerintem 650W bőven elég lenne,
másrészt inkább vennék valami FSP/Seasonic belsős cuccot. az RGB táp a legnagyobb marhaság a világon,
alsó tápos házban ventivel lefelé kell beszerelni, semmit nem fog érni.I hate morning people. And mornings. And People.
-
MikiASD
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
Két ház között vacillálok, fractal design define c és define s. Sajnos nem tudok dönteni, ti melyiket ajánlanátok?
Esetleg pozitívum negatívum?
Köszönöm a segítséget! -
HdRew
őstag
Sziasztok!
Cooler Master n300 házba ssd-t csak kerettel lehet betenni? Mert keret az nincs.
Köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest