Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bp144
tag
válasz JohnyBlue #8681 üzenetére
Hello.
Tudtommal lehet egyszerre többet is konvertáltatni, nem kell egyenként.
És ha valamelyik kép alul, vagy túlexponált, vagy a fehéregyensúly mászott el, akkor jobb minőségben javítható.
Csak azt akarom mondani, hogy jó dolog a raw, de kétség kívül több munka van vele.Nem vagyok hülye,... a hangok is ezt mondják...
-
k1csi
senior tag
válasz JohnyBlue #8683 üzenetére
Sose értettem (nagy fps igényeket kivéve) miért jó csak ebben vagy csak abban fotózni mikor van RAW+JPG is (így használom a saját Canon vázam).
Kis gyakorlattal a jpg képek többsége jó lesz, azt meg, hogy melyik RAW-val érdemes egyenként szöszölni elég jól eldönthető a jpg alapján. A maradékot meg lehet törölni vagy már eleve ki sem kell másolni.
Akármilyen jó is a váz jpg motorja, ha csak egy adott séma alapján dolgozik mig RAW esetén lehet válogatni a progik között és pl. a vázhoz ingyen adott Canon DPP is tud alap dolgokat mint pl. fokban megadott elforgatás, obi hibák korrekciója stb.
Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
kutymorg
tag
válasz JohnyBlue #9747 üzenetére
Egy új 7D váz ára a max összeg, ahogy már írtam.
D5100, 600D és használt 60D vagy ebben az árban váz.Ha jól emlékszem, akkor a D90 volt még a listán...
Nem akadtam ki a az aku pakkon (mindig van nálam tartalék akksi), csak nem mindegy hogy mennyit kell belőle megvenni (egy verseny kb. 5-800 expó, valamikor 1000 felett).
[ Szerkesztve ]
-
k1csi
senior tag
válasz JohnyBlue #13537 üzenetére
Akkor a Kapcsolat részen lévő 30D az csak illusztráció? Meg a 85 1.2 is (tényleg jó üveg, de nem is olcsó...)?
Kicsit megtévesztő a cimborád...Egyébként tényleg többet számít az üveg mint a váz, viszont
- Egy nagyon jó üveg áráért nagyon sok belépő váz árát elkérik (azaz jobb obihoz egy picit jobb váz is el kell férjen)
- Senkinek sem ajánlanék olyan vázat (Dxxxx), ami nem tudja a HSS módot akkor sem, ha a vaku tudjaVsz. inkább érdemes még egy kicsit gyűjteni és megvenni legalább a D5100-at vagy a 600D-t (vagy ha nagyon megszalad akkor Canon xxD, Nikon D7xxx).
Szintén hozzá kell kalkulálni egy 18-105 (Nikon) vagy Canon esetén a 18-135 STM (nem a sima) + Nikon esetén a pl. az 50 1.8-at (vagy 35 vagy 85; Canon esetén bajban lennék hasonló jó ár/érték arányú üvegeket kellene ajánlani).
Személy szerint HSS-t tudó vakut sem hagynám ki.
Adott esetben állvány is kell, meg ND szűrő, meg távkioldó meg, meg...Persze nem azt mondom, hogy akár a legbelépőbb vázzal ne lehetne jó üvegekkel szuper képeket csinálni egy-egy adott témáról, viszont sejtésem szerint a kérdezők többsége ennél jóval többet hisz és vsz. úgy nincs értelme vázakról beszélni, hogy az üvegeket meg a témákat vagy a szituációkat nem definiáljuk.
E nélkül az egész csak ámítás vagy rosszabb esetben önámítás.Hiszem, hogy rétegigényeket leszámítva nem zárhang és menü alapján kellene cserélhető objektíves rendszert választani. Mert ugye nem vázat, hanem rendszert választasz és azt is adott célra....
-
k1csi
senior tag
válasz JohnyBlue #13540 üzenetére
Ha tényleg ezekre az üvegekre van szüksége a cimborádnak akkor jól választott rendszert, mert ezekből pl. a Nikonnak csak drágább verziói vannak (de jobb fixei vannak elérhető áron pl.).
Persze ebben ugye nincs egy stabis üveg sem.
Nincs benne egy nagylátó sem (a min 24mm még 1.6-al szorzandó a Canon crop miatt).
Az 50 1.8 felépítése és kevés fényben a fókusz találati aránya, nem a legjobb (finoman szólva).Viszont egy jobb váz (használt áron számolva) már az üvegek árának a kevesebb mint 10%-ból is kijönne...
És persze ott van, hogy adott esetben vaku is kell, állvány is kell stb.
Szóval nem a váz ára a meghatározó egy jobb DSLR rendszerben...
Ezt is el kellene mondani annak aki erre téved szvsz.
-
k1csi
senior tag
válasz JohnyBlue #13697 üzenetére
Távoli dolgok fotózásánál (mint pl. a hold ahol nem tudsz közelebb menni) teljesen felesleges a szorzók számolgatása mert ugye az azt fogja megadni, hogy mekkora gyutáv adja ugyanazt a látószöget FF esetén viszont a téma eleve csak a szenzor egy kis részét fogja fedni, azaz nem ez számít.
Ami igazán számít az csak a gyutáv és a pixelek sűrűsége a szenzoron mert ez adja meg, hogy a témáról hány pixeled lesz (feltettem, hogy az obi legalábbis középen kirajzolja amit a szenzor igényel). A Nikon 24 MP-es APS-C-je meg nagyon közel van a micro 43-hoz pixel méretben...
-
-
PRO-peller
senior tag
válasz JohnyBlue #16327 üzenetére
Ne haragudjatok, de még most is röhögök.
De most komolyan, ha lövése sincs a történetről akkor mért akar vki 1M-et (nevezzük így) elkölteni alapból?
Ha meg ért hozzá és 1m körül áll meg ami neki kell, akkor miért kell tanácsot kérni ehhez?Ugye nem értettem félre vmit?
-
A Zéé
addikt
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz JohnyBlue #16334 üzenetére
Nagylátóban nem a Tokina a király?
Portréra fix. A street még új terület, így a zoom gondolom jobb lehet még. Majd megkérdezem.(#16335) A Zéé
Fujinál mi lehet kihozni ennyiből?(#16336) JohnyBlue
Dallas? Mármint drága?---
Egyébként ajánlottam volna neki a Pentaxot saját indíttatásból, de nem vagyok túlzottan elégedett a K5II/s kialakításával.
Pedig pont hasonló összegre jött ki ez a szett: K5IIs, DA* 16-50, FA43, DA* 60-250, FA77. Igaz, csak a váz volt új.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
titán
-
imibogyo
veterán
válasz JohnyBlue #20826 üzenetére
Igen, csak sajnos én örököltem a rosszabb géneket.
Nekem nincs olyan cuki fejem.(#20827) szabolcs1975:
Na jó, de amiket itt beírogattál azoknak sokszor nem volt semmi alapja (például a már említett éljenek a MILC-ek stb.). Ilyen egyáltalán nem hangzott el. Sőt pl. a Pentax dslr-je igen csak sűrűn előjött ajánlásban. Vagy az ilyen "nem tanulni kell hanem tudni" jellegű beszólások. Lássuk be kevés szakmaiságot tükröznek. Ezek után nehéz a hozzászólásaidat szakmaiként felfogni, még ha annak is szánod. És ezt a lehető legjobb értelemben mondom, nem támadólag.[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz JohnyBlue #23242 üzenetére
a képminőségével tényleg semmi gond nincs, na de mondjatok egy mai nagyszenzoros gépet, amelyiknek gond van...na ugye...szóval ha ez letudva, mi marad még? építési-anyagminőség, kezelőszervek, ficsőrök, gyorsaság stb.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
MC Pite
veterán
válasz JohnyBlue #23242 üzenetére
Mint bármelyik hasonló szenzorú/üvegű/ekv fényerejű kombóval, igen. Nem is a minőségről volt szó, hanem hogy direkt eléggé ratyi kezelésre/tapizásra; aki erre érzékeny, kalkulálja bele, próbálja ki; ennyi.
TWatrburg/Skoa után sokan kipróbálták a régi swiftet és megállapították hogy mennyire király. Persze ha 2,2-2,4 millióból kipróbáltak volan valami mást is, kiderült volna hogy hát nem rossz, de annyi pénzért (is) már csak jobbak vannak rajtuk kívül.
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
grigo
őstag
válasz JohnyBlue #35438 üzenetére
Szerintem ha milc akkor csak duplakit, mert különben barátibb neki a kompakt. Full automatán használná. Egy duplakit szerintem pont arra jó, hogy ha majd játszótéren vagy bölcsis műsorok, mikulások miegymás lesz ahol nem lehet beletolni a gyerek arcába a gépet akkor cserél és tüzel.
Semmi művészkedés meg tech buzulás nincs nála, márka nem érdekli, fejleszteni nem akar. Gyereket akar fotózni, gyorsan és jó minőségben, idővel távolról max 120-értApropó, aki esetleg bármit venne a napokban és akciókat vadászik hátha talál valamit jó áron.
Edigital kiárusítás[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/120343053@N04/
-
silmatauki
őstag
válasz JohnyBlue #35756 üzenetére
1, Panorámafotózásnál a tökéletes illesztéshez (legalábbis eddig így volt) muszáj fix expozíciót használni. Ez viszont soxor 4-5EV-nyi húzást is jelentett, ha a csúcsfényeket is meg akartad tartani. Itt: https://photosynth.net/userprofilepage.aspx?user=excellenceinpanorama van egy csomó általam X-E1 + 27mm kombóval készített panó. Általában mindben igen erős árnyékhúzást kellett csinálnom épp a fent említett okból.
2, ellenfényben is soxor nagyon kell árnyékot húzni
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz JohnyBlue #38289 üzenetére
jjeahh M42 obival látványosan! Nem is venném egy kalap alá a kettőt.
Jó a Nikon, 3300 is tetszik, ez a második vázam, de nyitott vagyok mindenre. Sony, Pentax, Canon sajna nem mozgat, pedig dögivel vannak a használt piacon mind vázak és obik is.
7200 tuti jó lehet, árban is egy nyelettel több, mint a 7100.A D300, D90,.... egy költői kérdés volt, olyan árakban mennek még mindig, csak pislogtam. Annyit meg nem fogdosom, hogy ez befolyásolja a vásárlást "elsődlegesen".
A kardán hajtás a fix obik miatt érdekel.
Ha a fix 50 1.8-t nézem újonnan 1.8D és 1.8G van 27k különbség. Egy fix tele, makró 180, 200 obinál ez még nagyobb lehet, bár nem néztem. Használt piacon bele lehet futni pl 200-s F4 lencsékbe kellemes áron. AF motor nincs, manuál kukkerom miatt elég nehézkes. -
Throme
veterán
-
MrChris
nagyúr
válasz JohnyBlue #39130 üzenetére
Tudtommal fotózni és nem eladni akarja. Miért nem adod el egy jelképes összegért? Amúgy szerintem a legélesebb belépő kitobija ennek van, a szenzorának jobbak a színei és élesebb képet ad azoknál. Ugyan az a képminősége volt mint a profi E3-nak, nem volt ez a Canonos lebutított kiosztás. 9 éve engem ezek fogtak meg a konkurenciához képest. Az élőképével valamennyire manuálozni is lehetett. De ha az 1000D-vel jobban jár vegye azt. Őszintén szólva én rühheltem 350D-t a kissé életlen képei és hogy az említett árnyékokban megszürkült. Ajánlani nem tudnám.
pethob: most írhatod, hogy ezekben az Oly dslr-ekben csak a bajnak volt az image stabilizátor mert ezekben tényleg az volt.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz JohnyBlue #39140 üzenetére
Ez egy ilyen ipar, azt az obit legutóbb 10-esért láttam elkelni, vázat meg 15-ért. 25-ből van egy E510+14-42, ezen már nem lehet nagyot bukni. 40-ért a 350D-t nem venném meg, azon garantált hogy bukik egy adag pénzt. 350D-re nem vennék rendes üveget sok pénzért (50-100ezer, pl. a 10-18-at erre a vázra? ), ezen a Canon 350D kiten nincs mit fejleszteni, ugyan olyan hulla mint az E-system. Csak szerintem gyengébb a képe mint a fenti Oly kombónak
kátú: Az király, egyre jobban tetszik az a gép.
Muerte68: Volt nálam párhuzamosan G6 és EM10mk2, a G6 keresője láthatóan, érezhetően nagyobb.
-
Muerte68
addikt
válasz JohnyBlue #40487 üzenetére
persze de a nex5-nél sokkal jobb-és sötét helyen szerintem max az A7-nem sírja el magát
Ha nem akar annyit költeni akkor az A6000-az eggyik legjobb megoldás,vagy fuji de ott nem nagyon olcsók az obik,és az is kritérium volt.
Kevés pénzből nem nagyon van jobb[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
válasz JohnyBlue #40487 üzenetére
A7s-en kívül mi nem sírja el magát nagyon kevés fényben? Koncertfotózni meg szerintem jóval gyengébb géppel is lehet, én is megoldom, nem panaszkodok. Vagy valami gyertyafényes koncertre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs