Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
negyedes
addikt
Udv, lenne egy olyan kerdesem hogy a Nikon 1 mennyire vilagmegvalto keszulek? A fonokom teljesen megszallot lett hogy ez a jovo es ezt kell venni nem pl egy D3200(annyira nincs otthon a dslrben hogy majdnem szolt a nikonos boltban az eladonak hogy szar a gep mert homalyos volt kep, nem tudta hogy manualfokuszos az obi). En csak most ismerkedek a fotozassal szoval nem vagyok meg benne ezert kerdezlek titeket.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
Udv urak,
lassan eljon az ideje, hogy lecsereljem a Fujifilm A170 szappantartomat, mar regota foglalkoztat egy SLR gep, de soha nem volt eleg penzem. Most ugy nez ki lesz honap vegere ,mikor beindul a Black Friday nevu gepezet.
Eddig 2 "komolyabb" geppel fotoztam, Nikon D40(csak izlelgetes) es Nikon V1(szinten izlelgetes).
Mint kezdo fotosnak, aki tajkepeket es portrekat reszesiti elonybe milyen kezdo gepet ajanlotok?
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
válasz Stauffenberg #16992 üzenetére
1. 105.500 forint
2. nem annyira lenyeges, de ha lehet konnyebb legyele
3. sajnos nem magyarorszagi vagyok, szoval hasznalt piac nem lehetseges.
4. leginkabb fotozas, video nagyon ritkan
5. inkabb manualis, de mint irtal alig volt a kezemben slr gep, szoval ebben a temaban nem vagyok otthon.
6. alap obiban gondolkodom es majd boviteni szeretnem.[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz Stauffenberg #16996 üzenetére
kb pont ezert nem irtam osszeget, mert nalunk mas arak vannak ahogy latom, ezert a 105000ert kapok mar 3100 kit-et itthon
mindenkep dslr szeretnek, v1-en nem tetszik hogy mindent szoftbok kell allitanom.Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
nezelodtem kozben neten es olvasgattam.
a helyzet az hogy egy milc-gep szinte annyiba kerul mint egy d3100 kit. talaltam hasznaltan d3100 vazat, 1500 elsutessel, minden tartozekkal, kb 20% olcsobban mint a hivatolos. obit meg veszek magamnak, 18-55 alapot ismerostol.
-
negyedes
addikt
válasz Stauffenberg #17017 üzenetére
a milces gepekkel az a bajom hogy mindent software-sen kell allitnani, legalabbis nekem ez a tapasztalatom a v1-el.
-
negyedes
addikt
válasz Lassú Víz #17020 üzenetére
Vagyni meg megfizetni mas dolog.
Belepo dslrbol felenk csak a D3100-as van az en penztarcamhoz merve. A milcbol pedig az Olympus E-PL3 es Sony A3000 mindketto kit. Meg amit talaltam az Samsung NX 10 es Olympus E-PL2/
Kb ez a 3 maradt csak.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
válasz Stauffenberg #17025 üzenetére
Panat nem arulnak felenk. Holnap elmegyek es megfogdosom oket, lassam milyenek is pontosan eloben.
-
negyedes
addikt
Elkertem fonokom V1-et, igy hogy van idom jatszani vele nem is rossz, csak az a 10-30-as obi zavar picit.
-
negyedes
addikt
Kiszortaltam a gepeket, ami maradt:
Nikon 3100 - legeselyesebb
Nikon 3200, 5100 - black Friday kereteben jo promoban kifogni
Pentax K500 - szinten promoban lehetseges csak(dragabb mint 3200 felenk)
Canon 600D - megint promoban mert ez a legdragabb a fenti gepek kozzul.Amit szeretnek az a 5100 vagy a k500.
-
negyedes
addikt
válasz Stauffenberg #17199 üzenetére
Ez a pana G szeria nagyon jo, sajnos nalunk ami kaphato az nagyon draga, D5100 araban van vagy esetleg feljebb ezert tettem le rola.
Vegul marad a D3100 vagy ha lesz promo csomagba D3200 18-105 obival.
-
negyedes
addikt
melyik beleposzintu/belepo halado vazban van a keresoben segedracs?
-
negyedes
addikt
válasz paramparya #18338 üzenetére
tok mindegy, vamkotoles eu-n kivulrol vasarol termek. ha nem fizetsz akkor az mar csempeszes.
[ Szerkesztve ]
-
negyedes
addikt
kezdo fotosnak megeri megvenni egy Sony a700-at?
-
negyedes
addikt
Hello,
Roviden a story: mostani nikon D7000 gepemet jobbra cserelnem.
Hosszabban: jelenleg van egy D7000 gepem 18-105 + 50/1.8 obival. Nagy batar dog, ami anno jo heccnek tunt, most mar kenyelmetlen es sokszor mar elo sem veszem a gepet (+ - 1.5 eve) mert csak kinlodas van vele jobb-balra menni. Rajottem hogy a video resze a gepnek eleg rudimentalis es meg jo fenyviszonyok (led ego + esernyo es led flud light) mellett is szemcses bent a kep barmelyik obit teszem fel). Plusz miota megvettem csak baj van a geppel (pont mint az autommal) volt kalibralva, masik obi, stb de csak rossz, homalyos kepet csinal.
Szoval lecserelnem egy kisebb gepre, ami alkalmas lehet videokeszitesre (oktato videok, kirandulas/nyaralas megorokitese, legrosszabb esetben stream tetheringelve), de ugyan akkor a fotozas reszet is csinalnam (fix, nagy fenyereju obik, nagylatoszog, portre, mindenes). Kisebb meret miatt MILC rendszerben gondolkodom (naszutra elvittem az egesz felszerelest, gondolhatjakok hogy 1 het alatt max 80 kepet csinaltam, inkabb telefoval fotoztam) es csak hasznalt jatszik (erdelybol vagyok, szoval az itteni piacon tudok szetnezni).
A keretet nem igazan tudom most beloni, amennyit kapok a mostani gepert plusz kiegeszitve.
Ti milyen gepet, rendszert ajanlotok a fent emlitett hasznalathoz?Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
a MFT szenzor/mount mennyire mas mint a megszokott APSC Nikon? Tudom hogy van crop factorja es joval kisebb, de gyakorlatban van valami hatranya? Ahogy irtam kepekben, varos, taj, portre es street, nincs allat vagy nagy tavolsagokra jellemzo kivansagom.
Neck megnezve az arat plusz hozza egy nagyfenyereju obi mar reg tullepi a keretemet. Eddig tenyleg a pana a befuto.
-
negyedes
addikt
Sziasztok,
sikersen megszabadultam a regi D7000 gepemtol, amit mar alig hasznaltam. Igy kibovult az osszeg amit egy MILC tipusu gepre tudok szanni.
A fobb felhasznalasok:
- hetkoznapi fotozasok, portre, taj, esemenyek, nyaralas megorokitese stb. Minden amator szinten, kint a szabadban vagy belterben 1-2 rendszervakuval vagy folyamatos lampakkal(ez a maximum ha lesz ra idom, penzem, helyem).
-videozas: 4K/FH amator videoanyagok (nyaralas, csaladi esemenyek, hobbi videokeszites), oktatovideok keszitese.
Termeszetesen csak MILC rendszer erdekel, kicsi kompakt vazban.
Uj es hasznalt is jatszik, de persze ar fuggo, nem Magyarorszagon elek, szoval a helyi piacon kell szetneznem.
A keret amit ra tudok most szanni, az kb 280K Ft.
Tudom, fel eve is kerdeztem akkor a Panasonic GX8-at ajanlotattok, de hasznaltam nem talaltam sehol a kozelemben. Amiket en neztem eddig Panasonic GX8(ha van akkora szerencsem talalni egyet), GX80(uj), GX9(hasznalt), Sony A6300(hasznalt). Ezeket talaltam ujjonan/hasznaltan a kornyekemen, de persze mastfajta is erdekel.
Melyik rendszerhez talalom a legtobb lencset, hozzaferheto arban? Eddig amik voltak nekem: 18-55,18-105,50/1.8,tokina 11-15/2.8(kolcsonbe).
Legtobbet a Nikonnal a 18-65/75mm kozott hasznaltam a legtobbet, plusz a jo kis 50mm(de ez bentre nagyon nagyon szuk).Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
negyedes
addikt
Sziasztok,
koszonom a segitseget az uj gep kivalasztasahoz, amazon.de talaltam uj GX80-ast 460 EUR-ert a 12-35 kitben, hivatalos Pana amazon bolt. 10 nap alatt kijott. meg most ismerkedem vele, szokatlan a d7000 utan egy ekkor gep. Hamarosan jon a 25/1.8 fix is a kit obi melle.
-
negyedes
addikt
válasz lugosi #58437 üzenetére
Igen eleg jonak tuni csak kell neki a feny, szoknom kell az egesz gepet, nagyon mas mint a Nikon, foleg a focus resze, az tegnap este kiboritott . Jo lesz ez mig megszokom, megtanulom ujra hogyan is kell fotozni majd utanna fenyeros fix/zoom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Mobil flották
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- rtx 4060 Ti választás?! Melyiket válasszam
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Büszke apukák és anyukák topikja
- DIGI kábel TV
- Kormányok / autós szimulátorok topikja