Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JackFeryll
őstag
Üdv!
Ti mit vennétek a helyemben a következők közül ?
/ a korlát nálam a pénz, most ezekre lehetne lehetőségem, a váz mindenképp használt/
-Canon EOS 20d+markolat+Canon EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS
-Canon 30D + Canon EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 IS
-Canon 10D + markolat+ Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS objektív /új, boltból garival/Nekem nagyon tetszik az 55-250 -es obi, a 30D is szimpatikus, a 20D nem sokban más mint utódja, de a 10D már nagyon nem mai darab. (ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehet jó fotókat készíteni vele)
-
JackFeryll
őstag
Szeretném közétenni ezt a linket, hátha valakinek segít az objektívek megítélésében.
http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=141406
Különböző obik topikjaiba van link ahol sok-sok fotó is található.
Nem semmi képeket lehet készíteni egy egyszerű 18-55 IS-el is. -
JackFeryll
őstag
Hülyeséget írtam.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Inv1sus #10626 üzenetére
Húhú ez csak a kezdet és még mennyire rosszul lesznek ,ha megszereted a fotózást és utána mennyi pénzt fogsz rákölteni
Valaki említette a Pentax-ot, de szerintem azért legyen Canon/Nikon , mert ezeknek óriási használt piaca van, így enyhe túlzással bármelyik objektívet meg tudod venni használtan is. (meg el is tudod adni)
-
JackFeryll
őstag
Üdv!
Ti mit vennétek madarazni és természetfotózásra ? (wildlife) Még annyira nem aktuális, de az tuti, hogy 250mm még cropos vázon is kevés. (persze 10 méterről nem)
Pénzben a 300-500 ezres kategória lenne a cél, így a 2,5-3 milliós Canonok most nem játszanak.szerk: objektívről van szó
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
Milyen kisméretű filmes gépet ajánlanátok használtan?
Fontos, hogy olcsó legyen ezért a Leica-k egyből kilőve.
Van DSLR gépem is, ez street fotózásra kéne, olyan amit akár minden nap magammal vihetek bárhova. -
JackFeryll
őstag
Tájképezni és általános célra (50ekv) vennétek még 5D-t ? Sajnos egyetemistaként az év 80%-ban munka nélkül korlátoz a pénz rendesen ezért jelenleg a D800, 5DMkIII kilőve.
Jelenleg egy szerény 30D van nálam ami nem rossz váz, de eljárt felette az idő.
Az 5D egy baromira elavult váz, a szenzorméreten kívül egyetlen érv sem szól mellette.(az FF viszont elég jó érv) Másik két opció lenne a d7000 vagy a 60D.
Az 5D és egy 14-es fix viszont elég jó párosítás. Másrészt mivel a legolcsóbb FF DSLR így tartja is az árát és egy év múlva leválthatnám egy 5DMkII-re.
Sportot és gyorsan mozgó dolgokat nem szoktam fotózni, ilyen célra amúgy is felejtős az 5D I és a II is.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz csoki7 #14179 üzenetére
A 30D kezdésnek jó lehet. Jó kis masszív váz.
Arra készülj fel, hogy ha megszereted a fotózást akkor ennek sokszorosát fogod a felszerelésre költeni. Ez egy elég drága hobbi és nem kell nagyon profi cucc, hogy drága legyen. A legalapabb kínai manuál vaku 20 ezer(e-TTL 45ezer, Canon-ból az 580II használtan 60-80 ha újat akarsz venni a 600-as 150-be fáj) egy használható állvány+fej 50 ezer, egy fotóstáska használtan 15 ezer, a jó minőségű szűrők 10-30 ezer körül vannak egyenként és akkor még nem vettél egy objektívet sem.
Ha pedig elkap az L őrület és az FF láz[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
Az 1100D-nél még nem fogtam rosszabb vázat. Ennyiből jobban járnál egy használt géppel.
-
JackFeryll
őstag
válasz Stauffenberg #14220 üzenetére
Bizony kitobival 150 a 600D. Van kihajtható kijelző értelmes mérettel és felbontással. 720p 60FPS-el (Twixtorral már lehet viszonylag "morphing mentes" lassításokat csinálni, meg persze nélküle is) 1080p-t pedig 30 FPS-el tud. Ja és ellentétben az 1100D-vel van rajta mikrofon kimenet. Ha hangot is akar rögzíteni az ember akkor el kell felejteni a kamera zajos kis gagyi mikrofonját. Amennyiben persze nem utólag stúdióban veszik fel, de az már megint más szint.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Skiczpausz #14226 üzenetére
1100D helyett biztos 600D-t vennék. D3200 helyett pedig D5100-at. (többek közt a D7000 szenzorja van benne)
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
-
JackFeryll
őstag
válasz DemonDani #14277 üzenetére
Gyors pontos fókusz sportvideókhoz ? Ez még 800ezres FF gépekkel sem megy. Gyors pontos af tracking az felejtős. (Manuál) follow focus az lehetséges (MILC-ekkel nem szokás, DSLR gépekről van szó), de pl egy futballistát lekövetni vele mozgás közben, hát nem tudom.
szerk: Most látom, hogy GoPro mellé ezért feltételezem, hogy ilyen bicajos, síelős dolgokról van szó ahol meg lehet mondani a haveroknak, hogy itt gyere el és ha nem jön össze max felveszitek még 5-ször. Ez esetben lehetséges a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz mondomén #14375 üzenetére
A 65 az eléggé vérszegény keret. A D3000-től óva intenélek, igen butácska váz. Ha már Nikon akkor picit drágábban, de ki lehet fogni olcsó D200-akat.
Obiban nincs választásod ennyi pénzért, jó ha marad pénzed egy kitobira. Az arra jó lesz, hogy eldöntsd milyen obira van szükséged. Illetve ha nincsenek nagy igényeid és a fényerő sem szempont akkor el lehet velük lenni, de akkor biztosan szükséged lesz egy vakura beltérre. A Yongnuo 560 II pl. 20 ezer forint és abszolút használható. Persze manuál, de ha nem arcon lövöd az embereket hanem falról lősz akkor úgyis jobban jársz a manuál beállítással.A street az egy érdekes dolog. Igazából két út van. Telével fényképezel messziről hátha nem vesz észre az alany (ha észrevesz az érdekes ) egyébként pedig mindenki más perverznek néz, vagy belemászol az emberek arcába egy 30-as 35-ös fixxel.
Mindkettőhöz kell valamiféle pofátlanságszerk: A fixeket nagyon tudom ajánlani. Nikonnak vannak új fixei relatíve tök olcsón (35mm 1.8 AF-S és 50 1.8 AF-S). A Canonnál sajnos csak hulladék anyagminőségű és fókuszmotorú fixek vannak olcsón (50 1.8, 35 f2), de szegény ember vízzel főz.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz JackFeryll #14378 üzenetére
Szerkesztési idő lejárt, akkor double post lesz.
A manuál obi jó és olcsó dolog. Nekem is van egy tonna, de dinamikus témához szvsz felejtős. -
JackFeryll
őstag
Nekem van 30D-m. Ezek a 230.000 pixeles LCD-k arra valók csak, hogy a hisztogramot csekkold. Belenagyítva sem érdemes élesség meg hasonlók után keresni. Csak a monitoron fog kiderülni.
Egyébként kereső jobb. Zár jobb. Maga a váz pedig elég nagy/masszív darab. Van felső ablakocska, tárcsa stb...
szerk: picit elcsúszott fókuszról írok leginkább, ha full mellé megy azt persze látom.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
Az, hogy ez tipikusan az a váz amit érdemes kihagyni
Ha már belépő szint akkor valamivel drágábban ott a 600D. Használtan pedig 100körül megkapod. Nikonban a D5100 a vetélytársa. A Canon többet nyújt videóban.Nem hinném, hogy első gépnél ez lenne nálad a fő szempont, de az összes fenti váz kb kiesik a kezemből olyan pici és érzésre is gagyi. A Nikon belépő szintjén kevés a dedikált gomb.
Ilyen szempontból egy használt D200,D300,D90,10/20/30/40/50D sokkal kellemesebb.UI: Ha DSLR-ben gondolkodsz számolj vele, hogy egy rohadt pénznyelő hobbi. Egyszerűen kb 1-2 millió alatt nem lehet megállni ha elkap a gépszíj és korszerű cuccot akarsz minőségi objektívekkel, de ha csak szimplán ki akarsz törni a consumer kategóriából az is több százezer forint.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz tybsen #14541 üzenetére
Általános célra (=Nem kell sötétben vaku nélkül dolgozni, vagy gyors témát lekövetni. Esetleg esőben, viharban, poros helyen fotózni. Nagy nyomatokat készíteni...) bármelyik 6megapixel feletti DSLR váz megteszi és a kompaktokhoz képest egy olcsó alapzoom, vagy egy olcsó fix is nagy előrelépés lesz.
Amennyiben a fenti feltételek bármelyikének eleget kell tenni az minimum több százezer forint pluszköltséggel jár.[ Szerkesztve ]
-
-
JackFeryll
őstag
válasz StanDoFF #14640 üzenetére
Szia,
Általános célra bármelyik váz megteszi.
Ha komolyabban szeretnél videózni akkor érdemes elgondolkodni egy 600D-n is.
Nikonból fontolóra venném a D5100-at is. Van néhány funkció ami hiányzik a 3200-ból.
Mondtad, hogy DSLR-t szeretnél, de ha nincsenek még specifikus igényeid és nem számít a villámgyors auto fókusz akkor a MILC-ek közt is lehet nézelődni.Egyébként Nikon oldalon van két tök olcsó fényerős fix (35mm 1.8 G, 50mm 1.8 G) csendes és gyors AF motorral. Canon oldalon csak ötezer éves designok vannak olcsón zajos, (időnként pontatlan) DC AF motorral.
A Canon-nál viszont az L-es obik közül van néhány használtan relatíve olcsó darab. (70-200 F4L, 200mm 2.8L, 24-105 IS f4L, 17-40L)
Ezek mindegyike megfizethető és nem túl speciális objektív így "kezdőként" is befolyásolhat a választásban.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
A villámgyors fókusz alatt természetesen nem a kitobikra gondoltam csak arra, hogy bármilyen komolyabb fókuszrendszert igénylő feladatban elvérzenek a MILC-ek.
Mellesleg egy 85mm 1.8 USM, 70-200f4L hol 500+ezres kategória ?Szerintem te valamit félreértettél. A videóban a "komolyan" szó annyit jelent, hogy ha nem egy Stephen Hawking szinten hendikeppelt videós rendszert akar akkor érdemesebb a Canon felé nézni. Nyilván belépőszintről beszélünk, nem ajánlhat az ember RED kamerákat, de még egy 5DMkIII-at sem.
-
JackFeryll
őstag
Nem ajánlom.
A leggyengébb váz a Canon kínálatában két halál gagyi obival.
Újonnan nincs túl sok választásod.
Szerintem kezdetnek ennyi pénzből 600D 18-55mm IS kitben, vagy csak a váz és hozzá 50mm 1.8 vagy 40mm 2.8 STM. (most csak 36 az áramos boltban)
Vagy Nikon D5100 18-55VR kit-ben.Ha mindenképp kell olcsó tele akkor a Canon 55-250 IS- használtan 45-ért nem rossz vétel.
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Stauffenberg #14937 üzenetére
+1 főleg, hogy 10-15 ezer forint ebben a műfajban aprópénz
-
JackFeryll
őstag
válasz FireLord #15118 üzenetére
En keveset vakuzok akkor is vagy plafonrol, falrol vagy geprol leveve manualisan igy nekem teljesen megfelel a yn 560 ii. 20 korul van szoval a kategoriajaban best buy es ha veszel mas vakut off camera vakunak akkoris tokeletes. Ha viszont kezdokent pofan akarod vakuzni az embereket mindezt beallitas nelkul akkor jobban jarsz egy ettl vakuval. Van YN is 45-ert vagy hasznaltan ex580 ii 60-80-ert ami meg nincs profi arban.
-
JackFeryll
őstag
Besz@rás... Mai kedvencem az apró hiba szabad értelmezéséről.
"7D apró hibával keresi új gazdáját! Az érzékelőn van néhány hibás pixelhalmaz, kérésre küldök képet! Script segítségével könnyedén eltüntethetőek bármilyen/bármennyi képről. Én is így használtam."
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest