- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban !
Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pandabarat
csendes tag
válasz
Colonel993 #29097 üzenetére
LoL!
Egy árva kukkot nem értettem abból amit idevakkantottál.
Sebaj, holnap már munkanap el tudsz menni az orvosodhoz! -
Vyndree
őstag
válasz
Colonel993 #29090 üzenetére
Remélem nincs probléma az szövegértéseddel és bízom benne, hogy az első mondatból sikerült levádnod a lényeget,
-
lithium86
csendes tag
válasz
Colonel993 #27749 üzenetére
Hogy ha nagyon kell "kéznél" legyen. Bár nem ez fogott meg az X-A1-ben. Szimpatikus lett meg jókat olvastam róla. Főleg, hogy 100-ért kifejezetten megéri.
-
lithium86
csendes tag
válasz
Colonel993 #27747 üzenetére
Hát kezdő vagyok, szóval még sokat kell tanulnom
A vakut nem is szeretem, persze van hogy jól jöhet, de én szerintem nem igazán használnám.
-
lithium86
csendes tag
válasz
Colonel993 #27743 üzenetére
Azt nem tudom mennyire hatékony, de gondolom alapszinten hozza amit kell.
-
konyi79
addikt
válasz
Colonel993 #27211 üzenetére
Még a mikroszálas törlő jó lehet valamire.
-
buci30
addikt
válasz
Colonel993 #27123 üzenetére
Hat elkel ,h keseritselek mar néztem komolyabb gépbe!
S igen volt par hülye kérdésem amire itt gyorsabban kaptam választ szerencsére normalis emberektől, mint utana olvastam volna.
Azóta mar van par könyv ami tervbe van olvasásra.
De Te biztos sose tettél fel láma kérdést olyan témába amihez nem értesz ugye?
Ebbe a fotózásba bele születtél gondolom régen egy sötét kamrába keszultel es igy mar a veredbe volt!?
Hihetetlen jolvan.... 😂😂 -
Lassú Víz
addikt
válasz
Colonel993 #27120 üzenetére
Jajj, ne má' ! Ha az elmúlt két hétben nem javasoltál neki semmit, akkor most hadd örüljön már a választásának. Három boltban is azt javasolták az eladók.
Szerinted erzol miért bontott pezsgőt?
-
buci30
addikt
válasz
Colonel993 #27117 üzenetére
Nem az nem játszik csak képek. Arra van fullhd kamerám.
-
bercsi
aktív tag
válasz
Colonel993 #26735 üzenetére
Általánosságban úgy fogalmaznék hogy 18-135mm. Ezen belül bármelyik lehetett.
Egyébként nincs kedvenc gyutávom, mindig az adott témához igazítom -
válasz
Colonel993 #26680 üzenetére
Hobbistáknak -ha mindenképpen a tükröt szeretnék csattogtatni és kondizni a szettel- tényleg jó a pentax. Vagy inkább a canikon kicsit túlárazott (főleg a canon).
De hobbistáknak sokkal kényelmesebb, és használatban is gyorsabb egy EVF-es milc.
-
Byk01
őstag
válasz
Colonel993 #26684 üzenetére
Azért remélem, nem hitted, hogy komolyan gondoltam a nyakban lógást.
Mondjuk én ritkán érzem úgy, hogy jól jönne a monopod. A Tami 70-300VC-nek eszméletlen stabija van, a 35/1.8-nál meg az 50-es párjánál meg ha állvány kell, akkor annak már kevés az egy láb.Persze ezzel nem vonom kétségbe a létjogosultságát, csak beszélgetünk a fotózási szokásaink alapján
-
Byk01
őstag
válasz
Colonel993 #26682 üzenetére
Nem akarok, mert amikor választottam, még nem volt stabis tele Pentaxra
, most meg már nem hiszem, hogy váltok, arra tényleg nincs racionális indok. És ez az egy dolog volt, ami miatt Nikon lett, nem Pentax.
Lehet, sokat segít a szenzor stabi 300-on is, de a keresőkép és az autofókusz problémáját nem oldja meg.
Egyébként szerintem egy 300-as tele alá bőven nem követelmény még a monopod.
Hülyén néznék ki egy városi séta során, ahogy a monopod lógna a gép aljáról a nyakamban... igen, én városban is leginkább tele tartományban fotózok. -
Byk01
őstag
válasz
Colonel993 #26680 üzenetére
Hobbistának kb nincs is értelme más rendszerbe vágnia Pentax helyet; amit nyújt és amennyiért... egyszerűen nincs racionális ellenérvelés / alternatíva még, Canonéknál sem !
Azért ezt így nem jelenteném ki. Például én gyakran fotózom repülőgépeket (de fotózhatnék repülő madarakat is, vagy bármit, ami messze van és mozog). Ehhez a szenzormozgatásos stabilizátor nem a legmegfelelőbb párosítás, mivel a lencsemozgatásos még hatékonyabb a tele tartományban, ráadásul a stabilizált kép is nagy előny komponáláshoz és fókuszáláshoz is.
-
silmatauki
őstag
válasz
Colonel993 #26318 üzenetére
Pontosan. Vagy egy 4 Mpixeles, 10 éves, max. párezerbe kerülő kiskompakt – mondjuk a HP R707.
-
Ricardo128
senior tag
válasz
Colonel993 #26307 üzenetére
Köszönöm! Körbenézek, körbeolvasok, rákattanok.
Markolatot csak a dupla akku miatt vennék, illetve ahogy írtad optikai tuning miatt
-
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #26108 üzenetére
'Nyomtatóséktól' az melyik? Canon, Minolta...?
-
HEAHEA
aktív tag
válasz
Colonel993 #25919 üzenetére
Kösz a választ. Jónak tartom a videózást.Viszont olyanra is gondoltam, hogy megvenném az Olyt most,később,meg ha videózás is előtérbe kerülne, akkor már csak egy vázat kellene vennem, pl. G6,meg már lenne 2 objektívem,bár ha így csinálnám gondolom buknám az optikai stabilizátort?Butaság ahogy így gondoltam?
Amúgy mi a különbség a Pana G6K és G6H között? -
HagaNRG
őstag
válasz
Colonel993 #25513 üzenetére
Mért, ennyire rossz a véleményed a Sony 58-ról?
Fél éve azért döntöttem mellette, mert minden tekintetben jobb volt, mint a vele egy kategóriás Canon/Nikon gépek. (nem a saját véleményem alapján, hanem több fórum tagjainak egybehangzó véleménye alapján)
Már olyat is hallottam, hogy a Nikon haldoklik, mint márka, a Canon is a 700-zal alig tett le valami újat az asztalra a 600-hoz képest, így a Sony lassan átveszi a hatalmat a DSLR-ek között.
Nem tudom, várható-e egyáltalán az A58 utódja a közeljövőben? -
Vyndree
őstag
válasz
Colonel993 #24745 üzenetére
Fogjuk majd vágni, köszönöm a cica tippeket.
Ez egy rendkívüli eset volt, általában nem karmolászik, most volt hat hónapos.
A doboza ki van készítve, most visszük fél kilencre az állatorvoshoz ivartalanításra. Erről is megoszlanak a vélemények, de mivel 100% szobacica ez tűnik a jobb választásnak. Nem lesz spriccelés (még nincs), nem fog kóborolni (autó, kóbor macskák), párzási időszakban nyugodt marad és számos betegség megelőzhető. -
válasz
Colonel993 #24748 üzenetére
Én direkt macskaedzőt játszom. Az összes macskámnak a jobb alkarom az edzőpartner, a szimulált ellenmacska, azon lehet gyakorolni a támadás minden válfaját. Ennek megfelelően én is ki vagyok dekorálva, ahogy kell. De legalább az összes macskám mindig egyben jött haza.
-
válasz
Colonel993 #24745 üzenetére
Szegény cicus. Legfeljebb egy nagyon szobai cicának szabad esetleg vágni, de még annak is nagyon kellemetlen. Olyan, amelyik kijár lakásból nagyon veszélyes, nem tudja megvédeni magát. Én sosem vágnám egy macska karmait. Nem kell olyan bútor, amit tökre tud tenni egy macska.
-
Studi
veterán
válasz
Colonel993 #24683 üzenetére
Kérdés mennyit tud az Olympus FL-36R funkcionalitásához képest. Itt azért elég szegényes a leírás, én még nem találkoztam ezzel a típussal. TTL az ok, RC? HSS? A motoros zoom automatikus a vázra tett obi alapján?
-
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #24650 üzenetére
nem értelek, ha veszek valamit és van egy másodlagos punkciója is, hát ha lehet legyen jó.
1 nem vagyok riporter
2 családot videózom szeretjük ha viszont halljuk a gyerekek hangját (sajátomat nem)
3 szeretném minél kompaktabb méretben tartani, pl kiránduláskor a szettet, elég az obikkal vackolni, tetején még kínlódjak egy nagy izével. Nekem Pana G6 van meglepően jó a mikrofonja, de ezt olvastam is róla. Ha meg sztereó se hátrány. Van régebbről egy ilyen sony-m nemtom milyen kategória, de alig volt jobb a belsőnél, annyit nem ér hogy küszködjek vele. Egy Rode elég vicces, ormótlan is lenne vele szaladgálni a gyerek után -
Mikisys
őstag
válasz
Colonel993 #24434 üzenetére
Nos, Én másképp értékelek dolgokat, de ez nem baj.
Csak DNG-RAW-ban rögzítem a képeket.
Lehet, hogy Én leszek az utolsó, akinek még mindig csak egy Pentax K200D gépe-rendszere van, de ha tíz-húsz év múlva is működni fog, akkor örülni fogok, hogy jól választottam és akkor tényleg sajnálattal fogom azt nézni, aki már a huszadik MILC, Bridge, vagy mittudomén még milyen gépével fotózik.
Az így megtakarított pénzt ( mármint nem veszek semmi újat, míg a régi tökéletesen és számomra megfelelően működik), inkább utazásra, szép képek elkészítésére fordítom, a magam és családom örömére.
Szóval, lehet, hogy bátor vagyok.Üdv!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Colonel993 #24526 üzenetére
-
Byk01
őstag
válasz
Colonel993 #24526 üzenetére
-
gatesz
tag
válasz
Colonel993 #24516 üzenetére
Szerintem azért ismerve az edigital-t, ez várható volt!
Én tegnap gondoltam is rá, hogy valami átverés tuti lesz, és én naív éjszaka én is csak mosolyogtam egyet, és otthagytam az oldalt!
A facebook-os oldalokat is olvasgatva, meg ez a mai akció, nagyon arra késztet, hogy egy jó időre jegelem az oldalt.
Nem egy korrekt cég az biztos! Már több mint egy hónapja írtam az ügyfélszolgálatnak egy levelet, és semmi!
De a facebokkon is csak minden reklamálónak annyit írnak, hogy továbbítják a problémát x,y nak! Nem továbbítanak ezek semmit, senkinek. Nem is értek embereket, hogy miért nem fordulnak egyből a fogyasztóvédelemhez, bár sokan nem tudják, hogy mi is az
Az egész mai akciójuk miatt csak biztossá vált bennem, hogy egy fostalicska cég ez.
Én már nem hiszek az emag-os BF-ben sem, az meg rendkívül drága webáruház. Árulja ugyanazt a terméket 20-30-al drágábban, mint más, és jön az őszi áreső, és ugyanannyi lesz a termék mint máshol.
Csak azt nem tudom, hogy a MM miért nem akciózott most tükrös gépet egyáltalán???????
-
Fujis2950
tag
válasz
Colonel993 #24516 üzenetére
na ja elég érdekes üzletpolitika....
-
uffneked
aktív tag
válasz
Colonel993 #24434 üzenetére
Nem akarok jobb kepeket kesziteni. (marmint hogyne akarnek, de nem ezert valtanek - ha valtanek)
A gond az, hogy sokszor nem viszem magammal a gepet, mert vagy feltunest kelt, vagy "nincs most erre ido". Kvazi egy point&shoot kene, normalis erzekelovel es optikaval.
Tudom, hogy ez elmeletben egy netto baromsag, de a gyakorlat igy nez ki... -
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #24370 üzenetére
"Az ajánlat 2014.11.01. és 2014.11.30. között, vagy a készlet... kizárólag webáruházunkban leadott rendelés esetén"
"A hitelre történő vásárlás jelen pillanatban csak áruházainkban érhető el, webáruházunkban nem." -
válasz
x
-
gatesz
tag
válasz
Szia,
MM-ban 167.999Ft
Most akció van a MM-ban Olympus gépekre 30%, ami azért nem rossz!
Ha valaki ilyet akar, szerintem elég jó ajánlat!
http://www.mediamarkt.hu/webapp/wcs/stores/servlet/MultiChannelSearch?storeId=103952&langId=-19&searchProfile=onlineshop&searchParams=&path=&query=olympus30akciobannerlanding&etcc_cmp=47.+heti+online+hirlevel&etcc_med=Hirlevel&etcc_par=&etcc_grp=&etcc_ctv=&etcc_plc=
-
válasz
Colonel993 #24359 üzenetére
Ez a lehetőséget már nem írja elő jogszabály. A bolt vagy így jár el, vagy elhajt a bús fenébe, ha akar. Csak akkor köteles visszavenni, és cserélni 3 napon belül, ha meghibásodott. Emlékeim szerint 2011 óta, de a dátumnem biztos, hogy pontos.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Colonel993 #24173 üzenetére
tudom, hogy Mark II-t, arra értettem, hogy nem nehéz lenyomni szenzorban. d7100 viszont valóban szinte verhetetlen...szal ha a samu a kettő között van, akkor már nincs amiért szégyenkeznie
-
válasz
Colonel993 #24173 üzenetére
Durván nyomod az anyagot, lehet le kéne jönni róla egy időre.
-
szecska24
tag
válasz
Colonel993 #24171 üzenetére
Megnézted a linket és az összehasonlító részt, vagy csak zsigerből nem lehet jobb szerinted?
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Colonel993 #24171 üzenetére
a 7d-t nem egy nagy feladat elverni szenzorban
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Colonel993 #24117 üzenetére
kivonni az árából? 99k egy e-pl5 kit, ami már így is nevetségesen kevés egy ilyen kis tankért...ennyi erővel kivonhatjuk a nyakpánt árát, a cd meg a használati árát is, sőt nekem doboz sem kell, és hopp lesz egy ingyen pl5-öd
qpakcovboy: magas iso-n rosszabb valamivel, viszont a színek szebbek raw-ban is, főleg a bőrtónusok, ha portrézol esetleg.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Colonel993 #24117 üzenetére
Sajnos ez így van. Sikerült egyesíteni a külső és a beépített vaku hátrányát. Azaz +1 bizbasz amire figyelni kell, cserébe gyenge és csak egy irányba villan. Legalább dönthető lenne felfelé, ha már ilyen.
-
LW
őstag
válasz
Colonel993 #24006 üzenetére
Eljátszhatod 1000x, de ez
hülyeség(természetesen a jelenlegi tudásom szerint).
Előtte is leírták, hogy egy bináris adattárolón 0 és 1 van, ha bármelyik eltér, akkor az hibás.
Másolgass 1-2x egy képet és meglátod ellenőrzéskor, hogy bithelyes. -
krisz12071
aktív tag
válasz
Colonel993 #24018 üzenetére
Köszi!
A "hülyeálló"-val meg is győztél! -
válasz
Ne terjesszünk hülyeséget, plz, mert jönnek a gyíkemberek, és elvisznek.
(#24013) MrChris
Hasonló hülyeség volt, hogy a márkátlan írható CD lemez rosszabb hangminőséget mint egy neves, azóta már eltűnt ez a baromság is.
Ezt pont nem igaz. Ha érdekel, privátban a műszaki hátterét is elmagyarázom (itt nagyon off). -
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #24009 üzenetére
Ez úgy hülyeség ahogy van. Ennek egy nagyon intelligens összetett kártyának kellene lennie ami folyamatosan vizsgálja az adatok típusát, ezernyi kodekkel hogy képben legyen mi is jön, azt 'röptében' átkódolja alacsonyabb bitrátára. Igen tekintélyes számítási teljesítménnyel kell rendelkeznie nagyon kis méretben és jó energiahatékonysággal. Kb összetettebbnek, integráltabbnak kell lennie mint magának a váznak/videókamerának. És qrva drága lenne. Ez nem pixel peeper jellegű dolog, hanem mérhető követhető ellenőrizhető folyamat. Hasonló hülyeség volt, hogy a márkátlan írható CD lemez rosszabb hangminőséget mint egy neves, azóta már eltűnt ez a baromság is.
De vevő vagyok egy ilyen csodakártyára!!!
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Adhatnál linket, de ha valaki tényleg kitalálta, hogy a kártyának nem azt az adatot kell bithelyesen visszaadni ami belement akkor azt rátenném az első Marsra tartó űrhajóra.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #23999 üzenetére
képrontó SD kártya? Azt úgy hívják hogy hibás kártya! Rátolok egy zippelt Jókai összest és lerontja? Eszterházi Péter lesz belőle?
-
torzo
őstag
válasz
Colonel993 #23994 üzenetére
Az már rég nem az az árkategória, amelyet a kolléga megjelölt.
@CarascO: Tényleg átgondolatlan volt a megjegyzésed. Milc-ben is van über szint, de az nem olcsóbb, mint a félprofi dslr-ek.
Fuji-X-E1 az igen jó 18-55/2.8-4 ois kitobival használtan 200 k alatt is összejön. Nagyon jó kis kombó, tapasztalatból mondom. -
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #23977 üzenetére
Valóban nem kell hozzá szuperhősnek lenni, de korábban írta, idézem: "nem akarok középkategóriás fotós lenni, hogy táskákkal és üvegekkel mászkáljak". Én ebből arra kovetkeztettem, hogy méret és súly érzékeny. Bár tény, hogy még 150 volt a keret, most meg több, mint a duplája. Én kérek elnézést...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Colonel993 #23977 üzenetére
júzerfüggő...én a 60d-t meg a d7000-et kvára nem bírom, fesztivál-koncertfotózni, portrézni még oké, de túrázni nagyon gáz volt velük, nem csak a súly, hanem a méret miatt is, egyszerűen nem tudtam kiverni a gondolatot a fejemből, hogy mindjárt hozzáverem valamihez véletlenül azt a nagy izét az oldalamon
szal van akinek kényelmes, van akinek nem, ezt neki kéne eldönteni.
-
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #23912 üzenetére
50-é jöhet!
a kicsit meg kifelejtettem
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #23854 üzenetére
A trabant sem életképtelen mégis a fél ország autóhitelben fürdik.
-
Novics
senior tag
válasz
Colonel993 #23678 üzenetére
A fokozatos áttérés miatt. Mintha DX-ről váltana valaki FX-re, de előtte elkezdi lecserélni az obiparkját. Mert ezt ugye a Pentaxnál nem lehet megtenni, mert nincsen FX váza. Csak ehhez a gondolatmenethez kapcsolódva kérdeztem. Persze nekem eszem ágában sincsen váltani.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Colonel993 #23662 üzenetére
Magyarul azonos áron általában jobb a Pentax, főleg az olcsóbb kategóriában, csak ezt nem akaródzik kimondani
Nikonnál pedig nem árt beszélni olyan dolgokról, mint focus shifting, tükrös kereső prizmás helyett, továbbá 3rd party obiknál és egyes DA* Pentaxok esetén szintén van obiba épített fókuszmotor/csendes fókusz.
Az AF-pontok terén belépő CaNikon esetén hány dupla keresztszálas, mert a Pentax 11-ből 9-e az. Egyébként az újabb Pentax vázakat hol és mennyit használtad, csak mert a "nem nagy változás történt" nekem fura kijelentés, volt Pentaxos márkatársak egész másként nyilatkoztak, van aki repnapokra jár rendszeresen (katt az első képre, aztán lehet lapozgatni) és még nem akarta lecserélni a márkát.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Colonel993 #23654 üzenetére
Ezt a bullshitet honnan olloztad?
-
Tin_Shield
őstag
válasz
Colonel993 #23654 üzenetére
Hát a fene tudja, _szerintem_ a K30 jobban illik a K3/5/7 markánsabb, szögletesebb formavilágába, a K50 a szokásos szopottgombóc formájú.
-
Mirman
őstag
válasz
Colonel993 #23543 üzenetére
Üdv , engem érdekelne hogy milyen obiparkot állítanál össze konkrétan a fent említett pénzből pentax bajonetthez. Nem kötözködésből , hanem mert én is fényképező vásárlást tervezek karácsonykor és eléggé szimpatikus a pentax. Első gépnek szeretnék egy belépő modellt normális objektívekkel amit jobb váz vásárlása esetén megtartanék. A Pentax K500 mennyire állja meg a helyét egy Nikon D3200-al szemben mondjuk ?
-
silmatauki
őstag
válasz
Colonel993 #23628 üzenetére
Sokat hasonlítgattam a D5300/3300-as videók moiréját / aliasingját a Canonokéhoz & Fujikéhoz. Mind a Canon consumer crop vázai, mind az összes Fuji összehasonlíthatatlanul rosszabbak moiré / aliasing-téren. Persze felbontásban, ahogy a cikk is írja, nem éri el a legjobb consumer cuccokat (pl. GH-sorozat). De ha nem hisztek nekem, itt egy review: http://www.eoshd.com/2014/02/nikon-d5300-review/ (kiemelés tőlem):
"Neither can quite match the GH3 for detail in 1080p (let alone the GH4). I believe the trick Panasonic are using to give us such crisp 1080p on their cameras is to down-sample the sensor to roughly 2.5K and then oversample 1080p from that higher resolution raw image. The D5300 looks like the 5D Mark III’s stock video mode for resolution – it’s a bit mushy. You notice this the most when shooting in daylight at focus points between infinity and roughly 5 meters. Sometimes you don’t notice the softness much at all, so it’s not the camera’s main problem.
With sharpness dialled down in-camera it will look very soft and require digital sharpening to be added in post. You can do this in-camera by simply leaving it on the Standard or Vivid picture profile and not turning down sharpness. Whatever method you use the results after grading look similar.
Compared to the Canon Rebels, 6D and 70D the Nikon D5300 has far lower moire & aliasing (it’s almost unnoticeable) in videos and better low light performance than the Canon APS-C fleet. Stills are also way ahead now on the Nikon cameras compared to the Rebels. With a near-2 stop dynamic range advantage and a significant resolution bump over Canon, the Toshiba sensor in the D5300 rates over 20 points higher than Canon’s 700D on the DXOMark chart, and 15 higher than the 70D. JPEGs and raw stills out of the D5300 are very good indeed."
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Colonel993 #23595 üzenetére
"Nikonék is tiszta hülyék, hogy a csúcs zászlóshajó, legújabb professzionális FF gépükbe CSAK 16 Megapixeles lapka van..."
Tegyük hozzá, hogy a Nikon D4s egy direkt sport- és madárfotózásra épített gép, ahol sokkal fontosabb a gyorsaság és a hosszú sorozat a buffer megtelése előtt, mint a magas megapixelszám. A 16 megapixel nem törvényszerűen jobb, mint a 36 megapixeles szenzor. Kérdezz meg egy Nikonos tájfotóst, asztrofotóst vagy műtermi fotóst, hogy D4s-t vagy D810-et venne.
Egyébként igaz, hogy az APS-C 16 megapixeltől nem kell félni, de a 24 megapixeles sem felesleges. Teljesen értelmetlen a hangulatkeltés a nagyobb felbontású szenzorok ellen.
"Sőőőt, Matt Granger is noobságból fotóz a mai napig korábbi 12Megapixeles csúcs Nikonokkal is..."
Jajj. Ezt is megélte a fotográfia, Matt Granger hivatkozási alap lett...
(#23597) jjeahh: Azért remélem érzed, hogy ez egy érvelési hiba és nem bizonyítja, hogy a magasabb megapixelszám felesleges vagy értelmetlen. Az A7s egy szélőség amit egy elég speciális felhasználási területnek rendeltek alá.
-
Roxx
tag
válasz
Colonel993 #23531 üzenetére
Hello!Köszi akkor szerintem megnézem ezt a gépet.Mit kell egy ilyen használt gépnél megnézni?Esetleg ha megvenném nagyon nagy hátrány lenne,hogy Sony nehéz hozzá obikat venni?Köszi
-
silmatauki
őstag
válasz
Colonel993 #23540 üzenetére
"Tekerj fel egy 24Mpx-es vázra egy Nikon 18-70mm -t vagy a régi 18-55mm -es VR-t...
(Mindkettő még bőven forgalomban van)"Egy tudatos vásárló viszont nem veszi meg az ilyeneket, ahogy a Sony 16-50-et vagy 55-210-et sem (hacsak tényleg nincs jobbra pénze). Nem is túl drága kitobik között is nagyon sok olyan van, ami röhögve kiszolgál 24 Mpixelt, pl. a Nikon (ha már náluk tartunk) 18-140-e.
"Másik kérdés, hogy mennyire ésszerű rápréselni 24Mpx-t egy APS-C lapkára."
A Soy 24 Mpixeles, újabb lapkája semmilyen tekintetben (DR, noise stb.) nem rosszabb, mint az előző generációs 16-osa. Ebben az esetben tehát nem igaz, hogy kisebb pixelek = alacsonyabb DR, nagyobb zaj. Persze ha közben nem volt technikai fejlesztés, akkor tényleg ez lenne a helyzet.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
"kérdés, hogy mennyire ésszerű rápréselni 24Mpx-t egy APS-C lapkára"
majd ésszerű lesz, ha elterjednek a gigaméretű retinakarcoló monitorok, addig meg sztem nem azért csinálják, mert ésszerű, hanem mert egyre többen vesznek dslr-t "point and shoot" felhasználásra is, az ilyen júzerek meg megapixel és zoom alapján választanak fényképezőgépet, tv-t méret alapján, hangrendszert meg watt alapján...dióhéjban: több megapixellel jobban el lehet adni, és a gyártókat a profit érdekli.
-
i-sti
senior tag
válasz
De például ha egy emberi szemet, ha 3000x500 pixel rögzít (maradék pixel az arc többi része) akkor az több infó mintha mondjuk 16mpx csak 1900x300 jutna ugyan arra az objektumra.
Most a hasamra ütöttem és mondtam pár számot, hogy mire gondolok. -
i-sti
senior tag
válasz
Colonel993 #23534 üzenetére
Videózás elhanyagolható.
Akkor lesz egy 50mm.
Ez a 16mpx kontra a Nikon 24mpx mennyit, mit jelent? -
válasz
Colonel993 #23279 üzenetére
Minek ezen annyira fennakadni? Pl pár D5100 tulaj más nikonok után azt mondja először: De tr*gya helyre kerültek a gombok. Majd pár nap után: De fasza, így nem kell elengednem az obit, ezek itt jobb helyen vannak, sőt, nehezebb félre nyomni, tök jó. Akkor most jó(bb) az 5100 kiosztása vagy nem? Van akinek bejön, van akinek nem.
Ugyanez a vita megy a tégla meg kismarkolatos vázaknál. Aki markolja és nagy obikkal használja, annak a nagy markolat jobb. Aki fixezik, és nem markolja, hanem téglásan fogja, azt mondja ez sokkal jobb mint egy (nem elégé jó) markolat. -
jjeahh
nagyúr
válasz
Colonel993 #23277 üzenetére
már az elején azzal kezdtem, hogy ízlések és pofonok
nekem a baloldali 4 gomb nem tetszik, a play meg a kuka is fura helyen van, és fölötte a tárcsa is, ahhoz, hogy ezeket nyomkodjam mindíg fogást kell váltanom...de nem akarok fesztivált, amúgy a fogása tök bejön, ha neked a gombkiosztás is, elhiszem
-
obalze
tag
válasz
Colonel993 #23240 üzenetére
Nekem elég amit tud...😉
(Egy jó darabig biztos.)
Az anyagminősége meg nem érdekel a kompakt után.☺️ -
JohnyBlue
addikt
válasz
Ha a jelenlegivel 100% megvan elégedve akkor minek tapogasson másik vázat?
Tudtommal a képminőséget a váz fogása meg a gombok elhelyezkedése nem befolyásolja. És a kedves kolléga csak a képminőségről nyilatkozott. Amúgy meg valakinek a kicsi egyszerű gépek jönnek be.
Peti haverom 1000D vel, copass cimborám 1100D vel nyomulnak. Na ők amit lehet mindent kihoznak a pici műanyag dobozokból. És hidd el tényleg kúúva jó minőségű képeket lehet velük lőni.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
lehet, hogy továbra is elégedett lenne...számomra a 60d-70d meg xxxd-k anyagminősége is mélypont, na erre az 1xxxd-k mér rátesznek egy lapáttal
ettől függetlenül ahogy észrevettem az emberek 80%-ának nincs igénye jobb anyagminőségre.
-
wopi
aktív tag
válasz
Colonel993 #23233 üzenetére
Vyndree és Colonel993: Köszönöm a korrekt válaszokat!
-
válasz
Colonel993 #23210 üzenetére
Úgy érzem fölös...
-
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #23208 üzenetére
hát ha fókuszálsz, és frontos, nem mozdulsz újra fókuszálsz még jobban frontos, mégegyet fókuszálsz, akkor meg backes, utána megint frontos akkor azt nehéz kalibrálni
35-össel nagyon sokaknak volt ilyen gondja D7000-en Nikon szerviz után is. -
A Zéé
addikt
válasz
Colonel993 #23206 üzenetére
többeknek is totál pontatlan volt fókusz minden gyutávon, minden rekeszen, minden tárgytávon. Hol frontos, Hol backes, kb minden, csak nem jó. D7100-ra nem volt hasonló panasz itt eddig.
-
Byk01
őstag
válasz
Colonel993 #23204 üzenetére
Nem a D7100-nak fontos, hanem a D7000 nem szereti.
-
válasz
Colonel993 #23202 üzenetére
Rajtad áll megéri-e.
Két esetben jó még a 7100, ha 35 1.8G vagy 16-85-vel tervezed használni. Vagy 5200/5300. -
MrChris
nagyúr
válasz
Colonel993 #23032 üzenetére
ha 1-2 db lenne. De tucatjával? Volt kb 2 éve egy raklap olympus e-pm1 60%-os áron, több 100 darab. De a 25/2.8 is ugyan így. Pár hete, hónapja a 200 rugós em10-et akciózták 150-re de budaörsön 120-ért. Aki csak a hírre ment már lemaradt. Ezek mind visszavitt újra forgalomba helyezett készülékek lennének?
-
Nippon
őstag
válasz
Colonel993 #23027 üzenetére
Februárban volt NEX-3N duplakit (16-50, 55-210) 100ezerért. A Mammut MM-ben vannak még Nikon S1-ek 60ezerért, a NEX-5T is egy tizessel olcsóbb, mint akciósan a Sony szalonokban, már ahol még akad. Ettől függetlenül, biztos vannak visszacsomagolt "akciós" termékek, de ki lehet fogni jó áron bontatlan újat is.
-
A Zéé
addikt
válasz
ha ez igaz is... Használt áron, használt obi új obiknak járó garival? Nem hangzik azért az olyan rosszul
-
Gstyler
senior tag
válasz
Én nem tudom, de nem 2-3 db volt kirakva.
-
MrChris
nagyúr
válasz
év elején olympus 25/2.8-t szórtak ki majdnem féláron, nemhinném hogy azok is mind visszavitt lencsék lettek volna.
-
válasz
Colonel993 #22977 üzenetére
EVF vs OVF... pff... Dönteni kell közöttük?
Általában evf páti vagyok, mondjuka hibrid ovf nagyon tetszik, de a kettő az egyben... priceless.
OVF-el a legnagyobb nyűgöm hogy fejtől elemel, fényviszon függvényében vagy látom a kész képet vagy nem, és esetleg rosszul korrigálom mert sötétnek tűnt például. Körülményes, béna módszer a szememben az evf-ekkkel szemben. -
válasz
Colonel993 #22861 üzenetére
Lehet, hogy pentaxnál valamit jól csináltak, sonynál, olympusnál és panánál nem tökéletes.
-
rbalint88
addikt
válasz
Colonel993 #22861 üzenetére
akkor Pentax az egyetlen gyártó, aki meg tudta csinálni jóra.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Colonel993 #22852 üzenetére
Talán az 50D... ...bár az is 2008-as modell. Pár ismerősömnek van, nemigen cserélgetik le.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Colonel993 #22707 üzenetére
Nem tudom mi a bevált recept egy olyan objektíven amit két blendével kell visszarekeszelni, hogy megjöjjön az éle és még egy újabbal, hogy az egész képkörön éles legyen, főleg annak tükrében, hogy az újabb objektívek ezt már nyitott vagy közel teljesen nyitott rekesszel is képesek produkálni. Ennek semmi köze a MILC vs. DSLR témához, ezt már te keverted bele. Az csak egy megállapítás volt, hogy a MILC-ek előnye, hogy tele vannak friss, új fejlesztésű objektívekkel, de ez ugyan úgy igaz lenne bármelyik DSLR rendszerre is ha a gyártója adna ki tényleg új darabokat és nem a matuzsálemeket foltozgatná.
Az ideológiai vitát te hoztad a beszélgetésbe. Én ugyan úgy használok DSLR-t és MILC-et is, nem vagyok elfogult egyik irányba sem, így ne akard azt megmagyarázni, hogy megint a tükrösöket bántom.
"sejtem, hogy nem csak magamutogatásból lenne minden sport rendezvény fotós zónája tömve DSLR-errel"
Ez az a terület ahol egy sportfotós célokra épített DSLR még mindig előnyben van (pl: D4s, EOS 1D X), de ezt az előnyt is egyre jobban kezdi behozni a MILC kategória. Ajánlott olvasmány:
Mirrorless Sports Photography: Capturing the Tour de France with the Sony a6000
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Colonel993 #22707 üzenetére
"nem véletlenül NEM változtatnak"
mert nekük nem érdekük...ha ezeket is veszik-viszik, minek...milc-ekre viszont muszáj volt újat fejleszteni a más bajonett, kontraszt af, kisebb méret, más bázistáv miatt pl.
"Nevesebb gyártókról van szó, tehát tudják mit csinálnak..."
marketinggépezet...tudatosan vásárló ember nem vesz meg egy gépet csak azért mert nikon, és egy másikot nem ítél el csak azért mert pl. samsung
többivel kb. egyetértek -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
Colonel993 #22701 üzenetére
Ki bántotta a DSLR objektíveket? Mert én nem, az biztos. Leírtam egy tényt, hogy a nagy DSLR gyártók objektívei nem mai gyerekek, elég csak megnézni a Nikon vagy Canon objektív kínálatát, az átlag életkor 10 év fölé jön ki, nagyon sok közülük viszont már igencsak koros. Például a Canon EF 35mm f/2 már 24 éves, vagy mindenki nagy kedvenc és sokat említett Canon EF 50mm f/1.8 II objektíve ugyancsak 24 éves. Ezeket mind rekeszelni kell (utóbbit igen sok blendével), hogy éles képet adjon. Ez van, két és fél évtizede még csak erre futotta a hobbi felhasználóknak szánt üvegek körében.
A Canon EF 35mm f/2 most 150 ezer körül vihető el, míg a Fujifilm XF 35mm f/1.4 csak alig drágább nála, de minőségben agyba-főbe megveri, sőt a jóval drágább Zeiss vagy Leica üvegekkel van pariban.
De ne menjünk messzire, itt van a Canon EF-M 22mm f/2, ami direkt az EOS-M rendszerhez készült, tehát friss objektív, alig két éves. Nyitott rekeszen is mesés képe van, emiatt az objektív miatt nagyon irigylem ezt a rendszert, mert ár/érték arányban kiváló. Ennyit számít, hogy nem közel 30 éves konstrukció, hanem vadonat új fejlesztés.
Nem hiszem, hogy bántottam én a DSLR objektíveket, csak leírtam azt, hogy a népszerű rendszerek, népszerű darabjai öregek már. Nikon esetében is lehetne példákat felhozni, hogy melyik objektív hány éves vagy a relatíve fiatalok (értsd: 8-10 év körüliek) melyik régi matuzsálem felújított, kicsit jobban csiszolt leszármazottai.
Semmi bántás nincs ebben, ezek csak tények, amiket akkor sem tudsz letagadni, ha így vagy úgy vagy amúgy próbálod kiforgatni az egészet. Ezek az objektívek öregek, a MILC rendszerek objektívei meg fiatalok. Ma már tartunk ott, hogy relatíve olcsón is előállíthatók olyan üvegek, amik full nyitott rekesz mellett is élesek, alig hajlamosak a CA-ra és hasonlók. Hogy ennek megkérik az árát? Hát meg. 24 évvel ezelőtt sem ennyibe kerültek ezek a Canon obik amiket felsoroltam.
Én nem lovagolok semmilyen témán, te vagy az aki olyan harciasan próbálja lehúzni a vérbe a MILC rendszereket minden ilyen komment után.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
és a m4/3-aps-c szenzorok közötti méretkülönbség-től eljutottunk egy makrózoom-ig, majd végül természetesen milc vs dslr vita lesz belőle
áhh...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
A 65.900,- forintért most vett Sony SEL 50F1,8-OSS nagyon szépen rajzol már 2,8-ra blendézve is. Imádom!
-
berzerker83
csendes tag
válasz
Colonel993 #22680 üzenetére
Persze, ministúdió állandó fényekkel, de sajnos nem megoldható a távkioldó+állvány. Mert több modell is lehet egy nap, különböző neműek, különböző magassággal, pár óra után már jön a fáradás, nem mindig ugyanoda állnak. Egyszer nadrág, egyszer ruha, egyszer valami felsőt fotóznak (plusz közelről egy kép a lógó papír izékről a cikkszámok miatt, minden terméknél), és könnyebb/olcsóbb egy fotósnak kézből korrigálni a kivágást, mint napi akár 2-3ezer képet croppolni...
ráadásul távkioldós happening mellett is kell lennie valakinek, aki nyomja a gombot. A halott dolgokat aprón szoktuk elpasszolni, hogy legyen pénz szintén aprós cuccokra (számla hiánya miatt).
Megy a költséghatékonyságra figyelés, de azért hálistennek nincs akkora garasoskodás, hogy a vázkopásra is figyelni kelljen.
-
kátú
őstag
válasz
Colonel993 #22673 üzenetére
De szerintem lecserélem egy Nikon D 5200ra
-
kátú
őstag
válasz
Colonel993 #22646 üzenetére
Kis polszkiban láttam már Porsche Boxter motrot hátvalami fenomenálisan megy
-
kátú
őstag
válasz
Colonel993 #22638 üzenetére
Értem
Kérdés: ez az objektív -> http://www.canon.hu/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Wide_Angle/EF_14mm_f2.8L_II_USM/ <- rámegy egy Canon EOS 1200D re?
-
kátú
őstag
válasz
Colonel993 #22634 üzenetére
És ezt a tisztítást kompresszoral 1-2 bar os nyomással is lehet csinálni vagy sokkal kissebb nyomásal lehet csak
-
törölt tag
válasz
Colonel993 #22630 üzenetére
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Colonel993 #22630 üzenetére
(#22632) .: JuSzT :. : Húbazze!
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Colonel993 #22627 üzenetére
A mostani kis Sony NEX3 MILC-től viszont tartok egy kicsit, mióta 2 "üvegem" van, és cserélgetem is őket rendszeresen: itt nagyon védtelen helyen van a szenzor. Majd meglátjuk.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Colonel993 #22624 üzenetére
Hajdanán a Canon 30D-nél 7 évet kihúztam folyadékos szenzortisztítás nélkül, csak a gyógyszertárban vett legnagyobb méretű "körtepumpával" fújkodással, pedig nagyon sűrűn cserélgettem az üvegeket a gépen. Szinte minden "fotózós nap" után automatikusan kifújkodtam a port a gépből, mielőtt eltettem.
szerk.: a fotóstáskában meg tartottam egy kis méretűt, de azt szinte alig használtam. -
torzo
őstag
válasz
Colonel993 #22525 üzenetére
Na, igen. Persze, a legvonzóbb az lenne, ha d800 mellett X-T1 lehetne a második (kirándulós, utazós) váz, de azért ez már tényleg brutál költséget jelentene. Két rendszert tartani nem kis luxus. Így is van már néha ejnye-ejnye idehaza. Na, még azért agyalok rajta egy sort persze. Köszi még egyszer!
-
torzo
őstag
válasz
Colonel993 #22523 üzenetére
Hát, ja! Meg aztán létezik ND szűrő is az ilyen alkalmakra.
Köszönöm a véleményeket mindenkinek, segít a döntésben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videós, mozgóképes topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Formula-1
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!