Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
asdf_
veterán
válasz atombonbon #24367 üzenetére
De, ez -a boltosok szempontjából (és valamennyire a.mienkből is, hiszen ki fizetjük meg) sajnos- így működik. Idéntől van annyi változás, hogy már csak magánszemély állhat el 14 naposban.
-
-
asdf_
veterán
válasz BullZeye #25893 üzenetére
Nekem valami olyasmi remlik, hogy tovabberkesites soran a hely afat be kell fizetni -ez tiszta sor-, viszont amennyiben eu-s adoszamra, 0 afaval jon a cumo es sajat felhasznalas lesz belole, akkor meg be kell vallani es becsengetni a magyar afat ra (vagy 0 helyett kinti afaval venni). De majd rakerdezek, ha nem felejtem el...
-
asdf_
veterán
válasz .: JuSzT :. #26248 üzenetére
És gondolom a számla is a kártyatulajdonos nevére szól (sűrűn külföldre járóknál ez nem mindig szerencsés, nagyon sok utasbiztosításnál biztosítási feltétel a saját névre szóló számla a fényképezőgéphez, telefonhoz, ilyesmikhez...)
-
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz Tin_Shield #28277 üzenetére
igaz nincs prémiumkártya és egy évvel rövidebb a garancia.
Regisztral a myolympuson, es maris fel ev lesz abbol az egybol.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Tin_Shield #28279 üzenetére
Nekem is tokre az remlett, most, hogy rakerdezel, igy meg plane van valami emlek, hogy ezt kinyirtak, de ranyitottam elotte az oldalra, hogy ne irjak hulyeseget, es ott azt irja, hogy: Join MyOLYMPUS and extend the warranty of select registered products. Igaz, a select szon atsiklottam, az a kiscsillag a mondatban , szoval azt hiszem tegyuk is zarojelbe az egeszet, mert a select persze nem klikkolhato, szoval fene tudja mire igen meg mire nem.
-
asdf_
veterán
válasz Bazsee71 #28434 üzenetére
rendkívül jó áron van ez az Olympus, hol a buktató?
Kicsit hulyen elhelyezett gombok, a gombokhoz tul kozeli (es 16:9-es a 3:2 helyett) kijelzo (erre szoktuk mondani, hogy tessek elmenni, kezbefogni), valamint a szinhelyesseghez sincs tul sok koze a rajta levo oled kijelzonek (szoval a jpg only modban szemre allitunk WB-t a kijelzon az felejtos, es mielott megkerdezi valaki, ki csinal ilyet: en, akinel a raw es a lustasag kozul a lustasag gyozott (jo, komolytalanabb gepen, es csak magamnak semmiextra kepeknel)).
-
asdf_
veterán
válasz Tin_Shield #28459 üzenetére
Színhelyesség probléma nekem új, még sosem hallottam panaszt erre, de minden LCD állítható.
Toprengtem egy adagot, hogy hol olvashattam (es most meg nem mondom, hogy egy, vagy tobb helyen), de most elso blikkre Robin Wong:
2) the color balance is completely off. It is very difficult to check the colours from the screen, but general focusing accuracy review was fine. Knowing the screen uses OLED, color accuracy was not something to depend on.
Oke, lehet pluszminuszban csavargatni, kerdes, hogy ez mennyire rakja egyenesbe, es mennyire jellemzo a parasztvakito Oledes tulszaturaltsag (halistennek telefonoknal mar kezdenek leszokni rola, es allitolag mar a feher is egesz feher szokott lenni ujabban, regebben ha egy galaxy s2-t lattam, a vilagbol lehetett volna kizavarni vele )
Ugyanakkor olvastam meg, ha mar arra jartam xz-2-nel meg ezt irja:
The only complain I had about the LCD screen on the XZ-2, similar to the OM-D and E-PL5's screens, is the color balance. Somehow, the color balance just appears "warmer" with slight green cast. Nonetheless, it is surely good enough for quick judgement of white balance control.
A ket gep kozott annyi kulonbseg van, hogy az xz-2 (hala istennek) nem Oledes (a picit melegebben szerintem is igaza van), meg en mondjuk ha kettobol kettonel fikazom a kijelzot, akkor azert csak odaraknam megjegyzesbe, hogy hiaba allithato a kijelzo szinhomerseklete meg van vivid/normal az egyaltalan nem/csak kicsit segit rajta, de jo nem lesz.
-
asdf_
veterán
válasz Tin_Shield #28471 üzenetére
Az a jo, hogy kinyitok 8 irast a temaban, es 6-ban tft-t irnak, 2-ben meg Oledet (es az egyik egy olympus america-s link). Es en sem hasznalok E-PL5-ot, szoval itt akkor le is akadok a temarol , irogatnak itt mindenfele hulyeseget az interneten, ***szkivanmar, legkozelebb, amit nem hasznaltam sajatkezuleg, arrol kussolok
-
asdf_
veterán
válasz ElGatto #28601 üzenetére
Ha nincs bekotve az internet hozzad, mindig segit valaki
Key New Features:
All metal body finished in black or white
12 Art Filters
6 art effects
Dual axis level Gauge
Interval shooting for stop motion video
Small AF target Mode for small subjects - magnifies
Short Release Time Lag Mode - fast AF to reduce delays in fast moving subjects
3-inch touch screen with Touch Shutter swivels for selfies
Low ISO equivalent to ISO100 (top sensitivity unchanged at 25600) -
asdf_
veterán
-
asdf_
veterán
válasz Bazsee71 #28773 üzenetére
Ez nem igy van. Te megrendelsz valamit. Aztan egy automata visszakuld egy emailt, hogy fogadtak a rendelest (de ennyit csinaltak vele, semmi tobbet, tehat csak nyugtaztak, hogy megerkezett). Ekkor meg mindig mondhatjak azt, hogy bocs, megse (pl. irrealis elarazasnal egy 500 ft-os TV eseten) Ezutan ha egy elo ember elfogadja es visszaigazolja a megrendelest, es kuldi errol az emailt, benne, hogy hova, meg mennyi zsetont kuldjel/hol veheted at a zseton lecsengetese mellett, no akkor jott letre a szerzodes, es akkor lehet verni a tamtamot, hogy marpedig te kerned az arut, melyre szerzodtetek. Alternativ verzio, mivel maga az, hogy egy webshopon eladasra kinaljak a termeket, jogilag reklamnak minosul (funfact: ezert nem lehet(ne) pl. magyar webes szexshop a neten, mert szexualis segedeszkozt tilos reklamozni --> mivel a webshop reklam, webshop sem lehet, legalabbis regen igy volt, azota mar lehet, hogy valtozott), lehet menni a GVH-hoz, mint illetekeshez panaszra, hogy itt az akcio es a megrendelesed visszaigazolasa ellenere nincs termek, de mivel nagy reklamkampany nem volt emoge az akcio moge kanyaritva, igy a fogyasztok szeles koret nem erintette a dolog, es igen gyanusan egy ejnyebejnyen kivul nem kapnanak semmit. De szerintem turelem, tornaterem, a Samu eleg nagy ceg ahhoz, hogy ha tenylegesen visszaigazoltak a rendelest, akkor elobb-utobb mindenki megkapja majd, maximum varni kell ra egy adagot (aki meg elbenazta naluk, azt meg valoszinu nem dicserik meg).
-
-
asdf_
veterán
válasz Gépötty #29965 üzenetére
alapból két év garanciát adnak rá. Ám ezt meg lehet messzebbíteni három és öt évre, utóbbit egy tizesért.
Ez az, amit mindenkivel el akarnak hitetni, hogy kibovitett garancia, de ez egy bazinagy bullshit. A valosag ezzel szemben az, hogy ez egy biztositasi szerzodes, amelynek ilyen, olyan, meg amolyan feltetelei vannak, melyek szamodra nehol nem feltetlenul kedvezoek (mondjuk egyszer a beszerzesi ertek 70%-aert mar javitottak a keszuleket, akkor masodjara mar nem fogjak), valamint semmikeppen sem az eredeti gyari gari meghosszabbitasa (talan meg nem is lattam peldat ra, hogy esemeny bekovetkeztekor a gyari szervizbe kellene menni a kutyuvel valami noname joskapista kft. helyett). Tehat elejetol a vegeig olvasd el ketszer is, hogy te biztosan akarod-e ezt.
Nem mellesleg myolympuson regisztralva a gyari 2 ev melle kapsz meg fel ev garit. Es az tenyleg gyari gari, nem pedig parasztvakitas. Szoval elso korben toreskaros biztositaskent tekints ra, ami melle esetleg meg leeshet valami.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz ANDROID??? #29990 üzenetére
Jo tudni az ilyet akkor. Megelozve a felreerteseket en a jellemzoen hiperekben kotheto kiterjesztett garancianak csufolt dolgorol beszeltem, ahol mosogepre, hutore, notebookra, telefonra, meg meg a banat tudja mire egy helyben lehet
kiterjesztett garanciatbiztositasi szerzodest kotni (es meg egy kanyart vive a felreertes megelozesebe, itt a biztositasi esemeny az a keszulek elromlasa -es ez kiegeszulhet egyeb hagyomanyos biztositos karokkal is). -
asdf_
veterán
A muszaki tartalomnak szerintem sincs az egvilagon semmi koze egy red dot dijhoz.
-
asdf_
veterán
válasz INTELligent #32037 üzenetére
a maestrot tudtommal még mindig nem szereti a paypal.
Szereti azt, nekem siman mukodik, a google play nem szereti azt a vackot (mar honapok ota halogatom, hogy emiatt meg is valok tole, mert az vicc, hogy egy nyamvadt albumot vagy egy appot nem tudok megvenni vele, plusz egy hostelworld-os foglalasomat sem ette, utazas elott 2 nappal derult ki tokveletlen, hogy, hogy a confirmed szallasom megsem az, mert nem tudtak levonni a depositot).
-
asdf_
veterán
válasz ThorsHUN #32277 üzenetére
- jo minosegu EVF (amatorkent megintcsak nem tudom megitelni, de mivel mindenki pozitivan nyilatkozik rola muszaj jonak lennie )
Nemtom, nalam volt egy EM-10 egy hetvegere, tudom, hogy belepo kukkeros gep, meg ha jol remlik ugyanaz van benne, mint az EM-5-ben, ami mar nem mai csirke, lehet, hogy a tobbihez kepest jo, vagy ezen az aron jo, de en azert nem tettem le tole a hajamat.
-
asdf_
veterán
Igazán az 5 Mark II sem új fejlesztés az is elavultnak számít manapság.
Ez nem igaz, iden februarban jott ki.Videó téren semmit sem javult.
Ez sem, -vegre- van elorelepes videoban, de csak feleannyit mozdultak elore video fronton, mint kellett volna, no de kell a patron az EM1-II-re is, egyaltalan nem valoszinutlen (inkabb tuti ), hogy szandekosan csak ennyit leptek.Abban az árban már elvárható a 4K tudás.
Ez meg csak felesleges rongyrazas, egy hulye hype, amire felult mindenki (lasd 3D tv), es amivel szediteni tudjak a marketingesek a nepet (a maradek par szazalekrol, akinek _tenyleg_ kell a 4K, arrol ne beszeljunk, egy reszuk meg 4K-ban forgat mar most is).. Keszuleke az atlagjuzernek evekig nem lesz meg, hogy lejatssza rajta, es szerintem csak egy minimalis szazalek allna csak neki downscale-elni a 4K-s videot 1080-ba, hogy jobb, elesebb vegeredmenye legyen. Aki viszont ilyet tesz, mert valos igenye van ra, az a meg mindig nem tul eros videos teljesitmeny miatt amugy sem Olympust vesz, tehat az EM5-II-be szerintem pont halalfolosleges lenne a 4K (mint ahogyan az atlagjuzernek is halalfolosleges a 4K). A 4K igy onmagaban amugyis csak egyetlen dolgot jelent, 3840x2160 pixel felbontast, semmi mast. Egy video minosegenek megitelesehez csak ez az informacio, hogy mekkora a felbontasa rettenetesen keves. Kodolas, bitrate egyebek is szamitanak. Teljesen off, de az egyik kedvenc sorozatomat meg a belso brooadcast lancban kapjak el a kalozok, nem a sugarzott adasbol. 7 megabyte/seccel van kodolva a video, 720p-ben olyan gyonyoru -a standard sorozatrelease-ekhez kepest, hogy elelvezel. Pedig "csak" 720p. -
asdf_
veterán
A masodik mondat szerintem tok folosleges, mert az elso mar letakarja. De arra gondolnak, hogy ha veszel egy EM10-et 14-150-nel, akkor csak a gepre kerhetsz visszateritest, a kitben jovo 14-150-re nem. Arra csak akkor, ha kulon vasarlod. De hogy miert kell ezt ket, ugyanazon ertelmu mondatban leirni, azt csak ok tudjak.
De az angol eredeti ugyanez a baromsag, ott is ketszer irjak ugyanazt:
All lenses have to be purchased as a single product and not within a bundled kit. A lens bought in a bundled kit with the E-M10 does not qualify for the bonus. The promotional OM-D E-M10 camera can be purchased as a single product and also within a bundled kit.[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Olympus klubkartya kisbetus kerdes: ha egyszer valaha (egy even tul) volt mar 10k feletti vasarlasom, jelentkezhetek-e most, hogy itt a 8k huf tagsagi dij, en mostantol szeretnek klubtag lenni?
Enszerintem igen, de lehet, hogy ok maskepp gondoljak -
asdf_
veterán
válasz Gabor901127 #32538 üzenetére
Majdnem tizeves gep. Par eve volt nalam egy hetig, alapvetoen jo kepeket csinalt, de dinamikatartomanyban neha elverzett. Erdemes alaposan atgondolni, akarsz-e egy ennyiidos gepre (es azidobeli szintu technologiara) penzt kolteni. De en meg kocafotos sem vagyok, szoval azert vard meg hozzaertobbek velemenyet is.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Ebben a masinában ugyanakkora körömnyi érzékelő van, mint bármelyik másik kompaktban. Csak az átlagos kompaktnál kicsit több beállítási lehetőséggel és szolgáltatással bír.
Az pedig, hogy nem egy vaksotet obi van az elejen, meg van szenzorstabi, az lenyegtelen is...
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
Halalfolosleges es horribilis pango keszletet csinal az eladasi lancban es persze az egysegarat is emeli (szinten foloslegesen). 2-3 szin meg oke, de egy gepre vagyu 80 kombinacio az elmebeteg, es minimalis joizlessel rendelkezo ember szerintem a 2/3-at azonnnal kiszorna, hogy ocsmany.
-
asdf_
veterán
válasz Muerte68 #33226 üzenetére
Megneztem ezt a kepet en nagyobban, nekem marhara nem ugy tunik, hogy ez felhasznalo altal cserelheto cucc.20 body+ 6 grip = 120 kombinacio, mindegyik kombinacio egyedi gyari product numberrel. Ez inkabb ilyen online rendelhetos moka lehetett (gondolom varni is lehetett ra jopar hetet), minthogy a boltok polcain tartsanak kb. 3 standard kombinacional is tobbet.
-
asdf_
veterán
válasz Muerte68 #33228 üzenetére
Szemre voltak ilyen bolondok: color simulator
-
asdf_
veterán
válasz frankstork #33319 üzenetére
+ E shutter, + nagyobb felbontasu evf, + asszem tobb valaszthato szin focus peakingre, + focus bracketing, es a 3 helyett 5 tengelyu stabi (es lehet, hogy van meg, elso blikkre ez ugrik be)
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz Victoryus94 #33589 üzenetére
A 30mp-es korlátot nem tudom, miért van. Videokameráknál nincs, nem tudom DSLR-nél/milcnél minek minek.
Pont azert, hogy jogilag ne legyen videokamera a fenykepezogep, es menjen ra emiatt nagyobb vamteher vagy isten tudja milyen allami lehuzosarc, a lenyeg, hogy tobbet kell ra fizetni, ha 30 percen tul is kepes videozni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs