Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok,
tippet szeretnék, hogy milyen hűtőt vegyek a procimra! i7-2600
Az ár kb 10e FT körül legyen..[ Szerkesztve ]
Slow down & you'll make less mistakes. At the pace of faith, work is productive, relationships prosper, & your spirit is at peace
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Meg tudnátok nekem mondani, hogy mekkora különbség lehet egy Be quiet! Dark Rock Advanced C1 és a Scythe Ashura között ? És azt is, hogy melyik javára?
-
Potzee
addikt
válasz Dollface #59593 üzenetére
A BQ! topflow 171x100 mm széles és 137 mm magas (tehát a CPU-tól a ház oldaláig ennyi hely kell!).
Elfér a VGA kártya és a táp között hosszában is és keresztben is (90 fokkal elforgatva), úgy, hogy a borda a ramok fölé nyúlik.
Én a ramok fölé lógatnám ÍGY![ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
do3om
addikt
válasz Potzee #59591 üzenetére
Én a képről az nem látom hogy menyire van a táp, ott a mérőszalag de nem tudom kivenni menyinél van a táp széle. A hűtő 137mm széles, lehet erre gondolt mert amúgy persze hogy jó ha mindent befed és fúj levegővel.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
Potzee
addikt
válasz Dollface #59584 üzenetére
Én a be quiet! topflow-t tenném. Halk és jól hűt!
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Dollface
tag
-
Vadasz1
tag
Sziasztok egy i5-2400-es procihoz jó választás egy Alpine 11GT REV.2 vagy kevés
-
Dollface
tag
Sziasztok.
Adott egy 18cm széles Modecom Step 2 ház és egy FX-8320-as proci.
Ez a ház az: http://www.modecom.eu/step2/midi/computer_cases/pc_cases_accesories/product/
A proci gyári hűtője terhelés alatt nagyon hangos, ezért szeretném lecserélni. Tudtok ajánlani olyan procihűtőt, ami belefér ebbe a házba (tehát max 14cm magas, de az már necces...) és megfelelően hűtené ezt a procit?
Vagy túl kicsi házat vettem és vegyek egy nagyobbat...?
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz mouzrr #59574 üzenetére
az mx-2 nem vezeti az áramot, szóval alapvetően ha nem adagolod túlzásba, akkor nem okoz nagy gondot persze eltömhet valamit ha valami oknál fogva annyit nyomsz hogy mindent ellepjen, és proci kivételkor beletömködöd a foglalatba, de azért ez nem jellemző
Volt fentebb szó hogy egy 4 grammos vagy 10 pasztázásra elég, nos hát a videót elnézve, jó ha kettőre
én amúgy öt pöttyöt szoktam tenni mx-2-ből, egy picit nagyobbat középre, és négy picit a négy sarokba, hogy ne kerek, hanem jobban elosztott mintát kapjak.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
mouzrr
őstag
válasz Picturemaker #59573 üzenetére
Köszi. Szerintem inkább valami hozzáértőre bízom, nehogy az alaplapon végezze a cucc
-
mouzrr
őstag
válasz Picturemaker #59571 üzenetére
Valami útbaigazítást kérhetnék a felvitelhez? Köszönöm!
-
mouzrr
őstag
válasz Picturemaker #59569 üzenetére
Csak optimal és silent van a performancén kívül. Most volt tisztítva a ház, de egy pasztát majd beújítok. Milyet kéne vennem?
-
Picturemaker
őstag
válasz mouzrr #59568 üzenetére
Chassis Fan: ház venti.
58-60 fok az jó. Ha csak mostanában melegebb, akkor egy pasztázás és lamella pucolás nem árt a hűtőnek.
Nem találok most BIOS leírást hirtelen és fejből nem tudom milyen pontok vannak még. A "CPU Fan profile" beállításokat próbálgathatod.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
mouzrr
őstag
válasz Picturemaker #59567 üzenetére
Asus P5KC. Nekem enged 60,70,80,90, illetve automata beállítást a Chassis Fan Ratio-nál.
A CPU Fan profile az Performance, Q-Fan control enabled, chassis target 31 fokra van véve. Most a processzor 41-46 fok között ugrál, ~700-as fordulatszám mellett.Intel q6600 a proci, CS:GO közben felmegy akár 58-60 fokra a 0. mag, de a hűtő nem kapcsol feljebb.
[ Szerkesztve ]
-
-
mouzrr
őstag
válasz Picturemaker #59565 üzenetére
A magasabb fokozatra ott tudom állítani ahol ki lehet választani 60-90%, illetve auto? Azt tegyem 90%-ra?
A speedfan-ban nincs beállítva szabályozás[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz mouzrr #59564 üzenetére
Üdv!
BIOS-ban keresd meg a vezérlést és állítsd magasabb fokozatra a ventit, a célhőmérsékletet pedig alacsonyabbra, így hamar elkezdi emelni a fordulatot.
Viszont ha telepítve van a Speedfan, akkor nem azzal vezérled felül (jelen esetben alul )?
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
mouzrr
őstag
Sziasztok! Vettem egy Noctua NF-s12a PWM hűtőt a processzorhűtőbordámra. Az a kérdésem,hogy hogy tudom beállítani egy kicsit magasabb teljesítményre? Most csak a böngésző és a prohardver megy, így 350 RPM, a speedfan szerint 33 fok, a Speccy szerint pedig 50. Játék közben a speedfan 45-50 fok között mérte a hőmérsékletet, a Speccy-t nem is néztem. Köszi előre is
-
pip
aktív tag
válasz Potzee #59562 üzenetére
azert is kerdeztelek, mert a decibelek magukban nem sokat mondanak nekem. Szoval alacsony fordulaton az S40 kihallatszik a hazbol vagy sem? Mas zajforras nincs a gepben, egy seasonic gold+ tap van benne, annak hangja gyakorlatilag nincs, szeretnem ha a procihutonek sem lenne. VGA passziv.
-
Potzee
addikt
A 400XT-t sajnos nem ismerem...Gammaxx S40-ből volt nálam kb. 6 darab... Igen, 143 mm magas és gyakorlatilag Alpenföhn Wing Boost venti van rajta (mivel az Alpenföhn és a Deepcool egy tőről ered...jó néhány modelljük megegyezik vagy hasonlít, pl. K2-Assassin, Matterhorn-Gamer Storm, stb...)
Lehetséges, hogy a 92-es visszafogottan, leszabályozva kb. 500 rpm-re halkabb, mint egy 120-as, de nyilván nem hűt úgy, szóval, egy hatékony hűtési teljesítmény mellett biztosan a 120 mm-es venti a halkabb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
-
pip
aktív tag
válasz Potzee #59488 üzenetére
Te szemelyesen is ismered a Deepcool Gammaxx S40 hutot? Lemertem a hazamat a proci tetejetol az oldallapig es pontosan beferne, meg 1 mm is maradna pluszba ha valos a megadott 143 mm magassagertek. A kerdesem most mar inkabb csak az, hogy csendes ez a huto? A frostytechen olvastam tesztet rola, es a kisebb, 92 mm-es gumirozot ventis Deepcool 400XT a szamok szerint csendesebb nala (full speed 45.7 vs 47.2 dB, dT ugyanakkora, low speed 30.3 vs 37.7 dB, itt mar 5-6 fokkal rosszabb a dT-je mint a nagyobb ventis S40-nek). Lehetseges hogy a kisebb ventis huto csendesebba nagyobbnal? Valamit nagyon nem ertek
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz Vadasz1 #59557 üzenetére
Persze, mert változik a folyó áram mértéke, ezzel együtt a toroidok huzalozásán a mágnesesség okozta mozgolódás is..fizikailag max. komolyabb lakkozással lehet ellene tenni..ha erre nincs mód, variálj a beállításokon, hogy idle is többet/kevesebbet kapjon, aztán kiderül.
-
-
Vadasz1
tag
Sziasztok kérnék egy kis segitséget egy p8p67 pro rev 3.1 alaplapba raktam ey i5.ös procit rá egy Alpine 11 GT Rev.2 hütőt müködik rendesen de nagyon hangos és sipuló hangokat ad ki egy szer halkabban szol és utánna hangossaban
-
PAINfájdalom
aktív tag
válasz marquuard #59540 üzenetére
Nem tudom milyen árban mozognak a hűtők legjobb lenne minél olcsóbban minél jobbat venni. hely az kb. 20 centi talán, hétfő estig nem vagyok otthon, nem tudom megnézni, de legfeljebb oldallemez nélkül fogom használni, nyáron eddig is úgy volt. a gyári kényelmesen elfér, lehet annál még talán 10-20 centivel magasabb
[ Szerkesztve ]
Road- Az Isten állatkertje http://www.youtube.com/watch?v=Yh6SR7BV5Y8
-
Potzee
addikt
THERMALRIGHT-True-Spirit-90
CoolerMaster Hyper 103 RR-H103-22PB-R1
RAIJINTEK Aidos
Xigmatek Loki II
de ha igazán csendes coolert szeretnél, akkor 120 mm-es ventis hűtőben gondolkodj (ha befér a házadba)
Egy Hyper T4 vagy egy Thermalright True Spirit 120M (9-10k) nem sokkal drágább, mint egy 92-es, de halkabb és hatékonyabb.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
do3om
addikt
válasz bombibmw #59536 üzenetére
ak jó
Még sok hűtő van amit meg kéne nézni de tegnap már elfáradtam bele.
Meg érdekes dolog is volt, van egy nagy brocken 2-re hasonlító, közel 1kg magában a borda. és szar eredményt adott pedig sokat vártam tőle, akárhogy basztattam nem lett jó felment 60 fölé a hőfok. de az is lehet hogy szerelési gond volt mert én a gépben szerelek az Ashura felfogatásával dobálom be mindet. Ennél meg alig fértem hozzá, nem tudtam meghúzni a hátsó csavart nem láttam hogy áll a talp helyzete, de szétszedni nem fogom a gépet.Néztem még egy saját magam által festett és hőkezelt hűtőt ami nagyon jól néz ki.
[link]
Volt vita is hogy az általam hőkezelt (tartós) festés szar, elrontottam a hűtőt és ezt akarom eladni, hiába mondtam hogy teljesen jónak tűnik. Nem biztatok senkit hogy fesse át mert valóban rosszul is elsülhet!!!
na mindegy a lényeg ez lett:
[link]
[link]
!!!!!!!!!!!!!!De aki hirtelen át akarja fújni az gondolja jól át és ne panaszkodjon utána senkinek!!!!!!!!!!!Ma bedobtam egy Matterhorn pure-t de a szobában hidegebb lett valamivel több mint 2 fokkal, 120 venti szokásos felállás, 61 fok. tegnap jó meleg volt esete ott feljebb ment (azt hiszem 64-5), még egy Nordwand-ot meg kéne lesni most, de azt nem tudom így rögzíteni szóval még ki kel találni valamit.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
h1mpi
félisten
Venti cserék után
Fully electric lifestyle!
-
marquuard
veterán
válasz PAINfájdalom #59537 üzenetére
Mennyi a keret rá, és milyen házad van (hely miatt)?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
PAINfájdalom
aktív tag
válasz CirrMee #59538 üzenetére
nem érdekel a hangja, mert van hangszóróm, csak a melegedés zavar. ezért szeretnék vmi jobbat. a Hellgate: London megfekteti egy fél óra után, kifagy a játék, a gépo pedig kellemes kályha. és nyáron még rosszabb lesz. ezért kérem a segítségeteket, hogy vmi erősebbet ajánljatok.
Road- Az Isten állatkertje http://www.youtube.com/watch?v=Yh6SR7BV5Y8
-
CirrMee
addikt
válasz PAINfájdalom #59537 üzenetére
Ha elviseled a csatazajt, a gyári is jó - mivel ugyanazt kapta, mint az X4.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
PAINfájdalom
aktív tag
szép estét az uraknak!
adott egy AMD Phenim II X2es procim. ez két magos, de olvastam, hogy 4 magosítani lehet. meg szeretném lépni ezt, mert kezd már lassú lenni. de az eddigi hűtőm sem szerepelt fényesen 2 mag alatt, félek, hogy 4 teljesen megfektetné. Milyen hűtőt ajánlotok?Road- Az Isten állatkertje http://www.youtube.com/watch?v=Yh6SR7BV5Y8
-
bombibmw
veterán
-
do3om
addikt
Brocken: csak 120 megy rá 66 fok
Brocken 2 120-al 61, 140 ventivel 56 fok.
Mindkettő jó eredmény nem volt gond a teszt során, a brockenért kicsit aggódtam ahogy felment 66-ra de de nagyon lassan ment fel eddig.
Jöhet a következő.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz bajnokpityu #59532 üzenetére
-
bajnokpityu
félisten
Scythe Big Shuriken 2B Hűtőt vettem kb 1 éve, htpc-be. A dobozon nincs a 1150es procitámogatás (ekkor még nem volt 1150), csak a 1155. Weblap szerint jó a 1150hez is.
A két procira ugyanolyan hűtő való?
-
do3om
addikt
válasz bombibmw #59530 üzenetére
Sosem csináltam, nem tudom mit kel, jó ez így majd a végén összefoglalom és berakom a cuccaimhoz.
De remélem nem baj hogy berakom ide az eredményt sokaknak van olyan hűtője amik nálam vannak, és most a nagy szám az Ashura ellen meglehet nézni mit bírnak, miközben egyformák a körülmények. De ne felejtsétek leszabályzott ventiket használok, mindenre, ez főleg azoknál számít amire csak a kis légszállítású 12-es megy rá, csendesség a lényeg jókora tunig mellet.
Ha felcsapom a ház oldalát és rákapcsolok mindent 10 fokkal van hidegebb mit így levett oldallappal. (és még mindig nem akkora a zaj főleg azoknak akik szerint a scythe halk )Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
do3om
addikt
Gross clokner nem bírta sok volt neki ez a tunig, rövid idő alatt felment 65 fölé és restart.
Ugye 120-as venti megy rá (itt nem lehet 140-est), ezt feltekertem maxra meg a szellőzést is, már majdnem kibírta végig de elérte megint és vége. Szerintem ha nem cpu teszt megy megbirkózásozott volna vele (használat, játékok) de egy 4ghz-es AMD X6 azért cseppet melegszik meg ugye nem is szereti a magas hőfokot. Ez amúgy nagyon komoly hűtést igényló tunig.Levettem 3,6 ra feszt 1,375-re és ezen lement a teszt, 66 fokig ment fel itt már a szellőzés is lekapcsolva a szokásosra, ez még mindig nagyon jó eredmény ekkora összegből (a gyári hűtőt drágábban adják egyesek)
Bedobok egy nagyobbat: brocken.
-
do3om
addikt
A scythe ventijét elírtam vagy talán agyártó? max 1500RMP, persze mint mondtam én 1000 használok mindent mert így kéne nézni egy hűtő erejét egyforma körülmények között.(talán egyszer a PH is rájön bár... )
Első kihívója egy felső kategóriás hűtőm Ami egy NZXT HAVIK 140 (eladó )
Scythe leverve, de erre is számítottam. 54-57 fok ugye 14-12 venti.Amugy a hőfokok még egyik esetben sem álltak be nagyon lassan emelkedtek de nem fogok órákat tesztelni mindegyik egyforma ideig megy, az emelkedés amúgy nagyon lassú már 10 perc után még vagy 2-3 fokot nő és lejár a 20 perces idő, itt megállítom. Remélem így is használható lesz a teszt.
Most jön a gross clokner hátha ez ott lesz a nyakán miközben az ára (nálam ) hatoda igaz venti nélkül, de arra az ashura sem lehet valami büszke.
-
őstag
Sziasztok,
egy Intel s1150 i5 4570-es procihoz keresnék valamilyen csendes, nem nagy (lehetőleg 12cm-esnél kisebb ventivel rendelkező) hűtőt a gyári kiváltására. A Proci életének 90%-át relatíve kis terhelés mellett fogja eltölteni, egy normálisan szellőző házban.
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
do3om
addikt
Így néz ki a tesztkörnyezet, a felső takarólemezt is leszedtem a szerelgetés miatt,de ez nem számít semmit csak ne higgye valaki hogy ott úgy néz ki a gép
Két fajta venti lesz mert azt is legyen hogy mi van ha nem 14-es van a bordákon amire az megy, meg párra csak 12-es megy.
A 12-es egy Revoltec Dark Green (21dba 1200max rmp, 49,56cfm), a másik az GlideStream 140 PWM 13-30,7dba, max 1300rmp,98cfm) gyári hűtőm ventije.
(mindig 1000rmp)Még csak az első teszt meg de a scythe ventije gyalázatos fos, ez már írtam itt párszor de ugye magyarázták itt hogy az halk meg minden hát nem az. De persze biztassatok (a süketek) mindenkit hogy néma.
Meglátjuk változik e majd a helyzet, mert most 56-59 a scythe javára de jóval hangosabban, és nagyobb mérettel ez számomra elég gyenge.[ Szerkesztve ]
-
do3om
addikt
Elkezdtem hűtőt tesztelni, úgy gondolom hogy fix 1000-es fordulat elég lesz hogy lássuk mi lesz, 12-14-es megy az általam használt (árusított ) bordákra. Ez még elég halk ha valaki nem akar nagy zajt, meg sok venti ebben a méretben ami csendes 1000-1200-as fordulatot tud max.
A ház fektetve van nem fogom rendesen összerakni, oldala levéve, egy hátsó 12-est azért bekapcsoltam szintén 1000-re szabályozva, ez azért szokott lenni másnál is.
Amugy az én házam nem is lenne jó rendes tesztre mert ha mennek a ventik nem igen lenne itt akinek jobb szellőzés jönne kiJól van ez így?
Ja 20 perc prime95 fog menni. A procim nagy étvágyú, x6 1,425v 4000MHz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
ti mit szoktatok használni burn tesztre és hőfok monitorozásra? prime95 gondolom jó, de grafikus monitorozásra speciel open hardware monitort használok, de ahány progi, annyi mérés
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
gaben1993
tag
Sziasztok.
Most veszek egy fx8320-as processzort és kinéztem hozzá egy nagyon olcsó hűtőt.[link]Semmi tuningot nem tervezek, szerintetek így elég hozzá?
Ha nem akkor mondjuk olyan 5-6ért milyen hűtőt ajánlotok? Lehet ez a használt ára is. -
Immy
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani "nagy" hűtőt Asus H81T [link] alaplapra, ami elvisz passzívan egy i5-öt? Vagy maximum úgy szeretném beállítani a ventilátort, hogy 65celsius foknál kapcsoljon be. A súly nem lényeg, mert fektetve lesz az alaplap.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
h1mpi
félisten
Fully electric lifestyle!
-
pipo112
őstag
válasz Speed® #59512 üzenetére
Nekem volt ac12 nem volt rossz maxon se hangosabb mint pl a wb pure plus és nem mondanám hogy nem hatékony mert nálam elég jól működtek és 35db nem lépték túl 1m távolságból mérve
de wb ventik vannak aprón 2300Ft-ért asszem 2hirdetés is de Merlinben is lehet kapni használtan 2300 fél év garral[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
pipo112
őstag
válasz Leavemealone #59510 üzenetére
Olcsó és hatékony AC f12pwm 1600-1900Ft/db
olcsó és minőségi alpenfhön wingboost-ok pl aproról használtan vagy Merlintől ár kb 2000-2300Ft/db
minőségi ventik kb 3800Ft-tól akár 7000Ft-ig
akasa viper széria
alpenfhön ventik
Noctua ventik
bequiet ventikde van még xcilenc venti is a mi olcsóbb és hatékony
-
Leavemealone
tag
válasz pipo112 #59509 üzenetére
Írd le mindkét verziót, aztán majd eldöntöm, melyik a fontosabb...köszi
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
pipo112
őstag
válasz Leavemealone #59508 üzenetére
Olcsó vagy minőségi kell?
-
Leavemealone
tag
Üdv fórumlakók!
CM hyper evo 212 hűtőmön szeretném a gyári ventit lecserélni, elég zajos (csapágy). Milyen 12 cm-es hűtőtventit ajánlanátok a bordákra. Nem tuningolok, halk és effektív hűtőt keresek.
Szép napot
PC: ASUS ROG Strix-H Z790; Intel i7 14700k+Be Quiet Silent Loop2 360mm; 2x16 GB G.Skill Trident Z 6000 Mhz, Samsung 990 Pro, Be Quiet Straight Power 11 1000W, XFX Merc 310 Black Edition 7900XTX , Phanteks NV7, WD Red 4TB, Windows 11 Pro 23H2
-
Potzee
addikt
válasz neko18 #59505 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy a 120-as újabb...
A HR-02 162 mm magas, 140 mm-es ventivel és 6 hőcsővel rendelkezik. A 120-as 150 mm magas, kevesebb lamella, 120mm-es venti és csak 5 hőcsöves.
A Macho 120 minden szempontból gyengébb, mint a nagy tesó, de ahová nem fér be a HR-02-es, oda javasolják a 120-ast.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
veterán
válasz Belako #59500 üzenetére
jó cucc nagyon, bár én most kevés ideig tudtam kihasználni, mert beadtam gariba a gépet (bár elvileg holnap visszakapom egy cserealaplappal amíg nem kerítenek egy újat az enyémből, nagyon kultúrált megoldás)
De amikor teszteltem, megfelelő házhűtés mellett nagyon durva volt, jó, mondjuk egy TX3 Evo után[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- TCL LCD és LED TV-k
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest