Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyáliSanyi
őstag
Valaki?
Hogy tudom a hűtőm úgy beállítani a biosba, hogy jobban hűtsön?
Ez a mostani beállítás.Live poor, die rich.
-
kenny22
csendes tag
Hali
Egy kis segítség kéne lesz egy QX9650, 3.0GHz procim. Milyen hűtést tudtok ajánlani rá? Ami esetleg halk és hűvösebben tartja, mint a referencia.
előre is kössz[ Szerkesztve ]
-
Matamata
aktív tag
Egy zalman vnf100 passzív vga hűtő ( aminek a bordája a processzor felöli oldalon van ) mellé milyen lehetőleg halk és nem irreális árú procihűtőt ( régi egymagos procira kéne ) ajánlotok ami a videókártyára is fújna egy kis levegőt?
Lehetőleg olyan kéne aminek cserélhető a ventije ha esetleg tönkremegy vagy túl hangos a gyári. -
gyáliSanyi
őstag
A biosba most QUITE és SLOW ra van beállítva. Na én annyira nem vágom ezeket, de ha FAST-ra teszem akkor jobban fog hűteni? Mert nyáron így meg fog főni a gép.
Live poor, die rich.
-
sz.j
nagyúr
válasz gjohnny #4071 üzenetére
Az attól is függ, hogy milyen konfigon, milyen körülmények között és mire használnád.
Mint már az előbb is írtam, nagyon jó hűtőnek tartom a TX2-t, ha esetleg cserélnék az nagy valószínűséggel a Xigmatek s1283 .... vagy s1284 hűtők közül valamelyik lenne. Ezekről, különböző tesztekben, nagyon jókat írnak.
A linkek a Xigmatek topikban megtalálhatók.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
A linken lévő hűtőhatás-lista alapján a megfelelő hűtő kiválasztható, sőt a hangjáról/zajáról is található infó.
A TX2-vel az a tapasztalatom, hogy kiváló hűtő, még alacsony fordulat mellett is!
A zaja/hangja kb. 1200rpm körül elhanyagolható, míg 800-1000rpm között csak nagyon közelről halható.
Én egy E8200 procin (@3000MHz-en, Vcore= 1,088V) kb. 1000rpm járatom a venti, szinte teljes csend és megfelelő hűtés mellett.
Mindenkinek bátran merem ajánlani ezt a hűtőt, de ajánlott szabályozni a venti fordulatát.
Nálam ilyen hőmérsékletek vannak (2db S-FLEX 800rpm házhűtő venti mellett):
- procihűtő: ventivel
- procihűtő: venti nélkül(Sajna az Everest hibásan írja ki a ventit)
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Gyuri27
félisten
válasz old gray #4084 üzenetére
Az lehet. De mint látjuk a kolléga sokalja érte a 10500 forintot. Ezért bátorkodtam mást javasolni. Ne haragudj érte. Bár szerintem nem rossz az a hűtő és nem is zajos. A középkategória felsőrészébe tartozik mind teljesítményben mind árban szvsz.
PyroS: öregszek már.
[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
PyroS
senior tag
Esetleg a fentebb linkelt OCZ Vindicator-el van valakinek tapasztalata?Valamivel olcsóbb mint a Skorpio.
-
PyroS
senior tag
Hello.
Használ valaki IP35-ben Scythe Ninja PLUS hűtőt?Arra lennék kíváncsi,hogy elfér e rendesen a lapon.Szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni egy 4Ghz-es E8400-ra:
Scythe Ninja PLUS vagy Xigmatek HDT-S1283 Red Scorpion Edition?
Bár ahogy nézem a Scorpion melett több hely maradna. -
old gray
addikt
Minden egyes hűtő tesztjénél:
page 3: adott hűtő hangja low ill high fordulaton
page 4: adott hűtő teljesítménye low ill. high fordulaton K8 cpu-ra vonatkoztatva
page 5: adott hűtő teljesítménye low ill. high fordulaton S775 cpu-ra vonatkoztatva.Kérdés van még?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
Volt Hyper TX-em, 1200-1300RPM-ig elfogadható a hangja, felette hangosnak tűnt. A lista pedig egy adott TDP-re vonatkozó hőm. értékeket mutat, így a lista teljesen korrekt, amihez jár gyári hűtő, azt a maximális hűtési teljesítménnyel (-> max. RPM) tesztelik.
Ha meg nem tetszik a gyári venti, lehet rá tenni olyat, amilyet szeretnél. Qru is megmondta.Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
gjohnny
tag
Az új konfigomhoz ilyen Hyper 212-őt néztem ki. Kérdésem lenne, hogy mivel nem adnak hozzá hátlapi panelt lehet hozzá kapni valamilyen hozzá illőt, vagy rendesen tart, és nem erőlteti az alaplapot a panel nélküli felfogatás sem?
Köszi. -
Qru
MODERÁTOR
-
Mauzes
addikt
Üdv!
Elsődleges szempont a hangtalanság.
Tervezett konfig: Antec P182, E8200, 9600/8800 GT valami halk hűtővel (ha hangos a gyári, amit gyanítok), Samsung F1-es vinyó az alsó rekeszben és Corsair VX450, amik fontosabbak.Mivel a házban 2 venti van a proci környékén (hátsó venti és a ház tetején hátul, amiket low fokozatban szeretnék használni), megpróbálnám passzívban hajtani a procit, erre milyen hűtőt ajánlanátok?
A másik, hogy ezt a procit meddig lehetne húzni, hogy még egy passzív hűtő elbírja? A biztonságos határokon belül engem nem zavar a magas hőmérséklet.
Vagy van-e olyan ventis hűtő alternatívaként, ami tényleg nagyon halk?
Előre is köszi!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
Khaal
őstag
Igazából nem tudom, a "milyen gépet?" topikban is lebeszéltek a passzív vga+cpu párosításról.
VGA-ból lehetőleg passzívat szeretnék, eddig egy megfelelően halk ventis vgahűtéssel sem találkoztam.
Procira (X2 5000+) mi lenne a lehető leghalkabb megoldás? Olyan ami később egy kis tuning esetén is megfelelően hidegen tudja tartani a procit (esetleg egy plusz légkavaró felszerelésével).
Vagy vegyem meg Ninjat, és ha nem bírna el vele arra aggassak plusz ventilátorokat?
-
old gray
addikt
válasz old gray #4060 üzenetére
Lejárt a MOD idő: ha tényleg passzív megoldáson töröd a fejed: TR Ultra-120 eXtreme.
Most nézem, hogy már "csak" ~12k, utoljára 16-17k-s áron láttam webshopokban.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
old gray
addikt
Nándikánál 8900Ft a Scythe Ninja Rev. B., gyárilag egy halk 120mm-es ventivel (Minden Scythe termék akciós, elég korrekt árak találhatók). Van az általam említett AC 12025L venti is, darabja 1200Ft.
Itt pedig össze tudod hasonlítani a kül. hűtőket teljesítmény vagy éppen zajszint szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
kyru74
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a jelenlegi hűtőmet (HyperTx) le szeretném cserélni mert egy kicsit húztam a procin E8400 4mhz és sokallom a hőfokot így, és ebben kérném a segítségeteket hogy milyet ajánlotok esetleg helyette .Real Temp alapon 53-54CNem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam!
-
old gray
addikt
Passzív vga-val és passzív cpu-hűtéssel lehet gondok adódnak ha csak 2db 12cm-es venti kelti a légáramlatot a házadban, főleg ha még tuning is befigyel. Így nem tudok elfogadható passzív megoldást ajánlani, én eleve nem vennék passzív vga-t, Feree13-nak a passzív 9600GT-je 100fok-ig felmelegszik. [link] Az, hogy a ninja elfér-e majd a vga-d hűtőbordáitól szintén jó kérdés, nézd meg a ninja speckóit, és mivel szimmetrikus a borda, így ki tudod számolni, hogy lefelé meddig fog nyúlni kb.
-
Khaal
őstag
válasz old gray #4053 üzenetére
Ez a lap lenne. Ahogy nézem elég lapos a chipseten a borda, valószínűleg nem lesz gond, a tesztek szerint a melegedése se olyan vészes.
Azt nem tudom, hogy a táp plusz a hátsó 12-es ventilátor megbírkozik-e majd a cpu-chipset-vga együttes hőleadásával, mert minden egy helyre fog koncentrálódni. Meg az is kérdéses nem lóg-e majd össze a vga hátoldalán lévő borda a ninjaval, mondjuk a 16x-es slot felett van a másik pci-express, lényegében annak a helyére lóg majd be a vga bordája.
Kicsit jobban utánanéztem, és kiderült, hogy a ház előlapján csak 8 cms ventinek van hely, ez nem tudom mennyire számít. Mondjuk nem riadok vissza egy kis fémmunkától és úgy talán berakható egy 12-es is.
-
old gray
addikt
Ha nem tuningolsz akkor lehet elég egy Scythe Ninja passzívan. Ha tuningolni is szeretnél akkor +2db AC 12025L-t (1000RPM ha jól emlékszem) ráapplikálsz és +zajt nem fogsz hallani az eddigiekhez képest. U.akkor a Ninja amúgy is jó választás a házadban található ventik elrendezésének köszönhetően. Árban bőven 20k alatt maradsz, a Ninja ~10k + 2k a 2db AC venti (olcsók de több fórumozó állítása szerint nagyon jók!).
Ninja-t én is használtam már, 1db ventivel X2 s939 4200+@ 2900MHz procihoz, u.olyan elrendezésű rendszerventikkel ahogy neked is van. Bevált volna csak éppen az ABIT AN8 32x lapom chipset-hűtőbordájához hozzáért az egyik heat-pipe, így a hűtési teljesítménye visszaesett. Szal a méretekre majd ügyelj, a lapodat nem ismerem sajna.
-
Khaal
őstag
válasz old gray #4051 üzenetére
Egy Coolermaster Cavalier 3 házba tervezem Gigabyte MA78GM-S2H alaplapra.
Szeretném minél halkabban megoldani a gép hűtését, passzív vgat terveztem (Sapphire 3870 Ultimate).
Házban 2 12-es venti lenne egy az elején befúj, egy hátul kifúj, plusz a táp 12-ese (Seasonic S12).
Nem tudom ez mennyire kivitelezhető így, cpuhűtőre meg a 2 ventire össz kb 20 ezret szánok. -
Khaal
őstag
X2 5000+ cpura milyen hűtőt ajánlanátok? Valami szuperhalk kellene, vagy olyan ami elviszi passzívban.
-
Sátán44
addikt
válasz Kemot01 #4045 üzenetére
Cooler Master HYPER 212
Kompatibilis processzorok:
* Intel Intel LGA775
* AMD AMD Socket 754/939/940/AM2Radiátor:
* Méret: 112 x 92 x 160 mm
* Anyag: RézVentilátor:
* Hangszint: 19 dbA
* Méret: 120 x 120 x25 mmEgyéb:
* Élettartam: 50000 óra
* Fordulat: 2000 fordulat/percÖsszeg: 8K
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Kemot01
csendes tag
Hello!!
6400+ x2 Black Edition procim van milyen hűtőt vegyek rá?Zalman 7700 nem birom rátenni mert nincs hozzá keret pedig írja hogy AM2-re!!
Xilence COO-XPCPU.AM2.HP IceBreaker 64 Pro Heatpipe AMD Cooler:-ezt a fajtát probállta már valki, hogy bírja-e?Köszi
-
fhgt
csendes tag
COOLERMASTER Hyper TX2 RR-CCH-L9U1-GP vagy SPIRE DiamondCool SP507B7-U?
[ Szerkesztve ]
-
jenei92
senior tag
válasz jenei92 #4042 üzenetére
csak,dárga talán picit,vegyél hyper 212-t!
CM hyper 212
Az Scythe kicsit drága.... -
medve28
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segitségre van szükségen.Mivel nem nagyon vagyok otthon a dolgokban.
Nagyon melegszik a gépem,sajnos gyári hűtő nem elég neki ezekszerint.65-70 fok ha játszom. AMD Athlon 64 X2 Black Edition, 3215 MHz (16 x 201) 6400+ ;Alaplap Gigabyte GA-MA790X-DS4 ; és ATI Radeon HD 3870 (512 MB) vga.Remélem tudtok jó hűtőt ajánlani.
Köszönöm -
KMT
addikt
Xigmatek HDT-S963-ról van valakinek tapasztalata? Milyen a hangja kis fordulatszámon?
-
Gorneck
legenda
-
Gorneck
legenda
-
KMT
addikt
Tudnátok ajánlani olyan hűtőket, amik:
-ha kell, akkor jól hűtenek
-leszabályozva nagyon halkak
-kb 8000 ft körül vannak?Néztem hyper212-t, igloo 5750-t, asus-okat, stb... nem tudom melyik lenne a legjobb választás. Túl sok a lehetőség.
-
Prodac
csendes tag
Sziasztok,
Kicsit a sorrendet felcseréltem...
Most rendeltem egy Asus V60 hűtőt, oszt olvasom, hogy elég alacsony a
"hasa"
Kérdésem az lenne: elfér-e egy abit ip35pro alaplapon?
A segitséget előre is kössz...én még láttam Michael Jacksont feketén...
-
Tulkas
tag
Hát az baj...
De azért nyugtassatok meg, hogy jobb mint a gyári"Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Tulkas
tag
Üdwözletem!
Napokban állítok össze gépet magamnak, sima q6600 as procival.Kérdés:
Elég-e rá egy Zalman cnps7700-alcu?
Remélem igen, mert már megrendeltem ."Nevess, és a világ veled nevet...Horkolj, és egyedül alszol..."
-
Dyno
veterán
Egy másik topikba azt írták nekem hogy elég problémás a szerelése, és hogy van alaplap amit meghajlít,mondjuk a Freezert 3K-ba tudnám venni?Annyiba sem érné meg?Hypert 4K-ba tudnám.És nem akarok anyagias lenni de sajna nekem az az 1K is számít .Csak igazából nem szeretnék mégsem rosszat venni.
[ Szerkesztve ]
-
Dyno
veterán
Sziasztok az adatlaponál szereplő konfighoz szeretnék egy jó proci hűtőt jönn majd a konfigba egy 8800GT vagy lehet valami más és meghúznám majd mellé a procit, 3,2-3,6GHz körülire gondolok,Vmoddal.Már ajánlották az AC Freezer 7-et?Mi vélemény?A másik kitételem hogy házból lapot nem szeretném kiszerelni mert abba beletudok őrűlni És ami az első szempont egyszerű szerelhetőség ja meg persze emberi ára legyen.Kinézet nem számít csak a teljesítmény és az elöbb leírtak.Köszönöm szépen mindenkinek aki segíteni tud.
-
B-L-A-C-K
titán
Köszi a válaszokat, amugy mi lenne a legjobb vétel erre a procira, magyarul ha az árat nem veszzük figyelembe mi a legjobb...
-
zlutor
aktív tag
Nekem egy Ninja (rev. B) van.
Roviden: jo.
Bovebben: nagyon jo!Egy AM2-es 3800+ X2-t hut. @2500MHz-ig passzivan...
Igazandibol vinne 2620MHz-en is, de a mellette levo eszaki hid hutoje ilyenkor mar igenyel egy kis plusz legaramlatot es azt a proci hutojen levo venti bekapcsolasaval volt legegyszerubb elerni.Nem alitom, hogy nincs jobb, de nekem bejott...
Amit írok az nem az igazság, hanem a véleményem... ;-)
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok Q9450 alá szeretnék nem túl drága de nagyon hatékony hütést, természetesen tunningolva lesz a proci ezért valami nagyon normálisat szeretnék...
Válaszaitokat szeretttel várom....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Scythe Mugen 5 (SCMG-5102AR) CPU hűtő INGYÉ FOX
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- 0 perces RGB-s JONSBO CR-1200E processzorhűtők garanciával/számlával! (Intel+AMD!) 3999-4999 Ft/db!
- Arctic Freezer Xtreme 120 processzor hűtő intelre
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest