Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- Digitális Állampolgárság Program
- Karácsonyi pofára esés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2024 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék minden érdeklődő fórumozót megkérni, hogy hűtő választáshoz a Topik Összefoglaló elején lévő 6 pontos kérdéssorra igyekezzen minél pontosabb választ adni, hogy érdemben segíteni tudjunk.
A jelenlegi ár-érték arányban legjobbnak tartott hűtőkről az összefoglaló táblázatot árkategóriánkénti besorolásban itt találjátok: > > > Hűtő toplista. < < <
Egyéb, forgalomban még kapható és ajánlott hűtők: Aktív hűtők.
Forgalomban már nem kapható, leginkább használt piacon fellelhető hűtők: Kifutott hűtők.
Jó minőségű, ajánlott zsírok hűtő alá: Hővezető paszták.
A topikhoz nem, vagy csak részben kapcsolódó témák linkjei:
Hogyan javítsam a házam szellőzöttségét? - > Léghűtés topik
Ha nem szellőzik jól, akkor cseréljem? - > Milyen házat vegyek?
Kéne új venti! - > Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Csak a hűtő marad? - > Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Többet szeretnék tudni a hővezető pasztákról! - > Hővezető paszták
Hogyan feszeljem alul a procim? - > Az adott tokozás saját topikja
Hogyan delideljek? - > Tuning kezdőknek
AiO-t tudtok ajánlani? - > Még mindig nem! Kompakt vízhűtés
Kérek mindenkit, hogy a topik szakmaiságát őrizzük meg, így a témába nem vágó hozzászólásokat inkább privátban, vagy az adott téma saját topikjában beszéljük meg.Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz newbie132 #61998 üzenetére
A lap/RAMok nem akadályoznak, egyedüli gond a magasság lehet. Ha azt leméred, már közelebb vagy az ajánlott típusokhoz.
Ami a szükséges hűtést illeti, G41en nagyon tuning nem lesz, de azért tud fűteni a 6600, szóval ha csendet akarsz, valami böszmét tegyél rá. Aprón vannak Mugenek/Ninják jóárasítva, arrafelé nézelődnék. Vagy az EKL/Alpenföhn kínálatban, GrossClock'ner és társai. -
Wikoo
aktív tag
üdv
Van egy Athlon II x2 245 ös cpu, 45w a tdp-je, rajta egy ekl cold tower hűtő.
A proci 40 foknál melegebbet még nem látott, de a venti 1300 körül pörög, amikor a minimum 800 as fordulat lenne. Pedig a biosban pwmre van állítva.
Minek pörgeti ennyin a ventit a gép? hogy tudnám ezt leszabályozni? Teljesen feleslegesen van ez a plusz zaj..
A lap giga, ga-880hma-ud2h, rev2, legfrisebb bios.Békesség, boldogság! x)
-
newbie132
újonc
Sziasztok! Egy Q6600-as processzorhoz milyen CPU hűtőt ajánlanátok? 5.000-8.000 forintot szánnák rá. Kép alapján nem tudom, meg-e lehet állapítani, hogy mekkora férő hely van egy nagyobb hűtőnek, de hátha valaki ki tudná okoskodni. (a gépház pontos típusát nem tudom, azt viszont igen, hogy már nem mai gyártmány és, hogy ATX. Az alaplap egy MSI-G41TM-P33)
[ Szerkesztve ]
-
Kar07
tag
Szia!
Nem lenne modding, a te alaplapodra elvileg simán rá lehet tenni a hűtőt. Nem kell kiszerelni a lapról a rögzítő keretet.
Gyakorlatilag viszont a proci foglalat melletti kondik miatt elképzelhető hogy esetleg nem férne el a borda (a kondi magasságától függ, ezt látatlanban neház megmondani).
Illetve, az alaplap teteje felé túlnyúlna a lapon egy kicsivel (kb. 2 cm), ami akkor gond, ha nincs ennyi hely a házban az alaplap és a ház teteje között. -
RazoR
veterán
Sziasztok. Adott egy Noctua NH-D14, meg a gyári 3 pines ventik. Szeretném őket lecserélni pwm-esre mert így nem tudja normálisan vezérelni a lapom. 2 Corsair SP120 Quiet Edition PWM-re gondoltam... Vélemény?
-
gabe92
csendes tag
Sziasztok!
Egy i7-4770k-hoz milyen hűtőt ajánlotok?
Én egy cm hyper 212 evo-ra gondoltam, de érdekelnek a vélemények.
A házam egy zalman z11 plus hf1.
Előre is köszi. -
Potzee
addikt
Van némi fogalmi zavar...hűtő, hűtőborda, venti...
Azért mosolyogsz, mert nem értetted, amit irtam...
A gyari Intel hűtőt kicseréled a Thermalright-ra és azon a hűtőbordán cserélheted ki a ventit egy másik 120mm-es ventire, ha hangosnak találod a Papst ventit.
Az emlitett xp 120 jó 478-as foglalatra is, szoval nincs semmi fikció...cooler csere és esrtleg azon egy venti csere, ennyi.
Ne a gyari Intel hűtőre akarj 120mm-es ventit tenni a 80-as helyett...[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
hdav5
csendes tag
válasz Speed® #61988 üzenetére
Köszi a választ most elkezdtem énis gondolkodni a broken 2-n /oldalventi ha arra a nagyra gondolsz amit látsz képeken a googlebe beírtva a házat az nincs nekem benne mert azt nem is adták hozzá. Az egyetlen amitől tartok az az alaplap méretei mert a hyper t4 el megszivtam ugyanis annak a lamellai raertek a ramhelyre ami miatt nem tudtam a ramokat rendeltetés szerűen beletenni / magas hűtőbordás ram/ de ha afelé nem lóg felé akkor sztem a gephaz belsejeben elfér, és akkor valószínűleg broken 2 lenne.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A házad 200mm széles, az oldallapi venti az, ami korlátoz..ráadásul totál felesleges amúgyis kb., ha elöl-alul be, hátul-felül ki elven mozog a levegő.
Szóval ha azt kirobbantod, az FX lehűtése nem feladat egy jobb hűtőnek..mérd le, elfér-e a proci tetejétől az oldallapig 163mm, ha igen, Macho/Brocken2, ha nem, Macho 120.
Esetleg kereshetsz top-down elvű megoldásokat, ha nem akarod az oldalventit macerálni..Gotthard és társai. A proci környéki cuccokra végülis jó hatással van, AMDnél az jellemzően nem hátrány.. -
hdav5
csendes tag
Nincs valakinek ötlete a hozzászólásommal kapcsolatban? Végülis a cooler nem kötelező hogy ez a kettő legyen. Árban olyan 15.000ft ig mennék el. Ebben az árban ezek vagy valami hasonló esetleg jobb ami elférne? Valaszotok előre is köszönöm!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Azt nem írta, hogy középre kell helyezni..simán jó úgy is, hogy a venti közepe álló lap esetén a keret bal-alsó részénél lenne. Tőle balra a VRM-FET részt, lefelé pedig a chipsetet hűtené..azoknak sem árt a friss ájer, így, 10+ évesen A rögzítésre a házi barkács, modding topikban találsz bőven alternatívákat ;p
[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Megkavart az egyik képed, kicsiben 4 eret láttam..akkor sima 3 eres F8. A ventinek mi köze a foglalathoz (mPGA) Ha konkrétan bordát is akarsz cserélni, akkor számít, de a gyári keretből ki lehet robbantani a ventit és mehet a helyére más.
Én konkrétan az ilyenekre max. gyorskötözővel rakok valamit vagy fogom, azt bekötöm direktben 5Vra..nem éri meg velük komolyabban foglalkozni, szvsz. -
LámaZ
addikt
válasz Speed® #61981 üzenetére
Nézd, én mindenkit meghallgatok, illedelmesen. ☺
Az általad ajánlott AC F8 PWM nem mPGA-s (ez kell nekem!), az nem baj?
Nyugi, csak kérdezem, nem kötekedni akarok!(Egyébként az alaplapomra 3-eres hűtő tápkábelt lehet csatlakoztatni, nem négyet, mert látom vannak négyeres tápok is.)
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Amíg az problémát okoz, hogy a keretből kiszedd a 4 pöcköt, ami a karmokat szétfeszíti, addig lehet nem árt elgondolkodni a javaslatokon kevésbé mérnöki szemlélettel ;p Nem lenne semmiféle vibráció egy relatíve alacsony fordulatú ventivel.
Egyébként fanduct a megoldás..vagy valami filléres új 8as venti (AC F8 PWM pl.). -
Potzee
addikt
A Thermalright XP-120 cooleren - ami az apróhirdetésben szerepel - nem az eredeti venti van, hanem egy Papst. Amennyiben ezt hangosnak találnád, lecserélheted egy másik 120 mm-es ventire.
De mivel már foglalt a holmi, így a venti csere sem nem aktuális.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz malphitee #61973 üzenetére
Ebbe az Aerocool házba nem fér be egy Ashura...
" Height limit for CPU coolers ( Without side fan ) 158mm "
És nem is egy jó ház...Helyette Sharkoon Vaya II. , Bitfenix Merc Alpha , Enermax Ostrog , Enermax Thorex , de én leginkább egy Zalman Z9 -et vennék.
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
malphitee
senior tag
Hi. Haver is keresett cpu hűtőt a 3570k ra , mondtam neki Ashurát vegye meg mert én is nagyon meg vagyok elégedve. Viszont nagyon kicsi a háza amit nem mondott, ezért mondta hogy 10-15K ért akar venni egy házat.
Ezt ajánlanám neki, szerintetek belefér? Nem találok róla mélységi adatokat, meg hírtelen nem tudom ashuranak is mennyi a mérete.
Vagy esetleg mit ajánlatok 10-15K ért amit érdemes lenne újonnan megvennie. Kikötés, alsó tápos legyen hogy elférjen, és jó lenne neki egy hűtő előre és hátra a jó szellőzés miatt, több szem többet lát, hátha valamelyikünk rábukkan a leírtaknak megfelelően.
Ami még fontos, Ipon ról rendelné. De ha máshol van az se feltétlen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
válasz Potzee #61968 üzenetére
Ha korábban szóltál volna.
Most, miután visszaviszem az 1600 ft-os csodát, nem akarok csak úgy eljönni, levásárolom az értékét, veszek másik hűtőt.
A csere amúgy nem olyan egyszerű, mert a keret az alaplapra van rögzítve,
és abba kell bepasszintani az új hűtőt.
(A fenti képeken a régi hűtő látható)[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
-
LámaZ
addikt
válasz ricshard444 #61931 üzenetére
Ezzel a válaszoddal viszont rossz irányba vittél, és sajnos én is figyelmetlen voltam.
A kérdésemben leírtam, hogy „ECS 651-M alaplap, Intel Celeron 2,4 GHz-es processzor, 478-as foglalat” a konfig, amihez az Arctic Alpine nem jó, lévén, hogy AMD-s procikhoz való.Most még egyszer leellenőriztem a gépet, és az ECS 651-M alaplapon Intel Celeron 2,4 GHz-es CPU van 478-as foglalatban.
Ehhez az alsó árkategóriában valszeg a
Xilence XPCPU P4 PRO vagy a Cooler Master DI4-8JD3B-0L-GP lesz jó. Majd holnap megpróbálom kicserélni az üzletben.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Wikoo
aktív tag
üdv
Olyan cpu cooler ami am2 re jó, az jó am2+ és am3 ra is ?
Előre is köszönöm a segítséget.Békesség, boldogság! x)
-
do3om
addikt
Az a pöcök csak a keretet tartja amibe felette van beakasztva 4 fűl kb 1cm-re. A fülek kétoldalt vannak négy sarkon, azokat kel kiakasztani majd ha már mozdul a borda de ahogy írták ha régi gép és a gyári paszta volt rajta az összeragadt a cpu-val mint a ragasztó.
Ha kitépnéd a foglalatból a cpu-t a bordával ne ijedj meg semmi baj majd le lehet szedni a borda talpáról a cpu-t.Ha mindenképp leakarod szedni ne félj nagyobb erőt használni.
A beakasztó fülekre figyelj régi szerkezet enyhén törékeny lehet de nem porcelán azért ne féltsd.[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
ricshard444
veterán
Nem csak a paszta tartja ott?
Próbáld finoman "csavargatni", ha a paszta ragasztotta össze őket, akkor így elengedi.Élőben még nem találkoztam pontosan ezzel a hűtővel, de sok hasonlóval már igen.
Nézd meg, hogy tartja e valami ezen felül.
[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
LámaZ
addikt
válasz ricshard444 #61955 üzenetére
Nem megy.
Szerintem CPU-stól rá van csavarozva az alaplapra.Legyen minden jó!
-
lemusz
addikt
Sziasztok! Szerintetek ezek közül melyik bír jobb hűtési teljesítménnyel?
Thermaltake Contact 21 CL-P0600
Arctic-Cooling Freezer A11 Univerzális AMD
Cooler Master Hyper 103 RR-H103-22PB-R1Illetve melyiket lehet könnyebb szerelni? Melyiket vennétek egy x4 750K-hoz és miért? Köszi.
-
baritz1995
tag
Akkor oke, koszi
-
do3om
addikt
válasz baritz1995 #61951 üzenetére
Az rendes pasztának számít.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
baritz1995
tag
Ertem tehat a magok 62-ig oke-sak
Eddig max 59 volt es most rakok meg plussz ket 12ventit, illetve beszerzek valami rendes pasztat, eddig mx4 volt rajta, nem tudom ez mennyire jo -
Pancsermeste
őstag
válasz baritz1995 #61949 üzenetére
A tapasztalat azt mutatja, hogy Asrock Ext.X lapok a CPU (Socket) hőmérsékletet magasabbnak mérik, mint a valóság (vagy legalábbis más lapokhoz képest, kb. 5-10 fokkal).
60-62 fok maghőmérsékletig teljesen rendben van, a Socket hőmérsékleten esetedben nem érdemes izgulni.-= Pancsermeste® =-
-
baritz1995
tag
Meg annyit hogy coretemp max 58c-t irt
Aida magokra ugxszinten viszont a cpu megnevezeshez amely a magok felett van 72c-t irt -
baritz1995
tag
Asrock 970 extreme 3 r2 a lap, este megirom a feszt is mert most nem vagyok gep kozelben, nagyon szepen koszonom a segitseget
-
Habugi
addikt
válasz baritz1995 #61942 üzenetére
Hőmérséklet mellé mindig javallott fesz értéket is írni, tudom írtad hogy a turbot kikapcsoltad, de alaplapfüggő, hogy a fesz ilyenkor 1.3V vagy 1.4V. Adatlapodat töltsd ki pls.
1.3V-al magasak a hőmérsékletek, 1.4V-nál viszont normális lenne.
Amennyiben utóbbi lenne, nyugodtan vedd vissza manual 1.3-ra, alapórajelhez felesleges annyi, viszont abban az esetben ha 1.3 mellett "melegszik fel" ennyire, ajánlott lehet egy újrapasztázás.
Egyébiránt amíg a 70°C-t nem éri el több óra játék alatt sem, nem érdemes izgulnod / foglalkoznod vele, nyár van, a mért értékekre rászámolhatsz emiatt egy 5fokot legalább.(#61946) HoReSz1975:
Szép baleset, a megoldás pedig adja magát, azokon a részeken egyszerűen vágj le a hátlapi merevítőből 2mm-t. Legalábbis én ezt tenném.
..játékokban a Depth of Field bizonyos szempontból olyan mint a zöldborsó.., szükség idején valami állat kitalálta hogy ehető...
-
HoReSz1975
őstag
válasz HoReSz1975 #61940 üzenetére
hütő szerelés segítség, beleér a hütő tartó alulról az alaplap lábaiba: katt ide
[ Szerkesztve ]
-
stefyY
őstag
Szevasztok!
Tesóm FX-8320-asára kellene a gyári helyett egy halkabb, jól teljesítő hűtő. Max. 15k-t szán rá, én a Mugen 4-et nézegettem, amit itt is ajánlgattatok, de hátha van még más lehetőség is, amit számításba vehetünk. Köszi előre is.
"Ha Istenhez szólunk, az ima; ha Isten szól hozzánk, az skizofrénia." "Mi ez, génkezelt lazac? Nem, csak háromszor visszafagyasztott hekk."
-
hdav5
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni processzor hűtő terén ehhez a confighoz:
alaplap: Gigabyte Ga-970A UD3
processzor: AMD FX 6300
VGA: Asus Radeon R9 270x 2 gb
RAM: Corsair Vengeance 2x4gb 1600 MHz magas hűtőbordás ram
Tápegység: XFX PRO 550W
Gépház: NOB09A elől alul,valamint hátul felül van benne 1-1 12 cm es gyári cooler valamint a gépház hátuljába tettem egy COOLINK Swif 2 12 cm-es ventillátort.
Az általam nézegetett procihűtők:
Cooler Master 212 evo:https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-hyper-212-evo-rr-212e-16pk-r1-processzor-hto-100570
és a Thermalright true spirit 120m-bw : https://www.pcx.hu/termek/thermalright-true-spirit-120m-bw-processzor-huto-40098
ezek között gondolkodom csak amivel nem vagyok tisztában, hogy ezek a hűtők a gépházamban elférnek-e valamint a magas hűtőbordás ramjaim miatt és az alaplapom méretei miatt nem-e túl nagyok.
A baj az, hogy már sajnos 3 hűtővel megjártam közöttük a CM Hyper T4 (nem fért el) valamint a Hyper TX3 EVO (ilyenkor nyáron gyenge a teljesítménye, a proci mindig elég csúnyán melegszik)
Természetesen ebben az árkategóriában más hűtők ötletét szivesen fogadom ami elfér jól hűt és halk.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Dávid -
hdav5
csendes tag
Hello!
Segítséget szeretnék kérni processzor hűtő terén ehhez a confighoz:
alaplap: Gigabyte Ga-970A UD3
processzor: AMD FX 6300
VGA: Asus Radeon R9 270x 2 gb
RAM: Corsair Vengeance 2x4gb 1600 MHz magas hűtőbordás ram
Tápegység: XFX PRO 550W
Gépház: NOB09A elől alul,valamint hátul felül van benne 1-1 12 cm es gyári cooler valamint a gépház hátuljába tettem egy COOLINK Swif 2 12 cm-es ventillátort.
Az általam nézegetett procihűtők:
Cooler Master 212 evo:https://www.pcx.hu/termek/cooler-master-hyper-212-evo-rr-212e-16pk-r1-processzor-hto-100570
és a Thermalright true spirit 120m-bw : https://www.pcx.hu/termek/thermalright-true-spirit-120m-bw-processzor-huto-40098
ezek között gondolkodom csak amivel nem vagyok tisztában, hogy ezek a hűtők a gépházamban elférnek-e valamint a magas hűtőbordás ramjaim miatt és az alaplapom méretei miatt nem-e túl nagyok.
A baj az, hogy már sajnos 3 hűtővel megjártam közöttük a CM Hyper T4 (nem fért el) valamint a Hyper TX3 EVO (ilyenkor nyáron gyenge a teljesítménye, a proci mindig elég csúnyán melegszik)
Természetesen ebben az árkategóriában más hűtők ötletét szivesen fogadom ami elfér jól hűt és halk.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Tisztelettel:
Dávid -
baritz1995
tag
Sziasztok, tegnap osszerakatam a gepem,
Cpu fx 8320 turbo kikapcsolva, alap orajelen,huto sythe andy samurai master
Egy cooler master k380 hazban, viszont jatekok kozben a proci felmegy 55-59c ra is, ezt okozhatja hogy a huto paszta nem terult el a proci teljes feluleten
Kerem segitsetek, ezenkivul a hazban ket venti van -
gabe92
csendes tag
Sziasztok!
Egy i7-4770k-hoz milyen hűtőt ajánlotok?
Én egy cm hyper 212 evo-ra gondoltam, de érdekelnek a vélemények.
A házam egy zalman z11 plus hf1.
Előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
HoReSz1975
őstag
Ma jön meg az MSI Z97 MPOWER alaplap + ajándék SteelSeries Kinzu egér, egy Deepcool Neptwin CPU hűtővel, este összerakom
[ Szerkesztve ]
-
Tucsok04
csendes tag
Üdv,
van egy Core i5 4570 típusú processzorom és arról érdeklődnék, hogy milyen hűtőt lenne érdemes tenni rá? Húzni nem akarom igazából csak sokszor elég meleg, főleg amikor valami új játékkal játszom, vagy videót renderelek. Deepcool Neptwin-t néztem, vélemény róla? A másik kérdés, hogy az beférne e a Zalman z9 plus házamba?Köszönöm a válaszokat előre is.
-
Laggner
csendes tag
Ma láttam egy tök új tesztet az Antec Kühler 1250-ről itt: http://bit.ly/antechu Végre lehet olvasni egy reális infót erről a hűtőről is.
Laggner
-
Tsabi84
tag
válasz klevente #61932 üzenetére
Pont náluk lehet kapni: merlinhardver
| BF4: Tsabi1984 | BF3: Tsabi1984 | Origin: Tsabi1984 | Steam: Tsabi84
-
klevente
tag
válasz Merlinclub #61930 üzenetére
Tetszik, csak nem nagyon lehet kapni.
-
klevente
tag
Üdv!
Szeretnék cpu hűtőt venni egy 4790k-hoz. Én a Noctua nh-d14-et vagy a Thermalright Archon Sb-e-t néztem ki, szerintetek melyik a jobb, vagy van-e más alternatíva ebben az árkategóriában. Ja és milyen pasztát kéne hozzá venni?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
LámaZ
addikt
Még annyit, hogy nem lesz terhelve a gép, csak böngészés, Skype, esetleg DVD-filmnézés. Játékból max. a pasziánsz. :-)
Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
Sziasztok!
Egy régebbi PC-be (ECS 651-M alaplap, Intel Celeron 2,4 GHz-es processzor, 478-as foglalat) keresek CPU-hűtőt. Az elsődleges szempont a csendesség, utána jön az ár.Egyelőre a Xilence XPCPU P4 PRO-nál (zajszint:19~23 dB) tartok, azt néztem ki magamnak.
A második opció az Arctic Alpine 64 GT lenne.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
szallasi007
őstag
-
PAtr0n
addikt
válasz szallasi007 #61924 üzenetére
Nem értem jelen esetben mi a baj a használttal egy hűtő esetében?
Ami el tud romlani rajta, az a ventillátor, az meg jobbféléből max. 2000Ft-ért pótolható. Szerintem tök értelmetlen ez a "számla" meg "használt" dolog ha hűtőről van szó."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
szallasi007
őstag
Közben meglett a ház, Cooler Master K350 (RC-K350-KWN2-EN), ha jól értelmezem a speckót akkor max magasság: "Maximum Compatibility: CPU cooler height: 5.84-inch (148.5 mm)" a Deepcool meg 160mm.
Mugen 4 jó lenne de a 8k-s aprós használt és számlát biztos nem fog adni
-
malphitee
senior tag
válasz szallasi007 #61921 üzenetére
Aprón 8K egy mugen 4 , az nagyon jó hűtő.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz szallasi007 #61921 üzenetére
i7-3770 még 4.1re tolva sem különösebben forrófejű..szóval nem lehetetlen lehűteni bruttó 10kból. Deepcool Ice Wind Pro pl. simán jó, magas RAMokkal is barát.
-
szallasi007
őstag
Sziasztok, i7 3770-re olyan megoldást keresek ami bírja azt ha a proci gyakorlatilag 100%os kihasználtság mellett megy (tervező program, mind a 4 magot és 8 szálat 100%-on tekeri) mondjuk napi 3-4 órát, de nem egyhuzamban hanem fél óra nyúzás amíg kiszámolja amit ki kell számolnia, aztán kis szünet amíg kiderül hogy a végeredmény az-e ami és ez naponta többször.
A probléma az hogy max 10k forint van rá és áfás számlára kell
Egyáltalán megoldható ez ennyi pénzből, vagy ilyenre már víz kell?
Ház méretet egyenlőre nem tudok mondani, csak annyit hogy normál méretű Kingston Hyper-X van benne 4*8 GB amit LP-re nem tudok cserélni, tehát mindenféle méret, típus és teljesítményű jöhet.
(Múlthéten vetten ugyan egy EVO 212-t otthonra, az elég lehet? - nekem tesztek és azóta intenzív használat alatt, 45-46 foknál nem melegedett jobban) -
lemusz
addikt
Üdv! Adataimnál szereplő géphez keresek cpu hűtőt. DeepCool Gammaxx 300-al szemezgettem régebben, de az eltűnt a pcx kínálatában. Cooler Master Blizzard T2 nem jöhet szóba, mert felső tápos vagyok. Most a Thermaltake Contact 21 CL-P0600 hűtőn gondolkodok, de nem tudom kompatibilis-e. A hűt oldalán nem írja, hogy jó lenne Fm2/Fm2+-al. Mit javasoltok?
-
Ellia
addikt
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni!
Adott egy Phenom II X4 965-ös @3400 Mhz-es processzor (AM3-as foglalat) és a gyári hűtője, mostanság, hogy meleg van és terhelem valamivel (térinformatikai program/játék) akkor olyan mint egy helikopter, nagyon hangos. E helyett szeretnék egy halkabb hűtőt. Jelenleg a hőfok terheletlenül ~30- terhelve ~60 fok körül van. Nem szeretnék óriási hűtőt, tuningban nem igazán gondolkodok. Csak azt szeretném, hogy halk(abb) legyen.
Nézegettem Scythe, Cooler Master termékeket de nem igazán tudom, hogy nekem melyik lenne ideális.
És van még egy kérdésem: van egy Artic MX2-es hűtőpasztám amit kb 5 hónapja vettem a laptopom újrapasztázásához. Ennek mennyi a szavatossági ideje (márha van neki egyáltalán)? Dobhatom ki vagy fel tudom-e használni a későbbiekben. Árnyékos, hűvösebb helyen tároltam.
-
Merlinclub
senior tag
válasz ricshard444 #61832 üzenetére
Beleolvastam ebbe az általad linkelt tesztbe.
Hasonló arányok és eredmények vannak a saját tesztekben is.
A CPU szintén cca 1GHz-et van húzva. 130W mindkettő. A mi cpu-nk nem tud többet órajelben, de így is nagyon fűt.
Arányaiban hasonló eredményeket is kaptunk, de mivel ezzel a kazánnal kezdtünk, maradunk amíg bírja, hiszen így hasonlíthatóak az eredményeink, és a coolerek ereményeiSokan hitetlenkedtek itt az eredményeink miatt a tesztek kezdetekor, de visszautalnék a "Vándorbrockenre", ami meggyőzött mindenkit, hogy nem csak nálunk verte akár a D-14-et is. Ezzel indult el Magyarországon az Alpenföhn sikere is, aki 2013-ban az év gyártója lett Európában.
A nevedre nézve, talán Nálad is járt a vándor, de már nem emlékszem.
Sajnos többen nem írták meg eredményeiket, csak kipróbálták, de így is hasznos volt ez a kis public-teszt is.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz leviske #61914 üzenetére
Mivel erre van tervezve elsősorban, persze. Nagy, ritka bordázat. Kényelmesen elbír a Denebeddel, ha nincs agyonfeszelve és van huzat a házban. De ha nem is passzívan hajtanád, a hozzáadott TY venti sem arról híres, hogy üvöltözne
Aprón van egy origi HR-02 AMDs rögzítővel fillérekért, javaslom keress rá -
leviske
veterán
válasz Speed® #61913 üzenetére
Köszi, akkor azt hiszem tényleg maradok a HR-02-nél. Most gyorsan rákerestem egy tesztre az etalonnal (NH-D14) szemben. Létezik, hogy 10ezerrel olcsóbban pairban van vele és venti nélkül gyakorlatilag még el is veri?
Mindenesetre csak egy, valószínűleg 3,7GHz-re húzott Denebet kell majd lehűtenie. (Eddig stock hűtővel kínoztam, így az órajelét inkább nem bántottam. )
-
leviske
veterán
Sziasztok!
Thermalright Macho Rev.A vagy Scythe Mugen 4 a jobb választás ebben az árkategóriában?
(#61907) Lacccca87: A legcsendesebb ventiket tudtommal a Noctua gyártja és nekik is megállnak a ventilátorai 5ezer HUF-nál.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
Sziasztok!
Elkezdett morogni, illetve nyikorogni a CPU hűtőm ventilátora ami egy CM Hyper 212+.
Az lenne a kérdésem hogy milyen csere ventilátort ajánlotok helyette ha fontos hogy csendes legyen (alacsony max fordulatszámosokat preferálnám). Olyan max 5K ba gondolkodtam.Előre is köszönöm az ajánlatokat.
[ Szerkesztve ]
-
Tirol66
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem ehhez a konfighoz cpu coolert 4.000- 6.000Ft könyékén?
Alaplap: ASROCK H97 Pro4
CPU: INTEL Core i5-4690
GPU: MSI N760 TF 2GD5/OC GTX76
RAM: KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9
Ház: CORSAIR Carbide 200RÉn ezt néztem hozzá:
THERMALTAKE Contact 21[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt Nehézfém: Montech Metal DT24 Base hűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt IceGiant ProSiphon Elite: jéghideg szódával
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Objektívek topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Facebook és Messenger
- TCL LCD és LED TV-k
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Yettel topik
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Path of Exile 2
- EAFC 25
- Hogwarts Legacy teszt
- További aktív témák...
- 0 km-es INTEL LGA1200-as gyári hűtő eladó - 2 db
- Be Quiet! Dark Rock TF (1gen)
- Noctua NH-U12S SE (Garancia, AM4, AM5)
- INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) vadonatúj, 0 perces, rézmagos, pasztázott hűtők! 1299-2999 Ft/db!!!
- Dideregne a CPU-d? Itt jó cooler Deepcool AK500 ZERO DARK univerzális CPU hűtő INGYÉ FOX
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest