Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- laca223: A civilizáció mint bugos operációs rendszer
- Gurulunk, WAZE?!
- Toomy: FOXPOST régen jó volt, de ma már jobban jársz ha elfelejted.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk) 
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<< 
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
leftyke
aktív tag
Ja elfelejtettem oda írni hogy aki vélemény tud erről a termékről megköszönöm ha leírja.
Az tuti hogy ebből a 3 hűtőből kerül a gépezetbe v.melyik.
-
leftyke
aktív tag
-
Chosen
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
Ok, vettem , csak egy ötlet volt , nem kell egyből leoltani
....Én javasoltam neki valamit , uri geller meg nem vagyok , hogy kitaláljam , hogy mégis mikorra kell

-
reepamester
csendes tag
Kb hány fokon tartotta a CPU-t
amúgy egy chiftech 450W táp
MSI nx 8800GT 512 oc
MSI k9N SLI alaplap
2 gb DD2 ram
LG dvd író
250 gb seagate hdd
+ 2 BD 80X80mm es venti keringeti a levegőt
az előző procim egy AMD x2 4000+ volt gyári hűtővel kb 40-45C fok on ment a GPU pedi 50-62C on szerinted ez jó hőteljesímény volt ? ilyen confogon ? -
wutuka
aktív tag
válasz
reepamester
üzenetére
Üdv
Nekem volt ilyen hűtőm nemrégen.
Igaz az egy X2 5000+ Black Edition volt.Viszont 3.0 GHz-n ment,és arra tökéletesen megfelelt.
Ezek alapján azt mondom,bátran ráteheted a procidra,simán jó lesz! -
malwy
senior tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Van fölös Coolink Swif 1201-es ventim itthon, szóval a z600-ra is van venti. Eredetileg xigmatek 1283-at akartam volna, de két hónapja sehogy nem tudtma beszerezni (semmilyen xigmát, apróban meg nem akartam).
Dubmaster sajna nem árul ninját (vagyis nincs az árlistán), ezért a felsorolt hűtők maradtak.
Azt hiszem z600 lesz az áldozat.
A xigmatek hűtő meg, mint ahogy mások mondták igen messze lesz, ha egyáltalán Magyarországon is lesz. Kétlem, hogy se 1283, 1294 és ezek változatait nem tudom beszerezni, de thor fegyúját meg igen
Köszönöm válaszotokat!
UI: Akkor z600 jobb mint a V8? V8 mellett az szól hogy adnak nagynehalemes lefogatót is mellé
+magasabb ár. (igaz a magasabb ár nem mindig a nagyobb teljesítmény jelöli) -
reepamester
csendes tag
Üdv mindenkinek !!!
Sűrgős kérdésem lenne ! Mégpedig az ,hogy egy AMD X2 6000+ os CPU-ra milyen hűtő lenne jó vagy mit tudnátok ajánlani kb 5-6 E FT van rá !
Kinéztem egyet de nem tudom hogy jó lenne e rá? a neve :Thermaltake CL-P0371
Valaki tudna nekem segíteni ? vagy erről a hűtőről valami infót mondani ?

-
malwy
senior tag
Hali! Kérdésem eccerű. Mlyiket ajánljátok?
Fan CM Hyper Z600 s775/940/AM2/AM2+ 10202
Fan CM Hyper 212 775/754/939/940/AM2 7613
Fan CM Gemini II s775/AM2/754/939 8999
Fan CM V8 s775/AM2/754/939 14296
Fan ASUS sAM2/s775 TRITON 77 8280
Fan ASUS sAM2/s775 TRITON 78 13342
Fan ASUS sAM2/s775 ARTIC SQUARE 9771
Fan ASUS sAM2/s775 LION SQUARE 13603
Fan ASUS sAM2/s775 SILENT KNIGHT II 12727
Fan ASUS sAM2/s775 SILENT SQUARE EVO 11968Szerény meglátásom szerint vagy V8-at vennék vagy z600-at esetleg a 212-est.
Ha seneritnél lehet vásárolni 1283-at crossbowwal akkor nem téma a hűtővásárlás. -
budo82
tag
válasz
fenergie84
üzenetére
(#8072) leftyke: Amikor én vettem, adtak hozzá hátlapi merevítőt. Most már nem adnak hozzá?? Egyébként kitűnő ár/érték aránnyal rendelkezik, szóval nyugodtan tudom ajánlani.
(#8081) leftyke: Csak 3 pines a Hyper 212 ventije; nem pwm-es. De a legtöbb deszka tudja szabályozni...
-
leftyke
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Képek alapján pedig erőssen 3pinesnek tűnik azért is kérdeztem rá
-
leftyke
aktív tag
Amugy a hyper 212es ventije 4pines?
Nekem 4pines ventis kéne. -
Henk
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Vegyél ré egy freezer 7 pro-t,Olcsó,halk,jó hűtő.
-
leftyke
aktív tag
válasz
fenergie84
üzenetére
Pont ezért hiányolom mert a tesztben is mondták hogy biztos ami biztos
-
Henk
veterán
válasz
Logic83
üzenetére
A freezer 64 tényleg jó és olcsó,nem is túl hangos.
Vagy veszel egy Scythe Ninja-t és elviszi passzívan is,annál halkabb nincs.Bár 10k és felesleges szerintem ekkora hűtő,de egy ötlet volt.
Valty:nekem nem tetszik ez a Xigma hűt.Az nagyon jó,hogy fekete és biztos a teljesítménye is hozza az elődökét.
fenergie84:az E széria 45nm-es és kevésbé melegszik azért van ilyen vékony borda hozzá.Szerintem jobban fog a p melegedni vele,de ha nem húzod talán elég.
CHIPman:még mindig a 212 a legjobb közűlük.A másik Cm-ek a design miatt drágábbak,de nagyon gyengék. -
leftyke
aktív tag
Hali
Mi a véleményetek a Cooler Master Hyper 212-ről?
És hol tudok beszerezni hátlapi rögzitőt, mivel a hűtőhöz nem jár?
Most akarok ilyet venni ha van jobb ajánlat szivese fogadom. -
fenergie84
addikt
Valaki, a fentebb említett kérdésemre tudna valami tanácsot mondani?
Köszi! -
Logic83
csendes tag
Ez az AC Freezer 64 PRO egész jónak tűnik. Csendesnek mondják a tesztekben(hogy mennyire csendes az sajnos csak ha megveszem utána derül ki
).
Talán a tuningolt procit is hűti majd rendesen és az ára is tényleg jó.
Még nézelődök egy kicsit,de lehet hogy ez lesz a nyertes.
Köszi a javaslatokatPersze ha van még ötlet,azt szívesen fogadom.Csak minél csendesebb legyen

-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Venni szeretnék egy intel 775 pentium 3,2 (640), vagy 3,4 (650) procit.
Az lenne a kérdésem, h egy E8600 c2d gyári hűtője elég lesz rá?
Mert az elég vékonynak tűnik nekem.
Előre is kösz!
Üdv. -
Sziasztok.
Megint kérdeznék. CM Hyper 212, CM Sphere, ASUS arctic square vagy CM mars?
Kb. egy árban vannak, a mars egy kicsit drágább(miért?).
Miben jobb az egyik a másiktól?
szerk.:
Logic83: Amiket ezen hszemben írtam, mind jó elvileg s939-re is. És 10k alattiak. -
Logic83
csendes tag
Sziasztok!
Cpu hűtőt szeretnék venni.Rengeteg fórumot és tesztet végigolvastam már,de sajnos sokszor ellentmondóak voltak a hozzászólások illetve a tesztek.Hátha itt valaki tud ajánlani nekem hűtőt,akár saját tapasztalat alapján.
Fő szempontok fontossági sorrandben:
1. Nagyon csendes legyen(amennyire csak lehetséges)
2. AMD3200+(s939) -os procimat tudja hűteni(extrém húzást nem akarok,de azért emelni akarom a frekit)
3. 10000Ft-on belül legyenVéleményeket előre is köszönöm.
-
Valty
aktív tag
Kegyetlenül néz ki

-
Henk
veterán
Nálam is így volt.
37 fok idle a mag és 29 a cpu.Rányitottam az ablakot a gépre a mag nem ment 34 alá,viszont a cpu lement 18-ig.Lehet,hogy a magot nem lehet egy bizonyos hőfok alá húzni ennyi hideg levegővel.
De a gpu is lement 29-re.
koxkids:nehogy már egy olyan ventit ami 1200rpm-et megy 12v-on feljebb húzzátok.
Az úgy van kalibrálva,hogy annyi a max,legfeljebb kissebb fordulaton tudod járatni.
Ha 2000-est rendeltél és nem azt küldtek akkor meg jelezd az üzlet felé és cseréljék ki,az ő hibájuk. -
-
Hellósztok !
Ma beszereztem az AMD 2200+ -os procimra egy új ventit. (Coolink SWiF800) Mely 1100Rpm-en pörög. kb most 50 fokos a CPU Everest szerint.
Én elméletileg egy 2000Rpm-eset rendeltem, de hát nem az jött, na szóval, valahogy ezt fel lehetne húzni? Vagy jó ez az 50 fok környéki hőmérséklet ?Kösziii
koxkids -
Zsubi
őstag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Sikerült felraknom a 2.9-est

-
elfelejtette
veterán
Wolfi procit RealTemp progival mérj...
Amúgy haver E8200-as procijára sem írt 29 foknál alacsonyabbat, még akkor sem, mikor alapon ment a proci, és 3 venti szellőztette rajta a Ninja2-t.Mod. Kommy: Kentsfield topicba is van olyan ember, aki alapfeszen tuningolt Q6600-at hűt vele passzívan, szóval tuti.
-
Kommy
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
köszönöm a választ, ezek szerint akár passzívan is elvinné alap feszültségen a procit?
-
Zsubi
őstag
Tudom hogy nem ide tartozik de találkozott valaki olyannal hogy Everest sem meg a Core Temp nevű progi sem mér 33/34 fok alá magonként
Hiába rakom ki a mínuszba akkor sem
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Tegnap este kérdeztem , hogy milyen hűtőt ajánlanátok q9300 tuninghoz, én ezt néztem ki : Scythe Ninja 2, ez megfelelő hűtő lenne hozzá? -
Zotya984
senior tag
Sziasztok. Segítsetek!
Artic-Cooling freezer 64 pro Vs CM Hyper TX2.
Kellenének érvek és ellenérvek.
Köszi -
tomy_cz
senior tag
Helló!
E7200 proci hűtőjét szeretném lecserélni, ki is néztem meg ajánlották is az AC Freezer 7 Pro-t, de valami univerzálisban gondolkodok.. Vagy Ehhez vajon lesz átalakító? - mondjuk LGA 1366hoz

Univerzálisban milyet tudtok ajánlani ami ár/hatékonyság/zaj arányait tekintve, mondjuk úgy hogy "Bestbuy"?
Előre is köszönöm... -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valami jó kis procihűtőt egy intel q9300-ra ami bírja a tuningot is olyan 10-11 K körül szánnék rá és nem lenne gond ha halk lenne ? -
Zin
őstag
gyari hutopasztat mivel erdemes eltavolitani ha hutot akarok cserelni?
CM Hyper 212 lenne a kiszemelt!Azon van gyarilag psazta ha rendelek olyat
-
al_age
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy milyen messze vannak egymástól az AM2-es, illetve az LGA775-ös alaplapok hűtő-felfogatáshoz használható furatai?
-
wutuka
aktív tag
válasz
L4R$()n
üzenetére
Dehogy kell szétszedned!
Alapból sima Inteles bepattintós szerelés van hozzá! Ki sem kell venni az alaplapot.Gyerekjáték felrakni.Én sem vagyok egy nagy szerelő,de még én is meg tudom csinálni.A Crossbow-hoz,amit nagyon ajánlok,ahhoz tényleg ki kell szerelni a lapot.Aztán a hátuljára fel kell rakni,de még az sem ördöngösség!
Bízz magadban! Sikerül biztosan!
-
baleee89
aktív tag
hello mit szóltok ehez a hütöhöz [link] 5400BE procira kéne tuningolni is szeretnék!

-
Henk
veterán
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
Mi az,hogy a V8 több levegő szállítására képes?A ventije?
A Ninja-ra is olyan ventit raksz amilyet akarsz,akár valami 3000rpm-es szörnyet.Lesz ott légszállítás és megőrülsz a zajtól.
A sok hp jó meg a nagy borda is,de egy bizonyos méret felett más hiába növelik a borda méretét már nem javul a teljesítménye mert odáig már nem jut el hő.
CHIPman:a 212 jó választás ennyiért.Az a baj pont olyan árkategóriát mondtál ahol nem hemzsegnek a hűtők.4-5k körül van egy olcsóbb kategória,meg 10k körül egy magasabb,e felett meg egy prémium. -
D®. GeNy@
aktív tag
CM V8 marad és kész!

-
Sziasztok. CPU-hűtő vásárlás előtt állok, és lenne 7-8k-m rá...
Eddig ezeket találtam:
ASUS Arctic Square
CM Hyper 212
de még vannak mások is. Szal az lenne a kérdés, hogy ilyen árkategóriában melyiket érdemes venni(akár ajánlhattok is másikat)? Egyébként egy E2160-ra kéne. -
D®. GeNy@
aktív tag
válasz
gamekiller01
üzenetére
Sikerült eldönteni, V8 lesz, vagy Scythe Ninja2!

Ahogy nézem a YouTube-n [link]
pofon egyszerű a Ninja 2 szerelése!
Az ár és a könnyű szerelhetőség majd eldönti a végleges választást...mindenesetre köszönöm mindenkinek!

-
gamekiller01
tag
válasz
elfelejtette
üzenetére
Scythe Ninja2

-
-
al_age
senior tag
Valaki meg tudná mondani, hogy milyen messze vannak egymástól az AM2-es, illetve az LGA775-ös alaplapok hűtő-felfogatáshoz használható furatai?
-
Monolith
tag
Köszönöm a tippeket
Azt hiszem végül maradok a Hyper 212-esnél az tűnik a legjobb alternatívának, bár Scythe Ninja 2 elég tetszetős darab 
-
Joci111
csendes tag
Hali van egy cooler master Hyper Tx2 hűtőm hogyan tudnám szabályozni a fordulatszámát?
-
sz.j
nagyúr
válasz
D®. GeNy@
üzenetére
Ha szabad figyelmedbe ajánlani, akkor én (tapasztalataim alapján) a Xigmatek S1283, TRU, TRUE (vagy TRUE Black) hűtőket ajánlom.
A xigmahoz adnak ventit, míg a Thermalight-hoz venni kell, ami előny is lehet mivel tetszöleges teljesítményüt vehetsz.
Egy bibi van, mégpedig az, hogy mostanában nehézkes a Xigmatek hűtő beszerzése.(Nekem most, a tuning miatt, egy S-FLEX 1900rpm-es van a hűtőn, és a hűtő előtt, ill. mögött kb. 3-5 cm-re egy-egy 38mm-es Ultra Kaze 2000rpm-es, ill. Ultra Kaze 3000rpm-es venti van, nincs is gondom a porihűtéssel.
Természetesen ezeknek a ventiknek a fordulatát egy előlapi panelról szabályzom.) -
D®. GeNy@
aktív tag
Sziasztok!
Egy E8500 @ 4.2Ghz (525Mhz*8) 1.41V-al a Xilence Blade Pro hűtőm nem birkózik meg!
IDLE: magok 46-48 fokosak, 100 LOAD: 72-74 fokEgy tényleg bivaly erős LÉGhűtőre volna szükségem, de ezen a téren tapasztalatlan vagyok, ezért kérem a segítségeteket.
Maximum 15E Ft-ot szánok rá, a lényeg, h. tényleg igen erős hűtő legyen, még a hangja sem számít! (Lehetőleg PWM-es ventivel
)Előre is köszi!
-
Kocka10
csendes tag
Sziasztok!
C2D e6300-hoz passzív hűtőt milyet ajánlotok? lényeges hogy fekvő low profile házba kerül.
Ninja mini mekkora? esetleg más ötlet -
Qru
MODERÁTOR
-
Monolith
tag
Szerintetek a CM Hyper 212-höz képest hosszútávra, egy jövőbeni enyhén túlhozott 4 magos procit figyelembe véve, megérné a többlet kiadást a CM Hyper z600-as hűtő? Esetleg tudtok ezeknél még jobb vételt?

Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Warzone
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kindle Voyage REKLÁMMENTES könyvolvasó eladó (fizikai lapozógombok, egy síkban levő kijelző!)
- Samsung Galaxy S20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

....

).

Hiába rakom ki a mínuszba akkor sem
Rowon