- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
NoOne1976
őstag
válasz
bombibmw #59199 üzenetére
Még egy utolsó próba, aztán megy kukába a gép. A következő történt:
Gépet bekapcsoltam, szépen ment, 36-39 fokos a proci. Elkezdtem zenét hallgatni (winamp), csak torrent ment, az bongésző érintetlen volt, nem is ültem a gépnél. Egy jó idő után hallom, hogy egyre hangosabb. Nézem az Aida-t, azt látom, hogy a hőmérséklet pillanatról pillanatra kúszik fel. AZ egyik mag 95 fok, a másik 65 fok, aztán a gép kikapcsolt.
X2 6000+ proci, Arctic Freezer 64pro hűtő. (Az EKL Cold Towerrel is ez volt.)
A hűtő tuti nem rossz. Nem terhelem túl a gépet, gyakorlatilag egy zenehallgatás semmi. Mitől indul el a hőmérséklet felfelé???
Hogy pasztázzak? Gyufafejnyit kenjek szét, vagy többet stb.
-
zsoleer
senior tag
Sziasztok
Kéne egy kis segítség adott egy ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro Rev. 2 ami egy
AMD A10-6790K 4.00GHz FM2 hűt azért vettem mert sok helyen azt írták hogy halk, na most szerintem abszolút nem halk sőt terhelés alatt hangos, így szeretném lecserélni egy TÉNYLEG HALK hűtőre mit ajánlotok? Max 8-10K lenne rá! -
h1mpi
félisten
válasz
norbert1998 #59195 üzenetére
az se semmi megfogalmazás a vonatra
-
h1mpi
félisten
válasz
norbert1998 #59193 üzenetére
ne utoljára
azért ne vesd a vaskerekű pöfék alá magad
-
norbert1998
nagyúr
Üdvöllet utoljára urak!
tessék elképzelni, még hétfőn délután indította útjának útjára az én kis pörgő forgó csodám, mely a macho 120 nevet viseli, s kedden délután a kis kacsómban fogtam egy papirost, miszerint azon a napon érkezett, a reggel tízes postával egy csomag, amit nem vettem át, s 4 óra tájékán már a postán is termettem, s átvettem, hazaérkezvén fél öt tájékán szétkaptam odúm s kitakarítottam, majd beköltöztettem eme új szélkereket, mely nagyon kishíján fért csak be, tényleg 150 mm a max ebbe az odúba, s miután eme tényt feldolgoztam, fél hétre végeztem a dologgal, ami nem nevezhető kicsiny időtartamnak, s úgylátom, megérte a kínlódást, ugyanis igencsak jó munkát végez eme csoda, s hol a gyári már thermal throttling-ból következő leállást kapott, 7000-es fordulattal aida szerint, a macsó társa állta a próbát, s 67 fokot gördített 15 perc alatt, valamint ez még ekkor is csendben végzi dolgát, s nem kér folyton levegőt, bár az őszintét megvallva, halkabbat vártam alapon, de a gyárit így is megmurderolja(megbérgyilkolja, stb).
szóval köszönet néktek -
pipo112
őstag
A macho jó és igen komoly hűtő főleg hogy 14 centis ventivel rendelkezik jó választás nekem volt a 120-as az is 2 ventivel elbírt 4,4ghz-re húzott fx el szal a nagy macho-val biztos nem nyúlsz mellé
-
h1mpi
félisten
válasz
BomiBoogie #59189 üzenetére
Egy machó milyen legyen? Kigyúrt, nem?
-
Peddy789
őstag
válasz
BomiBoogie #59185 üzenetére
és ár/érték arányban még mindig elég jó kis hűtő ez ugye? ha van bőven hely
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Zsmester89 #59186 üzenetére
Igen, szerintem is.
-
Zsmester89
őstag
válasz
BomiBoogie #59185 üzenetére
Ha jól olvastam, a foglalat marad.
-
Peddy789
őstag
sziasztok, egy tt macho hr-02 -t jegyeztem meg hogy az elég jó fél profi hűtésnek számít, nagy a házam stb, még nem akarok tuningolni, csak a nyárra való tekintetel jobb a biztonság, de egyszer kell megvenni alapon rászánnám a 13at,
a kérdésem hogy ha most megveszem a macho-t, az intel kövi procija más foglalatu lesz? vagy jólessz arra is?
(most i5-3550em van)
-
válasz
BomiBoogie #59182 üzenetére
Már egy Ashura lett választva, de köszi
Ennek megfelelően módosítottam az ipon rendelésemet is, köv héten ha minden igaz jön a CM690 III, két 14 centis BE QUIET! Pure Wing 2, és egy 20 centis CM R4-LUS-07AB-GP
A terv pedig az, hogy elől a gyári 20 centis szív (kb 110 CFM be), fenn az ashura a hátfal felé fújja, ahol egyrészt egy 12-es gyári fúj ki (saccra kb 40 CFM ki), másrészt fenn lenne egymás mellett a két pure wing a maga kb 60-60 CFM-jével szintén kifele, szóval ez eddig kb 110 CFM be, és kb 150-160 ki. A másik 20 centissel meg játszok, lehet hogy az oldalfalra szerelem, aztán meglátjuk hogy javít-e vagy ront. Így is gondolkozom rajta hogy a fenti két pure wing nem fogja-e "elszívni" a levegőt az Ashura elől. Mindegy, az opciók megvannak
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #59181 üzenetére
Alpenföhn Matterhorn Pure? Elég sok helyen kapható.
6 hőcsöves, de egész kompakt.
-
válasz
BomiBoogie #59178 üzenetére
Hát jó, az X4 635-öt szépen hűvösen is tartotta (bár azt nem húztam, meg hát szorzólockos). Az FX8320 viszont egyrészt olyan fesszel nyit, aminél kevesebb is elég a 3.5 ghz-hez, másrészt le is kellett vennem, mert az alap 1,3valamennyi volttal alapjáraton nem tudtam burn tesztet folytatni. Most hogy le van véve vagy 1,18 körülire, stabilan tartja a 3.5-et még mindig, viszont a burn teszt épphogy befér 70-72 fok körülire, de ekkor már a venti túlpörgi magát. Viszont nem azért vettem tuning lapot, tuning procit és tuning ramot, hogy ne tuningoljam
-
do3om
addikt
válasz
Menthirist #59172 üzenetére
Nekem meg itt áll féltucat
(borda)bombibmw
A fények nagyon hiányoznak, a tiédhez hasonló kellesz bele hogy teljes legyen, meg amit említettem peter 2 2x12-es ventivel a vga-ra.A plexi oldal ma jön nem lesz rács ami eddig ventinek volt.
Eredetileg is teli plexi volt aztán kivágtam 20-as ventinek, majd megint teli, aztán vágtam 12-est most megint teli illik majd hozzá
Alkalmazkodni kel az adott stílushoz. -
Speed®
titán
válasz
akphsaiid #59153 üzenetére
Arra a procira felesleges annyit költeni, ~3 körül lőjj rá egy TX3/EKL Cold Tower szerű megoldást, aztán húzhatod, amíg győzi a lapod FSBvel.
NoOne1976
Ha szenzorprobléma, sokat nem tehetsz sajnos. BIOSban nem lehet kikapcsolni a hővédelmet vagy kitolni a határát? Ha meg úgy van, csere..van bőven jobb megoldás a piacon, nem is drágán. A maga idejében nem volt rossz a 6000+, de manapság.. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #59174 üzenetére
Én anno egy FX-4100-at kínoztam 4.5-ig valami 1.4V-on a TX3-mal, eléggé melegedtek a bordái.
Az i5 3570-nel utána semmi gondja nem volt, persze, nem is volt tuning.
-
h1mpi
félisten
válasz
pipo112 #59176 üzenetére
Igen 2 felfogató van. Most úgy használtam, hogy egy Noctua 15-ös fújta rá és a gyárija szívta le a levegőt.
A felszerelése gyerekjáték és nagyon könnyű leszedni, ha újra akarod pasztázni. Arra kell csak figyelni, hogy a két oldalon egyszerre húzd a csavarokat, hogy a pasztát ne nyomja szét egyik irányba se. -
pipo112
őstag
válasz
Igen ez már normális csavaros ami biztos lefogatást eredményez és 2 venti mehet rá a Scythe ehez már 2pár felfogatót ad ha jól emlékszem és úgy tuti bírja a strapát
-
bombibmw
veterán
válasz
Nagyon jól szerelhető cooler.
Pikk-pakk fel lehet pattintani. -
-
pipo112
őstag
válasz
Menthirist #59172 üzenetére
Ashura jó választás biztos elégedett leszel vele
-
csak brocken 2-őt alig láttam valahol webshopban rendelhetőnek (talán csak bluechip), és ott is heteket írnak rá.
-
pipo112
őstag
Ha jól tudom brocken 2 már amdre is fel lehet úgy tenni hogy hátra fúj és elférnek a magas ramok is mellette
-
bombibmw
veterán
-
nah akkor boltolva is lett úgy néz ki egy ashura
köszi a tippeket
-
do3om
addikt
válasz
bombibmw #59164 üzenetére
Lhet az is hogy nálam szemből elég nyitott a ház ha még emlékszek képekre (ful fekete, alaplap lefedve) szemből két 140 kivágása van szabadon.
Régen a Ninja 3-an egy világítós zöld ledes ventit használtam nagyon sokkal halkabb volt(valóban alig hallatszott). Talán a sűrű bordázat adja a szélzajt. Mindegy ez sem nagy szám csak megjegyeztem, azért nem cserélek megint ventit, vagy kitudja -
bombibmw
veterán
Nálam egyforma hangosak voltak a TR Macho-val,ami szintén az egyik leghalkabb,de ismétlem,ebben az árszegmensben.
Nálam is 800 körül járt és egyáltalán nem hallottam.
Valamint akkor Te extra érzékeny Vagy a hangra,ami a legtöbb felhasználóra nem igaz.
Én is az vagyok,de azért nem ijedek meg,ha az éjszaka közepén felciripel egy tücsök. -
pipo112
őstag
Halkság mindig relatív de avval számolni kell ami mozog annak hangja van csak nem mindegy mekkora .
Saját példámból tudom kezdtem tx3-Al most nh-d14 van különbség 50db-30db terhelés alatt de az éjszaka csendjében még a 30 db is hangosnak tűnik de ennél lejebb tuti nem lehet vinni csak ha minden passzív szal aktív. Hűtés=van hang ami tuti 20 db fellett lesz és az éjszaka csendjében mindig hangosnak is hallja az ember,nekem ez a véleményem -
h1mpi
félisten
válasz
Menthirist #59159 üzenetére
Ment pü
-
bombibmw
veterán
válasz
Menthirist #59159 üzenetére
Ebben az árszegmensben nincs jobb az Ashura-nál,se halkabb,se hatékonyabb.
4-4,2-t simán bírnia kell. -
válasz
bombibmw #59158 üzenetére
ráadásul ahogy látom, csak 65mm mély, így ha erre rászámoljuk a 25mm-es ventit, az még mindig csak 90mm totális szélesség. ráadásul ez a szélesség is "húz" egy irányba.
Hűtési teljesítménye akkor jó? Mármint bírni fogja a szerintem jól szellőző (cirka 100-120 CFM be, kb 140-150 ki) 690-es házban az FX8320 tuningját? Jó lenne felvinni 4-4,2 magasságokba (bár nem tudom mennyire reális elképzelés)
Amúgy még az éjszaka lemondtam az iponos rendelést, és szerkesztem, tehát ha tényleg jó az ashura, jöhet.
szerk: ahogy látom a brocken 2-vel kb pariban van teljesítményben. Kezd tetszeni, bár emlékszem eleinte mintha elvetettem volna valami miatt... De lehet akkor még csak a legelején jártam a válogatásnak.
Na még elolvasom itt a fórumon miket írtatok róla...
Ezekszerint hasonló jóság mint a brocken teljesítményben. -
bombibmw
veterán
válasz
Menthirist #59155 üzenetére
Mond le a Brocken-t és rendelj egy Scythe Ashura-t!
Halkabb,katékonyabb,szebb és fel lehet szerelni AMD-re is úgy,hogy hátrafelé fújjon. -
h1mpi
félisten
válasz
Zsmester89 #59150 üzenetére
Akkor Te örülsz, ha alhatsz és nem a gépet B***tatod
-
NoOne1976
őstag
válasz
Speed® #59147 üzenetére
Az alaplapom egy Asus M2N-E. A legfrissebb bios van rajta, évek óta nem adnak már ki hozzá. A proci Athlon X2 6000+.
Amit nem értek az a következő: évekig nem volt gondom a gyári hűtővel, a gép soha nem kapcsolt le túlmelegedés miatt.Csak azt vettem észre, hogy nagyon zajossá vált a gyári hűtő, ami idegesített. Ekkor jött az EKL Cold Tower. Majd most az Arctic Freezer 64pro. Kizártnak tartom, hogy ezek a hűtők rosszabbak legyenek a gyárinál. Ugyanúgy azt is, ezeket is én raktam fel a procira.
Nem létezik olyan, hogy valami elromlott az alaplapon vagy a prociban? Mert az, hogy XP-ről W7-re álltam át közben, nem hiszem, hogy okozhatja a gondot. (Lassan annyira idegesít, hogy lap+proci cserén gondolkodok.)
-
Van valakinek tapasztalata Alpenföhn Brocken AMD-s alaplapban való hajtásában?
Megrendeltem az adott hűtőt egy CM690 III-as mellett, és most kezdtem matekozni, hogy szép és jó hogy befér magasságilag, de könnyen lehet hogy nem csak az első ram foglalatot fogja blokkolni, hanem már a másodikat is, mert a brocken 1-et csak széltében lehet felszerelni amd-re, ami 126 mm-es szélességet jelent, ami számításaim szerint szélesebb, mint amilyen a TX3 Evo volt ventivel. Viszont akármit is néztem 15-16k környékéig, mind vagy kevésbé ajánlott tuninghoz (illetve egyáltalán nem), vagy hasonló méretekkel rendelkezik. A ramjaim Kingston Beast-ek 41.3 mm magassággal, és mivel ha a brocken magasságából levonom a 120-as ventit, kb 36mm körüli értéket kapok, tehát várhatóan nem fér el alatta sem.Szóval van valami tapasztalat, hogy:
-mennyire általános hogy több ramfoglalatot is blokkoljon egy ilyen tuning venti
-lehet-e ez ellen valamit tenni
-a brocken elfoglal-e kettőt (tudom alaplap függő, de mégis)
-milyen teljesítménybeli visszaesésem lehet abból, ha a két ram külön channelen van, és nem dual-ban megyIlletve van-e az iponon fellelhető másik venti, ami ebben a kategóriában (16k alatt) labdába rúghat tuning esetén.
Köszi előre is.
-
akphsaiid
csendes tag
Sziasztok!
Remélem még nem halt ki a téma
A következőben szeretném kérni a segítségetek.:Intel Core 2 Duo E7400 lga s775 processzorra szeretnék egy jó hűtést, ami tényleg jó
.
Húzni akarok még rajta egy picit, de a gyári hűtő már nem engedi.Maximum ár: 8.000 HUF
Akár használt is lehet, ha olyasfajta, amit érdemes úgy is megvenni, mert bírja
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
Speed®
titán
válasz
CsIrKeRaToR #59148 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy túlzás, csak, hogy ahol már indokolt lenne a hasonló hűtési teljesítmény, azon a szinten már valszeg a lapod nem lesz partner..így felesleges kiadás lenne és még újabbat is generálna.
Ha mindenképp kidobnál egy vödör pénzt, Phanteks PH-TC14CS..ezzel kapna esélyt a lapod is, hogy tovább bírja az OCt. Valami bordázat azért nem ártana a VRM/FET részre, ha van rá lehetőséged..biztosan meghálálja.
Részemről ~féláron vennék egy ilyet pl., vagy ezt..a spórolt pénzből meg SSD/RAM. Több felhasználóval jobban jön, mint +pár MHz. -
ST05
őstag
válasz
Zsmester89 #59150 üzenetére
hát akkor végképp az a -10 fok .. fog téged "érdekelni"-meghatni...
-
bombibmw
veterán
válasz
CsIrKeRaToR #59148 üzenetére
Ha csak 12-es helyed van,akkor esélytelen a H110.
Egyébként inkább Phanteks-et vennék. -
CsIrKeRaToR
tag
-
Speed®
titán
válasz
NoOne1976 #59139 üzenetére
Egyes lapoknak gondja van a Brisbane magos procik szenzorértékeinek elemzésével. Nézz utána, hátha van BIOSfrissítés a lapodhoz, ami megoldja a problémát.
CsIrKeRaToR
Úgy értem, hogy adott esetben egy jól megválasztott léghűtésnél juthat a venti légáramából a processzor körül elhelyezkedő tápellátó részlegre is valami, ezáltal lehet, hogy segítene elkerülni az idejekorán fellépő throttlingot. Nem mondom, hogy tegyél alá komolyabb lapot a kompakt víz mellé, mert ennyi erővel válthatnál platformot is, combosabb prociért..támassz a lehetőségekhez mérten reális igényeket és ne ess felesleges túlzásba sem..a H110 véleményem szerint az..persze ez az én meglátásom csupán.
Ventitémában privi megy. -
ST05
őstag
válasz
Zsmester89 #59142 üzenetére
azt várhatod. ...ne terjesszetek félinformációt, nem lesz új paszta, csak a devil"s canyon K -s procikba, az még sokára lesz és drága is lesz.. Te vagy a 3.ik akitől ezt olvastam, honnan szeditek ezt? valami link vagy csak totózol?
-
NoOne1976
őstag
Van egy X2 6000+-os procim. Lecseréltem a ventit egy EKL Cold Towerre. Az utóbbi időben írtam is róla, hog a hőmérséklet nagyon magas, valami nem oké. Úgy döntöttem, hogy bepróbálok egy új ventit. Vettem egy Arctic Freezer 64 pro-t. A proci alapesetben 32-33 fokos. Gyakorlatilag ugyanennyi torrentezéskor is. De ha elkezdek videót nézni a neten, akkor 1-2 másodperc alatt felugrik 20 fokot is. De sikerült ma este 30 fokos ugrást összehozni. és a proci 80 fok fölé ment a végén, és kikapcsolt. WTF?
Szerintetek az alaplappal, vagy a procival lehet valami gond? Vagy rosszul méri a hőmérsékletet? Mi lehet a gond?
(A venti stabilan van rajta, és szinte biztos vagyok, hogy azzal nem lehet gond, mert ugyanazt tapasztalom,
mait az EKL-el, vagyis gond nélkül túlmelegszik a proci. Ma az élményindex lefuttatását sem bírta W7 alatt.) -
Speed®
titán
válasz
CsIrKeRaToR #59133 üzenetére
Nem azért írtam a 4.5öt, mert menőzésnek hatott az 5.2..azzal a lappal nem fogsz csúcsokat döntögetni, főleg, ha még egy kompakt vízzel a minimális huzatot is megvonod a VRM részlegtől, amit egy léghűtés odatolna jó esetben.
A H110et max. annyiban tudom támogatni, hogy van halk/jó ventim, ha kell ;p -
do3om
addikt
válasz
SoulReaver #59134 üzenetére
Ezt szokták ajánlani csak ugye lehet belőle az is hogy: kupak le-kenés-kupak fel-kukába be
-
CsIrKeRaToR
tag
válasz
Speed® #59122 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Nem menőzésből írtam 5.2-őt. 4 darab gép között lenne megosztva a processzor. Ezért kértem hogy megbízható legyen,nem akarom hogy a proci dobjon egy hátast. Mellesleg a CPU teljesítményére is kiváncsi vagyok és persze nem 1 évre tervezem a hűtőt. Nincs annyi garasom.
A Corsair H110-es az esélyes. Jól hűt csak elvileg hangos. Ezért majd idővel kerül rájuk valami halk venti.
Mégegyszer köszönöm a segítséget!
-
do3om
addikt
válasz
SoulReaver #59131 üzenetére
Biztos a kupakos dologra gondolt, néha akár mivel hűtöd nem számít mert a kupak lehűl ugyan de alatta a rossz hővezetés miatt melegszik rendesen.
-
h1mpi
félisten
válasz
Zsmester89 #59129 üzenetére
Igaz, de én 16K-ért vettem, nem 29K-ért. És a Haswell cpu-k amúgy is rosszak, tehát a hűtő sajnos annyit nem számít, mint kellene...
-
válasz
Menthirist #59113 üzenetére
Erre már mindegy, megrendeltem végül a CM690 III-at, a 20 és 14 centis ventit és a Brocken 1-et rá.
-
Speed®
titán
válasz
CsIrKeRaToR #59121 üzenetére
Ha találsz olcsón alkatrészeket, a saját megoldás sem elvetendő, de nehéz ügy. Mindenesetre, jobban támogatom, mint a 30+ks kompakt vackokat. Ettől függetlenül, ha utóbbiak közt kellene ajánlani, minél vastagabb radiátorral szereltet javaslok keresni. Ventik szintjén általában az összes erőssel van szerelve, de leszabályozva nincs gond velük.
~4.5GHz reálisabbnak hat és nem is kéne 10 fölött költened rá, ha nem akarsz szélsőségeskedni..persze mindenkinek van heppje ;p -
CsIrKeRaToR
tag
válasz
Speed® #59120 üzenetére
Értem,akkor a saját építésű rendszer kizárva! Alapjáraton 4GHz-en jár a 4 modul így nagyon hangos,ráadásúl stabilitás teszten 65 fokon van úgy hogy felette egy 200-as szív mellette meg egy 120-as. Kíváncsiságból kihúztam a 200-ast és kb 3 másodperc alatt volt 60->70-re. 5.2GHz lenne min 2 modulon. Tehát egy magasabb kategóriás szettre lenne szükségem. Phanteks nekem is tetszetős nagyon!
Értem szóval a HR-22 passzívba élvezi.
Rendben akkor az aktívok közül a Phanteks-re szűkült a kör. Vízhűtések közül mi ajánlott?
A 100i vagy 110-ről hallottam hogy zajos a ventije... Enermaxot nem hiszem hogy annyira el lehet elrontani. A TT Water 3-as meg elvileg szintén zajos méghozzá nem is kicsit.
-
Speed®
titán
válasz
CsIrKeRaToR #59119 üzenetére
Ennyiért el lehet indulni a saját építésű rendszer felé..valahol 50 körül áll meg, ha normálisan akarod összehozni..kérdés, megéri-e. ~15ks léghűtéssel is meg lehet fogni azt az FXet komolyabb OC mellett is. Persze a víz más szint..de árban is.
A Phanteks nagyjából a jelenlegi csúcs, a HR-22 viszont nem arra lett kitalálva, hogy 2 szélgép süvítsen rajta..eltérő pályán játszanak. -
CsIrKeRaToR
tag
Sziasztok. Víz aktív CPU hűtőt szeretnék a gépembe. AM3+-os lap,a ház pedig egy CM HAF 912. Eddig egy gyári ment rajta,szörnyű cucc. Az elvárás:legyen halk,ár érték arányban tökéletes,megbízható és hűtsön jól. A keret 30-35 ezer forint környékén lenne. A kérdés ennyiért mit érdemes? Venni,vagy csinálni egy vízhűtést,illetve aktívat vásárolni. Mik lennének az alternatívák?
Nézegettem:
Vízhűtések:
Thermaltake Water 3.0
Thermaltake Bigwater 760 Pro
Corsair Hydro H110
Corsair Hydro H100i
Enermax Liqtech 240
Enermax ELC240Lég:
CM V8 GTS
Phanteks PH-TC14PE
Thermalright HR-22 +2 jó venti.Mit ajánlotok a víz és léghűtések közül és szerintetek ennyiért már érdemes lenne összerakni házilag egy vízhűtést?
Előre köszönöm!
-
afrojack1
senior tag
Hali
Melyik a jobb ? Corsair h110 vagy h100i miért?
A 110 ha jól láttab rosszabb a ventije de úgy is le lesz cserélve corsair spre!! -
Möhe
addikt
Üdv.
Segítséget kérnék egy Intel G3220-ra amire passzív hűtést szeretnék tenni, ami maximum 65mm magasságú.
Mini itx konfigba kellene (adatlapomon) ahol a proci terhelése napi szinten 3-5% között, extrém körülmények között ez felmegy 10%-ra is (
) max 1-2 órára amíg megy a másolgatás, de 0-24órás üzemben megy a gép.
Elképzelésem hogy a táp szívja ki a proci felett a levegőt a gépházból. Mivel nem fogtam még hozzá hasonlóhoz ,ebben kérek segítséget.
Ami a PC-ben van 3750k-m az igaz alulfeszelve van,de egy Alpenföhn Matternhorn alig pörgeti a ventijét netezés/filmezés(avi) közben,és a borda is langyos. Igen tudom hogy más kategória a kettő ,de én ebből indultam ki,hogy ha egy szinte terheletlen procira egy ezen listából kiszemelt hűtőt rakok akkor az gond nélkül elketyeg. Még ha azt kis meleget a tápon keresztül is vezetem ki a házból.Kinéztem a
Noctua NH-L12-t ,de sajnos akkor elvileg összeér a hűtő és a táp (66mm magas)
Cooler Master Geminii S, de nem találok sehol
Thermalright AXP-200 ez maradt ami nekem jónak tűnik (kicsit húzom a fogamat 16k-ért de ha jó akkor...)Egyéb mást/alternatívát szívesen fogadok.
köszönöm -
válasz
BomiBoogie #59114 üzenetére
Köszi, noctua-t semmiképp sem akartam venni, mert azok már eléggé megdobják az árat, és szerintem is vannak komoly versenyzők 11-13k körül is. A Brockenről is ódákat zengenek, de mivel nem vagyok egyik "parti" fanatikusa sem, jöhet bármilyen jelentkező ebben az árkategóriában, ami a kályha 8320-amat még tuning mellett is a sarkvidéken tartja
Perpill visszafeszelve megy a 8320-am (mondjuk így is betonstabilan tartja a gyári frekit), de a tx3 evo alig bír vele. Prime95 mellett gyakorlatilag simán felmegy 67-70 fokra max fordulatszám mellett, és hol van még itt a gyári volt illetve a tuning.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Menthirist #59113 üzenetére
Ehhez kapcsolódóan egy érdekes teszt.
Nekem holnap jön a Matterhorn Pure, sokat gondolkodtam, mi legyen.
Ahhoz képest, hogy a Noctua mennyibe kerül, egy kisebb hűtő sem rosszabb annyival, sőt...
-
Akkor kérdés utolsó kör
Megjött a pénz, leltározok mi kellene. Ami eddig tervezve lett:
CM 690 III ház, benne gyárilag egy 20 centis venti elől, és egy 12 centis hátul.
Van otthon még egy 12-es a mostani házban, és vennék melléjük még egy 14 és egy 20 centis ventit.
Terveim szerint elől szív a gyári 20-as, hátul fúj ki a gyári 12-es, a másik 20-as az oldalfalon át szívna be vagy ki, a maradék 12 és 14-es meg vagy lentről szívna fel, vagy fentről ki.Mindegy, cpu hűtő. Az alant lévő géphez kellene tehát, tuninghoz.
Hirtelen amit láttam és tetszett (és kb árban is jó lenne):
Shadow Rock 2
Macho 120
Matternhorn Pure
BrockenKicsit aggódok a ramok miatt is, a TX3 evo alá nem igazán fértek be a legközelebbi ram foglalatba a HyperX Beast ramok (41,4mm magasak), ezért is volt szimpi a Macho 120 eltoltsága, ugyanakkor a többi között úgy tudom vannak jobban hűtő blokkok. A Brocken1 meg tudtommal felfele fúj AMD esetén, mondjuk a házon van ott kivágás, meg hely is ventiknek.
Szóval sorba tudnátok rakni nekem a fenti 4 ventit, hogy melyik a legjobb, kicsit rosszabb, végül a "legrosszabb" (amit tudom hogy még mindig nagyon jó). Vagy tudnátok másik alternatívát mellettük/helyettük?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen notebookot vegyek?
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest